Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  KIERTOMATKA SKOTLANNIN YLÄMAILLA

  Tutustu maisemiin Ylämaiden pääkaupungista Skotlannin pohjoiskärkeen
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kiertomatka Skotlannin ylämailla: Kiertomatka Invernessista Durnessiin

  Monille Skotlannin ylämaat ovat yksi kauneimmista paikoista. Myrskyisä ja muuttuva alueen historia juontaa juurensa antiikin ajoista lähtien.

  Skotlannin ylämaat eivät ole vain osa maan historiaa, ne ovat myös koti joillekkin upeimmista maisemista Skotlannissa. Skotlannin ylämaiden kiertomatka kulkee asumattomien maiden halki henkeäsalpaavilla näkymillä. Jacobit taistelivat verisiä taisteluita vuonna 1745, jonka jälkeen alue pysyi harvaan asuttuna. Ben Nevis, korkein vuori Isossa-Britanniassa, hallitsee loppua ylängöstä, joka jatkuvasti muuttaa sävyjä vihreän, keltaisen, punaisen ja ruskean välillä. Milloin tahansa reitin varrella löytyy henkeäsalpaavia maisemia ja matkan Skotlannin Invernessista Durnessiin sanotaan olevan yksi maailman parhaista reiteistä. Autonvuokraus Skotlannista vie sinut näiden maisemien halki.

  Reitti Invernessista, ylämaiden pääkaupungista, Durnessiin Skotlannin pohjois-kärkeen on 167 kilometriä pitkä, jos ajat A9 tietä pitkin. Tämä on totta vain silloin, jos et pysähdy matkan varrella, mutta tätä et voi vastustaa - haluat varmasti ottaa kuvia joka käänteessä Skotlannin kiertomatkalla. Hyödynnä autonvuokrausta Iso-Britanniassa matkallasi ylämailla Auto Europelta. Päätä itse ajastasi ja matkasta!

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Inverness - North Kessock 7 km 6 minuuttia
  North Kessock - Ardgay 54 km 48 minuuttia
  Ardgay - Durness 108 km 1 tunti 53 minuuttia
  Yhteensä: 169 km 2 tuntia 47 minuuttia

  Päivä 1: Inverness

  Kiertomatka Inverness Kiertomatka Inverness

  Koska kaikki alkaa kiertomatkalla Invernessissa, paras idea on suunnitella autonvuokraus Invernessin lentokentältä. Voit päästä Invernessin keskustaan vain kymmenessä minuutissa. Kaupunki kuuluu Skotlannin kuuden suurimman kaupungin joukkoon. Invernessilla on rikas historia ja kukoistava taide. Yksi suurimmista kohokohdista on Invernessin linna. Rakennettu kukkulalle, linnasta on mahtavat näkymä Ness-joelle, sama joki, joka virtaa Loch Nessiin. Edelleen ollaan sitä mieltä, että Nessie hirviö asuu Loch Nessin vesissä. Jos haluat matkata Loch Nessille, sinulla on olemassa kaksi vaihtoehtoa, veneretki Calledonian kanavan kautta tai autonvuokraus Invernessistä. Joko niin tai näin, koet Ylämaan parhaimmillaan.

  Tekemistä Invernessissä

  Inverness tarjoaa monia mielenkiintoisia kohteita ja nähtävyyksiä. Yksi niistä on Invernessin museo ja taidegalleria, joka ei sijaitse kaukana linnaltan. Muista, että Skotlannin museot ja galleriat ovat ilmaisia kaikille! Älä missaa tätä tilaisuutta ja käy galleriassa katsomassa nykytaidetta ja vanhojen mestareiden töitä. Seuraa Church-tietä ja tulet kohtaamaan joitakin vanhimpia kaupungin rakennuksia, mukaan lukien Abertarff House - hieno esimerkki kotimaisesta arkkitehtuurista vuodelta 1593.

  Ruokailumahdollisuudet Invernessissä

  Käänny joen suuntaan ja löydät kauppoja ja ravintoloita, joissa voit kokeilla paikallisia ruokalajeja. Invernessilla on paljon tarjottavaa vierailijoille. Erilaisia musiikki- ja modernin taiteen festivaaleja järjestetään ympäri vuoden. Inverness golfin mestaruuskilpailut ja Highland Games houkuttelee paljon huomiota kaikkialta maailmasta.

  Majoitus Invernessissä

  Kaupungista löytyy useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja, B & B majoitusta, luksusta ja perinteisiä majataloja. Culloden House on suosittu valinta, hotelli oli sisällytetty Condé Nast matkaajan kultaiselle listalle vuonna 2010. The Royal Highland Hotel on parhaiten arvosteltu hotelli kaupungissa, kun taas Glen Mhor Hotel tarjoaa majoitusta edullisemmilla hinnoilla viktoriaanisessa talossa.

