Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO GRAN CANARIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Gran Canarialla Auto Europen kanssa

  Gran Canaria on toiseksi suosituin lomasaari Kanariansaarilla. Se on upea vierailukohde, jos etsit aurinkoista lomaa, sillä täältä löytyy monia kuuluisia rantoja, jotka kattavat yli puolet saaresta. Gran Canarialla on paitsi henkeäsalpaavia rantoja, mutta myös monia historiallisia rakennuksia, kuten Las Palmasin katedraali. Kolmanneksi suurimman Kanariansaaren saarella on lempinimi "miniätuurinen manner", jolla on paljon enemmän tarjottavaa kävijöilleen kuin vain loputtomat hiekkarannat ja upea sää, kuten esimerkiksi fantastinen vulkaaninen vuoristomaisema, viehättävät vuoristokylät, kauniit kaupungit, joilla on tyypillinen Kanarian tunnelma ja viehätys, kiehtovat eläimet ja kasvisto, mielenkiintoinen saaren historia ja kulttuuri, herkullisia paikallisia erikoisuuksia ja lukemattomat ulkoilumahdollisuudet. Autonvuokraus Gran Canarialla mahdollistaa itsemäiset retket ympäri saarta. Lähes pyöreällä Espanjan saarella Atlantin rannikolla on hyvin kehittynyt tieverkosta, jonka halkaisija on vain 50 kilometriä, joten se on ihanteellinen pitkille matkoille.

  Auto Europe on johtava autovuokrauksen välittäjä, joka toimii jo yli 180 eri maassa. Perustettu 1954, Auto Europella on yli 60 vuoden kokemus autonvuokrauksen markkinoilla. Yhteistyön paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen ansiosta Espanjassa me voimme tarjota laatua autonvuokraukselle edullisin hinnoin kaikilla saarilla ja mantereella, esimerkiksi Alicantessa ja Barcelonassa. Mukavuutesi tähden kauttamme löytyy toimistoja lentokentillä sekä kaupungeissa kaikkialla Kanariansaarilla. Koska auton nouto ja palautus on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin, tulet varmasti nauttimaan autonvuokrauksesta Gran Canarialla Auto Europen kanssa. Vuokra-auton varaaminen on helppoa ja turvallista. Kun olet valinnut vuokra-ajankohdan ja sijainnin varausjärjestelmästämme, saat muutaman sekunnin kuluttua selkeän taulukon yhteistyökumppaneidemme tarjouksista. Voit valita itsellesi oikean tarjouksen, tutustua kaikkiin varauksen ehtoihin ja lisävarusteisiin. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat saada henkilökohtaisia neuvoja, varausasiantuntijamme odottavat puheluasi tai sähköpostiviestiäsi tai lue autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Gran Canarialta.

  Liikenne Gran Canarialla

  Gran Canaria ei ole kovin suuri, halkaisijaltaan vain 50 kilometriä, ja on siksi ihanteellinen kiertomatkoille. Tieverkosto on hyvin kehittynyt saaren pohjois- ja itäosassa ja yksi saaren tärkeimmistä valtimoista, Autovia moottoritie GC-1, kulkee itärannikolla Las Palmasista lentokentän kautta Maspalomasin turistialueelle. Jos ajat saaren keskiosissa ja vuorille, pidä mielessä, että tiet ovat usein hyvin kapeita, jyrkkiä ja vuorilla kiemurtelevat ylös ja alas. Kanarian kuljettajien ajotyyli on yleensä erittäin huomaavainen, mutta melko urheilullinen. Varmista myös aina, että säiliössäsi on riittävästi polttoainetta ennen vuorille ajamista. Saarelta löytyy tietenkin on myös useita päällystämättömiä teitä. Useimmissa tapauksissa - vuokranantajan ja ajoneuvoluokan mukaan - ajaminen näillä teillä ei ole sallittua. Kanariansaaret ovat yksi auringonpalvojien lempikohteista ja saatat haluta yksinkertaisesti heittää uimapuvun ylle ja ajaa nopeasti rannalle, mutta muista, että ajaminen uimapuvussa, avoimissa sandaaleissa, varvastossuissa, paljain jaloin tai jopa vain yhdellä kädellä on kiellettyä ja rangaistaan ​sakoilla. Jos haluat oppia lisää yleisistä paikallisista liikennesäännöistä, lue lisää Espanjan kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Gran Canarialla

