Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO FRANKFURT

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Frankfurt - Edulliset autot Auto Europella

  Tämä Mainjoen varrella sijaitseva vanha keisarillinen kaupunki, täydelliseltä nimeltään Frankfurt am Main, on keskeisen sijaintinsa vuoksi tärkeä kaupallinen ja taloudellinen keskus, mutta silti monipuolinen kaupunki. Kaupungin taivaanrantaa hallitsevat pankkikorttelin korkea kerrostalojen klusteri, joka on selkeästi saanut vaikutteita Pohjois-Amerikasta, mikä on antanut Frankfurtille lempinimet "Mainhattan" ja "Chicago on the Main". Keskeinen liiketoiminnan alue Bankenviertel kiinnittää huomiosi heti, jolla sijaitsevat kaikki kymmenen maan korkeinta pilvenpiirtäjää. Tieteellisen kaupunkikuvan vastakohtana on Museumsuferin museoalue, joka voi pitää sinut kiinnostuneena ja viihdyttää koko päivän. Frankfurtissa myös kaupungin keskusta on täynnä nähtävyyksiä, kuten kirkko, jossa pidettiin Saksan ensimmäinen demokraattinen parlamentti, sekä Johann Wolfgang von Goethen lapsuuskoti. Näiden pilvenpiirtäjien katseen alla sijaitsee hauskoja ja ihailtavia lähiöitä, kuten Sachsenhausen, jossa tavernat tarjoavat perinteistä Apfelwein omenaviiniä ja täällä myös tapahtuu aina jotakin yöllä. Tämän kaiken lisäksi keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden tehdä pieniä kiertomatkoja alueen ympäri, joka on mahdollista kaikille matkaajille autonvuokrauksella Frankfurtista.

  Frankfurtia pidetään globaalina kaupunkina, se päätyy usein kymmenen parhaan kaupungin joukkoon elintason ja liiketoiminnan harjoittamisen mukaan, sekä on pitkään ollut myös tärkeä kulttuurin ja matkailun keskus. Sen valtava messukeskus Messe Frankfurt isännöi tärkeitä tapahtumia, kuten Frankfurtin kirjamessut (maailman tärkein julkaisutapahtuma). Kaupunki tunnetaan poikkeuksellisesta määrästä upeita museoita, jotka kattavat taidetta, tiedettä ja historiaa. Koska Fankfurt on tärkeä talouden ja kulttuurin keskus, se vetää puoleensa kaikenlaisia matkailijoita. Auto Europe haluaa palvella niistä jokaista, joten olemme tehneet loputtomasti työtä parhaiden vuokraamojen kanssa tarjotaksemme parhaan valikoiman, josta kertovat myös autonvuokrauksen asiakasarvostelut Frankfurtista. Olemme pystyneet tuomaan hinnat alas ja valikoiman ajoneuvoja eri luokissa erittäin korkealle. Pienet ja kompaktit autot sopivat täydellisesti pienille ryhmille ja kaupunkimatkoille, kun taas suuremmat tila-autot ovat täydellinen valinta liikematkoille messuille työporukalla. Koe kaupungin korkeatasoinen elämä tai tee vaikutus työkumppaneihisi saapumalla määränpäähäsi yhdellä Auto Europen luksusautoista.

  Liikenne Frankfurtissa

  Suurimmaksi osaksi tiet Frankfurtin ympärillä ovat hyvin viitoitettuja ja helppoja ymmärtää. Kuten monilla kaupunkialueilla, sinun kannattaa aina välttää ruuhka-aikoja. Liikenneruuhkat ovat yleisiä, etenkin huonon sään aikana tai työpäivän päätyttyä. Mikäli matkustat näihin aikoihin, varaa aina lisäaikaa matkalle. Frankfurt on liitetty muihin Saksan kaupunkeihin useilla eri moottoriteillä, mikä tekee päivämatkojen tekemisestä erittäin helppoja. Saksassa suurempien kaupunkien keskustoissa, myös Frankfurtissa, vaaditaan autoihin ilmastotarraa. Nämä tarrat ovat aina valmiina kaikissa ajoneuvoissa, kun vuokraat ne saksalaiselta vuokraamolta Saksassa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Frankfurtissa

