Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT PORTUGALI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Portugali - Maksimoi lomasi

  Portugali on yksi maailman suosituimmista turistikohteista ja täynnä vastakohtia viehättävistä mukulakivisistä kaduista ja muurien ympäröivistä keskiaikaisista kaupungeista, jotka sijaitsevat kallioilla, kultaisiin hiekkarantoihin ja kristallinkirkkaisiin vesiin. Jos matkaat Lissabonissa, harkitse ajan viettämistä joissakin tarjolla olevissa museoissa ja tutustu niiden runsauteen. Merimuseo, linja-automuseo, Oriente museo ja laattamuseo ovat vain muutamia upeista paikoista. Porto, pohjoisen voimala, sisältää myös suuren määrän museoita, monumentteja ja jännittäviä paikkoja. Erityisesti Auto Europe suosittelee vierailua tarjolla olevilla viinialueilla, joista yksi sijaitsee itse Portossa.

  Aivan keskellä Atlantin valtamerta, Madeiran ja Porto Santon saaret ovat tunnettuja luonnon kauneudesta. Kukkien eksoottiset värit erottuvat sinisen meren ja smaragdinvihreä kasvillisuuden joukosta. Saaristossa, josta kaksi kolmasosaa on suojeltua aluetta, sijaitsee maailman suurin Laurisilvan metsä. Madeira tarjoaa erilaisia turistikomplekseja ja loman meren rannalla, mikä tarjoaa parhaat edellytykset veneilyyn ja sukellukseen. Erityisesti Porto Santon saari on ihanteellinen paikka paeta stressiä ja osallistua terapiaohjelmaan tai rantalomalle yhdessä golfauksen kanssa.

  Suurin osa turisteista suuntaavat Portugaliin ei pelkästään kulttuurin, historian ja kulinaaristen nautintojen vuoksi, vaan nauttimaan myös auringonpaisteesta ja rannoista. Faro, suosittu kohde, on kasvanut pienestä kalastajakyläpäivästään vilkkaaksi kaupungiksi, joka on täynnä vilkkaita baareja, klubeja ja turistinähtävyyksiä. Useiden ikiaikaisten rakennusten ympäröimä alue on täydellinen rantalomailijoille käytännössä ympäri vuoden. Kuten Algarvesta yleensä, myös täältä löydät Portugalin parhaimpia rantoja.

  Kaikki, mitä tarvitset irtiottoa varten lomallasi Portugalissa, sisältyy Portugalin matkaoppaaseen riippumatta siitä, haluatko viettää aikaa keskiaikaisessa kaupungissa, tutustua villiin Länsi-Atlantin rannikkoon, pelata muutama kierros golfia maan parhaimmilla alueilla tai sukeltaa lämpimämpiin Algarven eteläisiin vesiin.

  Tutustu alla oleviin Portugalin matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Portugalissa.

  • Portugalin autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa Portugalissa.
  • Portugalin kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta Portugalissa. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • Portugalin ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi Portugalissa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset


  Kiertomatkat vuokra-autolla Portugalissa

  Vaikka Portugali on yksi pienimmistä maista Euroopassa, sillä on silti tarjolla useita kiertomatkoja. Nouda yksinkertaisesti autosi Portugalissa yhdestä lukuisista kohteista ja tutustu yhteen Euroopan vanhimmista maista. Portugalin maantieteellisen muodon vuoksi ihanteellinen paikka aloittaa kiertomatka on etelästä ja suunnata kohti pohjoista, pysähtyen matkan varrella oleviin tärkeimpiin kohteisiin. Portugalin halki on helppo ajaa, noin 2,5 tuntia lännestä itään ja 7 tuntia etelästä pohjoiseen. Yhdensuuntaisen vaihtoehtomme avulla voit noutaa auton yhdestä toimistosta ja palauttaa se toiseen toimistoon.