  Kun etsit pysäköintipaikkaa Gran Canarialta, ota huomioon tienvarsilla olevat merkinnät. Pysäköintilippu on ostettava sinisellä merkittyjä pysäköintipaikkoja varten ja niillä voidaan soveltaa pysäköinnin maksimiaikaa. Vihreällä merkityt paikat osoittavat asukkaille varattuja pysäköintipaikkoja, joita voi joskus myös käyttää tiettyinä kellonaikoina, jotka merkitään alueen tienviitoissa. Pysäköinti on kielletty keltaisella merkityillä paikoilla. Las Palmasissa ilmaisen pysäköintipaikan etsiminen tien varrella voi olla haaste tiettyinä aikoina. Tämän lisäksi voimme suositella vuokra-autosi pysäköintiä yhdelle pysäköintihallista tai suurelle parkkialueelle. Hinnat eivät ole erityisen korkeita ja säästät aikaa ja hermoja.

  Gran Canarian lentokenttä

  Gran Canarian kansainvälinen lentokenttä sijaitsee saaren itärannikolla Bahia de Gandon lahdella, noin 25 kilometriä saaren pääkaupungista Las Palmasista etelään, ja on ainoa saaren matkustajalentokenttä. Joskus sitä kutsutaan Las Palmas lentokentäksi, mutta virallisesti se tunnetaan nimellä Gando Airport. Lentokenttä on avoinna 24/7 ja käsittelee noin 13,6 miljoonaa matkustajaa vuodessa, mikä tekee siitä Espanjan viidenneksi suurimman lentokentän. Ympärivuotisena matkakohteena Gran Canaria palvelee määrätietoisesti useita eurooppalaisia ​​lentokenttiä jokaisen vuoden aikana. Lentokentällä on vain yksi terminaali, joka on jaettu kolmeen alueeseen. Alue A on Euroopan Unionin lennoille, jolle tulevat kaikki Suomen lennot, Alue B on kansainvälisille lennoille Euroopan Unionin ulkopuolelle ja Alue C on lennoille muille Kanarian saarille, kuten Lanzarote, La Palma Port, ja La Gomera.

  Gran Canaria lentokenttä (LPA)
  Virallinen nimi: Las Palmas de Gran Canaria Airport.
  Osoite: Autopista GC-1, 35230 Las Palmas, Gran Canaria, Espanja.
  Puhelin: +34 913 211 000
  Nettisivut: www.aena.es

  Tekemistä Gran Canarialla

  Gran Canarian saarella on niin paljon tekemistä, että jokainen pystyy viettämään täällä unohtumattoman loman. Millaisesta lomasta pidät eniten? Ehkä kaipaat aktiivista lomaa vedellä tai maalla, odotat innolla yöelämää saaren kuuluisilla juhlapaikoilla, haluat yksinkertaisesti rentoutua ja nauttia kauneushoitolan palveluista, tutustua paikalliseen elämään maalaismaisessa vuoristokylässä, parannella kykyjäsi golfkentällä, tai ehkäpä sekoitus tätä kaikkea sopii sinulle parhaiten, sinä päätät! Mitä tahansa suunnitteletkin, löydämme sinulle oikean vuokra-auton pienistä, helposti hallittavista kaupunkiautosta tilaviin tila-autoihin suurelle perheelle, tai tyylikkään urheiluauton unelmalomalle. Voit liikkua täydellä vapaudella ja joustavuudella autonvuokrauksella Gran Canarialla ja tutustua tähän suureen saareen ja sen jokaiseen kolkkaan.

  • Pääkaupunki Las Palmas: Nähtävyyksiesi listalla on ehdottomasti oltava vaikuttava saaren pääkaupunki Las Palmas de Gran Canaria, joka jakaa saariston pääkaupunkiaseman Santa Cruz de Teneriffan kanssa. Kävele kaupungin kahden vanhimman ja kauniin osan Vegueta ja Triana läpi täynnä kunnostettua ja vanhaa arkkitehtuuria, kiireisiä aukioita ja idyllisiä puistoja ja monia viehättäviä, mutta myös trendikkäitä tapas-baareja, katukahviloita, bistroja ja ravintoloita. Voit oppia paljon saaren espanjalaisamerikkalaisista ajoista ja sen alkuperäiskansoista Museo Canariosta. Kanarian tärkeimmän taiteilijan Néstor Martin-Fernández de la Torren teokset ovat näkyvillä Pueblo Canarion museo Néstorissa perinteisessä kanarian arkkitehtuuripuistossa. Kulje Kristoffer Kolumbuksen jalanjäljissä, kenen sanotaan suorittaneen välilaskun Las Palmasissa ennen Amerikan matkaansa, Columbuksen museossa Casa de Colónissa Santa Anan katedraalin takana. Vuonna 1858 avattuissa Veguetan kauppahalleissa Calle de Mendizabalilla sijaitsevassa Mercado de Vegueta kaupunginosassa löydät kaikki tuoreet paikalliset tuotteet ja erikoisuudet; älä huolestu, kauppahallit eivät ole turistien näyttelytemppeli, vaan täysin aitoja paikallisten suosimia ostoskohteita. Ne ovat auki maanantaista torstaihin klo 18.30–14.00, perjantaisin ja lauantaisin klo 6.30–15.00, sunnuntaisin suljettu. Nauti unohtumattomasta rantakokemuksesta yli kolmen kilometrin pituisella Playa de Las Canterasin rannalla.

  • Gran Canarian karnevaali: Gran Canarian karnevaali on yksi maailman tärkeimmistä. Sadat tuhannet ihmiset kokoontuvat vuosittain ympäri maailmaa juhlimaan sitä helmikuun lopusta maaliskuun alkuun. Tämä fiesta vastusti Espanjan diktatuurin vuosia, jotka oli naamioitu nimellä "Talvinen Fiesta"; sitä vietettiin käytännössä piiloutumalla La Isletan kaltaisten kaupunginosien seuroihin ja kaduille. Tömö oli työväenluokan kaupunkiyhteisö, joka rakennettiin Puerto de La Luzin ja Las Palmasin laajentumisen seurauksena, missä huumoria, karnevaalijuhlissa vierailevien naamioita ja riemuisuutta arvostettiin ja siitä nautittiin aina. Aivan kuten Brasiliassa, karnevaalikausi on vilkas, värikäs ja erittäin äänekäs. Helmikuusta maaliskuun alkuun elämä kulkee kuumalla Latinalaisen Amerikan rytmillä pitkillä, yksityiskohtaisilla kulkueilla tanssiryhmien ja musiikkibändien kanssa, katujuhlilla pikkutunteihin asti, pukuesityksillä ja kilpailuilla, karnevaalikuningattaren, lasten kuningattaren ja Drag Queenin valinnalla. Karnevaalin aikana valitaan paras musiikkiryhmä, jotka kilpailevat satiirisilla sanoituksillaan ja koko elämyksen pääesitys on Entierro de la sardina, perinteisen jättiläismäisen, pahvista tehdyn sardiinin hautajaiset rannalla. Näyttelyn keskipiste on Las Palmas, muut yhteisöt juhlivat hiukan pienemmässä mittakaavassa, mutta ainakin yhtä kovaa ja voimakkaasti.

  • Saaren rannat: Jos rakastat rantalomaa, mutta et halua levittää pyyhettäsi aina samassa paikassa, siinä tapauksessa sinulla on lukemattomasti valinnanvaraa ja vapaus valita suosikkisi 60 kilometrin pitkästä rantaviivasta. Tarjolla ei ole ainostaan pehmeää hiekkaa tai pikkukiviä, mutta myös pieniä lahtia tai suuria hiekkaisia kohteita infrastruktuurilla ja ilman, jotka voivat olla joko vilkkaita tai autioituja. Ne tarjoavat täydelliset lämpötilat uimiseen, jotka pysyvät aina 20°C - 30°C välillä ja tasaisesti puhaltava tuuli estää sääolosuhteita muuttumasta liian tukalaksi tai kuumaksi. Vapaa-ajan urheilijat voivat viettää täällä lukuisia päiviä ilman taukoja uimalla, purjehtimalla, surffaamalla, purjelautailemalla, leijasurffaamalla, melomalla, snorklaamalla ja sukeltamalla vaaleansinisissä Atlantin valtameren vesissä. Malla toisaalta voit nauttia kiipeilystä, patikoinnista, maastopyöräilystä ja pyöräilystä fantastisessa maastossa ja pelaamisesta golfia mahtavien maisemien ympäröimänä. Mikäli kaipaat hyvin suurta määrää adrenaliinia, kokeile varjoliitoilua tai laskuvarjohyppäämistä, jolloin voit nauttia vieläkin loistavimmista näkymistä.

  • Maspalomas-dyynit: Gran Canarian saari on Kanariansaarten kolmanneksi suurin. Se on yksi suosituimmista kohteista eurooppalaisille lomailijoille, etenkin niille, jotka etsivät talviaurinkoa ja houkuttelevia rantoja. Rannat tuovat esiin kuvia lämpimistä meristä ja hiekasta, ja ihanista keltaisista hiekkadyyneistä. Gran Canarialle on ominaista myös yksi maapallon helpoiten saavutettavimmista dyynimaisemista. Maspalomas on lomakohteen nimi Gran Canarian eteläpuolella. Lomakeskuksen edessä oleva ranta on vain yksi osa laajaa rantaviivaa, joka on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Vaikka 95% turisteista yksinkertaisesti kävelevät ja ottavat aurinkoa meren äärellä olevalla kapealla rannalla, hiekka ei rajoitu vain tähän. Vain muutaman metrin päässä nousevat 400 hehtaaria sarja suuria dyynejä, ja tietyissä paikoissa ne ulottuvat yli kilometriä rannalta. Maspalomasin dyynit eivät ole ollenkaan yhdenmukaisia. Välittömästi rannan takana hiekkakukkulat näyttävät aavikoilta pienoiskoossa. Löydät paikkoja, joissa edessäsi et näe mitään muuta kuin hiekkaa ja jalanjälkiä, jotka osoittavat, missä muut ovat kävelleet ennen sinua. Eri nurkilla ja kallioissa, joissa on kertynyt kosteutta, voit löytää yksittäisiä kasvillisuuden keitaita, mutta muuten hyvin vähän elämää. Näiden dyynien ympärillä voi vaeltaa ja tuskin näet muita, vaikka muutama huoleton sielu tuntuu rakastavan kiipeilyä dyynien korkeimmille huipuille nähdäkseen upeita maisemia, hyppiä ylös ja alas tai heiluttaa käsiään. Täältä on mahdollista kadottaa suunnanvaisto, mutta tuskin on mahdollista eksyä. Jos epäilet eksyväsi, siirry yksinkertaisesti kohti rantaa ja käänny sitten vasemmalle tai oikealle!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Gran Canarialla

  Gran Canaria on Kanariansaarten suurin ja siellä on niin monia paikkoja, jotka sinun täytyy nähdä ja kokea lomasi aikana. Upea vulkaaninen maisema, valtavat lomakohteet ja kauniit kylät ja kaupungit tekevät Gran Canarialta kulttuurikohteen. Puhumattakaan sen ympäröimästä Atlantin valtamerestä, jossa voit uida, rentoutua ja tehdä veneretken Gran Canarian ympäri. Gran Canaria on merkittävä paikka, jossa on paljon nähtävyyksiä, joten ei ole parempaa tapaa nähdä koko saari kuin kiertomatka saaren ympäri, jonka avulla voit nauttia nähtävyyksistä ja äänistä, viehättävistä kalastajakylistä, viininviljelyalueista, henkeäsalpaavasta luonnonmaisemasta, hälinästä ja vilskeestä Gran Canarian markkinoilla ja paljon muuta. Autovuokraamoilta Gran Canarialla voit valita itsellesi sopivimman ajoneuvon tälle matkalle.

