Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT SUOMI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Suomi - Pohjolan parhaimmistoa

  Pohjolan perukoilla sijaitseva Suomi tunnetaan ulkomaillakin puhtaasta luonnostaan, edistyneestä teknologiastaan, rehellisestä mutta joskus vähäsanaisesta kansastaan ja tietenkin saunoistaan. Erotettuna Euroopan mantereesta merellä, Suomi muodostaa ainoiden rajanaapureidensa Ruotsin, Norjan ja osan Venäjää kanssa Fennoskandian maantieteellisen alueen, joka on määritelty erilliseksi alueeksi luonnontieteensä ja historiansa vuoksi. Monia matkustajia houkuttelee Suomen luminen erämaa ja karun kauniit kallioiset maisemat. Arktinen Lapinseutu useine hiihtokeskuksineen ja luonnonpuistoineen toivottaa tervetulleeksi kokemattomat ja kokeneet vaeltajat, pyöräilijät ja luonnossa seikkailijat - tärkeää on muistaa valita omiin taitoihinsa sopiva reitti. Pääkaupunki Helsinki ja sen tyylikäs Design District, useat museot ja historialliset nähtävyydet tarjoavat kansainvälistä tunnelmaa yhdistettynä suomalaisiin perinteisiin. Nauti lohikeittoa kauppahallissa tai vieraile Kauppatorilla merituulen puhaltaessa virkistävästi ja ihaile samalla kahta vaikuttavaa kirkkoa, valkoista tuomiokirkkoja joka kohoaa Senaatintorin portaiden päällä ja mahtipontista Uspenskin katedraalia Katajanokan kalliolla.

  Suomessa ei metsä tai vesistö ole koskaan kovin kaukana, paitsi Lapin erämaassa jossa koet aivan toisenlaisen luonnon ja johon kerran käytyäsi varmasti palaat uudelleen. Jos olet matkalla Napapiirille ja sitä pohjoisemmaksi revontulia ihailemaan, on Kittilä ja sen yhteydessä oleva Levin hiihtokeskus oiva kohde. Pohjoisin autonvuokrauspisteemme Suomessa löytyy Ivalosta. Lappi lumoaa kaikkina vuodenaikoina, ja palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana. Ehkä jopa oikeasti rikkaampana, mikäli päädyt huuhtomaan kultaa ja osut kultasuoneen! Lue Suomen matkaoppaamme ja löydä lisää vinkkejä matkallesi!

  Yli 60 vuoden autonvuokrauskokemuksemme ansiosta Auto Europe pystyy antamaan parhaimmat tarjoukset autonvuokraukseen. Löydät varmasti sopivan ajoneuvon matkallesi hyödyntäen samalla eri kampanjoitamme ja alennuksiamme. Meillä on myös muun muassa luksusautoja ja asuntoautoja. Voimme tarjota laajan valikoiman ajoneuvoja lukemattomissa eri kohteissa luotettavien yhteistyökumppaneidemme kautta. Ota varaustiimiimme yhteyttä tänään lisätietoja saadaksesi ja löytääksesi itsellesi parhaan sopimuksen.

  Tutustu alla oleviin Suomen matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Suomessa.

  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset


  Kiertomatkat vuokra-autolla Suomessa

  Kierrä Suomen linnat - SuomiSuomesta löytyy muutamia reittejä, jotka kulkevat henkeäsalpaavan luonnon ja tärkeiden kulttuuristen tai historiallisten kohteiden halki. Kuninkaantie on Pohjois-Euroopan vanhin matkailureitti, joka alkaa jo Norjan Bergenistä ja kulkee Ruotsin ja Suomen kautta Pietariin saakka. Suomessa matkan varrelta löydät vanhoja kirkkoja, kartanoja, ruukinkyliä ja satamakaupunkeja. Historian lisäksi voit kokea erilaisia tapahtumia ja kaupunkielämää. Näe Suomen vaihtelevat maisemat Itämeren rannikolta tuntureille. Via Karelia mutkittelee itärajan tuntumassa kansaneepos Kalevalan syntysijoilla. Se alkaa Salpalinjamuseosta, kulkee Valamon luostarin ohi aina Kuusamon Rukalle ja Sallaan saakka. Metsäteemainen Vihreän kullan kulttuuritie on täynnä eteläsavolaisia järvimaisemia. Tämä 400 kilometrin matka kulkee Saimaan rantoja pitkin Mäntyharjulta Puumalan ja Savonlinnan kautta Luston metsämuseoon. Voit myös ottaa tavoitteeksesi kiertää kaikki Suomen keskiaikaiset linnat, rauniolinnat ja linnoitukset! Mikäli haluat nähdä Suomen saaristoa parhaimmillaan, valitse Saariston Rengastie Turun saaristossa kauniina kesäpäivänä. Huomioi, että tällä matkalla on lauttoja ja losseja, eli varmista vuokraamosta etukäteen että voit ottaa vuokra-auton mukaasi. Varmista myös lauttojen kulkemisajat, jotta pysyt reissuaikataulussa. Suuri Rengastie kulkee Turusta Paraisten, Nauvon, Korppoon, Houtskarin, Iniön, Kustavin, Taivassalon ja Naantalin kautta takaisin Turkuun. Pieni Rengastie koukkaa Nauvosta Rymättylän kautta suoraan Naantaliin. Jos olet liikkeellä nuorten lasten kanssa, muista sovittaa aikatauluun vierailu Muumimaailmassa. Monella saarella pääasiallinen kieli on ruotsi, eli pääset halutessasi treenaamaan toista kotimaistasi esimerkiksi ravintoloissa ja kahviloissa.