  Porto viinikiertomatka - PortugaliSuosittelemme kokeilemaan kiertomatkaa Daon alueella Pohjois-Portugalissa. Täältä löydät runsaasti kulttuuria, historiaa, maataloutta ja viinejä. Vaihtoehtoisesti, koska et ole koskaan kovin kaukana rannasta, miksi et harkitse kiertomatkaa, jolla pääset kokeilemaan maan parhaimpia hiekkarantoja. Pohjoisesta etelään Portugalista löytyy joitakin maailman parhaimmista rannoista. Kokeile Praia do Guinchoa, Figueirinhaa, Troian niemimaata, Praia da Rochaa, São João da Fozia ja Ericeiran maailman surffausaluetta.

  Jos haluat lyhyemmän kiertomatkan, mutta jolla on paljon nähtävää ja tekemistä matkan varrella, niin miksi et kokeile matkaa Lissabonista Sintraan. Tutustu kaikkiin Lissabonin tarjoamiin museoihin, monumentteihin ja runsaaseen historiaan. Tutki sitten Sintran mikroilmastoa, jossa on runsaasti palatseja, puutarhoja ja satuympäristöä. Jos lentät Portoon, aja Douron jokea pitkin ja tutustu Portugalin kuuluisan portviinin alueeseen ja mitä sillä on tarjottavana. Alue täynnä upeaa kauneutta, joka on pakko nähdä. Saat lisäinspiraatiota matkallesi Portugalin kiertomatkaoppaastamme.


  Mitä tehdä Portugalissa

  Vaikka Portugalissa on aina paljon tekemistä ja nähtävää, tässä on muutamia ehdotuksia, jotka auttavat tekemään vierailustasi Portugalissa unohtumattoman kokemuksen. Kaikista upeista kansallispuistoista mystisiin palatseihin, Portugalissa kaikki sijaitsee helpon matkan päässä.

  Sintra- Portugali

  • Belem: Jos löytöretket ovat aina olleet osa mielikuvitustasi, pudota ankkuri Belemissä, jossa Magellan ja da Gama valmistautuvat matkaan uuteen maailmaan. Upealla valikoimalla kulttuurikohteita, joista osa ovat Lissabonin vaikuttavimmista historiallisista muistomerkistä ja sydäntä sulattavia satama-alueita, Belem on yksi pääkaupungin suosituimmista alueista. Keskellä tyylikästä, lumenvalkoista Hieronymitien luostaria, kaupukialue antaa kävijöille kaikkialla siellä olevan 1400-luvun tutkimusmatkojen hengen. Oloa parantaa mukava tuuli mereltä, joka puhaltaa Belem-tornin, merimuseon ja tutkimusmatkojen monumentin läpi. Belemin torni rakennettiin vuosina 1514-1520 osaksi Tonavan suiston puolustusjärjestelmää. Jos haluat käydä tornissa, suuntaa sinne mahdollisimman aikasin välttääksesi suuria ruuhkia. Tutustu tähän kaupunginosaan rauhassa kävelemällä vanhoja katuja pitkin, ihastele vanhaa arkkitehtuuria ja pysähdy paikalliseen ravintolaan nauttimaan perinteistä Pastéis de Nata kakkua. Mosteiro dos Jerónimos luostari on toinen suosittu nähtävyys, sisäänpääsy on ilmainen, mutta jonot pitkiä!

  • Porto: Portugalilainen sanonta kuuluu: "Lissabon leveilee, Braga rukoilee, Coimbra opiskelee ja Porto tekee työtä". Ja todellakin, tämä kaupallinen keskus Douron joen suistoalueella on sisukkaampi, maanläheisempi ja häikäilemättömän ahkera kaupunki, jossa portviinin kukoistava ala asettaa kaupungin vauhdin. Kuitenkin, jos haluat heittäytyä Porton historialliseen keskustaan, yllätyt siitä, että kaupunkikehitys on yhdistynyt siististi historialliseen menneisyyteen ja tehnyt sen loistavan kauniisti. Kapeat, nouseva kadut johtavat upealta katedraalilta ja sen roomalaisesta kuorosta uusklassiselle pörssirakennukselle, sitten lukuisiin museoihin, vanhanaikaisiin kauppoihin ja lopulta viihtyisiin ravintoloihin. Kesäisin tämä historiallinen kaupunki tarjoaa kuumaa auringonpaistetta ja muutoin monesti paljon sadetta. Älä kuitenkaan ota pois mahdollisuutta käydä täällä syksyllä tai keväällä, jolloin sää on silti suotuisa, mutta vältät turistimassoja.

