Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO FRANKFURT

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Frankfurt – paljon muutakin kuin pelkkä finanssikaupunki

  Autonvuokraus Frankfurt

  Tämä Saksan Hessenin osavaltiossa Mainjoen varrella sijaitseva vanha keisarillinen kaupunki, täydelliseltä nimeltään Frankfurt am Main, on keskeisen sijaintinsa vuoksi tärkeä kaupallinen ja taloudellinen keskus, mutta silti monipuolinen kaupunki. Kaupungin taivaanrantaa hallitsevat pankkikorttelin korkea kerrostalojen ryhmittymä, joka on selkeästi saanut vaikutteita Pohjois-Amerikasta, minkä vuoksi Frankfurtia kutsutaan usein lempinimillä "Mainhattan" ja "Chicago on the Main". Keskeinen liiketoiminnan alue Bankenviertel kiinnittää huomiosi heti, sillä kaikki kymmenen maan korkeinta pilvenpiirtäjää sijaitsevat tällä alueella. Modernin kaupunkikuvan vastakohtana on kiinnostava Museumsuferin museoalue, joka tarjoaa viihdytystä koko päiväksi. Frankfurtissa myös kaupungin keskusta on täynnä nähtävyyksiä, kuten Paavalinkirkko, jossa pidettiin maan ensimmäinen demokraattinen parlamentti, sekä Johann Wolfgang von Goethen lapsuudenkoti. Näiden pilvenpiirtäjien katseen alla sijaitsee mielenkiintoisia lähiöitä, kuten Sachsenhausen, jossa tavernat tarjoavat perinteistä Apfelwein -omenaviiniä ja jonka yöelämä jaksaa aina yllättää. Tämän kaiken lisäksi kaupungin keskeinen sijainti antaa mahdollisuuden tehdä lyhyitä tai pidempiä kiertomatkoja, jotka autonvuokraus Frankfurtista näppärästi mahdollistaa. Näe maata enemmän ja tee samalla reissustasi unohtumaton muistelemalla lapsuudessasi tutuksi tulleita Grimmin veljesten satuja lähtemällä tarunomaiselle satumaa-kiertomatkalle Frankfurtista Bremeniin. Halutessasi voit tehdä kiertomatkan myös siten, että palautat autosi eri paikkaan kuin mistä sen noudit. Tätä kutsutaan yhdensuuntaiseksi auton vuokraksi, ja se on hyvä valinta jos haluat nähdä useamman kaupungin matkasi aikana, eikä sinulla ole tarvetta palata takaisin reissun aloituspisteeseen.

  Frankfurtia pidetään globaalina kaupunkina, se päätyy usein Münchenin kanssa kymmenen parhaan kaupungin joukkoon korkean elintason ja liiketoiminnan harjoittamisen vuoksi, ja se on myös pitkään ollut myös tärkeä kulttuurin ja matkailun keskus. Sen valtava messukeskus Messe Frankfurt isännöi tärkeitä tapahtumia, kuten Frankfurtin kirjamessuja (joka on maailman tärkein julkaisutapahtuma). Kaupunki tunnetaan poikkeuksellisesta määrästä upeita museoita, jotka kattavat taidetta, tiedettä ja historiaa. Koska Frankfurt on tärkeä talouden ja kulttuurin keskus, se vetää puoleensa kaikenlaisia reissaajia. Auto Europen tavoitteena on pystyä palvelemaan jokaista matkailijaa, joten olemme tehneet valtavasti yhteistyötä parhaiden vuokraamoiden kanssa tarjotaksemme ensiluokkaisen valikoiman, josta kertovat myös autonvuokrauksen asiakasarvostelut Frankfurtista. Olemme pystyneet tuomaan hinnat alas ja nostamaan valikoiman ajoneuvoja eri luokissa erittäin korkealle. Pienet ja kompaktit autot sopivat täydellisesti pienemmille seurueille ja kaupunkimatkoille, kun taas suuremmat tila-autot ovat täydellinen valinta liikematkoille messuille työporukalla. Koe kaupungin korkeatasoinen elämä tai tee vaikutus työkumppaneihisi saapumalla määränpäähäsi yhdellä Auto Europen päitä kääntävistä luksusautoista. Mikäli tarvitset apua ajoneuvon valinnassa tai sinulla on muuta kysyttävää, palvelee ammattitaitoinen asiakaspalvelumme numerossa +358 942 720 607 tai vaihtoehtoisesti myös sähköpostitse viikon jokaisena päivänä.

  Lisätietoja autonvuokrauksesta Frankfurtissa saat klikkaamalla alla olevia linkkejä eri vuokrauksen aiheista:

  Kumppanit UKK Matkaopas

  Mistä noudan vuokra-auton Frankfurtissa

  Auto Europe tuo sinulle parhaat autonvuokraukset Frankfurtissa sekä hinnan, että palvelunlaadun puolesta, mutta haluamme myös varmistaa että saat varattua auton joustavasti itsellesi sopivimmasta sijainnista. Tämän vuoksi teemme yhteistyötä vuokraamoiden kanssa ympäri kaupunkia ja löydät heidän toimipisteitään molemmilta lentokentiltä, päärautatieasemalta ja keskustasta. Varmista ennen reissuun lähtöä, että varaukseen merkityllä pääkuljettajalla on mukanaan luottokortti, ajokortti, henkilöllisyystodistus ja varausvahvistus eli voucher. Voucherista näet toimiston tarkan sijainnin ja muut yhteistiedot ja tarkat sopimusehdot.