  Jos matkaat Lappiin, sinun tulee kokeilla Revontulentietä. Tämä upea tunturimaisemia halkova reitti alkaa Torniosta ensin Kilpisjärvelle ja sieltä edelleen Tromssaan Norjan puolelle. Tornionjoki, jota pitkin matkaat suurimman osan matkasta, on Euroopan pisin vapaana virtaava 510 kilometriä pitkä joki. Väylävarren lohitie matkan varrella on jokea myötäilevä reitti, jolla on mainiot kalastusmahdollisuudet. Reitin pohjoisemmalla puolella matkaat Metsä-Lapin ja Tunturi-Lapin kansallispuistojen halki, josta löydät monipuolisia matkailupalveluita. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on milteipä Suomen kansallisaarre. Vähitellen viljelymaat muuttuvat porokulttuuriksi ja tulet kohtaamaan paljon saamelaista elämää ja kulttuuria. Matkasi Suomen puolella loppuu Kilpisjärven tunturille Suomen käsivarren nipukkaan. Autonvuokraus Suomesta toteuttaa kaikki nämä unelmasi ja tekee muistoistasi unohtumattomat.


  Mitä tehdä Suomessa

  Lumisista tuntureista vehreisiin metsiin ja tuhansiin järviin, Suomi on monen luonnossaliikkujan unelmakohde. Vieraile perinteisessä Suomalaisessa puukaupungissa, nauti pulahduksesta järveen tai rentoudu rauhallisissa kylpylöissä - täällä Pohjolassa on paljon tekemistä jopa paikallisille. Ohessa muutama vinkki kohteista, jotka kannattaa ehdottomasti kokea!

  Huskysafari - Suomi

  • Rantaloma: Täydellistä rantalomaa varten sinun ei tarvitse lähteä Espanjaan. Suomesta löytyy lukuisia pienempiä hiekkarantoja jokaiseen makuun. Näyttävin niistä on Porissa sijaitseva Yyterin kuuden kilometrin hiekkaranta, joka sijaitsee Natura- ja luonnonsuojelualueella. Täällä voit kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, ottaa aurinkoa ja uida Selkämeressä. Helsingissä suosituin ranta on Hietaniemen uimaranta eli Hietsu. Lähellä olevat kalliot tuovat mukavaa kontrastia hiekalle. Jos matkaat pohjoiseen, Oulussa Nallikarin hiekkaranta tarjoaa runsaasti urheilumahdollisuuksia ja sen yhteydessä voit kokeilla myös kuntoilulaitteita ja leijasurffausta. Tämä ranta sopii erinomaisesti pienemmillekin lapsille ja sen yhteydessä sijaitsee kiipeilyteline. Kalajoen hiekkasärkät ovat hyvin tunnettu matkailukohde ja sen pitkä ranta tarjoaa dyynejä ja luontokeskuksen. Rantojen yhteydessä löytyy runsaasti palveluita ja rannoilla on myös esimerkiksi lentopalloverkkoja.

  • Karhunkierros: Suomen suosituin vaellusreitti näyttää sinulle Koillismaan luonnon parhaimmistoa. Oulangan kansallispuistossa sijaitseva Karhunkierros on jopa 80 kilometriä pitkä, mutta jos tämä tuntuu liian pitkältä, 12 kilometrin pituinen Pieni Karhunkierros voi olla parempi vaihtoehto. Myös lyhyemmällä kierroksella sinulla on mahdollisuus nähdä koskia ja hienoja riippusiltoja. Kierroksille pääset helposti esimerkiksi Kuusamosta, joka sijaitsee vain 36 kilometrin päässä. Paras aika tulla käymään on kesäkuun ja lokakuun välillä. Talvisin sinulla on mahdollisuus hiihtää tai lumikenkäillä osa matkasta. Kesällä voit halutessasi myös meloa osan matkastasi. Alueelta löytyy luontokeskus, leirintäalue, laavuja, sekä useita vuokratupia matkan varrelta. Kaikista suosituimmat nähtävyydet ovat varmasti Oulangan kanjoni, Oulankajoki, Kiutaköngäs ja lukuisat riippusillat. Jos valitset pisimmän reitin, tarvitset arvion mukaan noin neljä päivää sen kulkemiseen.