  Seuraava pysäkki: 6 minuuttia


  Päivä 2: North Kessock

  Kiertomatka North Kessock Kiertomatka North Kessock

  Villi luonto on käden ulottuvilla Skotlannin ylämailla. North Kessock, pieni kylä Beaulyn lahdella, tarjoaa erinomaiset puitteet delfiinien katseluun. Nämä ystävälliset ja älykkäät eläimet uivat Moray lahden läpi ruoan perässä. Aja A9 tietä pohjoiseen ja suuntaa Kessockin sillalle. Kylä on aivan A9 tien varrtella. North Kessock iCentre tarjoaa ilmaista pysäköintiä.

  Tekemistä North Kessockissa

  Delfiinien katselusta Skotlannissa on tullut suosittua lomalla ja sieltä löytyy monia paikkoja villieläinten katseluun. Autonvuokraus North Kessockissa antaa mahdollisuuden katsella delfiinejä Chanonryn pisteellä. Kylä sijaitsee kapealla Black Island niemellä. Jotta pääset North Kessockiin, jatka A9 kautta kohti Torea ja liikenneympyrästä käänny oikealle Fortroseen. Kun olet kylässä, poliisiaseman jälkeen käänny oikealle ja saavut pysäköintialueelle lähellä majakkaa. Katselupiste on majakan takana kapealla rannalla.

  Tutki lähemmin puita, joita ohitat kiertomatkallasi North Kessockissa. Saatat huomata kangaspaloja kiedottuna oksien ja puunrunkojen ympärille. Nämä ovat Clootie Wells merkkejä - lähteitä ja kaivoja puiden ympärillä. Perinne on peräisin kelttiläisistä uskomuksista. Pyhiinvaellusmatkoilla lähteille kangas upotettiin veteen, rukoiltiin kaivon hengelle ja sidottiin liina puuhun. Uskottiin, että Clootien kaivoilla oli parantava vaikutus.

  Majoitus North Kessockissa

  Jos haluat jäädä yöksi paikan päälle, yövy Old Drynie House tai Paimenlapsen Cottage majapaikoissa, molemmissa kohteet tarjoavat sinulle maalaismaisesti sisustettuja huoneita kauniilla paikkakunnilla.

  Seuraava pysäkki: 48 minuuttia


  Päivä 3: West Knockbain & Muckernich Wood

  Kiertomatka West Knockbain & Muckernich Wood Kiertomatka West Knockbain & Muckernich Wood

  Aja luontoon kolmantena päivänä West Knockbain ja Muckernich Wood kiertomatkalle. Tutustu Skotlannin maaseutuun parhaiten vuokra-autolla Invernessista. Tämä osa reitistä vie upeimmille paikkoille. West Kessockista pohjoiseen, seuraessa A9 tietä, näet West Knockbain metsäalueen oikealla ja Muckernish metsäalueen vasemmalla. Ota aikaa ja nauti maisemista, tai jopa pysähdy ja lähde kävelylle metsään lataamaan sisäisiä akkuja. Kun ohitat metsät, näet värikkäitä vuoria ja hohtavan Cromarty lahden veden. Hetken kuluttua saavut Cromarty-sillalle.

  Jos haluat jännitystä, käänny oikealle sillan jälkeen ja tutki vuoristoista maastoa ja löydä vuoristossa piilotetut järvet, Loch Garve ja Loch Luichart. Matka järville todennäköisesti tekee sinusta hieman nälkäisen, joten suuntaa takaisin A9 tielle ja pysähdy Storehouse of Foulis ravintolaan nauttimaan tuoretta ruokaa valmistettu paikallisista tuotteista ja ystävällisellä tunnelmalla, ja käytä hyväksesi ilmaista WiFi:ta. Jos sää on mukava, ruokaile ravintolan ulkopuolella Cromarty lahden rannalla. Jos pidät ruuasta ravintolassa, kokeile sen kauppaa ja varastoi paikallisia tuotteita ja matkamuistoja.

  Nyt kun olet saanut jotakin keholle ja sielulle, on aika lähteä taas matkaan. Seuraa A9 tietä kunnes se jakautuu B9176 tien kanssa, joka vie sinut Skotlannin viljelysmaiden ja metsien läpi. Kuljet syrjäisimpien alueiden ohi kiertomatkallasi. Aja ylös ja alas mäkiä ja näet joitakin kauneimmista maaseutumaisemista Skotlannissa.

  un saavut A836 tielle, käänny vasemmalle. Dornoch lahti sijaitsee oikealla ja Ardchronien kylä vasemmalla. Jos seuraat tietä, voit ajaa Ardgayn pieneen kylään. Täällä voit levätä, syödä ja jopa tarkastella paria nähtävyyttä. Lähde kävelylle historialliselle Croick-kirkolle ja käy Alladale erämaassa, jossa varaamalla etukäteen voit viettää yön upeissa Skotlannin ylämaiden maisemissa.