  Jos haluat vertailla kaikkia Frankfurtin autovuokraamoita ja eri toimipisteiden sijaintia, valitse varausjärjestelmästä "Näytä kaikki sijainnit", näin näet noutokohteet kartalla ja löydät helposti itsellesi sopivimman lokaation ja voit vertailla autovuokraamoja. Tietyn vuokraamon kaikki kohteet nähdäksesi voit yksinkertaisesti klikata vuokraamon logoa, tai halutessasi voit vaikka suodattaa epämieluisat vuokraamot pois näkymästä. Monella vuokraamolla on toimipiste keskustassa esimerkiksi Hanauer Landstrassella. Suurin valikoima löytyy Frankfurtin lentoasemalta. Alla on hieman lisätietoa Frankfurtin molemmista lentokentistä ja päärautatieasemasta ja palveluntarjoajien sijainnista näissä kohteissa.

  Frankfurtin lentokentät

  Frankfurtissa on kaksi lentokenttää. Päälentokenttä, Frankfurtin lentoasema, tai saksalaiselta nimeltä Flughafen Frankfurt am Main, sijaitsee noin 12 kilometriä kaupungista ja on Saksan vilkkain lentokenttä. Kaupungin keskustasta ajaa lentokentälle ruuhkasta riippuen noin 20 minuutissa. Frankfurtin lentokentällä on kaksi suurta terminaalia ja kolmatta rakennetaan parhaimmillaan. Vuokraamot sijaitsevat molemmissa terminaaleissa, eli helpointa on yrittää varata auto siitä terminaalista, johon laskeudut. Lentokenttä on niin suuri, että omalle portille siirtymiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Lentokenttä tarjoaa parhaimmat suorat yhteydet kaikista tärkeimmistä kaupungeista maailmalla ja Lufthansa on lentokentän suurin lentoyhtiö.

  Frankfurt am Mainin lentoasema (FRA)
  Kotisivut: www.frankfurt-airport.com/
  Osoite: 60547 Frankfurt, Saksa
  Puhelin: +49 69 69 00

  Frankfurt Hahn on Frankfurtin toinen, huomattavasti pienempi lentokenttä. Nimestään huolimatta se ei varsinaisesti ole Frankfurtin lentokenttä, sillä se sijaitsee noin 120 kilometrin päässä kaupungista, ajoaika venyy yleensä puoleentoista tuntiin. Tämä lentokenttä on edullisempi vaihtoehto ja palvelee pitkälti myös halpalentoyhtiöitä. Hahnin lentokentälle pääsi ennen suoraan Tampereelta ja oli aiemmin siksi yksi suosituimmista lentokentistä suomalaisten keskuudessa. Hahnin lentokentältä on myös helppoa ja edullista matkustaa Saksan muihin kaupunkeihin, kuten esimerkiksi Berliiniin. Autovuokraamot sijaitsevat pääosin lentoaseman pohjakerroksessa, lähellä sisäänkäyntiä.

  Frankfurt–Hahnin lentoasema (FMM)
  Kotisivut: www.hahn-airport.de
  Osoite: 55483 Lautzenhausen, Germany
  Puhelin: +49 65 4350 9113

  Frankfurtin rautatieasema

  Saksan junayhtiö Deutsche Bahn kutsuu Frankfurtin päärautatieasemaa eli Frankfurt Main Hauptbahnhofia Saksan tärkeimmäksi juna-asemaksi sen keskeisen sijainnin vuoksi, ja se onkin lähi- ja kaukoliikenteen tärkeä solmukohta. Asema palvelee noin puolta miljoonaa matkustajaa päivittäin ja junia kulkee tiuhaan tahtiin sekä lähiseudulle, muualle Saksaan kuin myös ulkomaille. Frankfurtin päärautatieasema on Saksan toiseksi kiireisin juna-asema Hampurin juna-aseman jälkeen. Suurin osa toimistoista sijaitsee infopisteen vieressä lähellä Kaiserstrassen sisäänkäyntiä, vuokraamot on helppo paikantaa ohjekylttejä seuraamalla.

  Frankfurt Main päärautatieasema
  Kotisivut: www.bahnhof.de
  Osoite: Am Hauptbahnhof, 60329 Frankfurt am Main, Saksa
  Puhelin: +49 69 265 1055


  Varaa parhailta autovuokraamoilta Frankfurtissa

  Antaaksemme sinulle parhaat autonvuokrauksen tarjoukset Frankfurtissa, työskentelemme yhdessä suurten paikallisten ja kansainvälisten vuokraamoiden kanssa, tunnetuista nimistä kuten Avis ja Hertz, paikallisesti suosittuihin vuokraamoihin kuten Buchbinder ja Global. Tämä mahdollistaa sen, että voimme tarjota suuren ja edullisen ajoneuvovalikoiman lisäksi myös parasta mahdollista asiakaspalvelua. Pitkän yhteistyömme ansiosta voimma tarjota palveluitamme usealla eri sijainnilla keskustassa, rautatieasemalla ja lentokentillä.