  Parkkipaikan löytäminen Frankfurtissa voi joskus olla hyvin haastavaa ja tarvitset siihen aina onnea. Jos tien varsilta löytyy niitä harvoja vapaita paikkoja, ne todennäköisesti kuuluvat kaupungin asukkaille. Kaupungin vanhan infrastruktuurin takia kadut ovat kapeita ja aina täynnä autoja parkissa, ja lukuisat autoilijat ovat aina etsimässä vapaata paikkaa, josta taistella muiden kanssa. Jos satut kuitenkin löytämään vapaan paikan kaupungissa, pysäköinnistä on maksettava vuorokauden ympäri jokaisena päivänä, ja hinnat ovat yleensä kalliita. Paras vaihtoehtosi on siis pysäköidä parkkihallissa tai maksulliselle parkkialueelle. Hinnat usein riippuvat hyvin paljon alueesta ja aukioloajat voivat vaihdella hyvinkin paljon. Hinnat ovat tavallisesti halvimmillaan myöhään illalla, yöllä tai viikonloppuisin. Halvin vaihtoehto ovat P+R parkkialueet juna-asemien varsilla, joista pääset kätevästi kaupunkiin julkisilla stressaamatta auton kanssa.

  Frankfurtin lentokenttä

  Frankfurtissa on kaksi lentokenttää. Päälentoasema, Frankfurtin lentokenttä, tai saksalaiselta nimeltä Flughafen Frankfurt am Main, sijaitsee noin 12 kilometriä kaupungista ja on Euroopan vilkkain lentokenttä. Frankfurtin lentokentällä on kaksi suurta terminaalia ja kolmatta rakennetaan parhaimmillaan. Lentokenttä on niin suuri, että omalle portille siirtymiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Lentokenttä tarjoaa parhaimmat suorat yhteydet kaikista tärkeimmistä kaupungeista maailmalla ja Lufthansa on lentokentän suurin lentoyhtiö.

  Frankfurt Hahn on Frankurtin toinen, huomattavasti pienempi lentokenttä. Nimestään huolimatta se ei varsinaisesti ole Frankfurtin lentokenttä, sillä se sijaitsee noin 120 kilometrin päässä kaupungista. Tämä lentokenttä on edullisempi vaihtoehto ja palvelee pitkälti myös halpalentoyhtiöitä. Hahnin lentokentälle pääsee suoraan Tampereelta ja on siksi suosituimmista lentokentistä suomalaisten keskuudessa. Hahnin lentokentältä on myös helppoa ja edullista matkustaa Saksan muihin kaupunkeihin, kuten Berliiniin!

  Frankfurt am Mainin lentokenttä (FRA)
  Osoite: 60547 Frankfurt, Saksa.
  Puhelin: +49 180 6 3724636
  Nettisivut: www.frankfurt-airport.com

  Frankfurt Hahnin lentokenttä (HHN)
  Osoite: 55483 Hahn-Flughafen, Saksa.
  Puhelin: +49 6543 509113
  Nettisivut: www.hahn-airport.de

  Tekemistä Frankfurtissa

  Saksassa kaikki tiet johtavat Frankfurtiin, melko kirjaimellisesti. Maan suurimman Autobahn verkoston, vilkkaimman rautatieliikenteen ja suurimman lentokentän kanssa Frankfurt on kaiken keskipiste. Mutta vaikka kaupungin lasi-, teräs- ja betoninpilvenpiirtäjät isännöivät joitakin maailman suurimpia yrityksiä Euroopassa ja muualta maailmalta, kaupungista löytyy paljon muutakin kuin yrityksiä ja pukumiehiä. Pinnan alta löydät todella kansainvälisen kaupungin laajalla kulttuuritarjonnalla, mikä sopii monien täällä asuvien ja työskentelevien kansallisuuksien tarpeisiin. Onko Frankfurt kenties yksi osa kiertomatkaasi romanttisen tien varrella? Romanttinen reitti Saksassa on yksi kuuluisimmista kiertomatkoista Saksassa ja Frankfurt on osa sitä. Niin tai näin, autonvuokraus Frankfurtissa kannattaa aina omatoimista matkaa varten ja kokosimme tähän muutamia näkemisen arvoisia kohteita.

  • Museumsufer: Mainin joen molemmille puolille asetettu ryhmä 12 museota tunnetaan nimellä Museumsufer (museorantakatu), joista suurin osa sijaitsee vasemmalla etelärannalla. Elokuva-, taide-, arkkitehtuuri-, viestintä- ja etnografiatieteelliset museot ovat näistä vain muutamia. Tämän ainutlaatuisen kulttuuritarjonnan ansiosta Mainin molemmilla puolilla kaupunki on saanut mainetta taiteen ystävien keskuudessa. Juutalaismuseo ja historian museo yhdessä lastenmuseon kanssa sijaitsevat suoraan Mainin rantaa vastapäätä. Läheltä löytyy myös muita museoita, kuten esimerkiksi the Schirn, arkeologinen ja nykytaiteen museo. Samaan aikaan Museumsufer sulattaa onnistuneesti yhteen kulttuuriset kohokohdat ja nykykaupunkikuvan. Tämän museoalueen idean syntyessä 80-luvulla, historialliset kaupungin rakennukset purettiin ja niille annettiin nykyaikainen sisustus. Toisaalta lukuisia uusia rakennuksia ja laajennushankkeita kehitettiin kansainvälisesti tunnettujen arkkitehtien suunnitelmien pohjalta. Elokuun viimeisenä viikonloppuna Museumsiferfest järjestetään Mainin penkerellä, jolloin museot ovat auki pidempään, yhteislippuja otetaan käyttöön, järjestetään ulkomusiikkia ja tanssiesityksiä sekä kahden päivän ajan lohikäärmevene ui järvessä.

  • Main Tower: Vuonna 1999 valmistunut 200 metriä korkea Main Tower on Frankfurt am Mainin neljänneksi korkein pilvenpiirtäjä. Tuolloin ensimmäinen täysin lasitettu pilvenpiirtäjä Euroopassa on edelleen suosittu nähtävyys ja kiinnostava paikka monille turisteille ja Frankfurtin asukkaille. Se koostuu pyöreästä tornista ja suorasta viereisestä 170 metrin korkeasta nelikulmaisesta tornista. Nopein tie ylös on jopa 26 matkustajan hissillä, jonka nopeus on 4–7 metriä sekunnissa. Kahdelta 55. ja 56. kerroksen katselutasanteelta on upeat näkymät koko Frankfurtin horisontille asti. Erityisillä lattiaan asti ulottuvilla lasiltetuilla tasanteilla on tarpeeksi tilaa ja maisemat antavat tilaisuuden upeita valokuvia varten. Main Towerin ravintolassa voit nauttia herkullisia ruokia sekä kauniista näkymistä. Taiteesta kiinnostuneilla on mahdollisuus ihailla erikoisnäyttelyitä Landesbank Helaban aulassa tai pyynnöstä jopa kiertää koko pankin taidekokoelmaa. Perjantaisin ja lauantaisin näköalatasanne on avoinna vähän pidempään, talvella klo 21.00 asti ja kesällä klo 23.00 asti, joten käy täällä myös illalla katsomassa Frankfurtia iltavalossa. Tornin on suunnitellut Schweger und Meyer ja aulassa on kaksi modernin taiteen kappaletta: Bill Violan videoinstallaatio ja Stephan Huberin mosaiikki seinällä.

