Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO HANNOVER

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Hannover - Löydä täydellinen auto

  Saksan Ala-Saksi-alueen pääkaupunki Hannover onnistuu samaan aikaan olemaan sekä vilkas, että rento ja viehättävä maakuntakaupunki. Leine joen rannalla sijaitsevaa kaupunkia pommitettiin voimakkaasti toisen maailmansodan aikana, mutta se on noussut tuhkasta ja kukoistavaksi kulttuurikeskukseksi syvällä Saksan sydämessä. Hannoverin kätevä sijainti Berliinin ja Alankomaiden rajan välissä tekee siitä myös erinomaisen tukikohdan tutustua Pohjois-Saksan maaseutualueisiin. Hyvä uutinen on, että Hannover sopii kaikille budjeteille, koska täällä on alhaiset elinkustannukset, tehokas liikennejärjestelmä ja runsaasti kohtuuhintaisia museoita ja muita kulttuurikohteita. Talvella koko kaupungin historiallinen keskusta muuttuu keskiaikaiseksi kylä- ja joulumarkkinaksi, joten se on erinomainen aika käydä kaupungissa ja antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää autonvuokrausta Hannoverissa. Kaupungin lähellä on useita upeita puistoja ja puutarhoja, jotka tekevät siitä myös täydellisen lämpimän lomakohteen, erityisesti Herrenhäuser Gärten barokkipuutarha, Maschseen järvi ja Eilenriede, Euroopan suurin kaupunkimetsä. Kun lämmin sää saapuu Hannoveriin, kaupunki herää eloon Saksan vilkkaimmilla festivaaleilla. Monien kävelykatujen lisäksi Hannoverin vierailijat nauttivat myös monista ulkoilmamarkkinoista, katukahviloista ja olutterasseista, jotka kuvaavat kaupungin vuosisatoja vanhaa viehätystä.

  Vuokra-auto on yksi kätevimmistä tavoista tutustua Ala-Saksiin ja muihin Pohjois-Saksan alueisiin, kuten Hampuriin ja Bremeniin. Yli 60 vuoden kokemuksella Auto Europe tekee yhteistyötä parhaiden autovuokraamojen kanssa Saksassa ja muualla maailmassa, joten varaa verkossa ja voit saada alan parhaimmat tarjoukset. Sinulla on mahdollisuus valita eri noutokohteiden välillä ympäri kaupunkia. Suosituin kohde on tietenkin lentokenttä, mutta mikäli et saavu lennolla tai haluat mieluummin noutaa autosi keskustasta tai vaikkapa rautatieasemalta, kauttamme voit helposti selata eri vuokraamojen toimistoja lukuisissa eri paikoissa. Vertaile ja valitse itsellesi sopivin auto suuresta valikoimasta ja parhaalla mahdollisella hinnalla. Upea arkkitehtuuri, monet puistot ja moderni ja nykytaide vetävät matkailijoita puoleensa ympäri vuoden ja haluamme auttaa sinua tekemään lomastasi mahdollisimman mukavan. Tiedät varmaan, että Benelux-maat ovat hyvin lähellä Hannoveria. Matkustaminen muihin maihin Saksasta on yleensä mahdollista, mutta jotkut vuokraamot saattavat veloittaa lisämaksuja. Jos haluat matkasi aikana käydä esimerkiksi Alankomaissa tai Belgiassa, muista mainita siitä varauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa puolestasi mahdolliset lisämaksut ja siihen liittyvät säännöt.

  Liikenne Hannoverissa

  Koska suuret moottoritiet kulkevat ristiin Hannoverin keskustan lähellä (A2 ja A7), se ei ainoastaan merkitse sitä, että kaupunki on helposti saavutettavissa autolla, vaan tekee siitä myös tärkeän keskuksen Saksan laajassa moottoriteiden verkostossa. Hannoverin ajo-olosuhteet ovat Saksan parhaimpia. Leveät viiden ja kuuden kaistan tiet ympäröivät kaupunkia ja kulkevat sen läpi, mutta huomaa, että kaupungin historiallinen keskus on varattu vain jalankulkijoille. Hannoverin ympäristövyöhykkeet tulivat voimaan tammikuussa 2008, ja vuodesta 2010 lähtien kaupunkiin saa ajaa vain vihreän ympäristötarran kanssa. Autovuokraamoilla Hannoverissa autot ovat valmiiksi varustettu vihreillä tarroilla, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Hannoverissa

  Pysäköinti kadulla on rajoitettu ja pysäköintipaikoilla ja pysäköintihalleissa rajoittamatonta. Ilmaiseksi voi pysäköidä useilla P+R-pysäköintialueilla lähellä kaupungin rautatieasemaa. Hannoverin keskustassa katupysäköinnistä on maksettava maanantaista lauantaihin aamusta iltaan. Yhtäjaksoisesti saat pysäköidä vain kahden ja puolen tunnin ajan. Hannoverin Markthalle -parkkipaikka sijaitsee kaupungin keskustassa jalankulkija-alueen lähellä. Kauppahalli sijaitsee sen välittömässä läheisyydessä. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevat "the World's Fair" messut ja Kröpcke, jossa on monia kauppoja. Vanha kaupungintalo, Market Church ja rekisterinpitäjän toimisto ovat noin kahden minuutin kävelymatkan päässä. Voit lukea lisää ajamisesta Saksassa täällä.