  Avis - Autonvuokrauksen tiedot Buchbinder - Autonvuokrauksen tiedot Europcar - Autonvuokrauksen tiedot Sixt - Autonvuokrauksen tiedot

  Jos haluat tietää lisää yhteistyökumppaneistamme tai tarjoamistamme palveluista, ole meihin rohkeasti yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostilla ja ammattitaitoiset asiakaspalvelijamme vastaavat mieluusti kysymyksiisi tai epäilyksenaiheisiin. Klikkaamalla yllä olevia logoja saat lisätietoa kyseisestä vuokraamosta.


  Usein kysytyt kysymykset autonvuokrauksesta Frankfurtissa

  Ota meihin yhteyttä

  Olemme koonneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin helpottaaksemme auton vuokraamistasi Frankfurtista. Jos vastausten läpikäynnin jälkeen sinulla on vielä epäilyksiä tai emme vastanneet juuri sinua mietityttävään aiheeseen, älä epäröi olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostitse, sillä asiantuntijamme auttavat mielellään.


  Tarvitsenko luottokortin autonvuokrausta varten Frankfurtissa?

  Kyllä. Tarvitset voimassaolevan luottokortin pääkuljettajan nimellä auton noutamiseksi. Voit maksaa varauksen eri kortilla, kuin minkä esität turvatakuuta varten paikan päällä. Tärkeää on, että luottokortti on pääkuljettajan nimissä ja että sillä on tarpeeksi katetta turvatakuun varaamiseksi.

  Autoa voi ajaa useampi kuin yksi henkilö sopimuksesta riippuen. Luottokortin tulee kuitenkin aina olla varaukseen merkityn pääkuljettajan nimellä. Joissain tapauksissa myös lisäkuljettajat joutuvat esittämään luottokorttinsa, tämä kuitenkin mainitaan erikseen vahvistuksessa ja siitä huolimatta turvatakuu varataan aina pääkuljettajan luottokortilta.

  Takuun määrä riippuu vuokraamosta. Summa vaihtelee vuokraamosta toiseen, mutta myös autokategoriasta toiseen. Voit tarkastaa yksittäisten varausten takuun tiedot varausjärjestelmästä kohdasta "Hinnoittelun tiedot".

  Takuu varataan (ei veloiteta) pääkuljettajan luottokortilta vuokrauksen keston ajaksi. Kun ajoneuvo palautetaan samassa kunnossa kuin se noudettiin, takuu vapautetaan.

  Suurin osa vuokraamoista ei hyväksy pankkikortteja (debit) eivätkä käteistä takuun vaihtoehdoksi.

  Mikäli edellytykset täyttävää luottokorttia ei ole saatavilla, saattavat jotkut vuokraamot sallia noudon jos otat paikallisen lisävakuutuksen. Huomioi, että tämä ei päde aina ja jotkut vuokraamot kieltäytyvät antamasta autoa ilman luottokorttia. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää olla tietoinen luottokorttivaatimuksista varausta tehdessäsi. Kuten ylempänä on mainittu, tarkemmat tiedot löytyvät varausjärjestelmästämme "Hinnoittelun tiedot" -kohdasta varausprosessin aikana ennen maksua. Varaamisen jälkeen näet tiedot myös varausvahvistuksesta eli voucherista.

   

  Mitä vakuutuksia tarvitsen vuokra-autoa varten Frankfurtissa?

  Etsiessäsi parhaita autonvuokrauksen tarjouksia Auto Europen nettisivuilta kannattaa huomioida, että varauksen perushinta sisältää kaikki tarvittavat vakuutukset jotta voit ajaa Saksassa. Tämä tarkoittaa, että kaikilla ajoneuvoilla on varkaussuoja (TP), kolmannen osapuolien onnettomuuksien suoja ja kolarisuoja (CDW).

  Kolari- ja varkaussuojissa on omavastuu. Omavastuu on se määrä, josta kuljettaja on vastuussa varkauden tai vahingon sattuessa ajoneuvolle. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljettaja maksaa vahingot maksimissaan omavastuun enimmäismäärään asti ja vakuutus kattaa loput. Tietyt asiat, kuten renkaat, moottori, pohja, avaimet jne. eivät yleensä sisälly vakuutukseen.

  Jos haluat suojata autosi laajemmin, Auto Europe tarjoaa mahdollisuuden täyden suojan lisäämiseen varausvaiheessa. Tämä erityispaketti on suunniteltu kattamaan sekä omavastuun, että osat, jotka eivät sisälly peruspakettiin, antaen sinulle mahdollisuuden matkustaa huoletta.

  Sinulle saatetaan tarjota lisävakuutuksia toimipisteen tiskillä kun noudat vuokra-autoasi Frankfurtista. Kun olet tietoinen varaukseesi sisältyvistä vakuutuksista, vältyt ottamasta turhia lisäpalveluita, jotka kattaisivat auton samat osat.

