Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BERLIINI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Berliini - monimuotoinen kaupunki

  Berliinissä, Saksan liittotasavallan pääkaupungissa, sekoittuvat ikoniset maamerkit, herkulliset ruokailukokemukset ja eloisa kulttuurinen ja poliittinen näyttämö. Berliini on kokenut paljon; toisen maailmansodan aikana kaupunki tuhoutui täysin ja myöhemmin se oli jaettu kahtia Berliinin muurilla. Nykyään Koillis-Saksassa sijaitseva Berliini on EU:n ja samalla luonnollisesti myös Saksan suurin kaupunki. Vaikka se on metropoli, on se helposti tutustuttavissa infrastruktuurinsa ansiosta. Autonvuokrauksella Berliinistä voit seikkailla tässä monipuolisessa kaupunkivaltiossa, joka tarjoaa paljon mahtavaa arkkitehtuuria ja kiinnostavia museoita, joissa voit tutustua joko kaupungin riipaisevaan historiaan tai melkeinpä mihin tahansa muuhun aiheeseen, mielenkiinnon kohteesta riippuen. Kaupunki koostuu kahdestatoista alueesta ja sillä on asukkaita arviolta 190 eri maasta jonka vuoksi Berliini onkin tunnettu multikulttuurisuudestaan ja avoimuudestaan. Berliini on myös esimerkiksi matkailualan, bioteknologian ja terveystieteiden keskus.

  Auto Europe on ollut alalla yli 60 vuotta ja tarjoaa kilpailukykyisimmät hinnat ja parhaan, palkintoja voittaneen asiakaspalvelun. Hyvä yhteistyökumppanuutemme paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen kanssa mahdollistaa suuren valikoiman ajoneuvoja mini-luokasta asuntoautoihin, joista voit valita omiin matkasuunnitelmiisi sopivan auton. Berliinissä on lukuisia vuokraamoita, eli löydät varmasti omaan retkisuunnitelmaasi sopivan sijainnin. Joustavien vuokraehtojemme ansiosta on matkan suunnittelu ja auton varaaminen helppoa ja stressitöntä. Tutustu myös muiden matkailijoiden mielipiteisiin autonvuokrauksen asiakasarvostelut Berliinissä -sivulta.

  Liikenne Berliinissä

  Saksassa ajetaan tien oikealla puolella ja maassa on 0.5 ‰ alkoholiraja. Berliinissä on paljon liikennettä, joten etenkin ruuhka-aikaan on matkaan parempi varata runsaasti aikaa. Erikoista on kuitenkin se, että vaikka Berliinissä on suuri väestö, on kaupungissa vähiten henkilöautoja henkilöä kohti koko maassa, sillä suurin osa paikallisista käyttää hyvin toimivaa ja kattavaa paikallisliikennettä. Nopeusrajoitus kaupungissa on yleisesti 50 km/h, ellei toisin mainita. Berliini kuuluu ympäristöystävälliseen alueeseen, Umweltzoneen, ja kaupungissa ajamiseen tarvitset vihreän ympäristötarran tuulilasille. Berliinin autovuokraamon autoissa tarvittavat päästötarrat ovat kuitenkin jo valmiina. Kaupunkia ympäröivät suuret moottoritiet, joita pitkin voit helposti ajaa kaupungin päästä päähän tai sen läheisille alueille. Kaupungin keskustassa on monin paikoin jatkuvia tietyöalueita ja useita alueita on suljettu liikenteeltä, eli päivitetty navigaattori on hyvä olla matkassa mukana ellet ole vuokrannut autoa navigaattorin kanssa.

