Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MADEIRA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Madeira - Vaivattomasti Auto Europelta

  Madeiran viini ei ole läheskään ainoa syy vierailla tällä upealla saarella, jossa on myös todella ainutlaatuinen kulttuuri, gastronomia ja luonto, mukaan lukien Unescon maailmanperintökohde Laurel-metsät. Tuliperäinen maapohja tarjoaa mahtavan kasvualustan loisteliaille kukille ja vehreille metsille. Suurin osa upeasta Madeiran saaresta onkin luonnonsuojelualuetta. Varaa vuokra-auto ja näe korkein vuori Pico Ruivo de Santana, pysähdy välillä vaellusretkelle vanhoja kastelukanavia pitkin, tutustu laavaluoliin ja nauti huikeista merimaisemista. Autonvuokraus Madeiralla on ihanteellinen tapa kokea saari. Vaikka on olemassa lukemattomia reittejä, valitse mieluisin riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on ja kuinka seikkailunhaluinen olet. Esimerkiksi rannikkotie ER101 on turistien suuri suosikki. Tämä oli ensimmäinen oikea tie saarella, joka vie sinut koko saaren ympäri, jolla voit ihailla kaunista rannikkoa. Nopeampaa reittiä varten voit käyttää moottoritietä, joka johtaa Santanasta Madeiran lentokentälle, Funchaliin ja Ribeira Bravaan.

  Auto Europe tekee yhteistyötä maailman parhaiden autonvuokraamoiden kanssa, myös Madeiralla. Vertaa vuokra-autojen hintoja ja valitse edullisin vaihtoehto, joka sopii parhaiten lomasuunnitelmiasi varten. Autonvuokraus Madeiralla on kauttamme helppoa ja edullista. Uudistetusta varausjärjestelmästämme löydät hyvin paljon olennaisia tietoja Madeiran vuokra-autoista, niiden vuokraamoista, eri vuokraehdoista, rajoituksista ja hinnoittelun tiedot. Turvattu verkkosivumme takaa huolettoman varausprosessin luottokortilla, joka on sekä nopeaa, että helppoa. Uusi Madeiran oppaamme tarjoaa sinulle kaiken olennaisen tiedon tulevasta lomakohteesta ja kertoo minne voit mennä, mitä tehdä, mitä ottaa huomioon liikenteessä, hieman historiaa, maantieteellistä infoa ja hyödyllistä tietoa paikallisesta julkisesta liikenteestä. Haluamme tehdä matkastasi mahdollisimman ikimuistoisen ja tarjoamme palkitun asiakaspalvelun, edullisten hintojen ja vuokrauksen helppouden lisäksi myös matkavinkkejä. Jos sinua kiinnostavat aikaisempien asiakkaittemme kokemukset matkalla ja varaamisesta kanssamme, lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Madeiralta.

  Liikenne Madeiralla

  Madeiralla ajamisesta on tullut ajan mittaan paljon rennompaa. Vuoristoalueiden läpi on rakennettu uusia tunneleita, joiden avulla kuljettajat voivat välttää liian mutkikkaita vuoristoteitä ja pienentää matka-aikoja, ja tärkeimmät moottoritiet ovat hyvässä kunnossa. Mikäli haluat kokea saaren serpentiinitiet ja ajaa mutkikkaita ja kapeita reittejä paikasta toiseen, suosittelemme suuremman luokan auton vuokrausta. Näillä teillä tarvitset auton tarpeeksi voimakkaalla moottorilla, jotta kokemuksesta tulisi mahdollisimman miellyttävä. Haluamme painottaa, että Madeiralla löytyy erittäin kapeita ja mutkikkaita teitä, joilla ajaminen voi olla erittäin vaarallista. Jos kaipaat seikkailua ja poikkeat moottoriteiltä muille reiteille, ole erittäin varovainen. Madeiran kuljettajat ovat huomaavaisia monia saaren vierailijoita kohtaan ja ovat yleisesti ottaen hyviä kuljettajia. Kaupungeissa ja kylissä liikenne ei ole kovinkaan ruuhkaista ja niissä on helppo navigoida. Lisää ajovinkkejä löytyy täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Madeiralla