  Hannoverin lentokenttä

  Hannover-Langenhagenin lentokenttä on Hannoverin ja Ala-Saksiin alueen kansainvälinen lentokenttä. Se palvelee Hannoverin kaupunkia ja sijaitsee Langenhagenissa 11 kilometriä kaupungista pohjoiseen. Hannoverin lentokentällä on kolme terminaalia, A, B ja C. Ne on järjestetty kompaktilla tavalla yhteen rakennukseen, joka on jaettu kahteen tasoon ja yhdistetty käytävillä sisällä. Pohjakerroksessa sijaitsevat saapuvat lennot ja ensimmäisessä kerroksessa lähtevät lennot. Lentokenttä sijaitsee erinomaisella paikalla, sen yhteys moottoritielle tekee lentoasemasta täydellisen, nopeasti saavutettavan kaikista suunnista. Tietenkin lentokentälle pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä. Paikallisilla lähijunilla pääsee suoraan Hannoverin päärautatieasemalta terminaaliin vain 18 minuutissa. Matkustajat hyötyvät lukuisista suorista lennoista Eurooppaan ja yhteyksistä kaikkiin tärkeisiin eurooppalaisiin ja muihin keskuksiin eri puolilla maailmaa.

  Hannover Langenhagen Airport (HAJ)
  Osoite: Flughafenstraße 4, 30855 Langenhagen, Saksa.
  Puhelin: +49 511 9770
  Nettisivut: www.hannover-airport.de

  Tekemistä Hannoverissa

  Ala-Saksin pääkaupunki Hannover on yliopistokaupunki ja talouskeskus, joka oli kerran keisarillisten hallitsijoiden paikka. Kuninkaallinen suku, the House of Hanover, antoi Iso-Britannian kuningaskunnalle kolme kuningasta ja tälle kaupungille myös upeat ominaisuudet, kuten Herrenhäuserin puutarhat. Tämä Regalin puistojen ja palatsien mosaiikki on edelleen Hannoverin suurin historiallinen nähtävyys. Hannoverin keskellä sijaitseva Eilenrieden puisto on kaksi kertaa isompi kuin New Yorkin Central Park, ja sen keskellä sijaitsee myös Maschseen tekojärvi, jolla on vihreät rannat ja täällä järjestetään elokuussa suuri festivaali. Maschseefest on vain yksi monista suurista tapahtumista, jotka avautuvat kesällä Hannoverissa kevätjuhlasta kansainväliseen ilotulituskilpailuun. Jos haluat lyhyen listan näkemisen arvoisista kohteista Hannoverissa, lue lisää alta!

  • Uusi kaupungintalo: Kaupungin tunnetuin nähtävyys ja ehdottoman välttämätön kohde Hannoverissa on uusi kaupungintalo. Se näyttää enemmän palatsilta kuin kansalaisrakennukselta sen kohoavilla kupoleilla, torneilla ja sijainnilla Maschteichin järven edessä. Se rakennettiin 1900-luvun alussa, valmistui vuonna 1913 ja se on upea paitsi ulkopuolelta, mutta myös sisäpuolelta. Suurin osa rakennuksesta on avoinna vierailijoille ja tarjolla on opastettuja kierroksia. Sinut johdetaan salista saliin, ja Hodlerin sali on unohtumaton sen sveitsiläisen symbolistin Ferdinand Hodlerin suuresta seinämaalauksesta, joka kuvaa Hannoverin muutoksia uudistuksen aikana. Astuessa rakennuksen sisään, 38 metrin korkea sali saa leukasi putoamaan. Se näyttää aivan kuin se olisi tuotu suoraan sadusta, kaikilla sen yksityiskohdilla ja portailla. Pysähdy täällä hetkeksi ja näe neljä pienoismallia, jotka näyttävät, miltä Hannover näytti vuosina 1689, 1939, 1945 ja nykypäivänä. Nämä pienoismallit antavat yleiskatsauksen ja auttavat ymmärtämään kaupungin dramaattisen historiana, sen ylä- ja alamäkiä. Vanhoista Hannoverin päivistä valitettavasti vain kolme rakennusta säilyi ennallaan toisen maailmansodan jälkeen. Pääsali ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi sinun tulisi käydä uudessa kaupungintalossa. Kupolin huipulta voit ihailla upeimpia näkymiä Hannoverin kaupunkiin, Maschseen järvelle ja ympäröivälle alueelle aina Harzin vuoristoon asti. Mutta ennen kuin pääset kupolin huipulle, sinun on matkustettava ainutlaatuisella vinolla hissillä, joka on ainoa laatuaan Euroopassa! Koska siinä on läpinäkyvä lattia, näet itse kulman, kun matkustat ylös ja alas.