  Saksan kuuluisat moottoritiet eli Autobahnit kuulostavat mahtavilta, eritoten heille joilla on hieman raskaampi kaasujalka. Autobahnilla tulee kuitenkin muistaa joitakin perussääntöjä, jotta ajaminen on turvallista nopeassakin vauhdissa. Ohita aina vasemmalta, oikean puoleinen kaista on tarkoitettu hitaammalle liikenteelle. Jos siis ajat muita hitaammin, pysyttele oikealla. Käytä aina (ja todellakin aina) vilkkua, ennen kuin vaihdat kaistaa. Muista katsoa myös sivupeiliin useammin kuin Suomessa, sillä korkeiden nopeuksien vuoksi saattaa viereesi ilmestyä auto kuin tyhjästä. Moottoritiellä on pätkiä, joilla ei ole virallista nopeusrajoitusta ollenkaan. Näilläkin tienosuuksilla on hyvä pitää pää kylmänä ja pysytellä suositellussa 130km/h maksiminopeudessa. Pidä kuitenkin hyvä tempo yllä ajaessasi, sillä liian hitaasti ajaminen aiheuttaa myös vaaratilanteita. Seuraa kylttejä tarkkaan sillä rajoitukset saattavat muuttua yllättäen, ja huomioi myös tien yllä olevat elektroniset liikennemerkit, jotka kertovat poikkeusoloista (esimerkiksi liikenneonnettomuudet, huonot sääolosuhteet tai tietyöt) ja suhteuta ajamisesi näihin ohjeisiin. Yksi tärkeimmistä säännöistä ruuhkan sattuessa se, että autojen tulee muodostaa Rettungsgasse eli tyhjä kaista pelastustieksi mahdollisten onnettomuuksien vuoksi. Tästä säännöstä ei tingitä, ja mikäli joku päättää käyttää tyhjää kaistaa ohittaakseen ruuhkan, saa siitä mittavat sakot. Asiasta ei kannata huolestua etukäteen, vaan suosittelemme lukaisemaan netistä ajankohtaiset ohjeet pelastustien muodostamiseksi ennen auton vuokrausta, ja tilanteen sattuessa eteen seuraamaan paikallisia kuskeja jotka tietävät mitä tekevät. Tärkeintä on, että kukaan ei jää tientukkeeksi eikä availe ovia tai nouse seisomaan pelastustielle. Lue lisää Saksan liikennesäännöistä ja ajokulttuurista Saksan kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Berliinissä

  Tarkasta autoa vuokratessasi, että autossa on pakolliset varusteet (mm. heijastinliivit, varoituskolmio ja ensiapupakkaus). Tarkasta noudon yhteydessä myös, että tankki on täynnä ja jos ei ole, mainitse siitä erikseen jotta asia merkitään vuokrasopimukseen. Auto vuokrataan yleensä tankki täynnä, ja auto tulee myös palauttaa tankattuna. Suunnittele siis auton palautusta hieman etukäteen, ja selvitä missä vuokraamoa lähin bensa-asema sijaitsee ja sen aukioloajat, sillä polttoaine maksetaan yleensä huoltoaseman sisällä eikä automaateissa. Säilytä tankkauskuitti varmuuden vuoksi. Berliinistä pääset matkustamaan helposti Saksan muihin kaupunkeihin ja sen naapurimaihin, kuten Leipzigiin (198 km), Hampuriin (293 km), Prahaan (345 km) Tsekissä ja Varsovaan (567km) Puolassa. Muista ilmoittaa rajanylitysaikeista autoa vuokratessasi, sillä vuokraamolla saattaa olla tiettyjä sääntöjä ja lisämaksuja auton viemisestä ulkomaille. Mainitse asiasta vielä uudelleen noutaessasi autoa, jotta saat ajantasaiset ohjeet rajanylitystä varten. Varaudu mahdollisiin tulli- ja moottoritiemaksuihin, mikäli matkustat naapurimaihin.