  Huomioi, että paikan päällä tarjotut vakuutukset ovat täysin vapaaehtoisia eikä asiakkaiden ole pakko ottaa niitä. Poikkeuksena on tilanne, jossa pääkuljettajalla ei ole luottokorttia ja hänen tulee maksaa lisävakuutus jotta vuokraamo luovuttaa auton ilman turvatakuuta. Tämä on kuitenkin hyvin poikkeuksellinen tilanne. Muista tarkastaa luottokorttivaatimukset aina etukäteen.

  Nuoret kuljettajat eli 26-vuotiaat ja sitä nuoremmat saattavat joutua maksamaan lisämaksun autoa noutaessa. Huomaa, että tämä ei ole lisävakuutus vaan nuoren kuljettajan lisämaksu. Voit tarkastaa yksittäisten ajoneuvojen ikävaatimukset varausjärjestelmästämme "Hinnoittelun tiedot" -kohdasta ennen varaamista, tai jälkikäteen varausvahvistuksesta. Tiedot on järkevämpää tarkastaa jo varausvaiheessa, varsinkin jos kyseessä on viimehetken varaus.

   

  Liikenne Frankfurtissa

  Kuten missä tahansa muussa suurkaupungissa, Frankfurtissa on paljon liikennettä ruuhka-aikaan. Liikenteen sujuvuuteen vaikuttavat myös esimerkiksi sääolosuhteet (etenkin sumu tai lumi) ja suuret tapahtumat, kuten Frankfurtin kirjamessut jotka järjestetään vuosittain lokakuussa.

  Frankfurt on merkittävä liikenteen solmukohta keskeisen sijaintinsa ansiosta, ja sieltä on hyvät yhteydet muihin Saksan (ja muun Euroopan) tärkeimpiin kaupunkeihin Saksan modernin ja kattavan moottoritieverkoston vuoksi.

  Vaikka Saksan Autobahnoilla eli moottoriteillä ei ole nopeusrajoituksia, on suositeltu nopeusrajoitus 130 kilometriä tunnissa, ja tätä nopeammin ajaminen lisää kuskin vastuuta onnettomuustapauksissa. Joillakin moottoritien osilla saattaa olla pysyviä tai väliaikaisia nopeusrajoituksia (esimerkiksi sään tai tietöiden vuoksi), joten seuraa liikennekylttejä. Saadaksesi lisätietoja Saksassa ajamisesta, lue tärkeimmät pointit Saksan kuljettajan oppaastamme.

  Huomioitavaa on, että Frankfurtilla on vähäpäästöinen vyöhyke (Umweltzone), ja tällä alueella ajamiseen tarvitaan sopiva ilmastotarra. Saadaksesi lisätietoa tästä aiheesta, katso alapuolelta kysymys päästötarrasta.

  Saksa tunnetaan liikennejärjestelmänsä tehokkuudesta, nopeudesta ja luotettavuudesta, eikä julkinen liikenne ole tästä poikkeus. Frankfurtin alueen julkista liikennettä hoitaa RMV, joka koostuu metro-, raitiovaunu- ja linja-autolinjoista. Kertalipulla voit matkustaa metroilla, raitiovaunuilla ja linja-autoilla, ja koska liput ovat aikaleimattuja, niitä ei tarvitse leimata erikseen. Valtion ylläpitämä Deutsche Bahn rautatieverkko on liitetty hyvin Frankfurtin kaupunkiin päärautatieaseman useilla pitkän matkan linjoilla ympäri Saksaa. Frankfurtin metrojärjestelmä koostuu S-Bahn taajamajunista ja U-Bahn metroista ja raitiovaunuista. Yöaikaan näitä linjoja ei kulje kovin usein, jolloin linja-autot ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Linja-autot kulkevat 24 tuntia vuorokaudessa, ja niillä pääsee kätevästi kaupungin vähemmän tunnetuille alueille. Vaikka voit suunnitella reittejä verkossa, paras idea on ladata RMV-sovelluksen puhelimeesi. Sovelluksessa on navigointipalvelu, ja voit yhdistää maksukorttisi sovellukseen. Tämä säästää aikaa sekä lippujen ostossa, että myös oikean linjan etsimisessä. Lippuja voi ostaa vain asemilta tai raitiovaunuista, muttei metroissa tai taajamajunissa.

   

  Autonvuokraus ja pysäköinti Frankfurtissa

  Katupysäköinti on Frankfurtissa melko vaikeaa, ja useimmiten maksullista. Hinnat saattavat olla todella kalliit, eritoten Frankfurtin keskustassa. Turistien suosimat alueet, kuten Sachsenhausen, ovat hankalia paikkoja pysäköinnin kannalta, eritoten lauantaisin. Joillakin alueilla pysäköinti on sallittua ainoastaan asukkaille, eli pysäköintikylttien kanssa kannattaa olla tarkkana.

  Saatat tarvita pysäköintikiekkoa jopa alueilla, joissa pysäköinti on maksullista. Kiekko on yleensä vuokraamon puolesta autossa valmiina, mutta jos ei, niin voit hankkia itsellesi parkkikiekon kioskeista, poliisiasemilta tai huoltoasemilta. Katupysäköinnin lisäksi kaupungissa on paljon maksullisia pysäköintialueita ja parkkihalleja, mukaan lukien työmatkustajien suosimat Park+Ride alueet. Etsi kylttiä P+R isoimpien juna- tai metroasemien yhteydestä ja voit parkkeerata auton katupysäköintiä turvallisemmin ja edullisemmin, ja jatkaa matkaa julkisilla kulkuneuvoilla. Lentokentillä on riittävästi pysäköintitilaa sekä lyhyt-, että pitkäaikaiseen pysäköintitarpeeseen.

   

  Tarvitsenko päästötarraa vuokra-autolle Frankfurtissa?

  Useimmilla Saksan kaupungeilla on laissa määrätty ympäristövyöhyke, toiselta nimeltään vähäpäästöinen vyöhyke, jossa vain sopivalla tarralla varustetut ajoneuvot voivat liikkua. Frankfurtin ympäristövyöhyke on rajattu A5-tiehen lännessä, A3-tiehen etelässä ja A661-tiehen pohjoisessa. Ajaakseen vyöhykkeen sisällä autot tarvitsevat vihreän tarran. Ainoa poikkeus on, jos ajat suoraan Frankfurtin messukeskukseen, jonne voi ajaa länsi- ja pohjoisporttien läpi jopa ilman tarraa.

  Paikallinen vuokraamo huolehtii ympäristötarrasta, mutta varmista, että se löytyy varmasti tuulilasiin liimattuna. Jos sinulla on kysyttävää ympäristövyöhykkeisiin liittyen, auttavat paikalliset työntekijät mielellään asiassa.

   

  Tarvitsenko lisävarusteita vuokra-autolle Frankfurtissa talvella?

  Saksan lainsäädäntö edellyttää talvirenkaiden käyttöä jäisissä olosuhteissa, ja saksalaista sanontaa "von O bis O" (von Oktober bis Ostern eli lokakuusta pääsiäiseen) voidaan pitää hyvänä nyrkkisääntönä, sillä tiettyä asetettua aikarajaa talvirenkaiden käytölle ei ole. Frankfurtissa toimivat yhteistyövuokraamomme varustavat autonsa talvirenkailla marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka, ja talvirenkaiden hinta sisältyy kokonaissummaan. Tämän ajan ulkopuolella voi talvirenkaita pyytää lisämaksusta. Toisinaan ne sisältyvät hintaan osana tiettyjä kampanjoita, tieto talvirenkaiden sisältymisestä hintaan on tuolloin merkattu näkyville erikseen.

  Lumiketjut saattavat olla tarpeelliset tai jopa pakolliset vuoristoisella alueella. Mikäli ne ovat pakolliset, tiedotetaan asiasta erikseen kyltillä tai poliisin toimesta. Mikäli suunnittelet vuorilla ajoa talvisaikaan, suosittelemme lumiketjujen lisäämistä varaukseen. Voit myös pyytää niitä autoa noutaessasi, vaikka et olisi varannut niitä etukäteen. Kannattavampaa on kuitenkin varata ne jo etukäteen, sillä sesonkiaikana niillä on rajoitettu saatavuus. Halutessasi voit myös tarkastaa suksiboksin tai suksitelineiden varaamisen mahdollisuuden mikäli olet lähdössä hiihtoreissulle.

   

  Voinko vuokrata asuntoauton Frankfurtissa?

  Kyllä voit! Saksalla on paljon tarjottavaa, ja matkaajat voivat kokea kaiken vapaasti vuokraamalla asuntoauton Frankfurtista. Tämä on täydellinen tapa luoda unohtumattomia muistoja ja lähteä kiertomatkalle Saksan kauniiden piilotettujen helmien halki. Kuljettajat voivat tuntea olonsa kotoisaksi tien päällä ja käyttää hyväksi liikkuvuutta ja vapautta, jonka vain asuntoauto voi tarjota. Saksassa on paljon hyvinhoidettuja ja laadukkaita retkeilyalueita, joissa on mukavaa ja turvallista leiriytyä.


  Matkaopas Frankfurt

  Frankfurt tunnetaan parhaiten Saksan finanssikeskuksena, ja siltä saattaa ensisilmäyksellä puuttua Berliinin boheemisen tyylikäs vetovoima tai Bremenin viehättävä charmi, mutta ensivaikutelma saattaa pettää. Pankkikorttelin korkeuksiin kohoavat rakennukset hallitsevat horisonttia, antaen sille modernin ja elinvoimaisen ilmeen ja vierailijoille on tarjolla nähtävyyksien värikäs valikoima. Vieraile Goethen kotimuseossa, käyskentele finanssialueen läpi tai shoppaile suositulla Zeil-kadulla, jonka varrelta löydät paljon eri putiikkeja ja ostoskeskuksen. Jos vierailet joulun aikaan, muista käydä joulumarkkinoilla!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Frankfurtista

  Keski-Saksassa Mainjoen rannalla sijaitsevaa Frankfurtia kutsutaan usein Euroopan portiksi, ja itse kaupungissa tapahtuu todella paljon. Se on viehättävä paikka vaeltaa ympäriinsä vaikuttavan goottilaisen arkkitehtuurin ja futuristisen horisontin keskellä, ja kaupungissa on paljon museoita ja gallerioita eri kiinnostuksen kohteille. Saksan liike- ja kulttuurikeskuksena Frankfurt on myös eri kansallisuuksien monimuotoinen kaupunki pankkiireista opiskelijoihin. Se on erittäin mielenkiintoinen käyntikohde ja erinomaisen sijaintinsa takia myös näppärä lähtökohta eri kiertomatkoille lähialueille. Frankfurtin autovuokraamoista voit saada käyttöösi matkallesi sopivimman ajoneuvon ja lähteä täysin omalle tutkimusmatkallesi.