  • Frankfurtin katedraali: Frankfurtin pääkirkko on virallisesti nimetty Pyhän Bartholomewin keisarin katedraaliksi ja Frankfurtin pääkirkko on tunnistettavissa silmiinpistävästä 328 metrin korkeudesta. 1300-luvulta peräisin oleva katedraali on kuuluisa myös siitä, että sen Wahlkapelle (vaalikappeli) toimi paikkana, jossa valittiin Pyhän Rooman keisarit 1400–1800-luvuilla. Nykypäivän kirkko on viides rakennus, jonka tiedetään seisseen tässä paikassa. Vuonna 680 täällä seisoi Merovingin kappelin ja Carolingian yksiaulainen kirkko, sekä vuonna 852 rakennettiin Carolingian keisarillisen palatsin Salvatorin basilika. Kirkko uudelleen rakennettiin vuoden 1867 tulipalon jälkeen ja toisen kerran toisen maailmansodan jälkeen. Kirkolla on perinteinen romaaninen ristinmuotoinen pohjapiirros ja korkea alttari, jota koristavat Kristuksen elämää kuvaavat 1500-luvun retabletit. Muita kohokohtia ovat Maria Schlafin alttari Marian kappelissa, joka luotiin vuonna 1434 ja kuoroalue, joka on peräisin vuodelta 1352. 1500-luvulla lisätyssä tornissa on 328 porrasta, joita pitkin kävijät voivat kiivetä huhtikuusta lokakuuhun upeita näkymiä varten kaupungin ylle. Paikan päällä on myös pieni museo, jossa on arvokkaita liturgisia esineitä sekä urkujen kappaleita, sekä täällä järjestetään konsertteja ympäri vuoden.

  • Römerberg: Römerin siluetti on maailmankuulu ja kuuluu selvästi Frankfurtille. Kaupungin hallitus on asunut täällä 1500-luvulta lähtien, mikä antoi aukiolle sen nimen. Römerberg, jota aiemmin kutsuttiin Samstagsbergiksi, on 900-luvulta asti ollut markkinoiden ja messujen, turnausten ja festivaalien, teloitusten, keisarillisten vaalien ja kruunausten alue. 1500-luvulla sitä pidettiin Saksan kansakunnan Pyhän Rooman valtakunnan kauneimpana aukiona. Juuri tältä aikakaudelta on lähtöisin myös oikeudenmukaisuuden suihkulähde aukion keskellä. Tämä oli ensimmäinen Frankfurtissa sijaitseva suihkulähde, jolle asetettiin patsas avoimilla silmillä vaa’an ja miekan kanssa. Muutaman askeleen päässä suihkulähteestä sijaitsee plakki mukulakivien keskellä kansallissosialistien vuonna 1933 kirjanpolton muistoksi. Römerbergin itäiselle riville on ominaista historialliset runkorakennukset, jotka rakennettiin vuonna 1986. Fahrtorissa sijaitsee Wertheimin talo, yksi harvoista vanhakaupunkiseudun runkorakennuksista, joka selvisi vuonna 1944 tehdyistä ilmahyökkäyksistä. Saal Lane (Saalgasse) sijaitsee historiallista museota vastapäätä. Sen postmoderni talojen rivistö, joka on miltei ristiriidassa Römerbergin historiallisen arkkitehtuurin kanssa.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Frankfurtissa

  Keski-Saksan kaupunkia Frankfurtia, joka sijaitsee Mainjoen varrella, kutsutaan usein Euroopan portiksi, mutta itse kaupungissa tapahtuu todella paljon. Se on viehättävä paikka vaeltaa ympäriinsä vaikuttavan goottilaisen arkkitehtuurin ja futuristisen horisontin keskellä, ja kaupungissa on paljon museoita ja gallerioita eri kiinnostuksen kohteille. Saksan liike- ja kulttuurikeskuksena Frankfurt on myös eri kansallisuuksien monimuotoinen kaupunki pankkiireista opiskelijoihin. Se on erittäin mielenkiintoinen käyntikohde ja erinomaisen sijaintinsa takia myös lähtökohta eri kiertomatkoille lähialueille. Autovuokraamosta Frankfurtissa voit saada käyttöösi matkallesi sopivimman ajoneuvon ja lähteä täysin omalle tutkimusmatkalle.