  Saaren pohjoisalue

  Pieni pyhiinvaelluspaikka Teror, noin 18 kilometriä lounaaseen Las Palmasista, antaa iloa silmälle kauniilla, hyvin säilyneellä historiallisella keskustalla tyypillisellä Kanarian arkkitehtuurilla, vain muutamalla turistilla ja kauniilla basilikalla Nuestra Senora del Pino. Kaupungin keskustassa sijaitsevien talojen lukuisat puiset parvekkeet ilmaisivat asukkaiden hyvinvointia - mitä suurempi ja taiteellisempi, sitä parempi. Teror on edelleen monen pyhiinvaeltajan kohde syyskuussa, Gran Canarian suojeluspyhimyksen Virgen del Pinon päivänä. El Roquen pienen kaupungin vanhallakaupungilla pohjoisrannikolla on erityisen mahtava sijainti tai tukikohta. Täällä talot on rakennettu kirjaimellisesti basaltin kallion reunalle, joka nousee meren yllä. Kierrä 92 hehtaarin luonnonsuojelualueella Reserva Natural Especial de los Tilos de Moya, josta löytyvät erittäin mielenkiintoiset, viimeiset jäännökset subtrooppisesta viidakosta, joka katosi 500 vuotta sitten suurimmalta osalta saarta, joka koostuu nyt pääasiassa laakeripuista. Puiston suulla sijaitseva luonnonsuojelukeskus tarjoaa selkeää tietoa alkuperäisestä kasvistosta ja eläimistöstä. Puisto on osa Doramasin kansallispuistoa lähellä Moyaa. Moya, pieni unenomainen kaupunki vuoristossa, tarjoaa upeat näkymät, jossa vierailevat vain harvat. Tästä kanarialaisesta idyllistä voi nauttia parhaiten paikallisen kakkuerikoisuuden, Bizchoas lustradosin kanssa. Yksi Kanariansaarten tärkeimmistä arkeologisista kohteista on Cueva Pintada, museo ja arkeologinen puisto Calle Audiencia 2 Gáldarin kaupungissa, Gran Canarian luoteisosassa noin 25 km päässä Las Palmasista. Täältä löydät suuren Gran Canarian alkuperäiskansan canariosin esihistoriallisen asutuksen, monia elävästi uudelleenrakennettuja mökkejä ja useita luolia, mukaan lukien suurin luola Cueva Pintada, josta löytyy vaikuttavia alkuperäiskansojen luolamaalauksia. Kaivausten aikana löydettiin monia asukkailta peräisin olevia tarvikkeita, jotka antavat mielenkiintoisen kuvan tuolloin vallitsevista elinoloista. Yhtä kiehtova on lähellä Guiaa sijaitseva Cenobio de Valerónin arkeologinen alue, jolla on vaikuttavia viljan ja muiden ruokien varastointiluolia, jotka on louhittu kallioon noin 800 vuotta sitten.