  • Lapin luonto ja aktiviteetit: Kenenkään tuskin tarvitsee selittää sen kummemmin, miksi Lappi on suosittu ja täydellinen matkakohde. Tämä Suomen pohjoisin alue tarjoaa suuria alueita koskematonta luontoa, lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia ja upeita kohteita rentoutumiseen. Täällä löytyy tekemistä sekä kesällä että talvella. Metsät ja luonnonpuistot tarjoavat vaellusreittejä, joita voit kulkea myös talvella hiihtäen tai lumikengillä. Kesällä voit kokeilla mönkijäajeluita tai melontaa, kun taas talvella tarjolla on moottorikelkka- ja huskysafareita. Rovaniemellä voit tavata talvella Joulupukin, virailla Arktikumissa, lähteä poroajelulle tai luistella ja kesällä ihailla keskiyön aurinkoa ja pyöräillä luonnossa. Pohjoisessa asuu myös Suomen suurin saamelaisväestö, joiden elämäntavoista ja kulttuurista voit oppia esimerkiksi Saariselällä. Hektisen päivän jälkeen voit rentoutua Lapin eri kylpylöissä, käydä hieronnassa ja yöpyä mukavissa hotelleissa tai vaikkapa lasi-iglussa.

  • Järvi-Suomi: Suomen järviseutu on veneilijän ja vesilläliikkujan paratiisi. Järvimaisemat ja tuhannet saaret houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa, varsinkin kesällä. Sisä-Suomessa lähinnä maan itäisissä ja keskiosissa sijaitsevalle alueelle on tunnusomaista runsasjärvisyys ja vaihtelevat maisemat. Täältä löydät jopa kuusi Suomen suurinta järveä, kuten Suur-Saimaa ja Päijänne. Suosionsa takia alueelle on rakennettu paljon kesämökkejä, vapaa-ajan asuntoja ja lomakeskuksia. Karjalan seudun suosituimpia kaupunkeja ovat Joensuu ja Savonlinna, ja etelässä Tampere. Jos haluat viettää enemmän aikaa luonnossa omassa rauhassa, vuokraa itsellesi lomamökki järven rannalta ja rentoudu. Lomakeskuksien yhteydessä sinulla on mahdollista osallistua myös erilaisiin tapahtumiin tai aktiviteetteihin. Jos puolestaan haluat nauttia kaupunkien tarjoamista elämyksistä, Tampereelta löytyy upea huvipuisto Särkänniemi, Savonlinnassa voit osallistua Oopperajuhliin ja sen vieressä sijaitsevaa Punkaharjua pidetään Järvi-Suomen helmenä.

  Hieman historiaa

  Arkeologisten löytöjen perusteella Suomessa asuttiin jo kivikautena. Ruotsalaiset ottivat Suomen alueet valtaansa 1100- ja 1200-luvuilla. 1600-luvulla ruotsalaisia siirtyi asumaan Suomeen ja ruotsista tuli Suomen toinen äidinkieli. Suomeksi ensimmäisen kirjallisen työn julkaisi Mikael Agricola ja Suomen ensimmäinen yliopisto perustettiin Turkuun vuonna 1696. 1700-luvulla Ruotsi ja Venäjä kävivät Suomen alueista sotaa, jonka suomalaiset tuntevat isovihana. Sodassa kuoli paljon suomalaisia ja muun muassa Helsinki poltettiin, myös rutto runteli Suomea näinä vuosina. Vuonna 1809 maastamme tuli Suomen suuriruhtinaskunta, autonominen alue Venäjän keisarikunnassa. Myöhempinä vuosina suomen kieli rupesi saamaan tunnustusta. Venäjän vallankumouksen jälkeen Suomi yritti itsenäistyä ja se johti Suomen sisällissotaan. Vuonna 1917 Suomesta tuli itsenäinen tasavalta ja Kaarlo Juho Ståhlbergista ensimmäinen presidentti. Toisessa maailmansodassa Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan vuosina 1939-1940 ja taas vuosina 1941-1944 jatkosodassa. Sodan loputtua Neuvostoliitto ei pystynyt valloittamaan Suomea, vaikka heillä olikin suuremmat joukot. Vuonna 1947 solmittiin rauha ja Suomi joutui luovuttamaan joitakin alueita Neuvostoliitolle, mukaan lukien Karjalan. 60-luvun lopulla tapahtui suuri maastamuutto Ruotsiin työn perässä, sillä töitä ei kehittynyt tarpeeksi. Kylmässä sodassa Suomi yritti pysytellä neutraalina. 70- ja 80-luvuilla Suomen talous kasvoi ja siitä tuli hyvinvointivaltio.

  90-luvun alussa Suomi oli vakavassa taloudellisessa lamassa, kunnes talous vakautui vuonna 1993. Suurin osa talouskasvusta 1990-luvun lopulla johtui Nokian matkapuhelinvalmistajan poikkeuksellisesta menestyksestä. Suomi liittyi Naton rauhankumppanuusohjelmaan vuonna 1994, Euroopan Unioniin vuonna 1995, Euroatlanttiseen kumppanuusneuvostoon vuonna 1997 ja euroalueeseen vuonna 1999. Suomi on yksi johtavista maista koulutuksen tasossa, kansalaisvapaudessa, taloudellisessa kilpailukyvyssä ja elämänlaadussa. Suomen lehdistönvapaus ja sananvapaus on maailman kärkiluokkaa. Suomeen valittiin ensimmäinen naispresidentti Tarja Halonen vuonna 2000. Suomi on tullut tunnetuksi maailmalla muotoilusta, muodista ja teknologiasta, kuten Angry Birdsistä ja Nokiasta. Helsinki nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2000 ja Turku vuonna 2011, kulttuuri onkin yksi Suomen matkailun vetovoimatekijöistä.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Suomessa

  Ota yhteyttä Auto Europeen Autonvuokraus Suomessa suomalaisilla on melko selkeää toimintaa, sillä kulttuurieroja ei tarvitse miettiä, kieli on yhteinen ja Suomen palvelutaso korkea ja liiketoiminta luotettavaa. Monella matkustajalla saattaa silti olla käytännön kysymyksiä, joihin olemme koonneet pienen vastauspankin. Jos sinulla on kysyttävää varauksesta tai autonvuokrauksesta yleisesti, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme ja he auttavat sinua löytämään vastaukset kysymyksiisi. Ammattitaitoinen varaustiimimme on paikalla seitsemänä päivänä viikossa ja mikäli asia ei ole kiireellinen, voit ottaa yhteyttä halutessasi myös sähköpostitse.

  Asiakaspalvelumme tuntevat Suomen tieliikennelait ja -säännöt, ja he pystyvät antamaan neuvoja, suosituksia ja vinkkejä matkallesi. Katso lisäksi matkavinkkimme -osio, ja näet kattavan koosteen eri aiheista, joista voit halutessasi lukea oman aikataulusi mukaan itsellesi pätevät ohjeet ja neuvot. Löydät vinkkejä koskien muun muassa yhdensuuntaista auton vuokraa, luottokorttivaatimuksia ja ikärajoituksia.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Suomessa?

  On aina hankalaa päättää, minkä tyyppisen auton vuokraat matkasi ajaksi. Kaikilla ajoneuvoluokilla on hyötynsä ja haittansa, ottaen huomioon esimerkiksi tilan määrän ja polttoainetehokkuuden. Kun valitset ajoneuvoa Suomessa, kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen sitä tulet käyttämään. On myös tärkeää miettiä matkaryhmäsi kokoa ja matkatavaramäärää. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet tulisi myös ottaa huomioon - esimerkiksi jos suunnittelet pitkänmatkan ajoa, jykevämpi auto saattaa olla sopivampi. Katumaasturit ovat parhaita maaseudulla ajoon, kun taas suuret ajoneuvot sopivat pitkiin matkoihin moottoritiellä.

  Jos aiot pysyä suuremman kaupungin rajojen sisällä, kannattaa harkita mini, kompakti tai ekonomy -autoluokkia. Ne ovat pieniä ajoneuvoja, jotka soveltuvat kaupunkiajoon ja ne ovat kokonsa vuoksi myös helpompia pysäköidä. Ne ovat hyvin polttoainetehokkaita ja niitä löytyy eri istuinmäärillä. Moottorin teho vaihtelee kovasti minin ja ekonomy -auton välillä; joista jälkimmäinen on yleensä tehokkaampi. Jos suunnittelet matkaa isomman ryhmän kanssa, harkitse henkilöpakettiauton vuokraamista usean pienemmän auton sijaan. Vaikka henkilöpakettiauto on yleensä hintavampi, on se kuitenkin yleensä edullisempi vaihtoehto kuin kaksi pienempää autoa tai julkisen kaukoliikenteen matkaliput yhteensä. Saadaksesi lisätietoja, lue oppaamme vuokra-autojen eri kategorioista.


  Hyödyllisiä linkkejä

  Erikoiset kilpailut Suomessa

  Visit Finland - Suomen matkailuinfo