  Heidelberg

  Heidelbergia kutsutaan usein yhdeksi romanttisimmista kaupungeista Saksassa. Sen värikkäät kadut, vilkas yliopistoelämä ja erinomainen sijainti joella kaikki lisäävät sen viehätysvoimaa. Useimmat ensimmäistä kertaa vierailevat matkailijat sisällyttävät matkaansa kiertelyä vanhassakaupungissa ja lähtevät jopa Heidelbergin linnaan. Aloita kiertomatkasi Heidelbergissa Hauptstrassen kadulla tai pääkadulta Altstadtissa (vanhassakaupungissa). Pääkatu on maailman pisin jatkuva ostoskatu, josta löydät lukuisa ketjukauppoja, putiikkeja, ravintoloita, gallerioita ja kahviloita. Tämä suuri ostoskatu kulkee rinnakkain Neckar joen kanssa. Jos vierailet marras-joulukuussa, sinun on ehdottomasti nähtävä Heidelbergin joulumarkkinat! Älä jätä välistä Rathausia, eli kaupungin taloa, Marktplatzia Hercules-suihkulähteellä, johon rikolliset kahlittiin keskiaikoina, tai yliopiston vankilaa, jonne lukittiin kurittomia kampuksen opiskelijoita. Myöhempinä vuosina siitä tuli juhlakeskus. Kävely joen rannalla on todella miellyttävä tapa nähdä joitakin kaupungin sivukaduista. Vaikka pääostoskatu on yksi Heidelbergin kuuluisimmista nähtävyyksistä, pieniä katuja on joskus paljon mielenkiintoisempaa tutkia. Vanha silta on kävelymatkan arvoinen tutustua keskiaikaiseen porttiin. Muista käydä katsomassa apinan patsasta sillan sisäänkäynnin vieressä. Legendan mukaan apinalla on peili ja jos kosketat sitä, se tuo sinulle rikkauksia. Jos taas kosketat apinan sormia, palaat taas uudestaan kaupunkiin. Ensikertalaisen tulee varmasti ylittää silta Philosopher's Walk -kadulle, josta on upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Vierailu Heidelbergin linnassa tarjoaa uskomattomia näköaloja kaupunkiin, josta voi ottaa lukuisia kauniita kuvia! Heidelbergin kortti, joka sisältää ilmaiset bussi- ja raitiovaunumatkat, pääsyn linnan pihan kiertueelle, viinikellariin ja apteekkimuseoon sekä alennuksia paikallisissa ravintoloissa ja kaupoissa. Matka autolla Heidelbergiin Frankfurtista kestää vain noin tunnin.

  Reinin laakso

  Reinjoki venyy Sveitsistä Alankomaihin 1 320 kilometrin etäisyydellä, joka on myös yksi Saksan vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Missään päin tätä reittiä tämä ei ole yhtä totta kuin Reinin laaksossa, suositulla turistialueella, joka ulottuu Koblenzista pohjoisessa aina etelään Mannheimiin. Reinin laakso on Unescon maailmanperintökohde, ja on helppo nähdä miksi. Frankfurtissa ja sen ympäristössä matkustavien onneksi tähän upeaan Unescon maailmanperintökohteeseen pääsee helposti kaupungista joko autolla, julkisella liikenteellä tai jokiveneellä. Saatavilla on erilaisia risteilyvaihtoehtoja päiväretkistä, joilla pysähdytään yhdellä tai kahdella keskeisellä nähtävyydellä ja linnalla, aina pidempiin matkoihin, joilla pääset yöpymään laivalla ja antaa paremmat mahdollisuudet tutustua laaksoon. Kiinnostaviin kaupunkeihin kuuluu Wormsin kaupunki, joka on yksi maan vanhimmista ja kuuluisa 1100-luvun katedraalistaan. Mannheimin kaupunkiin on kenties helpointa päästä suoraan Frankfurtista ja sopii mainiosti heille, ketkä haluavat nähdä vain vilauksen Reinistä. Paras tapa tutustua on jalkaisin aloittamalla historialliselta Marktplatzilta sen vanhalla kaupungintalolla (Altes Rathaus) ennen matkaa Plankeniin ja Kurpfalzstrassen ostoskadun kauppoihin. Täynnä kuvankauniita ja täydellisiä kyliä, sekä niiden linnoja, joiden tiheys on maailman suurin, laakso on upea paikka viettää kaunis päivä. Oman veneen vuokraus ja tutkiminen omatoimisesti on loistava vaihtoehto, koska näet kaiken sen loiston rauhallisen veden pinnalta. Jos vierailet täällä kesäaikaan, voit kokeilla laskua köysiradalla alas laaksoon, ennen kuin tartu lounaaseen joen rannalla. Tarjolla on myös erinomaisia viinivaihtoehtoja paikallisilta valmistajilta, kokeile esimerkiksi tavernaa Rüdesheimissa.