  Berliini on erikoinen suurkaupunki, sillä keskustan lähettyvillä pienen kävelymatkan päässä on useassa paikassa ilmainen pysäköinti. Keskustassa voit maksaa pysäköinnistä parkkiautomaatteihin ja lippu tulee asettaa näkyvälle paikalle tuulilasilla. Joillakin alueilla on myös mahdollista maksaa mobiilisovelluksella, lue ohjeet tarkkaan ennen lipun ostoa. Tarkasta myös, onko edullisempaa ostaa päivälippu tuntitaksan sijaan, mikäli pysäköit auton useammaksi tunniksi. Normaalisti maksullinen aika on arkisin aamusta iltaan ja lauantaisin aamusta iltapäivään. Pysäköinti yöaikaan ja sunnuntaisin tai pyhäpäivinä on yleensä maksutonta. Kuten missä tahansa muualla, vapaan parkkipaikan löytäminen voi ruuhka-aikaan olla hankalahkoa. Helpompaa voi olla pysäköinti kaupungin laitamille ja matkustaa keskustaan julkisilla kulkuneuvoilla. Berliinistä löytyy tietysti myös parkkihalleja (etsi nimiä Parkhaus / Tiefgarage); keskeinen halli on esimerkiksi Berliinin päärautatieaseman yhteydessä keskustassa. Hyödynnä hallia jos et halua pysäköidä ulos tai haluat yksinkertaisesti autollesi turvallisemman paikan. Muista tarkastaa Berliinin autovuokraamossa autoa noutaessasi, että hansikaslokerosta tai ovitaskusta löytyy pysäköintikiekko. Mikäli sitä ei autosta löydy, voit noutaa sen vuokraamosta tai halutessasi ostaa itse uuden huoltoasemalta. Muista myös, että pysäköinti ei ole sallittua 5 metriä ennen risteysaluetta, 10 metriä ennen liikennevaloja tai 15 metriä ennen STOP -kylttiä.

  Berliinin lentokenttä

  Berliinissä on ollut kaksi lentoasemaa vuoteen 2020 asti, joista suurin oli Berlin-Tegel ja pienempi Berlin-Schönefeld. Tegelin lentokenttä palveli noin 15 miljoonaa matkustajaa vuodessa, kun taas Schönefeld oli tarkoitettu tilauslentoja ja halpalentoyhtiöitä varten. Uusi Berliinin Brandenburgin lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Berlin Brandenburg Willy Brandt entisen Länsi-Berliinin pormestarin ja kanslerin mukaan, avautui 31. lokakuuta 2020 vuosien viivästyksen jälkeen ja se sijaitsee parisenkymmentä kilometriä Berliinin keskustasta kaakkoon. Uusi lentokenttä korvasi vanhat kentät, ja ne lakkasivat toimintansa. Lentokenttän on Saksan kolmanneksi suurin Frankfurtin ja Münchenin kenttien jälkeen. Kulkuyhteydet kentältä keskustaan sekä autolla, että julkisella liikenteellä, ovat hyvät. Finnair liikennöi suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Berliiniin, ja matka-aika on noin 2 tuntia.

  Berliinin-Brandenburgin lentoasema (BER)
  Osoite: Willy-Brandt-Platz, 12529, Schönefeld, Saksa
  Puhelin: +49 30 609 160 910
  Kotisivut: https://ber.berlin-airport.de/en.html

  Tekemistä Berliinissä

  Saksan pääkaupunki Berliini on vaikuttava vierailukohde mihin vuodenaikaan hyvänsä ja sen pitäisi olla jokaisen henkilökohtaisen matkustuslistan kärkipäässä Pariisin, Rooman ja Lontoon ohella. Berliini on yksi maailman monipuolisimmista kaupungeista, ja ennen matkalle lähtöä onkin hyvä miettiä etukäteen, millaisen reissun haluat. Menetkö fiilistelemään kaupungin upeaa tunnelmaa ja kulttuuria, oletko kiinnostunut kiertämään museoita ja tutustumaan Berliinin monipuoliseen historiaan, haluatko shoppailla kaupungin lukuisissa ostoskeskuksissa ja bilettää legendaarisilla klubeilla tai halutko tehdä jotain epätavallista, kuten vierailla maanalaisessa Berliinissä tai syödä paikallisen kotona? Vaihtoehtoja on tässä kaupungissa enemmän kuin uskoisitkaan. Olemme koonneet muutaman perinteisen vinkin Berliiniin ensikertaa matkaaville, nämä kohteet kannattaa ainakin sisällyttää reissuun:

