Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT ITALIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Italia - kaikki tiedot matkallesi

  Italia on kuuluisa taiteesta, arkkitehtuurista, muodista, elokuvista, ja puhumattakaan ruoasta. Se on maa täynnä kulttuurihistoriaa ja lisättynä bonuksena on tunnettu erinomaisesta vieraanvaraisuudestaan ja perheystävällisyydestään. Monet sen kaupungeista ovat suosituimpia kohteita ympäri maailmaa ja Italia on itse viidenneksi suosituin maa maailmassa.

  Suunnitteletko viikonloppumatkaa Venetsiassa, Pisassa tai Milanossa, tai laajaa kiertomatkaa pitkin Italian kaunista rannikkoa tai maaseutua? Auto Europe pyrkii auttamaan sinua suunnittelemaan matkasi Italiassa mahdollisimman sujuvasti. Yli 60 vuoden ajan matkailualalla, voimme tarjota perusteellista tietoa tästä upeasta maasta ja antaa sinulle hyödyllisiä matkustusvinkkejä, ennen kuin lähdet matkaan.

  Laajassa Italian matkaoppaassa annamme sinulle neuvoja siitä, missä on parasta tehdä kiertomatka, nähtävyyksistä, joita ei kannata jättää välistä ja mikä tärkeintä, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin tutkiessasi pizzan ja pastan kotimaata.

  Tutustu alla oleviin Italian matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Italiassa.

  • Italian autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa Italiassa.
  • Italian kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta Italiasta. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • Italian ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi Italiassa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet UKK
   

  Kiertomatkat vuokra-autolla Italiassa

  Italialla on paljon tarjottavaa keskuudessamme oleville seikkailunhaluisille sieluille. Nouda vuokra-autosi yhdeltä lentokentiltä, päärautatieasemalta tai keskustan toimistosta ja siirry avoimelle tielle ja tutustu aitoon Italian kauneuteen. Firenze on ihanteellinen paikka lähteä Toscanan kiertueelle ja yhdensuuntaisen autonvuokrausvaihtoehdon ansiosta voit noutaa auton yhdestä kohteesta ja palauttaa kokonaan toiseen, kiertomatkan suunnittelu ei voisi olla helpompaa.

  Amalfin rannikko - ItaliaItaliassa on loputtomia kiertomatkavaihtoehtoja, joista valita, mutta alla olemme esittäneet yhteenvedon suosituimmista matkoistamme.

  Jos haluat tutustua Italian luonnonmaisemiin, kiertomatka kohti Unescon Amalfin rannikkoa on upea vaihtoehto. Campanian aluetta ja sen upeaa Amalfin rannikkoa ei pidä jättää välistä, ja unohtumatonta ruokaa löydät Napolista, pizzan syntymäpaikasta matkasi varrella. Jatka matkaa Positanoon asti ja käy Chiesa di Santa Maria Assunnan katedraalissa tai vietä jonkin aikaa kaupungissa ihaillen paikallista arkkitehtuuria tai nauti auringosta uimalla sen kauniilla rannoilla.

  Tutustu Keski-Italiaan, sen idyllisiin maisemiin ja historiallisiin alueisiin kiertomatkalla Lazio Sabinassa tai suuntaa kohti Stelvion solaa ja nauti upeista näkymistä Alpeille. Tämä upea matka Etelä-Tirolin läpi vie sinut Bolzanosta Livignoon, josta on henkeäsalpaavat näkymät kiemurtelevilla vuoristoteillä ja runsaasti hauskoja aktiviteetteja, kuten patikointia, hiihtoa ja kelkkamatkoja.

  Jos rakastat luontoa, vehreyttä ja kauniita mäkiä, niin matkalla Toscanan alueen läpi sinun tulee pysähtyä kauniissa Firenzen kaupungissa. Unohda ajan kulku tällä romanttisella Italian alueella. Kiertomatka Veneton Gardajärvellä on täydellinen heille, ketkä haluavat tutustua Pohjois-Italiaan. Matkallasi voit pysähtyä Venetsiassa, joka on yksi suosituimmista kaupungeista Italiassa. Jos saaret ovat etusijalla matkalistallasi, niin Sisilia on täydellinen paikka tutustua Etelä-Italiaan ja sen fantastiseen kulttuuriin ja luontoon. Pysähdy Etnan aktiivisella tulivuorella, joka on Euroopan suurin ja Italian korkein vuori, tai käy viehättävässä Taorminan kaupungissa ja sen kreikkalaisessa teatterissa.