  Heidelberg

  Heidelbergia kutsutaan usein yhdeksi Saksan romanttisimmista kaupungeista. Sen värikkäät kadut, vilkas yliopistoelämä ja erinomainen sijainti joella lisäävät sen viehätysvoimaa. Useimmat ensimmäistä kertaa vierailevat matkailijat sisällyttävät matkaansa kiertelyä vanhassakaupungissa ja lähtevät jopa Heidelbergin linnaan. Aloita kiertomatkasi Heidelbergissa Hauptstrassen kadulla tai pääkadulta Altstadtissa (vanhassakaupungissa). Pääkatu on maailman pisin jatkuva ostoskatu, josta löydät lukuisia ketjukauppoja, putiikkeja, ravintoloita, gallerioita ja kahviloita. Tämä suuri ostoskatu kulkee rinnakkain Neckar joen kanssa. Jos vierailet marras-joulukuussa, sinun on ehdottomasti nähtävä Heidelbergin joulumarkkinat! Älä jätä välistä Rathausia, eli kaupungintaloa, Marktplatzia Hercules-suihkulähteellä, johon rikolliset kahlittiin keskiaikoina, tai yliopiston vankilaa, jonne lukittiin kurittomia kampuksen opiskelijoita. Myöhempinä vuosina siitä tuli juhlakeskus. Kävely joen rannalla on todella miellyttävä tapa nähdä joitakin kaupungin sivukaduista. Vaikka pääostoskatu on yksi Heidelbergin kuuluisimmista nähtävyyksistä, pieniä katuja on joskus paljon mielenkiintoisempaa tutkia. Vanha silta on kävelymatkan arvoinen tutustuaksesi keskiaikaiseen porttiin. Muista käydä katsomassa apina-patsasta sillan sisäänkäynnin vieressä. Legendan mukaan apinalla on peili ja jos kosketat sitä, se tuo sinulle rikkauksia. Jos taas kosketat apinan sormia, palaat taas uudestaan kaupunkiin. Ensikertalaisten kannattaa ylittää silta Philosopher's Walk -kadulle, josta on upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Vierailu Heidelbergin linnassa tarjoaa uskomattomia näköaloja kaupunkiin, josta voi ottaa lukuisia kauniita kuvia! Heidelberg-kortti on kannattava, se sisältää muun muassa ilmaiset bussi- ja raitiovaunumatkat, pääsyn linnan pihaan, viinikellariin ja apteekkimuseoon sekä alennuksia paikallisissa ravintoloissa ja kaupoissa. Matka autolla Frankfurtista Heidelbergiin kestää vain noin tunnin.

  Reininlaakso

  Reinjoki venyy Sveitsistä Alankomaihin 1 320 kilometrin pituudella, ja se on myös yksi Saksan vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Missään päin tätä reittiä tämä ei ole yhtä totta kuin Reininlaaksossa, suositulla turistialueella, joka ulottuu pohjoisen Koblenzista aina etelän Mannheimiin saakka. Reininlaakso on Unescon maailmanperintökohde, ja on helppo nähdä miksi. Frankfurtissa ja sen ympäristössä matkustavien onneksi tähän upeaan Unescon maailmanperintökohteeseen pääsee helposti kaupungista joko autolla, julkisella liikenteellä tai jokiveneellä. Saatavilla on erilaisia risteilyvaihtoehtoja päiväretkistä, joilla pysähdytään yhdellä tai kahdella keskeisellä nähtävyydellä ja linnalla, aina pidempiin matkoihin, joilla pääset yöpymään laivalla ja saat paremmat mahdollisuudet tutustua laaksoon. Kiinnostaviin kaupunkeihin kuuluu Worms, joka on yksi maan vanhimmista kaupungeista ja kuuluisa 1100-luvun katedraalistaan. Frankfurtista on kenties helpointa päästä suoraan Mannheimin kaupunkiin ja se sopii mainiosti heille, jotka haluavat nähdä vain vilauksen Reinistä. Paras tapa tutustua on jalkaisin aloittamalla historialliselta Marktplatzilta sen vanhalla kaupungintalolta (Altes Rathaus) ennen matkaa Plankeniin ja Kurpfalzstrassen ostoskadun kauppoihin. Kaupungin ehdoton kohokohta on valtavassa barokkilinnassa sijaitseva yliopisto. Laakso on upea paikka viettää kaunis päivä tutkaillen kuvankauniita kyliä sekä niissä sijaitsevia linnoja. Oman veneen vuokraus ja tutkiminen omatoimisesti on loistava vaihtoehto, koska näet koko laakson loiston rauhallisen veden pinnalta. Jos vierailet täällä kesäaikaan, voit nostattaa adrenaliinia ja laskeutua köysiradalla alas laaksoon, ennen kuin nautit rauhallisesta lounaasta joen rannalla. Tarjolla on myös erinomaisia viinivaihtoehtoja paikallisilta valmistajilta, kokeile esimerkiksi tavernaa Rüdesheimissa.