  Saaren länsialue

  Lännessä sijaitsee suuri metsä- ja retkeilyalue Pinar de Tamadaba, noin 16 kilometrin päässä Artenarasta. Noin 1500 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella voit tehdä retkiä kauniissa mäntymetsissä, josta on upeat näkymät. Selkeän päivän aikana voit jopa nähdä Teiden Teneriffalla. Joka tapauksessa sinun kannattaa kiertää idyllinen Artenara, Gran Canarian korkein kylä, josta on henkeäsalpaavat panoraamanäkymät upeille vuorille, etenkin Mirador de Unamunon näköalatasanteelta kylän kirkon aukion päässä. Toinen erityispiirre on, että täällä monet asukkaat asuvat luola-asunnoissa. Kuten ensivaikutelmasta voit kuvitella, ne ovat hyvin yksinkertaisia, mutta kaikilla mukavuuksilla, joita nykyaikainen elämä tarjoaa. Talon etusivu näyttää tavalliselta talolta, mutta sen takaosa on osa kalliota. Gran Canarian alkuperäisasukkaat asuivat luolissa jo esihistoriallisina aikoina, mutta vielä nykyään tätä kulttuuria pidetään yllä. Toisaalta nämä asunnot ovat suunniteltu näin ilmastoon liittyvistä syistä (viileää kesällä, lämmintä talvella). Gran Canarialla on arviolta 2 000 luola-asuntoa, joista noin viidesosa sijaitsee Artenarassa. Etnografisessa luolamuseossa, Casa Museo Santiago Aranda, voit nähdä, kuinka ihmiset asuivat luola-asunnoissa ja miten he tekevät sen edelleen, ja oppia monia mielenkiintoisia yksityiskohtia Gran Canarian vuorten kovasta elämästä. Lähes tarkalleen saaren maantieteellisessä keskustassa luonnonsuojelualueen keskellä on Gran Canarian maamerkki ja alkuperäisasukkaiden entinen palvontapaikka, Roque Nublo (pilvien kallio), silmiinpistävä, 80 metrin korkea monoliitti kolmannen korkeimman vuoren huipulla noin 1800 metrin päässä. Lyhyen, noin tunnin, mutta vaativan retken jälkeen selkeällä säällä, sinulle avautuu upea panoraamanäkymä vuoristoon. Erityisen vaikuttava on auringonnousu Roque Nublossa tai vaellus keväällä, kun villit kukat kukkivat. Roque Nubloon pääsee vuokra-autolla Las Palmasista noin tunnissa. Varmista, että pysähdyt ennen retkeä tai sen jälkeen Tejedassa, kauniissa, unisessa pienessä vuoristokylässä ja hemmottele itseäsi herkullisilla erikoisuuksilla, kuten Polvorones, Mantecados, Pinones, Mazapan, Almendras Rellenas tai Bienmesabe, tahmea manteli-sokerikerma, jossa on paljon kanelia ja aiheuttaa riippuvuutta.

  Saaren eteläalue

  Yksin matkustaville paras kohde on Puerto de Mogán saaren lounaisosassa. Se on viehättävä kalastuskylä, jota kutsutaan myös "Gran Canarian Venetsiaksi", jossa on suuri venesatama. Voit tehdä mahtavia retkiä henkeäsalpaavilla näkymillä Ojedan pohjoisessa luonnonpuistossa, Inagua y Pajonales. Tunnet olosi kuin Saharassa Dunas de Maspalomasissa, kuuden kilometrin pituisessa ja kahden kilometrin leveässä dyynimaisemassa, mukaan lukien Maspalomasin sisäjärvi ja Playa del Inglesin matkailukeskus Gran Canarian eteläkärjessä. Kuten usein oletetaan, hiekka ei ole peräisin lähellä sijaitsevasta Afrikasta, mutta itse saarelta. Meren aaltoilun takia hienosti hiottu simpukoiden ja korallin kalkki kasautui sirppimäisiksi dyyneiksi 12 metrin korkeuteen ja jatkuvasti puhaltava tuuli vie niitä jopa viisi metriä vuodessa sisämaahan. Herkän ekosysteemin säilyttämiseksi dyynimaisema on suojattu. Merkityillä poluilla, joilta löytyy monia ilmoitustauluja, opit myös paljon mielenkiintoisesta kasvillisuudesta ja villieläimistä. On suositeltavaa tulla paikalle aikaisin aamulla tai illalla, jolloin paikalla on vähemmän ihmisiä. Mundo Aborigenissa, Fatagan rotkon ulkoilmapuistossa, joka avattiin vuonna 1994, uudelleen rakennettiin alkuperäisasukkaiden kylä, jossa kuvataan päiväaskareita vaikuttavasti nukeilla. Sieltä saa myös paljon taustatietoa ravinnosta, liikkumisesta, maataloudesta, kyläyhteisön sosiaalisista rakenteista, sairaiden ja loukkaantuneiden hoidosta jne. Jos matkustat lasten kanssa, teloitusmenetelmät eivät sovellu pienille ja herkille lapsille. Sinulle avautuu myös upea näkymä lounaisrannikolle. Puisto sijaitsee noin kahdeksan kilometriä Maspalomasista pohjoiseen. Agüimesin lähellä sijaitsevassa Guayadequen luonnonkauniissa ja historiallisesti merkittävässä Barrancon maastossa on monia vuorien rinteillä esillä olevia vanhoja luolia. Monet vuoristotalot, esimerkiksi Cuevas Bermejaksen luolakaupungissa, ovat edelleen asuttuja, mutta nykyään kaikilla modernin elämän mukavuuksilla. Laaksossa voit käydä luolakappelissa ja ruokailla tyylikkäästi yhdessä luolaravintoloista. GC-103-tien varrella sijaitseva Centro de Interpretación de Guayadequen museo on tietysti myös rakennettu kallioon ja tarjoaa paljon tietoa rotkon arkeologisista löydöistä ja niiden kulttuurihistoriallisesta merkityksestä.