  Mitä tehdä Italiassa

  Koska tarjolla on laaja valikoima historiallisesti ja kulttuurisesti tärkeitä kohteita, saatat tuntea olosi hieman turhautuneeksi yrittäessä valita aktiviteetteja tai nähtävyyksiä, joissa vierailla matkallasi Italiassa. Älä huoli, alla olevassa luettelossa on viisi suosituinta kohdetta, joita ei kannata jättää välistä, kun vierailet kauniissa Italiassa. Nämä ovat kulttuurisesti merkittäviä paikkoja, jotka meidän mielestämme ovat tärkeitä nähdä ainakin kerran elämässä, mutta niihin sisältyy myös aktiviteetteja, joita et ole ehkä ajatellut matkasi suunnittelussa.

  Colosseum - Italia

  • Rooma: Rooma on varmasti tunnetuin ja yksi suosituimmista kohteista Italiassa. Hämmästyttävä yhdistelmä hautautuneita raunioita, mahtavaa taidetta ja elinvoimaista katuelämää tekee Italian pääkaupungista yhden maailman romanttisimmista ja inspiroivista kaupungeista. 3000 vuoden kehitys näkyy kaupunkikuvassa lukuisilla raunioilla, museoilla, historiallisilla rakennuksilla ja nykyajan teknologialla. Matkasi Roomaan täyttyy italialaisella elämäntavalla, sekä taiteella ja kulttuurilla. Laiskottele viehättävillä kaduilla, istuskele kahviloissa, katsele elämää kauniilla piazzoilla. Tämä kaikki on olennainen osa kokemusta. Tempo on korkeimmillaan päiväsaikaan, kun taas illalla kaikki matkaavat kaupungin baareihin ja kahviloihin, joissa voit nauttia aitoa italialaista ruokaa ja viiniä. Älä unohda matkallasi kuuluisaa Colosseumia, muinaisen Rooman keskustaa Forum Romanumia ja Palatinoa, joka on tunnelmallinen alue täynnä mäntyjä, majesteettisia raunioita ja ikimuistoisia näkymiä.

  • Vatikaani: Vatikaani tai Vatikaanivaltio on suvereeni kaupunkivaltio, joka sijaitsee Rooman kaupungin sisäpuolella aidattuna erillisalueella. Kaksi menestyneimmistä nähtävyyksistä Vatikaanissa ovat Vatikaanin museot ja Pyhän Pietarin basilika, joka on Italian suurin, rikkain ja upein. Vatikaanin on miltei jokaisen Roomassa kävijän listalla, joten suuret väkijoukot ja jonot ovat odotettavissa aina. Vatikaanin museot perusti paavi Julius II 1500-luvun alkupuolella. Niistä löytyy yksi maailman suurimmista taidekokoelmista. Näyttelyt vaihtelevat Egyptin muumioista ja etruskien pronssista antiikin esineisiin, vanhoihin patsaisiin ja moderneihin maalauksiin. Jos haluat nähdä paavin, voit joko ottaa osaa tavanomaiseen siunaukseen hänen huoneestansa sunnuntaina keskipäivällä tai voit ottaa osaa virallisempaan keskiviikon siunaukseen.

  • Sisilia ja Etna-vuori: Tutustu Euroopan suurimpaan aktiiviseen tulivuoreen, 3,300 metriä korkeaan Etnaan Sisiliassa. Lähde Rifugio Sapienzasta vuoren juurelta muutaman tunnin retkelle huipulle tai vuoren ympäristöön. Vaihtoehtoisesti voit matkata ylempiin kraattereihin ja lähteä kävelykierrokselle vulkaanisten kraatterien läpi. Nauti luonnonkauniista näkymistä Unescon listatuiden kohteiden yllä. Älä myöskään unohda Alcantara Gorgesin kanjonia, hämmästyttävä luonnonympäristö, joka koostuu mustista, jopa 50 metrin korkuisista laavakiviseinistä. Tulivuorten lisäksi Sisiliassa voit nauttia valkoisista hiekkarannoista Välimeren rannalla. Kansallispuistot tarjoavat sitruspuita ja muita eksoottisia kasveja. Saarelta löydät loistavaa Kreikan, Rooman valtakunnan, Bysantin, arabialaista ja normannialaista loistoa. Sisilian keittiö on sekoitus sen eri kulttuureja, eksoottisia hedelmiä ja kalaa.

  • Trentino-Etelä-Tirolin järvet: Trentino-Etelä-Tiroli tunnetaan kauniista vuoristomaisemista ja se on luontoparatiisi ja välttämätön matkareitti erityisesti heille, ketkä lumoutuvat järvimaisemista ja rakastavat niitä. Alueelta löytyy suuri määrä vesistöjä, joiden koko ja syvyys ja jopa korkeus vaihtelevat. Garda-järvi, joka on myös Italian suurin järvi, on suosituin ja sen suurin vetovoimatekijä on vesiliikunta ja luonnon kauneus. Täydellinen kohde rentoutumiseen Dolomiitit taustalla. Torbole on surffaajien hot spot voimakkaiden tuulien ja virtausten ansiosta, kun taas Arco ja Riva del Garda ovat vaeltajien, retkeilijöiden ja pyöräilijöiden suosiossa. Yhdeksän kristallinkirkasta järveä, kuten Terlago, Lagolo ja Lamar, sekä merkittävät kasviston ja eläimistön lajit löytyvät lähempänä Trentoa, järvien laaksosta. Alppien juurelta löytyvät Caldaro, Fiè, Resia-järvi ja Caldaro-järvi Bolzanon lähellä.