  Darmstadt ja Frankensteinin linna

  Vain 35 kilometrin päässä Frankfurtista sijaitseva Darmstadt on Ylä-Reinin tasangon juurella Odenwaldin esivuoriston keskellä, ja se on Hessenin suurherttuakunnan entinen pääkaupunki. Tärkein nähtävyys täällä on Mathildenhöhe, jossa suurruhtinas Ernst Ludwig perusti taiteilijakunnan vuonna 1899. Täällä voit ihailla monia jugendtyylisiä taloja, käydä tutustumassa taidenäyttelyihin tai kiivetä 48 metrin korkeuteen Hochzeitsturmiin (Häätorni), josta on upeat näkymät kaupunkiin ja sen moniin miellyttäviin puutarhoihin. Vieressä löytyvät Venäjän kappelin kullatut tornit ja lyhyen matkan päässä Ernst-Ludwig-Haus, jossa sijaitsevat Saksan kielen ja kirjallisuuden akatemia sekä jugendmuseo. Muita Darmstadtin kohokohtia ovat erinomainen Schlossmuseum sen hienolla kokoelmalla muotokuvia, eri ajanjakson huonekaluja ja käsitöitä. Jos haluat oppia lisää Darmstadtin historiasta, käy Hessian Landesmuseumissa, jossa on esineitä, taidegallerioita ja luontohistoriallisia näyttelyitä. Entinen Frankensteinin hallinnon pääkaupunki mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 782 ja on nykyään osa Darmstadtin aluetta. Frankensteinin herrat asuivat linnassa yli 400 vuoden ajan. Nykyään linnanraunio tunnetaan kaikenlaisista kauhutarinoista, mutta nimen lisäksi sillä ei ole mitään yhteistä kuuluisan Frankensteinin hirviön kanssa. Siitä huolimatta se on näkemisen arvoinen kohde, jos satut olemaan Darmstadissa, jossa järjestetään myös lukuisia eri tapahtumia. Ryhmät ja vierailijat saavat historioitsijoilta ilmaisia opastettuja kierroksia linnassa, kierroksia varten on rekisteröidyttävä ennakkoon.

  Tekemistä Frankfurtissa

  Saksassa kaikki tiet johtavat Frankfurtiin, melko kirjaimellisesti. Maan suurimman Autobahn -verkoston, vilkkaimman rautatieliikenteen ja suurimman lentokentän kanssa Frankfurt on kaiken keskipiste. Mutta vaikka kaupungin lasi-, teräs- ja betonipilvenpiirtäjät isännöivät joitakin maailman suurimpia yrityksiä Euroopasta ja muualta maailmalta, kaupungista löytyy paljon muutakin kuin pelkkiä yrityksiä ja pukumiehiä. Pinnan alta löydät todella kansainvälisen kaupungin laajalla kulttuuritarjonnalla, mikä sopii monien täällä asuvien ja työskentelevien kansallisuuksien tarpeisiin. Onko Frankfurt kenties vain yksi osa kiertomatkaasi tien varrella? Romanttinen reitti Saksassa on yksi kuuluisimmista kiertomatkoista Saksassa ja se kulkee Frankfurtin kautta. Niin tai näin, autonvuokraus Frankfurtista on aina kannattava idea omatoimisen matkan kannalta ja kokosimme alle muutamia näkemisen arvoisia kohteita.

  • Museumsufer: Mainjoen molemmille puolille asetettu 12 museon ryhmittymä tunnetaan nimellä Museumsufer (museorantakatu), joista suurin osa sijaitsee joen vasemmalla etelärannalla. Elokuva-, taide-, arkkitehtuuri-, viestintä- ja etnografiatieteelliset museot ovat näistä vain muutamia. Kaupunki on saanut mainetta taiteen ystävien keskuudessa tämän Mainin molemmille puolille levittyvän ainutlaatuisen kulttuuritarjonnan ansiosta. Juutalaismuseo ja historiallinen museo yhdessä lastenmuseon kanssa sijaitsevat suoraan Mainin rantaa vastapäätä. Läheltä löytyy myös muita museoita, kuten esimerkiksi the Schirn, arkeologinen ja nykytaiteen museo. Samaan aikaan Museumsufer sulattaa onnistuneesti yhteen kulttuuriset kohokohdat ja nykykaupunkikuvan. Tämän museoalueen idean syntyessä 80-luvulla, historialliset kaupungin rakennukset purettiin ja niille annettiin nykyaikainen sisustus. Toisaalta lukuisia uusia rakennuksia ja laajennushankkeita kehitettiin kansainvälisesti tunnettujen arkkitehtien suunnitelmien pohjalta. Museumsuferfest järjestetään Mainjoen penkereillä elokuun viimeisenä viikonloppuna, tällöin museot ovat auki pidempään, musiikkia ja tanssiesityksiä järjestetään kaikkialla sekä kahtena päivänä voi seurata kuuluisaa lohikäärmevene -regattaa. Tapahtuma päättyy suureen musiikin säestämään ilotulitusesitykseen.