  Matkustaminen Gran Canarialla

  Gran Canarialla on paljon tarjottavaa, kuten saaren pääkaupunki Las Palmas vilkkaalla siirtomaan viehätyksellä, kauniit rannikkokaupungit, saaren kiehtova sisämaa sen villeillä vulkaanisilla vuorilla ja viehättävillä vuoristokylillä, kilometrejä pitkät hiekkarannat ja paljon muuta. Pääset näkemään suurimman osan näistä kohteista bussilla ja taksilla, mutta oma auto autovuokraamosta Gran Canarialla on ehdottomasti itsenäisempi ja joustavampi tapa matkustaa. Globaal on saaren linja-autoyhtiö, joka palvelee sen lukuisia julkisia linja-autoreittejä. Bussit ovat silmiinpistävän turkoosi sinisiä ja niitä kutsutaan guaguoiksi. Las Palmasissa liikennöivät sekä julkiset kaupunkibussit (Guaguas municipales), että turistibussit (Guaguas turisticas). Linja-autojen aikataulut ja lippujen hinnat ovat näkyvillä eri palveluntarjoajien verkkosivuilla. Viralliset taksit ovat varustettu virallisilla taksimittareilla Gran Canarialla, ja niissä ovat käytössä saaren hallituksen hyväksymät hinnat. Ne koostuvat perusmaksusta, ajokilometreistä ja mahdollisista lisämaksuista matkoille lentokentälle / satamaan, mahdollisista odotus- ja sesonkiaikojen maksuista, yömaksuista tai sunnuntai ja juhlapyhien maksuista jne. Taksimatkat voi tietenkin varata etukäteen puhelimitse tai verkossa. Matka lentokentältä esimerkiksi Las Palmasiin maksaa noin 35 euroa, Maspalomasin turistikeskukseen 45-50 euroa. Gran Canarialla on kahdeksan eri satamaa. Saarella on todella vilkas meriliikenne ja monet saapuvatkin saarelle mielellään omalla veneellä. Las Palmas de Gran Canaria on näistä suurin. Saaren satamat ovat suosittuja myös läpikulkusatamana. Gran Canarialle voi matkustaa risteilijäaluksilla tai lautoilla muualta Espanjasta tai muille Kanarian saarille. Myös kansainvälisiä reittejä löytyy. Trasmediterranea - tämä lautta tarjoaa reittejä muille Kanarian saarille sekä manner-Espanjaan. Matkoja voi ostaa verkosta ja lauttoja kulkee useasti päivässä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Gran Canarian turisti-info