  • Pompeii ja Amalfin rannikko: Ihastele yhtä Italian kauneimmista rantaviivoista, näe täydellinen Positanon kaupunki ja tutustu Unescon maailmanperintökohteeseen, Pompejin tulivuorenpurkauksien raunioihin. Yhdistä ikoninen italialainen maisema, arkeologia ja historia, kun opit lisää Vesuviuksen purkautumisesta ja aja rannikkotietä pitkin upean valokuvauksellisilla kohteilla. Arkeologisten kaivausten vakiokävely vie noin 2 tuntia. Pompejin jälkeen lähde 40 minuutin matkalle Sorrenton rannikolta Amalfin rannikolle johtavaa tietä pitkin. 15 minuutin kuluttua pääset viehättävään Positanon kaupunkiin, jossa talot kallistuvat kalliolla. Conca dei Marinin kaupungissa voit pysähtyä lounaalle ravintolassa, jossa on terassi merelle päin. Amalfi on kaupunki, joka antaa nimen rannikolle, kuuluisa historiallinen kohde kauniilla katedraalilla. Lopuksi voit ylittää vuoret ja pääset Belvedere Ravellon kaupunkiin, joka tunnetaan klassisen musiikin pääkaupunkina Italiassa.

  Hieman historiaa

  Merkkejä asutuksesta Italiassa on löydetty jopa kupariajalta lähtien. Nykyinen, enemmän tunnettu Italian historia alkaa noin 700 eaa Rooman kaupungista, joka myöhemmin valloitti koko Italian ja seuraavien vuosisatojen aikana Välimeren alueen ja Länsi-Euroopan. Tämä Rooman valtakunta määritteli suuren osan Euroopan historiasta, jättäen jälkensä kulttuurissa, politiikassa ja yhteiskunnassa. Kun italialainen osa Rooman valtakuntaa romahti 400-luvulla, Italia oli useiden hyökkäysten kohteena ja yhdistynyt alue hajosi useisiin pienempiin valtioihin, mukaan lukien paavin valtiot. Myöhemmin syntyi useita kaupunkivaltioita, kuten Firenze, Venetsia ja Genova, joista alkoi jälleen kerran Eurooppaa muuttava renessanssin aika.

  Yhdistymisen ja itsenäisyyden liikkeet Italiassa voimistuivat 1800-luvulla, kun Napoleon loi lyhyen aikakauden Italian kuningaskunnan. Itävallan ja Ranskan välinen sota vuonna 1859 auttoi useita pieniä valtioita sulautumaan Piemonten kanssa. Vuoteen 1870 mennessä, kun myös papilliset valtiot liittyivät yhteen, syntyi valtio, jota nyt kutsumme Italiaksi. Valtakuntaa horjuutti Mussolinin valta fasistisena diktaattorina, kuka vei Italian toiseen maailmansotaan. Tämä aiheutti hänen kaatumisen ja Italia kääntyi liitoutuneiden puoleen. Nykyajan Italia on ollut demokraattinen tasavalta sen jälkeen, kun nykyaikainen perustuslaki tuli voimaan vuonna 1948.

  Viimeisten vuosien aikana Italia on palauttanut asemaansa tärkeänä sosiaalisena ja kulttuurisena kohteena maailmalla. Italian omaisuudella ja palveluilla on erinomainen kansainvälinen maine ja se on edelleen yksi suosituimmista matkailukohteista Euroopassa. Italia oli yksi Euroopan talousyhteisön perustajajäseniä ja huolimatta italialaisen politiikan turbulenssista, sillä on myönteinen talouskasvu ja korkea elintaso. Menneiden aikojen rikkaus ja nykyajan "elä elämää täysillä" -asenne yhdistettynä tekee Italiasta välttämättömään matkakohteeseen.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Italiassa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenNyt kun olemme inspiroineet sinua ja antaneet ideoita kiertomatkalle ja eri kohteille, joita ei kannata jättää välistä, sinulla voi olla kysymyksiä, jotka liittyvät matkustamiseen Italiassa. Alla voit lukea matkustamista koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä ja hyödyllisiä lauseita, joita olemme keränneet sinulle. Alla esitetyt kysymykset kattavat kaiken, mikä auto sopii parhaiten matkallesi, mitä valuuttaa voit käyttää ja Visa-korttien rajoitukset. Jos sinulla on vielä muita kysymyksiä tai huolenaiheita sen jälkeen, kun olet lukenut nämä tiedot, ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse 7 päivänä viikossa ja ystävälliset asiakaspalvelijat auttavat sinua. Tämän lisäksi voit löytää yleistä tietoa ja vinkkejä matkustamiselle vuokra-autolla meidän omistetusta matkavinkkisivultamme, joka kattaa kaiken vakuutus- ja suojavaihtoehdosta ikävaatimuksiin ja tierajoituksiin liittyviin tietoihin.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Italiassa?

  Mikä ajoneuvo sopii parhaiten matkallesi, riippuu siitä, kuinka monta henkeä matkustaa kanssasi ja kuinka käytät aikaa saapuessasi Italiaan. Lyhyemmille liikematkoille missä tahansa suuressa kaupungissa suosittelemme pienempiä autoja mini-, economy- tai kompaktiluokastamme, kun taas pidemmälle lomalle, esimerkiksi kiertomatkalle tai kiertueelle lukuisissa kaupungeissa saattaa paremmin sopia suurempi ajoneuvo, jossa on runsaasti tavaratilaa keskikokoisista tai suurimmista kategorioistamme.

  Matkallesi sopivan vuokra-auton löytämiseksi suosittelemme, että tutustut yksityiskohtaiseen autovuokrauskategorioiden sivuun, joka sisältää tietoja kunkin luokan ajoneuvon ominaisuuksista ja eduista.

   

  Mikä on Italian valuutta?

  Italia on yksi Euromaista ja rahayksikkönä Italiassa oli ennen lira, nykyään käytetään euroja. Italiassa voit nostaa rahaa pankkiautomaateista, joita löytyy hyvin helposti, ainoastaan hyvin pienistä kylistä ei välttämättä. Nostaa rahaa automaateista ja maksaa ravintoloissa, suurimmissa kaupoissa ja hotelleissa voit sekä luotto- että maksukorteilla. Pienemmät kaupat todennäköisesti eivät hyväksy kortteja. Muista, että pienemmillä kaupoilla ja kioskeilla ei välttämättä ole tarpeeksi vaihtorahaa, joten yritä pitää käteinen mahdollisimman pienissä summissa. Matkashekkejä hyväksytään nykyään harvemmin. Valuuttaa voit vaihtaa paikallisissa pankeissa. Pankit ovat avoinna aamusta noin klo 16.30 saakka viikonpäivinä, lauantaisin osa on auki keskipäivään asti ja sunnuntaisin ne ovat kiinni.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Italia?

  Italia ja sen kaikki saaret, kuten Sardinia ja Sisilia kuuluvat samaan aikavyöhykkeeseen. Aikaero Suomen ja Italian välillä on yksi tunti vähemmän. Kesäaika otetaan käyttöön kaikkialla Italiassa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja vaihdetaan talviaikaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Italiassa?

  Verkkovirta on Italiassa sama kuin Suomessa, mutta pistorasiat saattavat olla eri mallisia. Italiassa yleisimmässä pistoketyypissä on kolme pistoketta, joten saatat tarvita adapteria vain pistokkeen mallin vuoksi. Nykyään Suomessa käytetty pistoketyyppi on yleistymässä, joten löydät varmasti myös tavallisia pistorasioita esimerkiksi hotelleista tai ravintoloista.

   

  Tarvitsenko viisumia Italiassa?

  Italia kuuluu Euroopan unioniin, joten Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Italiassa. Suomen suurkähetystö sijaitsee Roomassa ja se hoitaa suhteita myös Maltalla ja San Marinossa. Kanslia sijaitsee vain noin 5 kilometrin päässä Rooman vanhasta keskustasta. Suomen kunniakonsulaatteja löytyy Italiasta 12 ja yksi Maltalta.

  Suomen suurlähetystö Rooma
  Ambasciata di Finlandia
  Via Lisbona 3
  00198 Roma, Italy
  Verkkosivut: finlandabroad.fi
  Puhelin: +39 06 852231

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit italiaksi?

  Hei - Ciao
  Hyvää huomenta - Buongiorno
  Hyvää iltaa - Buon pomeriggio
  Näkemiin - Buonasera
  Kyllä - Si
  Ei - No
  Anteeksi - Mi scusi
  Ole Hyvä - Prego
  Puhutko englantia? - Parla inglese?
  Kiitos - Grazie
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - Dov'è il bancomat più vicino?
  Voinko maksaa luottokortilla? - Posso pagare con la carta di credito?
  Paljoko se maksaa? - Quanto costa?


  Käytännöllisiä linkkejä

  Italian matkavinkki - 10 tärkeää asiaa

  Yllättävät laskettelukohteet infografiikka

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Italian turisti-info

  Ulkoministeriön matkustustiedote Italia