  • Keskustan alue: Kun kävelet Hannoverin päärautatieasemalta kohti Ernst August Platzia, päädyt lähes keskelle Hannoverin keskustaa. Se on kasvanut vuosisatojen ajan sen jälkeen, kun toisen maailmansodan pommitus muutti suurimman osan kaupungin keskustasta raunioiksi. Suurin osa keskuksesta rakennettiin uudelleen 50-luvun tyyliin. Bahnhofstraße, joka vie päärautatieasemalta kaupungin sydämeen, on ostoskatu vain jalankulkijoille. Bahnhofstraßen lopussa pääset Kröpcken aukiolle, joka on Hannoverin keskusaukio. Se oli nimetty tarjoilijan mukaan, kuka työskenteli ja omisti ravintolan, joka on nyt Mövenpick. Täällä, suuren vihreän Kröpcke Uhr kellon vieressä on paikka, jossa paikalliset kohtaavat. Kröpcken alueella Bahnhofstraße kohtaa Georgstraßen bulevardin, joka on nimetty yhden Hannoverin Englannin kuninkaan mukaan. Kadun oopperataloa vastapäätä yhdellä puolella katua löytyy yksinomaan kauppoja ja toisella puolella paljon tilaa kävelykadulle. Kröpcken toisella puolella sijaitseva Georgstraße on puhdas ostosalue, jossa on suuria myymälöitä. Kun käännyt vasemmalle Steintoriin, tulet vanhaankaupunkiin, tai mitä siitä on vielä jäljellä, ja löydät paljon mielenkiintoisia pieniä kauppoja, pubeja ja ravintoloita. Marktkirchen kirkon vieressä on vanha kaupungintalo, joka on rakennettu punaisesta tiilistä tyypilliseen Pohjois-Saksan tyyliin. Kaupungintalon läheisyydessä on vaatimattoman 50-luvun tyyliin rakennettu kauppahalli, jossa kannattaa käydä. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman kansainvälisiä herkkuja. Lauantaisin löydät Leinen joen rannalla yhden Euroopan suurimmista ja vanhimmista kirpputoreista.

  • Herrenhausen puutarhat: Herrenhausenin puutarhat ovat Hannoverin kuuluisin nähtävyys ja ovat olleet upea esimerkki suuresta puutarhakulttuurista yli 300 vuoden ajan. Keskipiste "Great Garden" on Euroopan tärkein barokkityylinen puutarha ja se on matkailijoiden magneetti kaikkialta maailmasta. Vierailijoilla on mahdollisuus kierrellä ihastuttavien sänkyjen, upeiden veistoksien ja taiteellisesti leikattujen ja valaistuissa pensaiden halki. Voit kuulla veden juoksevan piilossa kulmien takana, kun taas Great Fountain suihkulähde nousee vaikuttavaan 82 metrin korkeuteen. Gret Garden on yksi harvoista barokkipuistoista, joka on säilyttänyt perusrakenteensa tähän päivään saakka. Tärkein nähtävyys täällä on hiljattain rakennettu Herrenhausenin palatsi, jossa sijaitsee uusi Herrenhausenin palatsimuseo. Herrenhausenin kuninkaalliset puutarhat tarjoavat tunnelmallisen taustakulissin erilaisille unohtumattomille tapahtumille ja festivaaleille ympäri vuoden, mukaan lukien KunstFestSpiele Herrenhausenin taidefestivaali, musiikki- ja teatteriesitykset Garden-teatterissa, Small Festival suuressa puutarhassa sekä erilaiset juhlakonsertit ja talvella esiintyvät näyttelyt galleriassa ja appelsiinikasvihuoneissa. Puutarhan Berggarten oli kerran mulperipuuistutus vaaliruhtinaan silkkiäistoukkatilalle. Tänään se on botanisen monimuotoisuuden aarremaja. Vuosisatojen ajan eri puolelta maailmaa peräisin olevat kasvit ovat löytäneet tiensä Berggarteniin, ja jotkut niistä, kuten paavalinkukka tai flamingonkukka nähtiin täällä ensimmäistä kertaa Euroopassa. Herrenhausenin puutarhoihin kuuluu myös George Garden, joka on suunniteltu englantilaiseen maisemapuutarhan tyyliin ja on suosittu matkailukohde.

  • Marienburgin linna: Marienburgin linna, joka istuu Calenberger Landin kukkuloilla ja nousee Marienbergin kukkulan lounaispuolella, sijaitsee noin 20 kilometriä Hanoverista etelään ja 15 kilometriä Hildesheimista luoteeseen. Guelphin perheen alkuperäinen 1800-luvun kesämökki, yksi Euroopan vanhimmista kuninkaallisista taloista, on yksi Saksan merkittävimmistä neogoottilaisen tyyliin rakennetuista monumenteista. Monilla muureilla, torneilla ja tykkitorneilla linna on nyt museo upeilla huoneilla ja loistavalla kirjastolla. Opastetut kierrokset tarjoavat mielenkiintoisen vilauksen kulissien takaiseen elämään. Kesällä linnaa käytetään elävää musiikkia ja näyttelyitä varten. Vanha valmennusasunto ja tallit tarjoavat erityisen tunnelman ravintolalle. Anna itsellesi mahdollisuus matkata takaisin 1800-luvun puoliväliin, kun Hannoverin kuningas Yrjö V ja hänen vaimonsa kuningatar Marie asuivat tällä, aivan kuten pienessä paratiisissa, jossa yhdistyvät luonto ja taide. Nauti kiertueesta historiallisten linnan huoneiden läpi ja kruunaa vierailusi kiipeämällä tornin huipulle. Sieltä on upea näköala Leinen joen upeaan laaksoon. Vanhoihin tiiliseiniin asetetut käsintehdyt messinkikynttilänjalat säteilevät puhdasta mukavuutta huoneisiin, joita tukevat kattopinnat. Linnassa esillä on historiallisia huonekaluja, maalauksia ja taiteellisen historian harvinaisuuksia Hannoverin kuninkaallisen talon kokoelmasta. Pysähdy ihailemaan Hanoverin kruunua sekä valtikkaa ja morsiamen kruunua, joka on näytillä ensimmäistä kertaa Hannoverin kuningaskunnan päättymisen jälkeen henkilökohtaisen 300-vuotisjuhlan yhteydessä järjestetyssä erikoisnäyttelyssä "The Crown to Crown". Linnan sisätilat voi nähdä vain opastetun kierroksen avulla ja suosittelemme kierroksen varaamista etukäteen.

  • Hannover-Laatzen lentomuseo: Hannover-Laatzenin ilmailumuseo on Laatzenin alueen ilmailun historian pysyvä näyttely. Näyttelyihin kuuluvat siviili- ja sotilaslentokoneet, sekä lisäksi joukko päivittäisiä esineitä, kuten lentäjien vaatteet, kirjat, asiakirjat, vaunut, ajoneuvot ja yleiset päivittäistavarat. Voit tutkia ilmailun historiaa katselemalla yli 4500 kohdetta, jotka sijaitsevat 3500 neliömetrin näyttelytilassa, sekä sisätiloissa kahdessa salissa että ulkona. Kaikki nähtävät esineet on laitettu kronologiseen järjestykseen sekä saksaksi, että englanniksi, jotta vieraat voivat helposti tutustua ilmailun historiaan omalla ajallaan. Tarjolla on myös opastettuja kierroksia, jotka antavat sinulle syvemmän käsityksen ja mielenkiintoisempia yksityiskohtia ilmailun historiasta. Useiden esillä olevien esineiden lisäksi museossa on myös useita sotilaslentokoneita, jotka ovat kiinnostava kohokohta. Muutamat museon kohokohdista ovat alkuperäinen Royal Air Force Spitfire, joka on ainoa saksalaisten museoiden esimerkki, ainoa jäljellä oleva Messerschmitt Bf 109 G-2 ja ensimmäinen Saksassa esillä oleva Focke-Wulf Fw 190 A-8 toisen maailmansodan jälkeen. Museon esineiden lisäksi tarjolla muutakin tekemistä, kuten tarina neljän JU 52 koneen löydöstä pohjoisella napapiirillä kesällä 1986. Valokuvausnäyttelyssä kuvataan lukuisten Focke-Wulf 190 A-8 koneiden löytymistä ja uusin hankinta, General-Electric CF6-50 Jumbon moottori. Voit käydä museossa spontaanisti tai varata etukäteen opastetun kierroksen. Myymälässä löydät videoita ja kirjoja ilmailuhistoriasta, lentokonemalleja ja paljon muuta. Museossa et voit ostaa juomia tai ruokaa, mutta olet tervetullut tuomaan omasi ja nauttimaan niistä omilla paikoillaan.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Hannoverissa

  Hannover ei ole ainoastaan loistava kaupunki viikonloppumatkailulle, mutta se on myös täydellinen tukikohta päiväretkille Ala-Saksissa ja vieressä oleviin maihin. Hanoverista voit käydä niin monissa kohteissa, Ala-Saksin yhdeksässä kaupungissa, mutta myös Wolfsburgissa, Bremenissä ja Hampurissa. Puhumattakaan, että kaupungin läheisyydessä on runsaasti Unescon maailmanperintökohteita. Haluatko viettää kiireisen päivän säkenöivässä kaupungissa tai rennon päivän historiallisessa? Vai haluatko mieluummin käydä lapsuuden satumaissa? Vihreistä vuoristomaisemista kauniisiin jokikaupunkeihin, valinnanvaraa on runsaasti! Autonvuokraus Hennoverista antaa sinulle vieläkin paremmat mahdollisuudet nähdä mahdollisimman paljon ja matkustaa omaan tahtiisi.

  Celle

  Celle, melko pieni 1000-vuotias kaupunki, joka sijaitsee Aler joen rannalla Ala-Saksissa 44 kilometrin päässä Hannoverista, ja ehdottomasti pysähtymisen arvoinen kohde. Jotkut saattavat jopa väittää, että yksi päivä on liikaa, mutta olemme toista mieltä. Päivä on tarpeeksi aikaa Cellen kohokohtien tutkimiseksi, mukaan lukien kauniit arkkitehtuuriset työt, kuten Cellen linna, Hoppener Haus, St. Marien kirkko ja synagoga. Jos haluat rentoutua luonnon keskellä, Celle tarjoaa vastustamattomia vaihtoehtoja, kuten ranskalainen puutarha, Obere Allerniederung bei Celle (Ylä-Allerin alamaat) ja Südheiden luonnonpuisto. Suurella perheellä suuntaa retkelle suoraan Filmtierin puistoon. Kaupunki on kaunis aamulla, keskipäivällä ja illalla, sekä luultavasti yöllä. Anna itsellesi aikaa ihailla jokaista hetkeä, sillä et halua menettää mitään. Myös Cellen alueella on paljon tekemistä, kuten nähdä Euroopan suurin puurakenteisten talojen kokoelma, vierailla linnassa ja kaivaa esiin sen salaiset historialliset juuret ja kuunnella katedraalin tornista laulavia kirkonkelloja. Cellen linnaa vastapäätä sijaitsee Bomannin museo, joka on yksi Ala-Saksin suurimmista ja tärkeimmistä museoista. Sen kokoelmat esittävät itäisen Ala-Saksin kulttuurihistoriaa, Cellen kaupungin historiaa ja Hannoverin osavaltion historiaa. Seitsemän pysyvää näyttelyä korostavat kaupungin ja alueen kulttuurihistoriaa eri tavoin. Celle on myös loistava paikka ostoksille, jossa voit vaihdella kansainvälisten ketjujen ja suurten putiikkien ja kauppojen välillä, sekä samaan aikaan nähdä monien mainittujen puurakenteisten talojen sisätilat. Täältä löydät myös hyviä vaihtoehtoja kokeilla perinteistä ruokaa tai kahvia upeilla maisemilla. Celle on värikäs, täynnä persoonallisuutta, perinteitä ja modernismia, sekä samanaikaisesti romanttinen, hauska, viehättävä, uskomattoman fotogeeninen, rentouttava ja innostava. Kaikki tämä yhdessä tekee siitä todellisen piilotetun helmen. Celle oli ensimmäinen kaupunki Pohjois-Saksassa, jonka virallisesti nimettiin kestäväksi lomakohteeksi tammikuusta 2017 lähtien. Celle sopii erinomaisesti päiväretkelle Hannoverista, jota et koskaan unohda.

  Wolfsburg ja Autostadt

  Wolfsburg sijaitsee Mittellandin kanavan varrella, noin 45 kilometrin päässä Hannoverista itään. Se perustettiin vuonna 1938 ja on yksi Saksan muutamasta 1900-luvulla vakiintuneista uusista kaupungeista, jolla on lyhyt, mutta tapahtumarikas historia. Se on tyypillinen ja menestyvä esimerkki suunnitellusta kaupunkikehityksestä, ja sen historia liittyy läheisesti Volkswageniin. Kaupungista löytyy suomalaisen arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelema 1500-luvun linna ja modernin tyylinen kulttuurikeskus. Vuonna 1938 perustettu teollisuusyhteisöä hallitsee Volkswagenin tehdas, jossa työskentelee suuri osa työväestöstä. Volkswagenin autotehdas Autostadt, eli autokaupunki Wolfsburgissa, on vierailijakokemus, joka kertoo Volkswagenin autoista ja historiasta. Ultramodernia arkkitehtuuria käytetään lasi- ja teräsrakennuksissa, joissa on brändin paviljongit suurella puistoalueella. Autostadt on erittäin suosittu perheiden kesken, sillä täältä löytyy monia aktiviteetteja ja kokemuksia. Volkswagen-ryhmän eri tuotemerkit käyttävät sitä autojen, arvojensa, historian, muotoilufilosofioiden jne. esittelyyn, mutta vierailusta on silti tehty hauskaa. Useimmat kävijät nauttivat ainakin muutamista tämän kohteen näkökohdista, oli se sitten klassisten autojen museo, modernit brändin paviljongit tai arkkitehtuuri, taide ja puisto. Useat leikkialueet pitävät lapset kiireisinä ja moniin vesilähteisiin vaikuttaa hyppiminen eri alustoilla tai pyöriminen pylväiden ympärillä. Autostadtin vaikuttavimmat autot löytyvät upeassa ZeitHaus automuseossa, jonka väitetään olevan maailman suosituin automuseo. Noin sata autoa on esillä yli 60 eri automerkiltä. Monilla Volkswagenin ryhmän merkeillä on omat paviljongit Autostadtissa, jossa he näyttävät parhaimmat autonsa. Näyttelyt muuttuvat aika ajoin, mutta useimmat sallivat kävijöille mallinsa kokeilua. Autostadt on suljettu vain kahtena päivänä vuodessa ja paikan päällä on myös muutama ravintola. Voit varata itsellesi etukäteen myös opastetun kierroksen Volkswagenin tehtaassa.

  Lüneburg Heath

  Jos haluat jättää kaupungin hälinän päiväksi taakse, iloksesi Hannover on portti Lüneburgin Heathin luonnonpuiston rauhallisille niityille ja aroille. Alueella kulkee vaellus- ja pyöräilyreittejä, joissa on mielenkiintoisia paikkoja ja ihmisen tekemiä nähtävyyksiä, ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia yhdistyä luonnon kanssa. Sekä Bispingen että Schneverdingen ovat noin 90 kilometriä Hannoverista pohjoiseen ja ovat hyviä lähtökohtia lähteä tutustumaan tähän luonnolliseen ihmemaahan. Lüneburg Heathin luonnonpuisto oli ensimmäinen luontopuisto Saksassa ja 107 000 hehtaarilla yksi suurimmista luonnonpuistoista. Puiston ytimessä sijaitsee 23440 hehtaarin Lueneburgin Heath luonnonsuojelualue, joka on autoton lukuun ottamatta muutamia kulkutietä, ja missä sijaitsee Keski-Euroopan suurin yhtäjaksoinen nummialue. Lüneburgin Heath luontopuisto ei kuitenkaan ole ainoastaan nummia, vaan sillä on erityinen viehätys. Mystiset kosteikot, tuoksuvat lehtimetsät, kristallinkirkkaat vesivirrat, matalat virtaavat purot sekä vanhat olkikattoiset talot ja sisäpihat ovat suojelun arvoisia, mikä tekee Lüneburg Heathin luonnonpuistosta monipuolisen paikan. Nykypäivän Lüneburgin Heathilla on takana pitkä kehitysprosessi. Tähän ovat vaikuttaneet lukuisat luonnolliset ja ihmisten vaikutukset ja nykypäivän pintarakennetta muotoilivat eri jääkaudet. Elokuun ja syyskuun kanervien kukinnan aikana voit ihailla lilaa kukkamattoa monissa paikoissa luontopuistossa, jonka välissä kasvavat vain rikkaan vihreät katajat tai hopeakoivut. Suurimmat yhtäjaksoiset nummet sijaitsevat autottomalla Lüneburg Heathin luonnonsuojelualueella 169 metriä korkean Wilseder Bergin vuoren ympärillä, joka on korkein kohta Luoteis-Saksan alangoilla. Saatat olla onnekas ja nähdä monia harvinaisia eläimiä ja kasveja. Poluilla voit nähdä ja kuulla harvinaisia lintulajeja, kuten kangaskiuruja, pensastaskuja ja mustapäätaskuja. Pienet kietakiitäjäiset vilistelevät ja hietasisilisko ottavat aurinkoa.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Vuoteen 1708 asti Hannover oli Pyhän Rooman valtakunnan alainen valtakunta. Vuonna 1708 sen maat yhdistettiin suurimpaan osaan Brunswick-Lüneburgin herttuakuntaa ja siitä tuli Pyhän Rooman valtakunnan äänestäjäkunta. Vuonna 1701 sovittelulain mukaisesti Hannoverin herttua Sophia julisti perijänsä Ison-Britannian hallitsijaksi. Kun Sophian pojasta Yrjö I:stä tuli vuonna 1714 Ison-Britannian kuningas, Hannover liittyi Ison-Britannian kanssa "henkilökohtaiseen unioniin", joka pääosin kuului Yrjö I:n hallintaan. Liitto merkitsi sitä, että Hannover säilytti omat lait ja sotilaallisen ja feodaalisten rakenteen. Vuonna 1803 sekä Napoleon että Preussin kuningaskunta valloittivat Hannoverin. Vuonna 1806 Pressburgin sopimuksessa 16 Pyhän Rooman valtakunnan valtiota, mukaan lukien Hannover, yhdistettiin suhteellisen heikoksi Reinin liitoksi. Vuonna 1807 Hannover liitettiin osaksi Preussia Westphalianin kuningaskunnaksi, jota hallinnoi Napoleonin veli Jérôme Bonaparte. Westphalia liittyi pian Reinin liittoon. Tämä kesti vuoteen 1813, jolloin Napoleon voitettiin lopulta Leipsigin taistelussa, se merkitsi sekä Reinin liiton, että Westfalenin kuningaskunnan loppua. Hanoverin valta palasi Hannoverin taloon. Wienin kongressi vuonna 1815 virallisesti teki Hannoverista itsenäisen valtion, vaikka sitä edelleen hallitsi Itävalta, ja perusti Saksan liiton. Hannover pysyi Saksan liittovaltiossa Itävallan ja Preussin seitsemän viikon sotaan saakka vuonna 1866. Preussilaisten voitto tarkoitti sitä, että Hanoverin valtiota hallittiin nyt Preussista, eikä Itävallasta. Tuloksena syntyi keisari Vilhelm I:n hallitsema Pohjois-Saksan liitto. Hannover pysyi Pohjois-Saksan liitossa Saksan yhdistymiseen saakka vuonna 1871.

  Preussilaisten voiton jälkeen Ranskan ja Preussin sodassa Versaillesin ensimmäinen sopimus, ja myöhemmin Frankfortin sopimus julistivat Saksan yhdistymisen ja johtivat Saksan imperiumin perustamiseen. Seuraavaa jaksoa seurasi lisääntynyt teollistuminen, nationalismi ja militarisointi. Hannover kasvoi nopeasti kaupungiksi ja vuoteen 1873 mennessä väkiluku oli 100 000, mikä kaksinkertaistui alle 20 vuoden aikana. Tuolloin perustettiin joitakin merkittäviä yrityksiä ja Mechanische Weberei oli suurin kudontatehdas Euroopassa vuonna 1885. Saksan ensimmäinen pieni auto, Hanomag 2/10 PS, valmistettiin täällä vuonna 1924. Vuosisadan vaihteessa monet pienet kaupungit ja kylät liitettiin Hannoveriin. Saksan keisarikunta tässä muodossa kesti ensimmäisen maailmansodan loppuun asti. Weimarin tasavalta päättyi, kun Hitler nimitettiin liittokansleriksi vuonna 1933. Toukokuussa 1940 Hannover kärsi ensimmäisistä lentopommituksista ja ne tuhosivat yli 50% Hannoverista, ja yli 90% kaupungin keskustan rakennuksista. Hannoverista tuli brittiläinen miehitysalue ja sodanjälkeisiä vuosia Hannoveria leimasi työvoiman puute, ruoan äärimmäinen niukkuus ja hirvittävä tulva (1946). Vuonna 1946 Hannoverista tuli vastaperustetun Ala-Saksin osavaltion pääkaupunki. Ensimmäinen vientimessut järjestettiin Hannoverissa vuonna 1947 tavoitteena talouden elvyttäminen, josta tuli Saksan taloudellisen ihmeen symboli. Tämän jälkeen Hannoverin talous kasvoi kovaa vauhtia ja kaupungin infrastruktuuria parannettiin ja uusia asutusalueita rakennettiin. Samaan aikaan Hannoverista kehittyi yhä enemmän juhlallisten tapahtumien, konferenssien ja kongressien kaupunki.

  Kaupunki sijaitsee Leine joen rannalla, jossa Pohjois-Saksan alamaat siirtyvät vähitellen Ala-Saksin vuoristoiselle alueelle. Lounaispuolella kaupungin raja päättyy Weserberglandin piirin hedelmällisen maaperän juurelle. Sen kätevä sijainti perinteisesti kiireisten liikenneväylien risteyksessä pohjoisesta etelään ja idästä länteen oli merkittävä osa Hannoverin kehitystä keskiaikaisesta kylästä nykyaikaiseksi metropoliksi. Hannoverilla on laaja kokemus kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä. Monet maailmankuulut messut, mukaan lukien tunnettu Hannover Messe, houkuttelevat vuosittain kauppiaita ympäri maailmaa. Hannover on myös arvostettu yliopistokaupunki. Hannoverin alue tarjoaa erinomaisen elämänlaadun ja vetoaa kaikkiin ikäryhmiin. Laajojen viheralueiden lisäksi se tarjoaa erinomaiset ostosmahdollisuudet helpon matkan päässä, vilkkaan klubi- ja yöelämän sekä laajan valikoiman virkistysalueita kaupungissa ja sen ympäristössä. Hannoverissa vallitsee meri-ilmasto lämpökäyristä riippumatta. Vaikka kaupunki ei ole rannikkoalueella, vallitsevat ilmamassat tulevat edelleen valtamereltä, toisin kuin muualla idässä tai etelässä Keski-Saksassa. Hannoverin melko lievä ja leuto ilmasto saa vuodenajat näyttämään aivan kuten ne sulautuisivat yhteen, mikä tekee siitä hyvän matkakohteen ympäri vuoden. Hannoverin sää voi olla melko vaihteleva, ja mikä tahansa päivä minä tahansa vuodenaikana voi olla sateinen tai aurinkoinen, lämmin tai kylmä, myrskyinen tai rauhallinen.

  Matkustaminen Hannoverissa

  Vaikka autovuokraamot Hannoverissa tarjoavat oivat puitteet matkustamiselle, kaupungissa liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla on nopeaa ja helppoa. Linja-auto-, raitiovaunu- ja metrolinjojen kauttakulkujärjestelmää hoitaa Üstra. Kaupungissa on 12 kaupunkijunaa ja 38 linja-autolinjaa, jotka yhdistävät 872 asemaa kaikkialla Hannoverissa ja lähiöissä. Junat ja linja-autot kulkevat säännöllisesti vähintään 20 minuutin välein ja myöhään illalla 30-40 minuutin välein. Ruuhka-aikoina useimmat junat kulkevat 10 minuutin välein. Üstran ja Regiobusin linja-autoverkosto täydentää rautateiden julkista liikennettä. Bussit luovat yhteyksiä eri kaupunkien, kaupunkialueiden ja kaupunkikeskusten välille ja tarjoavat yhteyden rautatieasemille. Rautatiyritysten Deutsche Bahn, Metronom, Erixx, WestfalenBahn ja S-Bahn lähiliikenne ja alueelliset junat yhdistävät nopeasti suurimman osan Hannoverin läheisyydessä sijaitsevista kaupungeista ja kunnista. Kaikki Metron (U-Bahn) linjat kohtaavat päärautatieasemalla Kröpcke. Ainoat poikkeukset ovat metrolinjat 10 ja 17, jotka ovat maan päällä kulkevia raitiovaunuja ja lähtevät päärautatieaseman takaa, aivan ZOB päälinja-autoaseman läheisyydessä, eivätkä ne kulje päärautatieasemalla.

  Liput

  Lippujärjestelmä, kuten monissa muissa kaupungeissa, on järjestetty etäisyyden ja suosion mukaan. Vyöhykkeet, joissa sinun täytyy matkustaa, määräävät lipun hinnan. Jos pysyt Hannoverin keskustassa, eikä sinun tarvitse säännöllisesti matkustaa Hannoverin ulkopuolelle, päävyöhyke on sisäinen alue ja tämän lisäksi on olemassa kaksi muuta vyöhykettä. Umlandin alue sisältää kaupungit ja kunnat, jotka sijaitsevat Hannoverin vieressä, ja Zone Region pitää sisällään kohteet Hannoverin alueen ulkopuolella. Voit ostaa kertalippuja tai vaihtoehtoisesti kolmen tai neljän lyhyen matkan lippua. Jos matkustat paljon, päivälippu on parempi vaihtoehto. Tämän lisäksi saatavilla on myös kuukausilippuja. Päivälippuja ja yhdensuuntaisia lippuja voi ostaa jokaiselta pysäkiltä ja rautatieasemilla on lippuautomaatteja. Linja-autoasemilla ei ole automaatteja, jolloin sinun on ostettava lippu kuljettajalta. Kuljettajalla on vain pieni määrä vaihtorahaa ja he eivät aina ota vastaan suuria seteleitä. Liput ovat voimassa linja-autoissa, raitiovaunuissa ja metroissa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Hannoverin turisti-info