  Darmstadt ja Frankeinsteinin linna

  Vain 35 kilometrin päässä Frankfurtista sijaitseva Darmstadt on Ylä-Rein-tasangon juurella Odenwaldin esivuoriston keskellä, ja se on Hessenin suurherttuakunnan entinen pääkaupunki. Tärkein nähtävyys täällä on Mathildenhöhe, jossa suurruhtinas Ernst Ludwig perusti taiteilijakunnan vuonna 1899. Täällä voit ihailla monia jugendtyylisiä taloja, käydä tutustumassa taidenäyttelyihin tai kiivetä 48 metrin korkeuteen Hochzeitsturmiin (Häätorni), josta on upeat näkymät kaupunkiin ja sen moniin miellyttäviin puutarhoihin. Vieressä löytyvät Venäjän kappelin kullatut tornit ja lyhyen matkan päässä Ernst-Ludwig-Haus, jossa sijaitsevat Saksan kielen ja kirjallisuuden akatemia sekä jugendmuseo. Muita Darmstadtin kohokohtia ovat erinomainen Schlossmuseum sen hienolla kokoelmalla muotokuvia, eri ajanjakson huonekaluja ja käsitöitä. Jos haluat oppia lisää Darmstadtin historiasta, käy Hessian Landesmuseumissa, jossa on esineitä, taidegallerioita ja luontohistoriallisia näyttelyitä. Aikaisemmin Frankensteinin hallinnon pääkaupunki mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 782 ja on nykyään osa Darmstadtin aluetta. Frankensteinin herrat asuivat linnassa yli 400 vuoden ajan. Nykyään linnanraunio tunnetaan kaikenlaisista kauhutarinoista, mutta nimen lisäksi sillä ei ole mitään yhteistä Frankensteinin kanssa. Siitä huolimatta se on näkemisen arvoinen kohde, jos satut olemaan Darmstadissa, jossa järjestetään myös lukuisia eri tapahtumia. Ryhmät ja vierailijat saavat historioitsijoilta ilmaisia opastettuja kierroksia linnassa, joita varten on rekisteröityvä ennakkoon.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kaupungista on löydetty todisteita kelttiläisistä ja germaanilaisista siirtokunnista, samoin kuin roomalaisista jäänteistä muinaisilta ajoilta. Nimi Frankfurt (frankkien käytävä tai risteys) syntyi todennäköisesti noin 500 jkr., kun frankit ajoivat allemannit etelään, mutta ensimmäinen kirjallinen maininta Franconofurtista löytyy Charlemagne'n henkilökohtaisesta elämänkerrasta, Einhardista, 800-luvun lopulla. Pfalz (keisarillinen linna) toimi tärkeänä itäfrankin carolingien kuninkaallisena asuinpaikkana 900-luvulta lähtien myöhempiin keskiaikoihin asti. 1200-luvulla Hohenstaufen dynastia rakensi uuden linnan Frankfurtiin ja muurit kaupungin ympärille. Hohenstaufenin hallitsija Frederick I (Frederick Barbarossa) valittiin siellä kuninkaaksi vuonna 1152, ja vuonna 1356 keisari Charles Pyhän Rooman valtakunnan perustuslain mukaan nimitti Frankfurtin pysyväksi sijainniksi Saksan kuninkaita varten.

  Frankfurt am Main oli vapaa keisarillinen kaupunki vuodesta 1372 vuoteen 1806, jolloin Napoleon I teki siitä Reinin valaliiton hallituksen hallintopaikan. Vuonna 1810 kaupungista tuli Napoleonin perustaman Frankfurtin suurherttuakunnan pääkaupunki. Vuodesta 1815 Napoleonin kaatumisen jälkeen, Frankfurt oli jälleen vapaa kaupunki, jossa vuosina 1848–49 kokoontui Frankfurtin kansalliskokous. Vuosina 1816-1866 kaupunki oli Saksan liittotasavallan kotipaikka ja siten Saksan pääkaupunki. Seitsemän viikon sodan jälkeen vuonna 1866 Preussi otti Frankfurtin haltuunsa ja siten kaupunki menetti vapaakaupungin asemansa. Ainoastaan yhdistymisen jälkeen yhtenäiseen Saksaan, Frankfurtista kehittyi suuri teollisuuskaupunki.

  Frankfurt sijaitsee Mainjoen molemmin puolin ja kaakossa kohoaa Taunuksen vuorijono. Kaupungin eteläosasta löytyy Frankfurtin kaupungin metsä, joka on myös Saksan suurin kaupunkimetsä. Kaupungin keskusta sijaitsee Mainjoelta pohjoiseen Altstadtin alueella (historiallinen keskusta) ja ympäröivällä Innenstadtin alueella. Maantieteellinen keskusta on Bockenheimin alueella lähellä Frankfurtin West Stationia. Frankfurt Mainissa, Hessenin osavaltion suurimmassa kaupungissa, joka sijaitsee Lounais-Saksassa, ja naapurikaupungeissa Wiesbadenissa ja Mainzissa vallitsee hieman mannermainen ilmasto kylmillä talvilla ja miellyttävillä lämpimillä kesillä. Vuoden lämpimimmän jakson aikana toukokuusta syyskuuhun Frankfurt on Saksan lämpimin suurkaupunki. Päivittäinen keskilämpötila on tammikuussa 1,5°C ja heinäkuussa 20°C. Sadetta ei ole runsaasti, noin 630 millimetriä vuodessa, mutta se on yleistä ja hyvin jakautunut ympäri vuoden. Sateisin kausi on kuitenkin kesä ja vähiten sateinen on talvi. Frankfurtissa aurinko ei paista paljon, etenkin lokakuusta helmikuuhun, jolloin aurinko paistaa harvoin. Auringosta voi nauttia hiukan enemmän toukokuusta elokuuhun, kun sää on vaihteleva ja aurinko voi tulla esiin aika ajoin.

  Matkustaminen Frankfurtissa

  Auton noutaminen autovuokraamosta Frankfurtissa on helppoa, koska Saksa tunnetaan liikennejärjestelmänsä tehokkuudesta, nopeudesta ja luotettavuudesta, mutta julkinen liikenne ei ole tästä poikkeus. Frankfurtin alueen julkista liikennettä hoitaa RMV, joka koostuu metro-, raitiovaunu- ja linja-autolinjoista. Kertalipulla voit matkustaa metroilla, raitiovaunuilla ja linja-autoilla, ja koska liput ovat aikaleimattuja, niitä ei tarvitse leimata erikseen. Valtion ylläpitämä Deutsche Bahn rautatieverkko on liitetty hyvin Frankfurtin kaupunkiin päärautatieasemalla useilla pitkän matkan linjoilla ympäri Saksaa, kuten Berliini tai München. Frankfurtin metrojärjestelmä koostuu S-Bahn taajamajunista ja U-Bahn metroista ja raitiovaunuista. Yöaikaan näitä linjoja ei kulje kovin usein, jolloin linja-autot ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Ne kulkevat 24 tuntia vuorokaudessa, ja niillä pääsee kätevästi kaupungin vähemmin tunnetuille alueille. Vaikka voit suunnitella reittejä verkossa, paras idea on ladata RMV-sovelluksen puhelimeesi. Sovelluksessa on navigointipalvelu, jonka voi yhdistää suoraan luottokorttiin. Se säästää aikaa sekä lippujen ostossa, että myös oikean linjan etsimisessä. Lippuja voi ostaa vain asemilta tai raitiovaunuista, muttei metroissa tai taajamajunissa.

  Asuntoauton vuokraus Frankfurtissa

  Saksa tarjoaa niin paljon, ja matkaajat voivat kokea kaiken vapaasti asuntoautolla Frankfurtista. Tämä on täydellinen tapa luoda unohtumattomia muistoja ja lähteä kiertomatkalle kauniiden Saksan piilotettujen helmien halki. Kuljettajat voivat tuntea olonsa kotoisaksi tien päällä ja käyttää hyväksi liikkuvuutta ja vapautta, jonka vain asuntoauto voi tarjota.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Frankfurtin turisti-info