Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT ESPANJA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Espanja - hae inspiraatiota matkallesi

  Espanja on klassinen monipuolinen matkakohde, josta löytyy runsaasti kaikkea. Pinta-ala on noin puoli miljoonaa neliökilometriä ja maalla suuri kulttuuriperintö sekä pitkä historia ja hämmästyttävä valikoima alueita ja maisemia. Vain muutamat kohteet Euroopassa ovat siunattu niin hyvällä kiertomatkapotentiaalilla lukuisilla testatuilla reiteillä kaikissa maan osissa, mukaan lukien Baskimaa, Kantabrian vuorten alue, Katalonia, Kastilia ja León, La Mancha ja Extremadura, puhumattakaan Galician rannikosta.

  Kun vuokraat auton Auto Europelta, voit nähdä roomalaisia monumentteja, ylellisiä katedraaleja, hienoja esimerkkejä barokkiarkkitehtuurista ja satoja kuvankauniita kyliä ympäri maata. Ohitat lumihuippuiset vuoret, joissa sijaitsee maailmankuuluja hiihtokeskuksia ja ajat tuntikausia laajojen aurinkoisten maaseutujen läpi viehättävien linnoitusten keskellä kukkuloilla. Et myöskään halua unohtaa monia Madridin museoita tai laajoja hiekkarantoja Alicantessa, yksi maailman suosituimmista kohteissa. Lähde myös pitkälle ja rauhalliselle kävelylle Barcelonan kuuluisalla La Ramblan kaduilla ennen runsasta ateriaa yhdessä kaupungin lukuisista sivukatujen ruokapaikoista.

  Löydät kaikki nautinnolliselle matkalle tarvitsemasi tiedot kattavasta Espanjan matkaoppaasta, suunnitteletpa sitten muutaman päivän kiertoajelua Madridissa, rauhallista matkaa maan Atlantin ja Välimeren rannikoilla tai mahtavaa kiertuetta Andalusiassa, joka on yksi Etelä-Euroopan monimuotoisimmista ja viehättävimmistä turistialueista.

  Tutustu alla oleviin Espanjan matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Espanjassa.

  • Espanjan autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa Espanjassa.
  • Espanjan kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta Espanjassa. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • Espanjan ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi Espanjassa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset
   

  Kiertomatkat vuokra-autolla Espanjassa

  Kun noudat vuokra-auton Espanjassa, suosittelemme aina poikkeamaan tallatulta polulta, jotta voit löytää joitakin tämän ihmeellisen maan vähemmän tunnettuja jalokiviä. Meidän kattava kiertomatkaopas korostaa muutamia mielenkiintoisia reittejä, joilla voit käydä, kun tutkit Espanjaa autolla. Jokaiselta matkalta löytyy lukuisia kiehtovia nähtävyyksiä, paljon tekemistä ja pysähdyspaikkasuosituksia, joista voit nauttia milloin tahansa vuoden aikana.

  San Sebastian - EspanjaMikään kiertomatka Espanjan pohjoisosan läpi ei ole täydellinen ilman kiertoajelua Baskimaalla, muinainen maa, jolla on erinomaisia rantoja, maukasta ruokaa ja jotakin Euroopan vaikuttavimmista moderneista arkkitehtuurista. Sen lisäksi, että nautit Espanjan parhaista ominaisuuksista, ajaminen Baskimaan ympärillä tarjoaa hyvät yhteydet naapurimaihin Ranskaan ja Pyreneiden vuorille, jotka nousevat korkealle Atlantin yläpuolelle. Älä jätä välistä San Sebastiánia, rentouttavaa merenrantakaupunkia, joka lepää mukavasti Biskajanlahdella, ja vilkasta kulttuurikaupunkia Bilbaoa, josta löytyy maailmankuulu Guggenheimin museo.

  Kiertomatka Keski-Espanjan halki lupaa joitakin parhaimmista nähtävyyksistä koko Etelä-Euroopassa, etenkin maan upeassa pääkaupungissa Madridissa ja sen ympäristössä. Madrid on koti monille ensiluokkaisille museoille ja muistomerkeille. Se on sekä maan maantieteellinen, että kulttuurikeskus, jonka juuret ovat peräisin lähes 1200 vuoden takaa. Se on myös täydellinen lähtökohta tutustua lähellä olevaan Toledoon ja moniin muihin välttämättömiin kaupunkeihin, kuten Salamancn ja Avila.