  • Ponta da Piedade: Erittäin yleinen pysähdyspaikka Algarven kiertueella, Lagos itse on houkutteleva kaupunki 700-luvun linnoituksella, vilkkaalla yöelämällä ja uudella venesatama-alueella. Mutta mikään tässä kaupungissa ei takaa sellaista esteettistä iskua itsellesi, kun jatkat noin kolme kilometriä etelämpään. Paitsi että Ponta da Piedaden niemimaa on täynnä sanoin kuvaamattomia meren värejä, mutta sitä ympäröivät myös valtavat muodostelmat, joita meri on kaivertanut kallioon ajan mittaan. Hyppää pieneen veneeseen ja pujottele hiekkakivilohkareiden ja lukemattomien luonnollisten väylien läpi. Kun sinua alkaa huimaamaan, saat tasapainosi takaisin Praia de Dona Anan ja Praia do Camilon hiekkarannoilla jättiläismäisten kallioiden välissä. Enemmän jännitystä etsiville on tarjolla opastettuja kajakki- ja stand up paddle -kierroksia. Ponta da Piedaden niemimaata pidetään parhaimpana paikkana Algarven länsirannikolla katsella auringonlaskua. Selkeinä päivinä täältä on hyvät näkymät Carvoeiron rannikolle.

  • Serra da Estrelan kansallispuisto: Yli 101 tuhannen hehtaarin puisto on vetänyt puoleensa matkailijalaumoja sen perustamisesta lähtien vuonna 1976. Täynnä kivikkoisia, karuja vuoristoja ja smaragdinvihreitä jokia, jotka virtaavat jääkauden laaksojen halki, alue houkuttelee kokeilemaan täydellisiä vaellusreittejä, jotka vievät sinut rauhallisista tasangoista ja vihreistä laitumista karuihin vaihteleviin vuoristoihin. Jos satut käyttämään kestäviä vaelluskenkiä, pääset Portugalin korkeimmalle huipulle Torreolle hämmästyttävällä alppimaisemilla. Vuoristo on eri nisäkkäiden, kuten susien, karjojen, saukkojen, kettujen ja villien eurooppalaisten kanien luonnollinen elinympäristö. Taivaalla taas lentävät paikalliset linnut, kuten kultainen kotka ja tavalliset hiirihaukat, muuttohaukat, eurasianmerenpöllöt ja haarahaukat. Muista, että alue on "suojeltua maaseutua", joka tarkoittaa, että täällä ei ole sallittu leiriytyä missä vain, avotulen teko tai kukkien poiminta on kielletty!

  • Lissabonin ruokakierros: Tutustu Lissabonin historiaan ruoan ja juoman avulla. Kokeile useita maistiaisia ja muutaman lasillisen portugalilaista viiniä. Täällä voit maistaa kaikkea perinteisistä leivonnaisista juustoihin ja äyriäisruokiin ja samalla voit oppia lisää portugalilaisesta historiasta, paikallisesta kulttuurista ja maamerkeistä ympäri kaupunkia. Aloita matkasi Restauradoresin aukiolta, jossa voit nähdä ikivanhoja kohteita. Suuntaa seuraavaksi Mourarian naapurustoon, joka on täynnä kirkkoja, moskeijoita ja kauppoja. Pysähdy piilotetulla leipomolla kokeilemaan perinteisiä makeisia ja kahvia, ennen kuin jatkat goottilaistyyliselle Rossion juna-asemalle ja Rossion aukiolle. Pysähdy maistamaan portugalilaista juustoa ja paikallisesti valmistettua marmeladia. Kävele Santa Justan huipulle ja tutustu tyylikkääseen Chiadon alueeseen. Satamassa tilaa lasillinen vihreää viiniä ja maista juuri pyydettyjä mereneläviä.

  Hieman historiaa

  Vuosituhannen vaihteessa keltin lusitalaiset saapuivat Iberian niemimaalle ja asettuivat maahan, ja heidän vaikutuksestaan löytyy vielä monia jälkiä. Rooman valtakunta perusti useita tärkeitä kaupunkeja ja satamia. Roomalaisten jälkiä voi nähdä maan nimessä, joka on peräisin Portus Calesta, joka oli asutus Douro-joella, nykyinen Porton kaupunki. Myöhemmin roomalaisten ja lusitalaisten jälkeläiset elivät maurien vallan alla useiden vuosisatojen ajan, kunnes perustettiin itsenäinen valtakunta. Portugalin valtio syntyi 900-luvulla Iberian niemimaan kristillisen jälleenrakentamisen aikana. Ensin Portugali oli kreikkalaisjoukkojen valvonnassa ja sitten 1100-luvun puolivälissä kuninkaan Afonso I valtakunta. Valtakunta eli levottomuuksien aikaa, jossa käytiin useita kapinoita. 1400- ja 1500-luvuilla merentakaiset tutkimusmatkat ja Afrikan, Etelä-Amerikan ja Intian valloitus teki maasta rikkaan valtakunnan.

  Vuonna 1580 vallanperintäkriisi johti Espanjan kuninkaan ja Espanjan vallan menestyksekkääseen hyökkäykseen, joka aloitti Espanjan vankeuden ajanjakson, mutta onnistunut kapina vuonna 1640 johti itsenäistymiseen. Portugali taisteli Britannian rinnalla Napoleonin sodissa, kenen häviö johti Portugalin kuninkaan pojan nimeämisen Brasilian keisariksi. 1800-luvulla syntyi sisällissota ja maa julistettiin tasavallaksi vuonna 1910. Kuitenkin vuoden 1926 sotilasvallankaappauksen seurauksena kenraalit ottivat vallan vuoteen 1933 saakka, jolloin professori Salazar otti vallan. Hänen jäätyä eläkkeelle muutaman vuoden kuluttua tapahtui vielä vallankaappaus, kolmannen tasavallan julistus ja itsenäisyys afrikkalaisille siirtokunnille.

  Vuosien 1975-76 siirtomaiden itsenäisyyden jälkeen 560-vuotias Portugalin imperiumi päättyi. Monet portugalilaiset palasivat Portugaliin siirtomaista ja muodostivat huomattavan osan väestöstä. Vuonna 1986 Portugalista tuli osa Euroopan talousyhteisöä ja se jätti Euroopan vapaakauppaliiton. Maa liittyi euroon vuonna 1999. Vuodesta 1974 vuoteen 2014 Portugali koki 25 hallitusta. Portugalin talous laski jälleen, jota pahensi ulkoinen velka sekä talous- ja budjettiongelmat. Portugali on sittemmin turvautunut kolmeen taloudelliseen ohjelmaan kansainvälisenä rahoitustukena. Portugali pyysi apua alijäämien lieventämiseen ja työttömyyden voimakkaaseen lisääntymiseen. Vuonna 1983 Portugali pyysi jälleen tukea. Vuonna 2009 Portugalin julkisen talouden alijäämä kasvoi ennätyksellisesti 9,3 prosenttia bruttokansantuotteesta. Vuonna 2011 Portugalin talous romahti, joka pakotti Lissabonin pakkokeinoihin.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Portugalissa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenSeuraavaksi olemme laatineet luettelon yleisimmistä kysymyksistä, jotka koskevat matkustamista Portugalissa. Millä aikavyöhykkeellä Portugali sijaitsee sen valuutta- ja viisumivaatimuksiin - toivottavasti löydät kysymyksiisi vastauksia. Selitämme myös, mitä sinun tulee ottaa huomioon valittaessa autoasi, samoin kuin mitä portugalilaisia lauseita käytetään yleisimmin matkustaessa.

  Jos näiden kysymysten tarkastelun jälkeen et löydä vastausta tai sinulla on lisäkysymyksiä, älä epäröi soittaa varausasiantuntijoillemme. Autonvuokrauksen ammattilaiset pystyvät vastaamaan kysymyksiin tai ratkaisemaan mahdolliset huolenaiheet, joita sinulla voi olla autolla ajamista koskien ja vuokraamisesta Portugalissa. Tutustu vaihtoehtoisesti myös ulkomaille ajamista koskeviin yleisiin neuvoihin, jotka koskevat autonvuokrausta, ikärajoituksia, noutomenettelyä ja muuta, kaikki saatavilla matkavinkkiemme sivulta.


  Tarvitseeko minun maksaa turistiveroa Portugalissa?

  Lukuisat Portugalin kunnat määräävät turistiveron. Tämä koskee sinua, jos vietät aikaa yhdessä näistä kunnista. Turismimaksu peritään per yö, joka vietetään hotellissa tai muussa majoituskohteessa. Maksu vaihtelee kunnittain, mutta voit odottaa maksavasi 1–2 €/yö. Jos oleskelet Lissabonissa tai Portossa, turistivero lisätään laskuun. Täällä hinta on 2 €/yö korkeintaan seitsemältä (7) yöltä. Turistiveroa ei sovelleta alle 13-vuotiaille tai lääkärinhoitoa hakeville.

  Vila Nova de Gaia veloittaa 2 € per yö henkilöä kohden sesonkiaikana (1. huhtikuuta - 30. syyskuuta), kun taas 1 € per yö sesongin ulkopuolella (1. lokakuuta - 31. maaliskuuta). Tätä maksua sovelletaan korkeintaan seitsemältä (7) yöltä ja vähintään 16-vuotiailta henkilöiltä. Myös muut kunnat, kuten Óbidos, Cascais ja Mafra, perivät turistiveroa. Kuitenkin Braga, Fátima ja Guimarães aikovat tehdä niin lähitulevaisuudessa.

  Matkailuveron kautta kerätyt varat käytetään suoraan turismiin liittyvien hankkeiden, välineiden, infrastruktuurin ja tutkimusten rahoittamiseen - riippumatta siitä vaikuttavatko ne suoraan turismiin. Jotkut kunnat uskovat, että turistiverolla on kielteinen vaikutus matkailuun, esimerkiksi Aveirossa, joka otti käyttöön turistiveron vuodesta 2012 vuoteen 2014. Sen jälkeen se poistettiin, koska sillä oli kielteinen vaikutus paikalliseen turismin määrään.

   

  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Portugalissa?

  Tarjoamme joukon erilaisia ajoneuvoja, jotka voit vuokrata Portugalissa matkasi aikana. Valitsemasi ajoneuvo vastaa yleensä vaatimuksiasi ja lomasuunnitelmia. Jos aiot yöpyä kaupungissa, kuten Portossa, jossa keskusta on täynnä erittäin kapeita ja jyrkkiä katuja, pienempi autokategoria, kuten mini- tai kompakti on parempi vaihtoehto. Monissa Portugalin kaupungeissa, etenkin kaupunkien keskustoissa on kapeat kadut.

  Jos suunnittelet pakoa maaseudulle Portugalissa lomaillessa, harkitse maastoautoa. Nämä autot ovat erittäin kestäviä ja tehokkaita, joten mitkään maaseudun tiet eivät tuo haasteita. Suurille perheille tai kaveriporukoille valitse suurempi ajoneuvoluokka, joka tarjoaa runsaasti jalkatilaa ja sisätilaa, tai tila-auto, joka tarjoaa tilaa kaikille matkustajille, heidän matkalaukuille ja varusteille, kuten surffilaudat.

  Lisätietoja auton vuokraamisesta Portugalissa ja siitä, mikä ajoneuvo sopii parhaiten tarpeillesi, löytyy ajoneuvoluokkien listalta, josta löydät yhteenvedon kaikista tarjolla olevista luokista ja niiden ominaisuuksista.

   

  Mikä on Portugalin valuutta?

  Portugali on osa euroaluetta ja euro on maan virallinen valuutta. Portugalilla on yksi maailman edistyneimmistä pankkiautomaattijärjestelmistä Euroopassa ja voit helposti löytää raha-automaatteja kaikista kaupungeista ja kylistä. Automaatit ovat merkitty sinisellä/vihreällä M-kirjaimella. Käteisnostosta ei pitäisi tulla lisämaksuja suomalaisille pankki- tai luottokorteille. Pankit ovat auki normaalisti viitenä päivänä viikossa aamusta noin lounasaikaan saakka. Nykyään on lähes mahdotonta löytää paikkaa, joka vaihtaa matkustajien shekkejä Portugalissa. Ravintoloissa, marketeissa ja lähikaupoissa voi myös yleensä maksaa luotto- tai pankkikortilla. Muista kuitenkin, että joissakin paikoissa vaaditaan maksun minimimäärä, jotta luotto- tai pankkikortilla voi maksaa.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Portugali?

  Lissabon, sekä Madeira ja kaikki Azorien saaret ovat kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Kesäaika otetaan käyttöön sekä Manner-Portugalissa, että Madeiralla ja Azoreilla, joka alkaa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja loppuu lokakuun viimeisenä viikonloppuna joka vuosi.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Portugalissa?

  Portugalin verkkovirta on 220-240 volttia ja pistoke on samaa mallia kuin Suomessa. Kaikkialla on otettu käyttöön eurooppalaiset standardit. Adaptereita ei siis tarvita Suomen elektronisille laitteille.

   

  Tarvitsenko viisumia Portugalissa?

  Portugali on EU- ja Schengen maa ja Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Portugaliin matkustaessa. Tarvitset kuitenkin voimassaolevan passin tai virallisen henkilöllisyystodistuksen. Kunniakonsulaatteja löytyy Farosta, Madeiralla, Azorien Ponta Delgadalla ja Portossa, sekä Kap Verdellä. Suurlähetystö sijaitsee Lapan kaupunginosassa ensimmäisessä kerroksessa.

  Suomen suurlähetystö Lissabon
  Rua do Possolo 76-1
  1350-251 Lisboa, Portugali
  Verkkosivut: finlandabroad.fi
  Puhelin: +351 213 933 040

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit portugaliksi?

  Portugali on länsi-romaaninen kieli, jota puhutaan äidinkielenä Portugalissa, Brasiliassa ja muutamissa muissa Portugalin entisissä siirtomaissa. Portugali on yleensä listattu äidinkielenään maailman kuudenneksi puhutuimmaksi kieleksi ja kolmanneksi eniten puhutuimmaksi Euroopan kieleksi maailmassa. Matkaasi varten olemme tehneet pienen ja hyödyllisen sanakirjan.

  Hei - Olá
  Hyvää huomenta - Bom dia
  Hyvää iltaa - Boa noite
  Näkemiin - Adeus
  Kyllä - Sim
  Ei - Não
  Anteeksi - Desculpe
  Ole hyvä - De nada
  Kiitos - Obrigado
  Voinko matksaa luottokortilla? - Posso pagar com cartão de crédito?
  Kuinka paljon tämä maksaa? - Quanto custa?
  Pidä vaihtorahat - Pode ficar com o troco
  Puhutko englantia? - Fala inglês?
  Voinko saada vakuutuksen? - Posso contratar um seguro?


  Käytännöllisiä linkkejä

  Tyylikkyyttä matkallesi infografiikka

  Portugalin turisti-info