  • Brandenburgin portti: Brandenburgin porttia on pidetty Saksan jälleenyhdistymisen symbolina vuoden 1989 muurin murtumisen jälkeen. Nykyään monumentti on Unter den Linden -bulevardin kanssa suosittu nähtävyys ja sen luona järjestetään usein erilaisia ulkoilmatapahtumia. Portti rakennettiin hiekkakivestä 1700-luvun lopussa, esikuvanaan Ateenan Akropolis. Portin yllä on Quadriga -patsas, joka kuvaa voiton jumalatar Victoriaa istumassa neljän hevosen vetämissä vaunuissa. Mikäli vietät uutta vuotta Berliinissä, kannattaa portin luo tulla katsomaan ilotulituksia.

  • Nikolaiviertel-kortteli ja Alexanderplatz: Toisessa maailmansodassa pahasti vaurioitunut ja erityiseen tapaan jälleenrakennettu Berliinin vanha kaupunki sijaitsee keskustassa ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Käyskentele korttelin värikkäitä katuja pitkin ja nautiskele kaupungin tunnelmasta ja kauniista näkymistä Spreejoen rannalle. Kontrasti Nikolainkirkon ja televisiontornin välillä on suuri, ja täydellinen tausta valokuville. Nikolaiviertel on Berliinin vanhinta asuinaluetta yhdessä joen toisella puolella olevan Cöllnin kaupunginsosan kanssa ja sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä monia muita nähtävyyksiä. Alexanderplatz on vastakohta vanhalle kaupungille sen lukuisten kauppojen, terassien, klubien ja pikaruokaloiden kanssa. Seuraa paikallisten esimerkkiä ja istahda Neptunbrunnen suihkulähteen lähistölle virvokkeiden ja take-away ruoan kanssa ja seuraa alueen vilkasta menoa. Sateisena päivänä etenkin lapsiperheet nauttivat vierailusta Berliinin Sea Life akvaariomaailmaan ja vähän vanhemmat Berliinin Dungeon -tyrmään, mikäli rohkenevat! Suosittu kohde on myös kuuluisa Fernsehturm-televisiotorni, jonka ravintolasta on upeat näkymät kaupungin yli.

  • Museumsinsel eli museosaari: Spree-saaren pohjoiskärjessä Berliinin historiallisessa keskustassa sijaitsee Euroopan kuuluisin museokompleksi. Tämä 1800-luvulla alkunsa saanut UNESCOn maailmanperintökohde on erityinen ainutlaatuisen sijaintinsa ja laajan tarjontansa vuoksi. Museosaari koostuu viidestä kansainvälisesti merkittävästä museosta, Berliinin tuomikirkosta ja puistoista. Saaren viisi museota ovat: Vanha museo (Alter Museum), Uusi museo (Neues Museum), Vanha kansallisgalleria (Alte Nationalgalerie), Bode-museo (Bode-Museum) ja Pergamon-museo (Pergamonmuseum). Jokainen museo tarjoaa erilaisia näyttelyitä, eli täältä löytyy varmasti kaikille kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Lustgaten-puistossa istuskelu kauniiden rakennusten varjossa on suosittua. Mikäli haluat saada hieman eri perspektiiviä saareen tai haluat lepuuttaa jalkojasi ja samalla nauttia kauniista maisemista, lähde risteilyllä Spreejokea pitkin. Museosaarta tullaan kehittämään ja kunnostamaan vielä lisää tulevaisuudessa, eli sen tarjonta kasvaa entisestään.