  Etelä-Espanjassa matkustavilla on käytettävissään kaikki Sevilla-Córdoba-Granada kolmikon nähtävyydet kiertomatkalla lumoavan Andalusian alueen läpi, tärkeä kohokohta tämän maanosan vierailijoille. Muistathan, että Sevilla on kompakti kaupunki, josta löytyy piilotettuja aukioita ja viehättäviä kujasokkeloita, joka sijaitsevat valtavan goottilaisen katedraalin ympärillä. Muita merkittäviä aarteita, jotka sijaitsevat nopean matkan päässä Sevillasta, ovat Córdoba (kaupunki, joka tunnetaan upeasta moskeijasta ja ainutlaatuisista maurilaisista terasseista) ja Granada, kuuluisa Alhambran palatsista ja linnoituskompleksista, joka rakennettiin vuonna 889 jKr.

  Toinen suosittu vaihtoehto Espanjan koillisosaan matkustaville on rentouttava kiertomatka Katalonian läpi, joka sisältää merkittävän Barcelonan kaupungin, tunnettu merkittävä urheilun, kaupan ja kulttuurin keskus. Kataloniassa on paljon enemmän kuin Barcelona; se on alue, joka on räätälöity kiertomatkoille luonnonkaunista Costa Bravan rantaviivaa pitkin, Ranskan Rivieran lähellä rajan toisella puolella. Pyreneiden vuoristossa sijaitseva Andorra on pieni, mutta erittäin houkutteleva paikka rauhalliselle pysähdyspaikalle hiihtämään ja ostosmahdollisuuksia Costa Bravan lähellä.


  Mitä tehdä Espanjassa

  Aurinkoisessa Espanjassa on paljon nähtävää ja tekemistä, unohtamatta Välimeren ja Atlantin kauniita Baleaareja ja Kanariansaaria, joten olemme koonneet luetteloon muutamia kohteita, joita kannattaa harkita, jos vuokraat auton Espanjassa ja jos aika sallii.

  Guggenheim museo Bilbao - Espanja

  • Santiago de Compostelan katedraali: Santiagon valtava katedraali kohoaa kaupungin keskustan yläpuolelle loistavilla torneilla ja veistoksilla. Se rakennettiin usean vuosisadan aikana ja sen kauneus on sekoitus alkuperäistä romaanista arkkitehtuuria ja myöhemmin goottilaista ja barokkiajan vivahteita. Santiagon hautakammio pääalttarin alla on magneetti kaikille, ketkä tulevat katedraaliin. Taiteellinen kohokohta on Pórtico de la Gloria länsisäänkäynnin sisällä, josta löytyy 200 mahtavaa romaanista veistosta. Vuosisatojen ajan katedraali on kärsinyt vesi- ja kosteusvahinkoja, joten suurin osa Pórtico de la Glorian julkisivusta peittyy rakennustelineisiin. Kunnes työ valmistuu, pääsyä sen sisälle rajoitetaan. Kuuluisaa Santiagon patsasta tuomiokirkon sisällä uskolliset jonottavat suutelemaan ja syleilemään. Santiagon ruumiin sanotaan lepäävän suuressa hopeisessa arkussa 1800-luvulta. Voit ottaa osaa pyhiinvaeltajien Jumalanpalvelukseen päivittäin keskipäivällä ja kierrellä katedraalin katolla. Tuomiokirkko on erityisen vilkas Santiagon vuotuisen pyhiinvaelluksen loputtua.

  • Alhambra Granadassa: Tämä jättiläismäisen linnoituksen ympärikävelemiseen tarvitset koko päivän, mutta se on sen arvoista. Se on niin suosittu, että löydät sen kaikista Euroopan kohdeoppaista. Ensimmäinen Nasridin kuningas, El Ahmar, valitsi tämän rakennuksen, koska siitä näki koko Granadan kaupungin ja se tarjoaa upean näköalan valokuville. Nimensä se on saanut arabinkielisestä sanasta, joka tarkoittaa punaista linnaa. Linna mainittiin ensimmäisen kerran 800-luvulla. Vuosien saatossa se on vaihtanut kokoa ja muotoa, sekä hallitsijoita, mutta toimii nykyään kuuluisana maamerkkinä. Yksi Alhambraan vaikuttavimmista koriste-elementeistä on mocarabe-holvi, jonka muodostavat pienet kammiot, jotka on sijoitettu toinen toisensa päälle. Alhambrassa on monia eri kohteita ja ne ovat auki eri aikoina. Kokonaan linnoitus on avoinna maaliskuusta lokakuuhun. Liput kannattaa varata ajoissa ja tutustu eri lippuvalikoimaan tarkasti. Lippuja voi ostaa eri alueille erikseen ja vierailuille eri aikoihin päivästä.

  • Laskettelua Sierra Nevadan vuoristossa: Jos matkustat Malagaan, sinulla on edessä suhteellisen lyhyt matka ennen kuin pääset laittamaan sukset jalkaan. Sierra Nevadan hiihtokeskukset ovat kuuluisia maailmanlaajuisesti, koska voit lasketella vuorilla ja sen jälkeen tulla alas rannalle ruskettumaan saman päivän aikana. Älä luule, että tämä vaikuttaa jotenkin hiihtokeskukseen, sillä se on ehdottomasti yksi parhaimmista Euroopassa, vaikka sääerot ovat niin lähellä toisiaan. Perinteisesti hiihtokausi alkaa marraskuun lopulla ja kestää toukokuun ensimmäiselle viikolle. Lumiset rinteet lupaavat myös aurinkoisia kelejä melkein jokaisena päivänä! Lumien sulaessa vuoristoalue tarjoaa lukuisia muita aktiviteettejä, kuten pyöräilyä, retkeilyä, uintia ja paljon muuta. Hiihtokeskukset tarjoavat myös useita hotelleja ja ravintoloita, joten halutessasi voit viettää koko lomasi siellä.

  • Tapaksen maistelua Barcelonassa: Tapas on espanjalainen pikkusuolainen, jota tarjoillaan alkupalana tai viinin seuraksi. Tapakset ovat pieniä suupaloja, joita syödään käsin ja nautitaan yleensä ennen lounasta tai illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena. Pohjois-Espanjassa tapas tunnetaan nimellä pincho. Voit nauttia parhaimmasta Katalonian kulttuurista ja gourmet herkuista Barcelonan kaupungissa tapas-kiertueella jalkaisin. Ennen illallista varhain illalla tutustu joihinkin kaupungin tunnetuimpiin tapas-baareihin ja kaupunginosiin ruoka-asiantuntijan kanssa, ja opi tilaamaan näitä baarivälipaloja, kuten paikalliset. Aloita kiertueesi ruokakulttuurin kaupungin keskustassa, matkaa ainutlaatuisille tapas-baareille La Rambla -kadulla ja sen jälkeen La Boquerian ruokamarkkinoille. Päätä matkasi goottilaisessa korttelissa ja upota itsesi historiallisen alueen ainutlaatuiseen ilmapiiriin, arkkitehtuuriin ja ruokaan. Yhdistä tapaksesi paikallisen viinin, oluen tai siiderin kanssa ja harkitse lisäämällä kokemukseesi 50 minuutin flamencoesitys Barcelonan trendikkäällä El Born -alueella.

  • Flamencoa Sevillassa: Flamenco, espanjalainen musiikki- ja tanssilaji, on alun perin lähtöisin Andalusiasta. Flamencon historialliset juuret ulottuvat maurien ja juutalaisten musiikkiperinteisiin, jonka jälkeen sitä ovat kehittäneet eri kulttuurit. Andalusian sydämessä sijaitseva Sevillan kaupunki on erinomainen kohde nähdä tämän tulisen tanssin esityksiä. Sevillan 1400-luvulta peräisin olevan palatsitalon, La Casa del Flamencon pääpiha tarjoaa tyylikkäitä Flamenco-esityksiä joka ilta. Se sijaitsee Santa Cruzin kaupunginosassa, entisessä juutalaiskorttelissa. Tilojen akustiikka on myös vertaansa vailla, sillä se mahdollistaa esitykset ilman mikrofoneja ja vahvistimia. Lisäksi väkijoukko pääsee istumaan hyvin lähelle lavaa ja voivat tuntea, kun kantapää osuu maahan. Joka ilta kaksi tanssijaa, laulaja-lauluntekijä ja kitaristi useiden taiteilijoiden joukosta, kaikki ammattilaisia vaikuttavalla taiteellisella taustalla, esittävät suosittuja tansseja ja lauluja.

  Hieman historiaa

  Ennen roomalaisten valloitusta Välimerellä asui useita pienempiä kansoja. Visigoottien kuningaskunta valloitti kaiken Hispanian ja hallitsi sitä 700-luvun alkuun, jolloin sen valloittivat muslimit. Myöhemmin taas kristityt valloittivat Iberian niemimaan muslimeilta 700-luvulla. Tämän seurauksena Espanjaa jäi hallitseman kaksi suurta valtakuntaa: Aragonia ja Kastilia. Ne yhdistettiin vuonna 1479 Ferdinandin ja Isabellan vallan aikana ja he lisäsivät myös muita alueita, josta muodostui muutaman vuosikymmenen aikana Espanjan valtio. Heidän hallinnon aikana Espanja hankki suuria määriä siirtokuntia ja Espanjan "kultakausi" tapahtui 1500- ja 1600-luvuilla.

  Napoleon hyökkäsi Espanjaan 1800-luvun alussa ja kävi liittolaisten ja Ranskan välisiä taisteluja, jonka liittolaiset voittivat, mutta tämä herätti itsenäisyysliikkeitä Espanjan keisarillisen hallituksen kesken. 1800-luvun aikana Espanjaa hallitsi armeija ja 1900-luvulla myös kaksi diktatuuria: Rivera 1923 - 30 ja Franco 1939 - 75. Franco piti Espanjan pois toisesta maailmansodasta ja pysyi vallassa. Hän pysyi diktaattorina kuolemaansa saakka ja lopulta vuosina 1975-1978 Espanja siirrettiin demokratiaan, kuitenkin kuningaskuntana.

  Sen jälkeen Espanjassa on tapahtunut useita poliittisia kiistoja ja levottomuudet ovat jatkuneet sen jälkeen tähän päivään saakka. Vuonna 1959 perustetun Eta-separatistiryhmän tavoitteena on ollut siitä asti nykypäivään taistella itsenäisen kotimaansa puolesta Espanjan ja Ranskan Baskimaan alueella. Vuonna 1982 Espanja liittyi Natoon ja vuonna 1986 Euroopan Unioniin. 2010-luvusta alkaen Espanjassa on ollut taloudellisia ongelmia. Sen lisäksi Espanja on kärsinyt terroriteoista. Presidentti José Luis Rodríguez Zapatero toi sosiaaliset kysymykset poliittisen esityslistan kärkeen. Espanja on nyt hyväksynyt saman sukupuolen avioliitot. Hänen ministeriössä oli enemmän naisia kuin miehiä, mikä heijastaa hänen päättäväisyyttään parantaa naisten asemaa maassa.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Espanjassa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenEspanjassa ei ole puutetta kiertomatkavaihtoehdoista, mutta voi olla, että sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja matkasi suunnittelussa tai auton vuokraamisesta. Tästä syystä olemme laatineet seuraavan usein kysyttyjen kysymysten osion auttaaksemme sinua lähtemään minne haluat mahdollisimman nopeasti riippumatta siitä, järjestätkö rentouttavan rantaloman Costa Bravalla tai hauskaa lomaa ystävien kanssa Fuerteventuralla. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, löytyy tässä osiossa, jatka lukemista oppiaksesi muutamia yleisimpiä lauseita espanjan kielellä ja selvitä, tarvitsetko viisumia matkalle tässä upeassa maassa. Lisätietoja ulkomailla ajamisesta saat erityisestä tietosivustamme, josta löytyy käytännöllisiä neuvoja ja hyödyllisiä matkavinkkejä.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Espanjassa?

  Kun suunnittelet maantiematkaa Espanjassa, on tärkeää valita oikeanlainen ajoneuvo matkallesi. Esimerkiksi Madridin ja Barcelonan historiallisissa keskuksissa ja niiden ympäristössä ehdotamme pienempää ja helposti ohjattavaa ajoneuvoa mini- ja economy-luokastamme, mikä auttaa sinua navigoimaan tiellä vanhojen kaupunkikatujen ympärillä. Kiireisten kaupungin nähtävyyksien ja rannikkomatkan yhdistäminen, tai matka laajalla Andalusian tai Katalonian sisämaassa vaatii tilavampaa, mukavampaa ajoneuvoa, jonka löydät kompaktiluokan ja keskisuurista kategorioistamme. Miksi et hemmottele itseäsi Pohjois-Espanjassa sekä Ibizan ja Mallorcan saarilla luksus- ja maastoautoautolla. Nämä autot on suunniteltu matkoille kauemmaksi ja tutkimusmatkoille Pohjois-Espanjan karuimmille ja vuoristoisimmille alueille. Jotkut autoluokat tarjoavat enemmän tilaa matkatavaroille, kun taas toisissa ajoneuvoissa on suuremmat ja tehokkaammat moottorit. Tutustu Auto Europen vuokra-autojen luokkiin ja valitse, mikä sopii parhaiten tulevalle matkallesi.

   

  Mikä on Espanjan valuutta?

  Espanjan rahayksikkö on euro. Pankkiautomaatit ovat laajasti saatavilla ja kannattaa ennen matkaa tarkistaa, veloitetaanko sinulta lisämaksuja käteisnostosta Espanjassa. Jos ongelmia ilmenee käteisnostossa, kannattaa yleensä kokeilla seuraavaa automaattia, sillä syy voi olla automaatissa tai paikallisessa pankissa. Maksutapana kelpaavat kansainväliset luottokortit myös yleisesti useissa espanjalaisissa kaupoissa. Kaupoissa on sisäänkäynnin vieressä tavallisesti kylttejä, jotka osoittavat saatavilla olevat maksuvaihtoehdot. Kun suoritat maksun, sinun tulee näyttää passi tai henkilökortti. Matkasekit passin kera hyväksytään myös monissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Rahaa voi vaihtaa valuutanvaihtopisteissä ja joissakin pankeissa. Tämä palvelu on saatavilla myös useissa hotelleissa ja matkatoimistoissa.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Espanja?

  Madrid on yhden tunnin jäljessä Helsingin aikaa. Baleaarit sijaitsevat myös samalla aikavyöhykkeellä, mutta Kanariansaaret ovat kaksi tuntia jäljessä Suomen aikaa. Kesäaika alkaa Espanjassa (mantereella ja kaikilla saarilla) maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja kestää lokakuun viimeiseen viikonloppuun.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Espanjassa?

  Verkkovirta Espanjassa on 220 volttia ja 50 Hz. Käytetty pistoketyyppi on eurooppalainen malli Europlug, jota myös laajalti käytetään muualla Euroopassa. Suomalaisia elektronisia laitteita varten et tarvitse adapteria Espanjassa. Espanjassa käytetään paljon uusiutuvaa energiaa, varsinkin tuuli- ja aurinkoenergiaa.

   

  Tarvitsenko viisumia Espanjassa?

  Espanja on Euroopan Unionin maa ja kuuluu Schengenin alueeseen. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Espanjaan, ainoastaan voimassaolevan passin tai henkilöllisyystodistuksen. Espanjasta löytyy Suomen suurlähetystö Madridista ja 12 kunniakonsulaattia, esimerkiksi Malagassa, Palma De Mallorcalla ja Teneriffalla. Madridin suurlähetystön toimialueeseen kuuluu myös Andorra. Suurlähetystö sijaitsee lähellä keskustaa ja löytyy neljännestä kerroksesta.

  Suomen suurlähetystö Madrid
  Paseo de la Castellana 15
  E-28046 Madrid 1
  Spain
  Verkkosivut: finlandabroad.fi
  Puhelin: +34-91 319 6172

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit espanjaksi?

  Espanjan kieltä kutsutaan myös nimellä kastilia, joka on romaanikieli Espanjan Kastilian alueelta. Sitä pidetään toiseksi puhutuimpana kielenä maailmassa. Tämä kieli on laajasti puhuttu ja sitä ymmärretään koko Espanjassa, mutta toki Espanjasta löytyy myös paikallisia murteita, kuten katalan Kataloniassa tai baski Baskimaassa. Tässä muutamia laajalti käytettyjä espanjankielisiä lauseita, joista voi olla hyötyä matkallasi:

  Hei - Hola
  Hyvää huomenta - Buenos días
  Hyvää iltaa - Buenas tardes
  Näkemiin - Adiós
  Kyllä - Si
  Ei - No
  Anteeksi - ¡Perdón!
  Puhutko englantia? - ¿Habla inglés?
  Kiitos - Gracias
  Missä sijaitsee [paikan nimi]? - ¿Dónde está [paikan nimi]?
  Voinko maksaa luottokortilla? - ¿Puedo pagar con tarjeta de crédito?
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - ¿Dónde hay un cajero automático?
  Pidä vaihtorahat - Quédese con el cambio


  Käytännöllisiä linkkejä

  Espanjan turisti-info

  Ulkoministeriön matkustustiedote Espanja