  • Main Tower: Vuonna 1999 valmistunut 200 metriä korkea Main Tower on Frankfurt am Mainin neljänneksi korkein pilvenpiirtäjä. Aikanaan Euroopan ensimmäinen täysin lasitettu pilvenpiirtäjä on edelleen suosittu nähtävyys ja kiinnostava paikka monille turisteille ja Frankfurtin asukkaille. Se koostuu pyöreästä tornista ja suorasta viereisestä 170 metriä korkeasta nelikulmaisesta tornista. Nopein tie ylös on suurella, jopa 26 matkustajaa vetävällä hissillä, jonka nopeus on 4–7 metriä sekunnissa. Kahdelta 55. ja 56. kerroksen näköalatasanteelta on upeat näkymät koko Frankfurtin yli, aina sen horisonttiin asti. Erityisillä lattiaan asti ulottuvilla lasitetuilla tasanteilla on tarpeeksi tilaa ja maisemat antavat mahdollisuuden upeisiin valokuviin. Main Towerin ravintolassa voit nauttia herkullisesta ruoasta sekä kauniista näkymistä. Taiteesta kiinnostuneilla on mahdollisuus ihailla erikoisnäyttelyitä Landesbank Helaban aulassa tai pyynnöstä kiertää jopa koko pankin taidekokoelmaa. Perjantaisin ja lauantaisin näköalatasanne on avoinna vähän pidempään, talvella klo 21.00 asti ja kesällä klo 23.00 asti, joten käy täällä myös illalla katsomassa Frankfurtia iltavalossa. Tornin on suunnitellut Schweger und Meyer ja aulassa on kaksi modernin taiteen kappaletta: Bill Violan videoinstallaatio ja Stephan Huberin mosaiikki seinällä.

  • Frankfurtin katedraali: Frankfurtin pääkirkko on virallisesti nimetty Pyhän Bartholomewin keisarin katedraaliksi ja Frankfurtin pääkirkko on tunnistettavissa sen silmiinpistävästä korkeudesta. 1300-luvulta peräisin oleva katedraali on kuuluisa myös siitä, että sen Wahlkapelle (vaalikappeli) toimi paikkana, jossa valittiin Pyhän Rooman keisarit 1400–1800-luvuilla. Nykypäivän kirkko on viides rakennus, jonka tiedetään seisseen tässä paikassa. Vuonna 680 täällä seisoi Merovingin kappelin ja Carolingian yksiaulainen kirkko, vuonna 852 rakennettiin Carolingian keisarillisen palatsin Salvatorin basilika. Kirkko rakennettiin udelleen vuoden 1867 tulipalon jälkeen ja taas toisen maailmansodan jälkeen. Kirkolla on perinteinen romaaninen ristinmuotoinen pohjapiirros ja korkea alttari, jota koristavat Kristuksen elämää kuvaavat 1500-luvun retabletit. Muita kohokohtia ovat Maria Schlafin alttari Marian kappelissa, joka luotiin vuonna 1434, ja kuoroalue, joka on peräisin vuodelta 1352. 1500-luvulla lisättiin 328 portainen torni, joita pitkin vierailijat voivat kiivetä kaupungin ylle (huhtikuusta lokakuuhun) upeita näkymiä varten. Paikan päällä on myös pieni museo, jossa on arvokkaita liturgisia esineitä sekä urkujen kappaleita. Katedraalissa järjestetään myös konsertteja ympäri vuoden.

  • Römerberg: Historiallisen raatihuone Römerin siluetti on maailmankuulu. Kaupungin hallitus on toiminut täällä 1500-luvulta lähtien, mikä antoi aukiolle sen nimen. Römerberg, jota aiemmin kutsuttiin Samstagsbergiksi, on 900-luvulta asti ollut markkinoiden ja messujen, turnausten ja festivaalien, teloitusten, keisarillisten vaalien ja kruunausten alue. 1500-luvulla sitä pidettiin Saksan kansakunnan Pyhän Rooman valtakunnan kauneimpana aukiona. Juuri tältä aikakaudelta on lähtöisin myös oikeudenmukaisuuden suihkulähde aukion keskellä. Tämä oli ensimmäinen Frankfurtissa sijaitseva suihkulähde, jolle asetettiin patsas avoimilla silmillä vaa’an ja miekan kanssa. Muutaman askeleen päässä suihkulähteestä sijaitsee muistolaatta mukulakivien keskellä kansallissosialistien vuoden 1933 kirjanpolton muistoksi. Römerbergin itäiselle riville on ominaista historialliset ristikkorakennukset, jotka rakennettiin vuonna 1986. Fahrtorissa sijaitsee Wertheimin talo, yksi harvoista vanhakaupunkiseudun ristikkorakennuksista, joka selvisi vuonna 1944 tehdyistä ilmahyökkäyksistä. Saalgasse sijaitsee historiallista museota vastapäätä. Sen postmoderni talojen rivistö tuo suuren kontrastin ja on miltei jopa ristiriidassa Römerbergin historiallisen arkkitehtuurin kanssa.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Frankfurtin turisti-info

  Kiertomatka Saksan viinireittiä pitkin

  Saksan matkailun edistämiskeskus