  • Charlottenburg: Berliini on tunnettu edullisesta hintatasostaan, ainakin Suomeen verrattuna. Charlottenburgin kaupunginosa on kuitenkin hyvin fiini, ja esimerkiksi kahvilassa käyminen on kalliimpaa kuin muualla kaupungissa. Kurfürstendamm eli Ku’damm on pitkä ja historiallinen ostoskatu, jonka varrella on kaikkea kuuluisista ostoskeskuksista hulppeisiin hotelleihin. Kantstrassella puolestaan sijaitsee Berliinin niin kutsuttu kiinalainen kaupunginosa, katu on kuitenkin niin pitkä, että sen varrella sijaitsee paljon muitakin kauppoja ja ravintoloita. Rogacki kauppahalli on perinteinen saksalainen kauppahalli, josta saa herkullista ja perinteistä ruokaa kohtuullisilla hinnoilla - maista etenkin savustettua kalaa! Mikäli urbaanit kadut alkavat kyllästyttää ja kaipaat luonnon rauhaa, on apu lähellä. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee Saksan tunnetuin eläintarha Berliinin eläintieteellinen puutarha (Zoologischer Garten Berlin) ja Tiergartenin jättimäinen puisto. Kaupunginosan päänähtävyys on ehkä kuitenkin Berliinin suurin linna Charlottenburg ja sen kauniit puutarhat.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Berliinistä

  Berliiniä ympäröivä Brandenburgin osavaltio tarjoaa mahtavia päiväreissumahdollisuuksia, ja mikäli viihdyt Berliinissä pidempään tai olet jo käynyt pääkaupungissa pari kertaa, löytyy lähimaastosta paljon uusia kokemuksia. Voit valita päämärän kiinnostuksen mukaan, lähistöltä löytyy paljon luonto- ja kulttuurikohteita ja myös erilaisia aktiviteetteja ja historiallisia kohteita. Olemme valinneet muutaman kiinnostavan päiväretken, jotka on helppo toteuttaa autonvuokrauksella Berliinistä. Mikäli sinulla on pidempi loma, ja haluat ehdotuksen viikon reissuun, kannattaa myös tutustua Saksan moottoriteiden aarteisiin ja lukea reissuehdotuksemme Autobahn kiertomatkalle!

  Laivamatka Spreewaldissa

  Spreewaldin biosfäärialue sijaitsee noin 100 kilometrin eli alle puolentoista tunnin ajomatkan päässä Berliinistä kaakkoon. Lähde kanootti- tai kajakkimatkalle alueen kanaaleja pitkin ja nauti Spreewaldin erityisestä luonnosta. Jos et jaksa itse meloa, voit myös varata paikan tasapohjaisesta veneestä, jota paikallinen työntekijä ohjaa seisten työntämällä pitkää sauvaa vesistön pohjaa vasten, hieman kuin gondolikuskit Venetsiassa. Spreewaldissa on myös paikallista väestöä, Sorbeja, ja heillä on oma historiallinen pukeutumistyyli ja oma kieli. Jos sinulla on aikaa, suosittelemme varaamaan majoituksen etukäteen ja jäämään yöksi, sillä ulkona reippailun jälkeen uni maittaa taatusti.

  Tropical Islands -vesipuisto

  Vähän ennen Spreewaldia, noin tunnin ajomatkan päässä Berliinistä sijaitsee kuuluisa trooppinen vesipuisto ja lomamaailma Tropical Islands, joka on rakennettu entiseen ilmalaivahalliin. Vesipuisto on yksi maailman suurimmista, ja se ei koostu pelkästään altaista ja saunoista, vaan lomamaailmasta löytyy muun muassa jättimäinen trooppinen sisä-sademetsä ja Saksan korkein vesiliukumäki. Ulkoalue AMAZONIA tarjoaa paljon tekemistä, voit nauttia erilaisista spa-hoidoista tai voit myös esimerkiksi mennä ilmapalloajelulle noin 15 metrin korkeuteen sisätiloissa. Tässä kohteessa voit myös yöpyä, sillä viihdyt varmasti toisenkin päivän! Tehdäksesi kokemuksesta todella ikimuistoisen, yövy luksus-teltassa ja nauti elämästä!