  Pysäköintipaikan löytäminen voi olla välillä haastavaa Madeiralla. Suurimmissa kaupungeissa ja turistikohteissa, kuten Funchalissa tai Ponta Delgadassa on enemmän saatavilla olevia parkkipaikkoja, jotka ovat lähes aina maksullisia. Parkkipaikoista voi maksaa mittarissa joko käteisellä tai kortilla, tai lisäämällä rekisterinumerosi automaattiin. Joissakin kohteissa voit varata ja maksaa paikastasi etukäteen käyttämällä matkapuhelinsovellusta. Sesonkiaikoina tai suurempien tapahtumien aikana parkkipaikkojen löytäminen voi olla hankalampaa. Yritä aina varata majoituksesi, johon sisältyy parkkimahdollisuus joko maksutta tai maksua vastaan, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa paikan etsimiseen. Varsinkin pienemmissä kylissä parkkipaikat voivat olla myös aika pieniä kooltaan, joten hyvä parkkitaito on täällä hyödyksi. Maaseutualueilla pysäköintipaikkoja löytyy ainakin suosituimpien turistikohteiden luona, mutta jälleen sesonkiaikana ne täyttyvät hyvin nopeasti, joten lähde matkaan mahdollisimman varhain aamulla.

  Madeiran lentokenttä

  Madeiran kansainvälinen lentokenttä Cristiano Ronaldo CR7, joka tunnetaan yleisesti nimellä Madeiran lentokenttä tai Funchalin lentokenttä, on kansainvälinen lentokenttä Santa Cruzin alueella Portugalin autonomisella saarella Madeira. Lentokenttä sijaitsee 13,2 kilometriä luoteeseen pääkaupungista Funchalista. Se on Portugalin neljänneksi vilkkain lentokenttä, joka nimettiin uudelleen Madeiran jalkapalloilijan Cristiano Ronaldo mukaan vuonna 2017. Täältä liikennöin enimmäkseen lentoja Euroopan pääkaupunkeihin, koska Madeira on suosittu lomakohde ja se on keskeinen lentokenttä saarella. Lentokenttää pidetään yhtenä maailman kaikkein vaarallisimmista lentoasemista sen sijainnin ja vaikuttavan kiitotien vuoksi. Lentäjien on suoritettava lisäkoulutus lentääkseen tälle lentokentälle. Lentokentällä on vain yksi terminaali, mutta muutama vuosi sitten rakennusta uudistettiin ja nykyään sieltä löytyvät uudet ja modernit tilat, kaupat ja muut palvelut. Sesonkilentoja Madeiralle Suomesta lentää Finnair.

  Madeiran kansainvälinen lentokenttä (FNC)
  Osoite: 9100-105 Santa Cruz, Madeira, Portugali
  Nettisivut: www.aeroportomadeira.pt
  Puhelin: +351 291 520 700​

  Tekemistä Madeiralla

  Kun olet kaukana Atlantin valtamerellä Madeiran saarella, saatat löytää jotakin, mitä et uskoisi löytävän Euroopan alueelta. Madeiran saaristossa, joka on kuin subtrooppinen laakerimetsä, ja jossa vallitsee ikuinen kevään kaltainen ilmasto ja maaperä, menestyy lähes mikä tahansa kasvisto. Madeiran saarella on luonnolliset maisemat saavat sinut haukomaan henkeä ja mikä parasta, löydät ne helposti vuoristoteillä tai historiallisilla kastelukanavilla, joita kutsutaan nimellä "levadas". Sinun ei tarvitse kiivetä vuorille nauttimaan luonnollisesta runsaudesta, koska täältä löytyy lukuisia kasvitieteellisiä puutarhoja suurella valikoimalla kasveja. Myös valtameri odottaa valaidenkatseluretkillä ja sukellusmatkoilla kirkkaissa ja lämpimissä vesissä. Mikäli urheiluaktiviteetit eivät ole makuusi, Madeiran lukuisat viinitilat ja historialliset kaupungin tarjoavat tekemistä sekä kulinaarisuuden tarjonnalla, että myös erilaisilla kulttuurisilla ja historiallisilla tapahtumilla. Autovuokraamot Madeiralla varmistavat, että pääset tekemään juuri haluamasi matkan saaren ympäri näille muutamille kohteille, jotka valitsimme sinua varten.

  • São Lourençon niemi: Ponta de São Lourenço on Madeiran saaren itäisin piste, joka se sijaitsee Caniçalin kaupungissa ja kuuluu Machicon kunnaan. Se on yksi Madeiran viimeisistä lähes koskemattomista paikoista. Täältä loistava yhdistelmä kiviä, merta ja luontoa, ja vuodesta 1982 lähtien se on ollut luonnonsuojelualuetta. Huipulta on erinomaiset näkymät saaren pohjois- ja eteläpuolelle ja sääolosuhteiden salliessa voit jopa nähdä Porto Santo saaren. Tämä niemimaa on tulivuorista alkuperää, mutta täältä löytyy myös kalkkikiveä. Puolikuiva ilmasto ja sen altistuminen pohjoisille tuulille ovat muodostaneet matalan kasvillisuuden, joka selittää puiden puutteen, mikä erottaa tämän alueen muusta saaresta ja on todellinen luonnonperintö. Täällä näet saaren basaalilevyn parhaimmillaan täynnä useita harvinaisia ja endeemisiä kasveja. Kävellessä reitillä alueen ympäri voit kohdata useita alueen lintuja, joista osa ovat suojeltuja, sekä liskoja. Saatat olla onnekas ja nähdä meressä maailman harvinaisimman hyljelajin munkkihylkeen, joka tunnetaan Madeiralla merisutena. Voit valita vaikeustasoosi ja aikatauluusi sopivimman reitin ja lähteä matkaan yksin, tai varata ryhmämatkan muiden kanssa. Matkaa niemimaalle Funchalista on vain noin puoli tuntia.

  • Funchalin köysiradat: Jos vierailet Funchalissa, kokeile joko Monten tai kasvitieteellisten puutarhojen köysiratoja! Matka molemmilla tarjoaa unohtumattomia ihastuttavia näkymiä kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Madeiran köysirata sijaitsee vanhassakaupungissa, jolla pääsee Funchalista Monteen noin 15 minuutissa. Tämä matka tarjoaa upeat panoraamanäkymät Funchaliin ja Monten kylän ympäröiville vuorille. Poistuessaan Monten asemalta voit saada mukaasi valokuvan muistoksi. Vietä hiukan aikaa Monten kylässä ja ihastele sen vanhan ajan ylellistä katukuvaa. Kasvitieteellisen puutarhan köysirata yhdistää kasvitieteellisen puutarhan aseman Quinta do Bom Sucesson ja Babosas-Monte-aseman. Matka kestää noin 9 minuuttia, jonka aikana näet hurmaavan kauniin maiseman kukkuloiden, laaksojen, purojen ja vehreän Laurissilvan metsän keskellä, jonka Unesco on luokitellut maailman luonnonperintökohteeksi. Saapuessasi asemalle, vieraile yhdellä saaren suosituimmasta kohteista, kasvitieteellisessä puutarhassa, jonka 2500 eksoottisen kasvin värit eri mantereilta sekoittuvat värilliseen mosaiikkiin, jotka kauniisti kehystävät Funchalin amfiteatteria. Molemmat köysiradat ovat auki päivittäin aamusta noin klo kuuteen asti illalla.

  • Funchalin katedraali: Kaupungin keskustassa sijaitseva Funchalin katedraali on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista rakennuksista, josta löytyy portugalilaisen arkkitehtuurisen tyylin Manuelinen ja goottilaisen tyylin ominaisuuksia. Se rakennettiin 1600-luvun alussa portugalilaisen tutkimusmatkailijoiden aikakauden huipulla Dom Manuelin hallinnon aikana. Funchalin katedraali on voiman ja vaurauden symboli. Sen julkisivulla, joka on jaettu kolmeen paneeliin, on kaunis goottilainen portti, joka koostuu Cabo Girãoista peräisin olevasta ashlarin kivestä. Goottilaisella portilla on kahdeksan suippoa kaarta, jotka antavat ainutlaatuisen ulkoasun sisäänkäynnille. Vuosien varrella katedraali on saanut uusia ominaisuuksia, joka on tehnyt siitä upean taiteellisen esimerkin. Katto on erinomainen esimerkki Mudejar-sisustuksesta, joka on valmistettu saaren setripuusta, joka vaatii erityistä huomiota, samoin myös kirkon kuorotuolit. Goottilainen alttaritaulu on näkemisen arvoinen, joka koostuu kullatuista puusta, öljymaalauksista puulla ja pienistä veistoksista. Puista setrikattoa norsunluun elementeillä pidetään yhtenä kauneimmista katoista koko Portugalissa. Sisäänkäynti katedraaliin on ilmainen.

  • Praia da Calheta hiekkaranta: Praia da Calheta oli ensimmäinen Madeiralle rakennettu keinotekoinen ranta, jota pidetään saaren parhaana hiekkarantana. Ranta oli rakennettu kahdella meriseinällä, jotka muodostivat kaksipuolisen lahden, joka pitää poissa Marokosta tuodun hiekan, muttei valitettavasti Portugalista. Tämä uusi muotoilu varmisti, että myrskyt eivät vie pois kultaista hiekkaa, sekä maksimoi myös rannan suuruutta. Koska tämä on Madeiran paras ranta, se on yleensä kiireinen kesällä, mutta se on paras paikka viettää rentouttava päivä rannalla. Calhetan ranta on ihanteellinen perheille, koska vedet ovat puhtaita (sininen lippu) ja niissä ei ole vahvoja virtauksia, kun taas rannan läheisyydestä löytyy erinomaisia turistikohteita ja palveluita. Calheta on melko pieni kaupunki noin 30 kilometrin päässä Funchalista, jota ympäröi jyrkät kalliot ja se sijaitsee pienellä joella. Funcalista on rajoitettu liikenneyhteys Calhetaan, jonka tarjoaa Rodo Este linja-autoyhtiö. Sinun on mahdollista suorittaa päivämatka rannalle, mutta valmistaudu pitkälle matkalle. Matkoja liikennöivät reitit 80, 115 ja 142.

  • Madeiran viini: Mikään matka Madeiralle ei ole täydellinen ilman Madeiran kuuluisan makean viinin maistelua. Funchalissa on useita viinimuseoita ja kellareita, mutta kaikista vierailusta arvoisin on The Old Blandy Wine Lodge. Funchalin vanhimmalla alueella sijaitseva Blandy's Wine Lodge on paikka, jossa voit oppia Madeiran viinin valmistuksesta, mutta myös maistella erilaisia Vinho Madeiran makuja. He ovat valmistaneet Madeiran viiniä jo yli 200 vuotta, joten vaikka sinulla ei olisi kiinnostusta itse viiniin, täällä kannattaa käydä. Jokaisella rakennuksen huoneella on oma luonteensa ja eri lämpötilojen ja kosteuden ansiosta, kaikkien viinien ikääntymisprofiilit vaihtelevat niiden sijainnin mukaan. Vinkkimme ruuan ja viinin ystäville on liittyä Funchalin ruoka- ja viinikävelykiertueelle. Tämä on upea kokemus kaikille hyvän ruuan ystäville ja kaikille, ketkä haluavat tutustua Madeiran paikallisiin ruokiin ja juomiin. Oppaasi vie sinut valmistajille, baareihin, myymälöihin ja paikallisille markkinoille, sekä kertoo paikallisesta gastronomiasta samalla, kun nautit Madeiran mauista.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Madeiralla

  Madeira on hyvin uskomaton kohde matkailulle monista syistä. Se on täydellinen valinta, oli suunnitelmissa sitten romanttinen häämatka, perheloma, jos kaipaat seikkailua tai yksinkertaisesti haluat paeta synkkää säätä. Toinen nimi Madeiralle on ikuisen kevään saari, joten vastassasi ovat miellyttävät lämpötilat ja raitis ilma melkein ympäri vuoden. Madeira on todellakin eurooppalainen helmi, joka sopii jokaiselle matkustajalle, ja sinun tulisi käydä saarella mahdollisimman pian. Kävijöiden määrä kasvaa Madeiralla vuosittain yhä enemmän. Haluatko uida delfiinien kanssa, tutkia syviä kanjoneita tai nauttia herkullisesta illallisesta rannalla? Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja sinulle ei koskaan iske tekemisen puute. Ole riippumaton saaren julkisesta liikenteestä tai pakettimatkoista ja nouda itsellesi vuokra-auto yhdestä lukuisista autovuokraamoista Madeiralla. Voit vapaasti valita, minne haluat matkustaa ja pääset helpommin kohteisiin, jonne turistit eivät yleensä matkaa. Tässä on muutamia meidän suosittelemia kohteita päivämatkalle Madeiralla.

  Cabo Girao merenrantajyrkänne

  Tämä on nähtävyys, joka ei varmasti sovi heikkohermoisille. Kävelysillan Cabo Girãon kalliolla pitäisi löytyä jokaisen matkaajan matkalistalta Madeiralla. Lasinen kävelysilta kulkee Euroopan korkeimmalla merenrantajyrkänteellä (580 metriä merenpinnan yläpuolella), ja se tarjoaa uskomattomat näkymät Madeiran rannikolle, Funchalin ja Camara de Lobosin kaupunkiin. Kävelysilta sijaitsee vain kahden minuutin kävelymatkan päässä Cabo Girãon kylästä ja on auki ympäri vuoden. Huomaa, että se on erittäin kiireinen matkailukauden aikana, sillä suuri määrä turisteja saapuu katsomaan upeita näkymiä. Kävelysillan lisäksi voit kävellä ympäri kalliota ja halutessasi myös vaeltaa rantaviivaa pitkin seuraavalle läheiselle vuorelle. Jos sinulle tulee nälkä vierailusi aikana, suosittelemme pysähtymään ravintolassa Teleferico. Ravintolasta on upeat näkymät Madeiralle, sekä myös rannikolle. Lisäksi ruoka on hyvää ja voit nauttia perinteisistä Madeiran ruista, kuten pikado (valkosipulilla paistettu naudanliha, joka tarjoillaan ranskalaisen perunan kanssa) ja espada (mustahuotrakala), jonka seuraksi voit valita oluen tai viinilasillisen. Tämän jälkeen ota Ranchon köysirata Fajas de Cabo Girãoon. Näitä hedelmällisiä peltoja käytetään viiniköynnösten kasvattamiseen ja maanviljelijät käyttivät köysirataa alun perin tuotteiden kuljettamiseen. Nämä pellot ovat kuitenkin ainoa asia, jonka löydät tämän upean köysiradan alapuolelta, joka tarjoaa upeat näkymät. Täältä löytyy myös eristäytynyt ranta. Kuumina päivinä voit pulahtaa viileään mereen!

  Santanan kunta

  Pienet olkikattoiset kolmiomaiset talot ovat ominaisia ​​Santanalle, joka on kaunis kylä pohjoisrannikolla. Nämä pienet talot, jotka on rakennettu luonnonkivestä ja olkikatoista, ovat palvelleet paikallisia vuosisatojen ajan talleina ja asuinrakennuksina. Tämä alue, joka koostuu kuudesta seurakunnasta, elää pääasiassa maatalouden, käsityön ja perinteiden avulla. Vuoristoisia maisemia hallitsee ikivihreä kasvusto, joka on luonnonomainen Laurissilvan metsälle, jonka Unesco on luokitellut maailmanperintökohteeksi. Tämä rohkaisee paikallisia asukkaita tekemään kaikkensa kauneuden säilyttämiseksi. Täällä on niin monia nähtävyyksiä, ja kuitenkin Madeiran teemapuisto lisättiin juuri tämän alueen jo laajaan valikoimaan nähtävyyksiä! Madeiran teemapuisto on auki ympäri vuoden ja jaettu useisiin keskuksiin, ja pitää sisällään monia nähtävyyksiä nuorille ja vanhemmille. Ne liittyvät Madeiran kansan historiaan, perinteisiin ja kulttuuriin. Joka vuosi heinäkuussa kylässä järjestetään suuri perinteisen musiikin ja tanssien festivaali, joka houkuttelee suuria joukkoja paikallisia ja matkailijoita. Tapahtuma, joka tunnetaan nimellä "24 horas a bailar" (kirjaimellisesti "24 tunnin tanssi"), koostuu Madeiran ja muiden alueiden tai maiden perinteisistä ryhmäesityksistä. Vain lyhyen matkan päässä Santanasta löydät Queimadasin, joka on yksi Madeiran upeimmista "levada" -kävelyreiteistä kohti "Caldeirão Verdea" (vihreä pata).

  Porto Monizin luonnon uima-altaat

  Porto Moniz on viehättävä pikkukaupunki, joka sijaitsee Madeiran dramaattisella pohjoispuolisella kärjellä, joka koostuu kohoavista vuorista ja rannikolla avartuvasta loputtomasta Atlantin valtameren syvänsinisestä vedestä. Porto Monizin kylän rannalla Portugalin Madeiran saaren luoteisrannikolla löytyvät Porto Monizin luonnon uima-altaat. Ne muodostuivat tulivuoren laavasta, joka luonnollisesti täyttyi kristallinkirkkaasta merivedestä. Porto Monizin luonnolliset altaat ovat Porto Monizin kylän kohokohta. Luonnolliset suolaveden uima-altaat koostuvat tulivuoren kalliosta, johon meri virtaa luonnollisesti. Merivesi virtaa kivien yli ja täydentää altaat, sekä joskus kuljettaa mukanaan kalaa ja katkarapuja. Korkeat tuulet voivat tuoda korkeita aaltoja, jotka virtaavat kalliorajojen yli, mutta rauhallisella säällä uima-altaat tarjoavat rauhallisen uintikokemuksen heille, ketkä mieluummin oivat valtameressä ilman virtauksia. Tältä alueelta, jonka pinta-ala on 3800 m², löytyy myös lasten uima-allas, lasten leikkipaikka ja pääsy on mahdollinen myös liikuntarajoitteisille. Lisäksi rannalla on parkkipaikka, pukuhuoneet ja kylpyhuoneet, joissa on kaapit henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämiseen, kesäkuukausina avoinna oleva snackbaari, ensiapu, aurinkotuolit ja aurinkovarjot vuokralle. Porto Monizissa on myös pieni akvaario ja retkeilijät voivat vaeltaa sisämaassa vehreällä Levada da Ribiera da Janelan polulla.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Madeira muodostui vulkaanisen toiminnan seurauksena ja on geologisesti ollut olemassa noin 5 miljoonaa vuotta. Madeiran saariston vanhin saari on Porto Santo (noin 14 miljoonaa vuotta vanha). Virallisesti Madeiran saari löydettiin heinäkuussa vuonna 1419 ensimmäisten portugalilaisten tutkimusmatkailijoiden ansiosta. Kuitenkin kiinnostava seikka on se, että on olemassa joitakin tietoja, joiden mukaan Madeiran olemassaolosta tiedettiin ennen portugalilaisten tutkijoiden saapumista. 1339-luvulta peräisin olevat kartat osoittavat Madeiran täysin samassa kohtaa, josta portugalilaiset sen löysivät. He olivat kaksi merenkulkijaa, kapteeni João Gonçalves Zarco ja Tristão Vaz. Tärkein syy, miksi he lähtivät matkaan, oli prinssi Henrik Purjehtijan käsky. Hän kutsui kaikki parhaimmat portugalilaiset merenkulkijat, koska hän halusi saada lisätietoa Länsi-Afrikan rannikosta. Tämä tapahtui 1400-luvun alussa. Laivan huonon rakenteen ja voimakkaiden tuulien takia he purjehtivat merellä muutaman päivän, kunnes saapuivat tuntemattomalle maaperälle, jonka nimeksi he antoivat Porto Santo. Henrik Purjehtija asutti maan heti sen jälkeen ja vuoden päästä löydettiin Madeiran saari.

  Rikkaat ja vaikutusvaltaiset eivät olleet ainoita, ketkä perustivat asuinpaikkansa Madeiralle. Osa vangeista tuotiin Madeiralle myös pelkästään työvoimaa varten. Heidän tehtävänä oli viljellä maata, perustaa maatalousalueita, tehdä metsätyötä ja rakentaa levadoja tai kanavia. Maatalouden tuotanto keskittyi vehnään. Aluksi tämä riitti vain uudisasukkaille, mutta lopulta vehnää vietiin myös Portugalin mantereelle. Vuoteen 1455 mennessä vientituotteena oli myös sokeri, mikä lisäsi Portugalin taloutta. Madeira oli 1490-luvulla yksi johtavista sokerin tuottajista. Sokerin tuotannon ohella viinin valmistamisesta tuli menestys 1600-luvulla. 1700-luvulle saakka Madeiran viiniä pidettiin kolonialistisen läntisen pallonpuoliskon ylellisenä juomana. Vaikka Ison-Britannia valtasi Madeiran Napoleonin sotien aikana, se siirtyi jälleen Portugalille vuonna 1814. Näin ollen viinin tuotannon eteneminen ei koskaan pysähtynyt. Sekä ensimmäinen, että toinen maailmansota vaikuttivat myös Madeiraan negatiivisesti. Saaren ympärillä olevista meristä tuli sota-alueita. Tämä aiheutti suuria vahinkoja taloudelle ja vasta vuonna 1944 kaikki rauhoittui. Vuonna 1978 nostettiin ensimmäisen kerran Madeiran virallinen lippu.

  Vuosisatojen ajan Madeira sai yhä enemmän itsenäisyyttä Portugalista. Portugalin vuoden 1974 vallankaappauksen jälkeen Madeiralle myönnettiin täysi itsemääräämisoikeus, mutta saari päätti jäädä osaksi Portugalia. Madeiralla on ollut vakaata kasvua ja kehitystä, kun Portugali liittyi Euroopan unioniin vuonna 1986. Matkailu on nyt yksi Madeiran johtavista toimialoista. Saaristo on tulivuorista alkuperää, mutta sen löytämisen jälkeen siellä ei ole ollut vulkaanista toimintaa. Saaren mäkinen maasto tarjoaa monipuolisia maisemia korkeista huipuista (Pico Ruivo on Portugalin kolmanneksi korkein, 1861 metriä) ja vaikuttavista Cabo Girãon kallioista syviin laaksoihin ja Paul da Serran suurimmalle tasangolle. 20% Madeirasta koostuu laurelimetsästä, joka on nykyään suojeltua aluetta. Koillisen tuulet, jotka vallitsevat koko vuoden ajan, tuovat mukanaan pilviä, kosteutta ja sateita. Toisaalta talvikaudella Atlantin matalapaine tuo mukanaan myös viileämpää ilmaa. Saaren keskilämpötila on noin 17°C - 20°C välillä ympäri vuoden, mikä tekee siitä täydellisen lomakohteen milloin tahansa.

  Matkustaminen Madeiralla

  Madeiralla sinulle ei ole kovin monia mahdollisuuksia matkustaa julkisilla. Oman auton lisäksi vaihtoehtosi ovat taksit, linja-autot tai turistibussit. Turistibussit tarjoavat rentouttavan kokemuksen ja ainutlaatuisen yleiskatsauksen saaren maisemissa. Voit kokea saaren maisemat mukavasti ja ehkäpä päätät tutustua joihinkin niistä myöhemmin vapaa-aikana. Meriteitse voit matkustaa lautalla kaupungista kaupunkiin, muille alueen saarille tai vaikkapa Kanariansaarille tai Portugaliin saakka. Laivalla tarjotaan erilaisia palveluja, jotta matkasta tulisi mukava ja miellyttävä, kuten baari ja ravintola, lahjatavarakauppa, pelihuone, TV-huone ja paljon muuta!

  Taksit

  Takseilla on aluehallinnon hyväksymä virallinen hinnasto ennalta määriteltyjä reittejä varten. Löydät sen kuljettajan tai etumatkustajan istuimen takana, mutta älä kuitenkaan pelkää neuvotella hinnasta. Voit löytää taksin melkein missä tahansa. Pysäytä taksi kadulla tai mene lähimmälle taksiasemalle.

  Linja-autot

  Madeiran julkiset linja-autopalvelut pitävät sisällään kaupunki-, lähiöiden, ja kaukoliikenteen palveluita. Neljä yritystä palvelevat Madeiraa - Horários do Funchal, SAM, Rodoeste ja EACL (Empresa de Autocarros do Caniço), jotka liikennöivät saaren eri osissa. Funchalin keskustassa valitse "Linha Eco", joka koostuu pyörätuolien kuljetukseen mukautetuista ympäristöystävällisistä minibusseista - käytännöllinen vaihtoehto Funchalin keskustassa. Lippuja voit ostaa aina busseissa tai joissakin tapauksissa yritysten omista kioskeista bussipysäkkien lähellä. Joskus saatat nähdä useamman bussin samalla linjanumerolla, mutta ne ovat eri värisiä. Muista aina tarkistaa, mikä linja ja miltä yritykseltä on sinun. Jotkut erikoistuneet bussit tarjoavat polkupyörän kuljetuksia, jotta matkustajat voivat ottaa polkupyörän mukaan kaukaisimmille alueille.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Madeira turisti-info