  Seuraava pysäkki: 1 tunti 53 minuuttia


  Päivä 4: Durness

  Kiertomatka Durness Kiertomatka Durness

  Herääminen keskellä Skotlannin ylämaita tekee mahtavan alun viimeiselle osalle matkaa. Ohjaa takaisin A836 tielle ja matkaa Kyle Sutherland Bonar sillan yli. Ajaessasi näinkin pitkälle tiedät, että jokaisen sillan ylittäminen tuo mukanaan uusia iloja ja henkeäsalpaavia näkymiä ylämaiden luonteesta. Bonar Bridge Artgay golfklubi on paikka, jossa kaikien golfin ystävien pitäisi käydä. Pelaa pari peliä ja suuntaa takaisin tielle, tällä kertaa enemmän mäkistä ja kivistä ylämaata pitkin. Vaikka et aja pohjoiseen, viehättävä Loch Shin paljastuu vasemmalla puolella ja Shinin metsä näkyy oikealla puolella. Tämä osa kiertomatkaa Durnessiin johtaa pitkin rotkoja, järviä ja metsiä. Pidä kamera valmiina, sillä varmasti tulet hämmästymään paikkojen kauneudesta. Ohittaessasi Allt Caenn Lochan, toisen järven reitillä, päädyt hitaasti kallioiseen ja vuoristoiseen maastoon.

  Seuraa A838 tietä pohjoiseen Durnessiin. Tie kulkee valtavan asumattoman alueen ja tyynen luonnon läpi. Autonvuokraus Durnessista vie Atlantin valtameren rannalle ja huomaat, kylä on harvaan asuttu ja tulet hämmästymään sen tinkimättömästä kauneudesta. Täällä John Lennon löysi inspiraation hänen laululle "In My Life". Yksi paikallisista pienistä puutarhoista on omistettu muusikolle.

  Tekemistä Durnessissa

  Selvä näkemisen arvoinen kohde Durnessissa on Smoo-luola, jossa sekoittuu makea ja merivesi ja tarjoaa kokoontumispaikan merieläimille ja linnuille. Tältä Skotlannin pohjoiskärjeltä löytyy myös korkeimmat Iso-Britannian kalliot mantereella. Clo Mor Cliffs saavuttaa 280 metriä ja ylpeilee upeilla näköaloilla. Durnessin rannan, Sango Bay, ja Balnakielin rannan pitäisi olla myös listallasi.

  Toinen suosittu paikka turistien keskuudessa on Balnakeilin vanha kirkko, jossa pahamaineinen rosvo ja tappaja, Donuill Mac Morraichaidh, on haudattu. Jos olet kiinnostunut historiasta ja arkeologiasta, sinun pitäisi vierailla kaivausalueilla lähellä Loch Croispolia ja Borrallien järveä. Lisäksi golfin harrastajat voivat kokeilla mahdollisuuksia Durnessin golfklubilla, jossa pelaajat tulevat eri puolilta maailmaa testaamaan taitojaan haastavassa kallioisessa maastossa.

  Majoitus Durnessissa

  Koska matka Durnessiin Invernessistä kestää noin kolme tuntia ja kylässä ei ole omaa lentokenttää, haluat luultavasti yöpyä ja suunnata takaisin seuraavana päivänä. Paluumatkalla sinulla on mahdollisuus jälleen katsella ylämaata. Jos et saanut tarpeeksi Skotlannista, aja Edinburghiin tai Glasgow'hun, molemmat kaupungit ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä Invernessistä.


  Skotlannin ylämaiden kiertomatka: Täydellinen suunnitelma matkallesi

  Nyt kun sinulla on idea Skotlannin ylämaiden kiertomatkasta ja mitkä paikat ovat kokemisen arvoisia, voit aloittaa matkan suunnittelun. Sinun pitäisi valita yöksi pienempiä hotelleja, hostelleja ja B & B perheomistuksia, suosittelemme varausta majoitukseen etukäteen. Voit hyödyntää yöpymistä Ylämailla lomallasi ja tutkia paikkaa tarkemmin.

  Et myös halua jättää autonvuokrausta Iso-Britanniassa Auto Europella viimetippaan. Jos varaat etukäteen, saat paremman hinnan ja laajemman valikoiman autoja. Toivomme, että tämä opas auttaa sinua nauttimaan matkastasi Skotlannin Ylämailla täysillä.


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Iso-Britanniassa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Iso-Britanniassa

  Elokuvakohteet Golkentät Norfolkin rannikko
  Skotlanti Yorkshiren nummet