  Sachsenhausenin keskitysleirimuseo

  Reilun tunnin ajomatkan päässä Berliinistä pohjoiseen sijaitseva Sachsenhausenin keskitysleirimuseo on riipaiseva kokemus. Vaikka vierailu on henkisesti rankka, on se myös hyvin informoiva ja historiallisesti merkittävä. Leirillä oli pääosin poliittisia vankeja ja se rakennettiin pakkotyöllä 1930-luvulla, suunnitelmissa tehdä siitä ideaali esikuva keskistysleireille. Voit vierailla museossa ja kiertää leirin tiloissa joko opastetun kierroksen kanssa tai itsenäisesti esimerkiksi audio-oppaan kanssa.

  Potsdam

  Alle tunnin ajomatkan päässä Haveljoen rannalla sijaitseva Brandenburgin osavaltion pääkaupunki Potsdam on upea kohde päivämatkalle! Suurin osa alueen puistoista ja linnoista on listattu UNESCOn maailmanperintökohteiksi. Vieraile esimerkiksi Sansouccin huvilalinnassa, sen mahtavassa puutarhassa ja sen länsipuolella sijaitsevassa Neues Palais nimisessä uudessa palatsissa tai tee retki kaupungin historiallisille keskusaukioille. Kiertele myös Potsdamin hollantilaisessa kaupunginosassa, ja nautiskele pittoreskeista kahviloista ja putiikeissa. Kaupungilla on useita ystävyyskaupunkeja - Suomessa Potsdamin ystävyyskaupungiksi on valittu Jyväskylä.

  Matkustaminen Berliinissä

  Berliinissä on hyvä julkisen liikenteen järjestelmä useilla eri vaihtoehdoilla kaupungin ympäri matkustamiseen. Berliini on jaettu kolmeen eri liikennevyöhykkeeseen: A, B ja C. Vyöhyke A ulottuu suurpiirteisesti sanottuna kaupungin ydinkeskusta aina S-Bahn (eli junien) kehäradalle saakka. B vyöhyke alkaa S-Bahn kehän ulkopuolelta ja jatkuu kaupungin rajoille asti. C vyöhyke kattaa Berliinin ympäristön ja ulottuu Potsdamin kaupunkiin saakka. Kaupunki pyrkii siihen, että joka paikka olisi saavutettavissa julkisella liikennevälineellä. Julkiseen liikenteeseen sisältyvät lukuisat bussit, raitiovaunut, metrot ja junat. Jos haluat nähdä useita Berliinin nähtävyyksiä kertaheitolla, voit hypätä bussien numero 100 tai 200 kyytiin, jotka molemmat kulkevat suosituimpien turistikohteiden ohi. Voit liikkua kaupungissa myös laivoilla/lautoilla ja taksilla. Kaupungissa toimii myös esimerkiksi Uber (ajantasaiset kuljetusta tarjoavat yritykset kannattaa kuitenkin tarkastaa ennen matkalle lähtöä, sillä lainsäädännön ja korkean kysynnän vuoksi tilanne saattaa vaihtua nopeasti). Berliinissä on suuri määrä eri vuokraamoiden toimistoja, eli mikäli et vuokraa autoa lentokentältä heti saapuessasi, löydät majapaikkasi läheltä tai keskustasta varmasti sopivan vuokraamon.

  Asuntoautot Berliinissä

  Auto Europe tarjoaa uuden ja mukavan tavan tutustua Berliinin metropolialueeseen. Vuokraamalla asuntoauton Berliinistä, voit nauttia vapaudesta ja mukavuudesta matkustaessasi pitkin kaupunkia tai vaikka ympäri Saksaa. Tunne olosi kotoisaksi kaikkialla! Unohda hintavat hotellit, kalliit ravintolat, aikataulujen seuraaminen ja etukäteen varaamisen aiheuttama stressi ja nauti hetkestä. Lyhyemmällä lomalla riittää Berliinissä paljon tehtävää ja nähtävää, ja jos hieman pidempi loma on mahdollinen, suosittelemme alueen kauniita lähikaupunkeja ja -kyliä, esimerkiksi Potsdamin lähistöllä sijaitsevaa Sanssouci -leirintäaluetta.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Berliinin matkailuinfo

  Berliinin viralliset sivut

  Saksan matkailuhallitus

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut