Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT USA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas USA - Tutustu Yhdysvaltoihin

  On olemassa monia syitä, miksi Yhdysvallat on edelleen yksi suosituimmista matkakohteista maan päällä. Sen elinvoimainen kulinaarinen kohtaus houkuttelee parhaita kokkeja ympäri maailmaa, suurin osa maan kansallispuistoista (yhteensä yli 60) on voittanut ainakin yhden merkittävän palkinnon, ja suurin osa USA:n viidestäkymmenestä osavaltiosta on siunattu mukavalla leudolla ilmastolla ympäri vuoden. Yhdysvalloissa vallitsee ylivoimainen runsauden tunne, joka saa turistit palaamaan takaisin. Mantereen yhdeltä puolelta toiselle, voit noutaa Auto Europen vuokra-auton ja suunnata suoraan vuorille, ajaa kilometrejä taivaallisten maisemien halki ohittaen klassiset amerikkalaisten kaupunkien taivaanrannat, kuten Los Angeles ja Miami.

  USA:n matkoilla näet villit vesiputoukset, jotka virtaavat kallioperältä, harvinaisia kivimuodostelmia, jotka nousevat autiomaasta kuten katedraalit, hyvin säilyneen siirtomaa-ajan arkkitehtuurin ja kaikenlaiset villieläimet, jotka vaeltavat preerioilla, savanneilla ja rehevissä sademetsissä, jotka muodostavat tämän valtavan monimuotoisen turistimekan. Se on täydellinen kiertomatkakohde - laaja, monipuolinen maa, joka tarjoaa rajattomat mahdollisuudet jännittävälle kiertomatkalomalle perheen ja ystävien kanssa.

  Yhdysvaltojen kiertäminen merkitsee bensiinisäiliön täyttämistä, turvavyön kiinnittämistä ja matkaa kohti kaukaista horisonttia, koska USA:ssa ajaminen merkitsee yhtä paljon kuin määränpäähän saapuminen, olipa kyseessä pieni tauko Orlandossa tai pitkä loma Fort Lauderdalessa. Rentouttavasta matkasta Mainen kivistä rannikkoa pitkin saarten tutkimiseen Florida Keysissa, Yhdysvallat tarjoaa jotakin kaikkiin makuihin ja budjetteihin, ja siihen liittyy myös jännitystä auringonlaskua katsellessa Grand Canyonissa tai nauttiessa Mardi Grasista New Orleansissa.

  Auto Europe on ollut yksi kansainvälisen autonvuokrausalan tärkeimmistä yrityksistä lähes seitsemänkymmentä vuotta. Kukaan muu yritys ei tarjoa niin monia kohteita ja noutotoimistoja parhaimmilla lentoasemilla ja keskusta-alueilla ympäri maailmaa, ja lukuisia vaihtoehtoja on tarjolla pelkästään Yhdysvalloissa. Vahvoilla kumppanuussuhteilla kaikkien maailman johtavien autovuokraamojen kanssa olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laajan valikoiman ajoneuvoja aina pienistä, kustannustehokkaista autoista arvostetuimpiin brändeihin, joita nykyään nähdään tien päällä.

  USA:n matkaoppaan avulla löydät kaikki tarvitsemasi tiedot käytettävissä olevista monista vaihtoehdoista suunniteltaessa kiertomatkaa tai lomaa Yhdysvalloissa. Tutustu joihinkin maan suosituimpiin turistikohteisiin, kuten San Francisco ja Grand Canyon, sekä monet kohteet, joita sinun ei tule unohtaa matkallasi, kuten tähtigalleria Hollywood Boulevardilla. Tutustu erikoistarjouksiin säästääksesi rahaa ilmaisilla korotuksilla, lastenistuimilla, talvirenkailla, navigaattoreilla ja Auto Europen erikoisella Gold Rate -tarjouksella. Apua varauksen teossa tarjoavat varausasiantuntijamme, joihin voit ottaa yhteyttä seitsemänä päivänä viikossa numerosta +358 942 720 607, ketkä voivat löytää sinulle parhaimman auton tarpeitasi varten halvimmalla markkinoiden hinnalla.

  Tutustu alla oleviin USA:n matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta USA:ssa.

  • USA:n autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa USA:ssa.
  • USA:n kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta USA:ssa. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • USA:n ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi USA:ssa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset


  Kiertomatkat vuokra-autolla USA:ssa

  Rentouttavasta kiertomatkasta Tyynenmeren rannikkoa pitkin unelmalomalle Havaijin paratiisisaarelle, Yhdysvalloissa on satoja mielenkiintoisia kiertomatkareittejä, jotka tarjoavat kuljettajille mahdollisuuden risteillä koko maa pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Koko Kaliforniaa (eli Sunshine State) on mahdollista tutkia yhden maailman parhaimpien rannikkoteiden avulla, kun taas Amerikan pitkä Atlantin rannikko houkuttelee heitä, ketkä suunnittelevat huoletonta lomaa perheen tai läheisten ystävien kanssa, ja tarjolla on runsaasti ensisijaisia taukovaihtoehtoja, kuten New York ja Boston. Voit jopa hyödyntää yhdensuuntaisen vuokran tarjouksiamme ja noutaa auton yhdessä kaupungista (vaikkapa Los Angeles) ja palauttaa se toiseen (kenties San Francisco). Tässä on muutamia kiertomatkavinkkejä, jotka perustuvat monien asiakkaidemme palautteeseen vuosien varrella.

  Pacific Coast Highway: Kiertomatka Tyynenmeren rannikon moottoritietä pitkin on tärkein nähtävyys vierailijoille Washingtonin, Oregonin ja Kalifornian länsiosavaltioissa. Yhdistämällä Seattlen olympialaisten kansallispuiston pohjoisessa Meksikon rajan kanssa kaukaisessa etelässä, tämä 2655 kilometrin pituinen rannikkotie kulkee monien mielenkiintoisten kohteiden kautta, etenkin Columbiajoen suulla (Yhdysvaltojen seitsemänneksi pisin) ja kuuluisissa punapuumetsissä Pohjois-Kaliforniassa, joissa jotkut puut ovat yli 90 metriä korkeita. Älä unohda pysähtyä San Franciscon lumoavassa Half Moon Bayssä, josta löytyy joitakin Amerikan turmeltumattomimmista Tyynenmeren rannoista.

  The Great River Road: Tärkein kohokohta Amerikan ydinalueella matkustaville on mahdollisuus seurata Mississippijoen reittiä Great River tien varrella. Yli 4830 kilometrin pituinen reitti Minnesotan ja Meksikonlahden välillä on viehättävä kiertomatkalle, joka kulkee kymmenen eri osavaltion läpi. Matkan varrella näet monia mielenkiintoisia turistikohteita, kuten Buffalo Bill museo Iowassa ja kuuluisa State Museum New Orleansissa. Ja mikään matka Great River tiellä ei ole täydellinen ilman vierailua Mark Twainin perheen kodissa, kuka on kirjoittanut Amerikan suosituimman romaanin Huckleberry Finnin seikkailut.

  Route 66 - USARoute 66: Rolling Stones yhtyeen ansiosta maailmankuulu Route 66 kulkee miltei 4000 kilometriä kahdeksan osavaltion läpi Chicagon ja Santo Monican välillä Kalifornian Tyynenmeren rannikolla. Vuodesta 1926 lähtien tätä legendaarista reittiä on pidetty kaikkien Amerikan kiertomatkojen perustana ja siellä on runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja monia olemassa olevia jäänteitä, jotka ovat edelleen alkuperäisen tien varrella. Monille kuljettajille Route 66:n luonnonkaunein osa on tie, joka sijaitsee Grand Canyonista länteen Coloradojoella, joka nousee tasaisesti ylöspäin upeasta autiomaatasangosta ennen Black Mountains vuorten vanhojen kultakaivosten ohittamista.

  Blue Ridge Parkway: Blue Ridge Parkway, joka kattaa kaksi Virginian ja Pohjois-Carolinan itäistä Yhdysvaltojen osavaltiota, on suosittu kiertomatka Yhdysvalloissa ja se lupaa kävijöille todellisen maun Amerikan luonnollisesta loistosta. Appalakkien vuorten läpi kulkeva erittäin luonnonkaunis 755 kilometrin pituinen reitti tarjoaa sarjan upeita maisemia, jotka ovat tunnettuja rikkaasta kasvustostaan ja monenlaisista ainutlaatuisista nähtävyyksistä, kuten Linn Coven viadukti ja Mile High silta Grandfather vuorella. Älä missaa Cherokeyn historiallisen yhdistyksen ylläpitämää Oconaluftee Indian Village tapahtumaa, jolta voit saada harvinaisen näkökulman Intian alkuperäiskulttuurista.


  Mitä tehdä USA:ssa

  Hämmästyttävän monipuolinen ja henkeäsalpaavan kaunis, Yhdysvallat on täynnä tekemistä turisteille tärkeimmistä kaupungeista (jotka ovat omat kohteensa) moniin luonnonpuistoihin, jotka korostavat suurta osaa Amerikan sisämaasta. Maan suuri koko estää meitä luettelemasta suurempaa valikoimaa tärkeimpiä käyntikohteita, mutta tässä on muutama kohokohta, jotka odottavat kuljettajia vuokra-autolla Yhdysvalloissa;

  • Memphis: Tennessee'n osavaltion suurin kaupunki, Memphis, on erinomainen kohde Elvisksen, musiikin, historian ja grillin ystäville. Tämä elinvoimainen ja värikäs kaupunki tarjoaa kaiken museoista gallerioihin, teattereihin ja yöelämään, ja siellä on erittäin helppo navigoida jokilaivalla, vaunuautolla tai jalkaisin. Beale Street, josta löytyy parasta live-blues musiikkia, B.B. Kingin ja monet muut ravintolat ja baarit viettelevät matkailijoita kulinaarisilla erikoisuuksillaan ja tietysti sen rytmillä! Käy Elviksen entisessä kodissa, Elviksen, Jerry Lee Lewisin ja Johnny Cashin studiossa, sekä Rock 'n' Soul museossa. Beale Street on katu täynnä live-musiikkia, aivan kuten festareilla. Täältä löydät myös yli 100 grilliravintolaa eri mauilla! Kun haluat rentoutua, nauti pienestä veneajelusta Mississippijoella ja sen historiallisissa kohteissa.

  • Parke County, Indiana: Tällä hevoskärryt rullaavat edelleen maanteillä ja viehättävät kaupunkikeskustat muistuttavat USA:n aikaisemmasta aikakaudesta. Parke County on tunnettu siitä, että sieltä löytyy maailman suurin määrä siltoja katoksilla ja yli 30 niistä on listattu kansallisten historiallisten paikkojen rekisteriin. Alue tarjoaa myös runsaasti nähtävyyksiä, viehättäviä majataloja ja antiikkiliikkeitä. Paras aika vierailla on syksyllä, sillä ympäröivät lehdet muuttuvat upeisiin punaisen, keltaisen ja oranssin väreihin, jotka muotoutuvat täydellisesti lukuisten siltojen ympärille. Alueelta löytyy suosittuja kansallispuistoja, jonne voit lähteä patikoimaan ja veneajelulle. Voit yöpyä alkeellisissa mökeissä tai majataloissa. Parke County on myös Amish-yhteisöjen aluetta ja voit tutustua heidän elämäntapoihin markkinoilla.

  • Kalifornian hiekkarannat: Huntington Beach, joka sijaitsee Orange Countyssä Etelä-Kaliforniassa, on 16 kilometrin hiekkaranta Tyynenmeren rannikolla. Sen läheisyys Disneylandiin tekee siitä täydellisen kohteen koko perheelle. Täällä on niin paljon nähtävää ja tekemistä, ei ole ihme, että tämä on lomaparatiisi aurinkoa, surffausta ja shoppailua rakastaville. Rannalla tapahtuu koko ajan jotakin, surffaajat nauttivat aalloista, ihmiset pelaavat lentopalloa tai ottavat aurinkoa, lapset leikkivät hiekalla. Täydellinen tapa lopettaa iltasi on istua nuotion äärellä, joita voit sytyttää niille tarkoitetuilla paikoilla. Hiekkarannan läheisyydessä löytyy myös kaupunkeja, joissa voit shoppailla ainutlaatuisissa putiikeissa, markkinoilla ja ruokailla upeissa ravintoloissa. Sopivan ravintolan löytämiseen voi mennä hetki, sillä sinulla on niin paljon valinnan varaa!New York - USA

  • Intiaanikansojen historiaa: USA:ssa pyritään jatkuvasti säilyttämään ja jakamaan pohjoisamerikkalaisten alkuperäiskansojen historiaa. Alkuperäiskulttuurit ovat olleet olemassa Amerikassa tuhansien vuosien ajan ja vierailijoilla on mahdollisuus oppia lisää tutkimalla esineitä, vierailemalla museoissa, osallistumalla tapahtumiin, tutustumalla muinaisiin kohteisiin ja puhumalla Amerikan intiaanien kanssa. Amerikan intiaanien kansallismuseo Washingtonissa pitää sisällään jopa 12,000 vuotta historiaa ja sieltä löytyy yksi maailman laajimmista kokoelmista Amerikan intiaanien taidetta, töitä ja valokuva- ja mediamateriaalin kokoelmia. Cherokee-intiaanien kulttuurikeskus löytyy Tahlequahista Oklahomasta, jossa voit tutustua heidän historiaan, esineisiin ja taiteeseen, sekä ottaa osaa käsityötapahtumiin ja kuunnella tarinoita. Albuquerquessa Uudessa-Meksikossa pidetään vuotuinen heimojen kokoontuminen. Heimot juhlivat kulttuurejaan perinteisillä lauluilla ja tanssi- ja rummutuskilpailuilla.

  • Archesin kansallispuisto: Archesin kansallispuistosta Etelä-Utahissa löytyy yli 2000 upeaa hiekkakivikaarta, sekä satoja teräviä vuoren huippuja ja kalliomuodostumia. Ne muodostuivat tuhansia vuosia jatkuneen tuulen ja sateen ansiosta. Tämä kansallispuisto, joka sijaitsee jännittävän Moabin kaupungin ulkopuolella, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ihailla luonnonäidin taiteellisuutta. Kulje puiston läpi autolla tai patikoi pitkin lukuisia polkuja jalkaisin. Riippumatta siitä, miten päätät tutkia Archesia, hämmästyt varmasti. Hämmästyttävän luonnon lisäksi sinulla on mahdollisuus nähdä kalliomaalauksia, museo täynnä alueelta löytyneitä esineitä ja kulttuuria, erilaista kasvillisuutta ja eläimiä. Kansallispuiston aukioloajat vaihtelevat päivästä riippuen ja sesonkiajan ulkopuolella tietyt alueet voivat olla kiinni. Sisäänkäynnin maksu riippuu siitä, oletko matkalla autolla, jalkaisin vai moottoripyörällä.

  Hieman historiaa

  Amerikassa asui heimoja tuhansia vuosia ennen eurooppalaisten valloitusta. Vuonna 1493 Columbus saapui Amerikkaan, jonka seurauksena siirtolaisia siirtyi maahan lähinnä Espanjasta ja Iso-Britanniasta 1600-luvun alussa. Yli sadan vuoden ajan Amerikassa oli lukuisia siirtokuntia ja vuonna 1770 alkoi itsenäisyyssota, jonka seurauksena maa irtosi brittiläisestä imperiumista ja itsenäistyi vuonna 1776. Kaksi vuotta myöhemmin valittiin ensimmäinen sen ajan Yhdysvaltojen presidentti, George Washington. 1800-luvulla käytiin useita muita sotia uusien alueiden valtaamiseksi. Vuosina 1861-1865 käytiin sisällissota, jonka seurauksena orjuus lakkautettiin, uusia siirtolaisia virtasi maahan ja USA:n teollisuus lähti voimakkaasti kasvuun.

  Ensimmäisessä maailmansodassa USA oli aluksi puolueeton, mutta heidän laivan upottaminen sai heidät liittymään sotaan ympärysvaltojen puolelle. Sodan jälkeen USA:ssa astui voimaan alkoholin kieltolaki. Tummaihoisten väestö koki paljon syrjintää varsinkin Ku Klux Klaanin kasvun jälkeen ja he nousivat vastustamaan väkivaltaa. 1920-luku oli kasvun ja vaurauden aikaa. Maa nousi näkyvään asemaan kirjallisuuden ja musiikin avulla. Toisen maailmansodan alettua USA aluksi toimitti tarvikkeita liittoutuneille. Japanin hyökättyä Pearl Harborin tukikohtaa sai maan liittymään sotaan. USA selviytyi sodasta lähes ilman tuhoja, jonka ansiosta se nousi maailmanpoliittiseen asemaan.

  Sodan jälkeen alkoi vuosikymmeniä kestävä kylmä sota USA:n ja Neuvostoliiton välillä. Molemmat kilpailivat herruudesta taloudellisesti ja sotavoimien avulla. 1950-luvulla Yhdysvallat koki vahvan talouskasvun ja kaupungistumisen. Maa kohosi maailman johtavaksi kulttuuriseksi tekijäksi Hollywoodin elokuvateollisuuden ja rock and roll -musiikin ansiosta, joista tunnetuimpia ovat Marilyn Monroe ja Elvis Presley. 60-luvulla tehtiin ensimmäinen avaruuslento kuuhun ja afroamerikkalaisten asema parani. Neuvostoliiton romahdus vuonna 1990 jätti Yhdysvallat voimakkaimmaksi valtioksi maailmanlaajuisessa poliittisessa, taloudellisessa, sotilaallisessa ja yhteiskunnallisessa vallassa, joka näkyy vielä tänäkin päivänä.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta USA:ssa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenTässä on luettelo yleisimmin esitetyistä kysymyksistä, jotka toivomme auttavat sinua suunnittelemaan seuraavaa autovuokrausta USA:ssa. Amerikka on laaja maa ja täällä on monia asioita, jotka on tiedettävä matkustaessa sen viidessäkymmenessä osavaltiossa, kuten eri aikavyöhykkeet (yhteensä kuusi, mukaan lukien Havaiji ja Alaska) ja millaista adaptereita tarvitset voidaksesi käyttää sähkölaitteitasi USA:ssa, samoin kuin kaikenlaisia käteviä matkavinkkejä seuraavalle matkallesi. Jos et löydä etsimääsi vastausta tässä osiossa, soita rohkeasti päivystysasiantuntijoillemme viikon jokaisena päivänä numeroon +358 942 720 607. He voivat auttaa sinua varauksen teossa ja valitsemaan oikean ajoneuvon seuraavalle kiehtovalle matkalle Yhdysvaltoihin.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi USA:ssa?

  Oikean valinnan tekeminen autoa vuokratessa Yhdysvalloissa voi joko tehdä lomastasi ikimuistoisen, tai pilata sen, minkä vuoksi Auto Europe ylpeänä tarjoaa sinulle laajimmat ajoneuvovalikoiman markkinoilla, pienistä malleista kaupungin kiertoajeluille mahtaviin maastoautoihin ja ylellisiin autoihin, jotka ovat ihanteellisia unelmaretkelle Route 66 reitillä. Auto Europen verkkosivuilla voit venyttää budjettiasi entisestään ja nauttia suurista säästöistä polttoaineessa valitsemalla yksi economy- tai keskikokoluokan autoista. Jos matkustat perheen tai muutaman ystävän kanssa, kannattaa ehkä valita tilavampi ajoneuvo, jossa on tilaa enemmän matkustajille ja ylimääräisille matkalaukuilla, kuten vaikka suuresta tai tila-autoluokasta, jotka ovat ihanteellisia kiertomatkoille ja pitkille lomille osavaltioiden välillä. Halusitpa sitten nähdä Las Vegas tai aloittaa kerran elämässä matkan Tyynenmeren rannikon moottoritietä pitkin, hemmottele itseäsi unelmiesi autolla, joka tekee lomastasi USA:n entistä ikimuistoisemman.

   

  Mikä on USA:n valuutta?

  Yhdysvaltain dollari (USD) on virallinen valuuttaa koko Yhdysvalloissa. Euroja ei hyväksytä valuuttana, mutta ne voi vaihtaa useimmissa pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä, joita löytyy kaupungeista ja lentokentiltä. Useimmat kansainväliset luottokortit, kuten Visa, Master Card ja American Express käyvät maksuvälineenä USA:ssa. Kortin käytöstä voi syntyä lisämaksuja valuuttakurssin takia, joten tarkista asia omalta pankilta ennen matkasi. Rahannostoa varten voit käyttää useita pankkiautomaatteja USA:n pankeissa. Monissa ravintoloissa ja suurimmissa kaupoissa voit maksaa kortilla, mutta luottokortteja ei välttämättä hyväksytä pienempiä maksuja varten tai pienemmissä ravintoloissa.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee USA?

  Yhdysvallat on jaettu yhdeksään aikavyöhykkeeseen, niistä neljä suurinta ovat nimeltään Eastern Standard Time, Central Time, Mountain Time ja Pacific Time. New York on Eastern Standard Time- aikavyöhykkeellä, joka on lähinnä Suomen aikaa, vaikka ero onkin -7 tuntia. Central Time aikavyöhyke on -8 tuntia jäljessä, Las Vegas on Mountain Time aikavyöhykkeellä -10 tuntia aikaerolla, San Francisco on Pacific Time aikavyöhykkeellä, joka on -10 tuntia jäljessä Suomen aikaa.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria USA:ssa?

  Verkkovirran jännite Yhdysvalloissa on 100-127 volttia ja 60Hz. USA:ssa käytetyn pistokkeen tyyppi on A, jolla on kaksi rinnakkaista litteää terää. Jos sinulla on standardi Eurooppalainen pistoke, sinun tulee käyttää USA:ssa adapteria pistokkeen ja sähköjännitteen takia.

   

  Tarvitsenko viisumia USA:ssa?

  Suomi kuuluu viisumivapausohjelmaan, jonka mukaan Suomen kansalaisten ei tarvitse hankkia viisumia alle 90 päivän turisti-, työ-, loma-, tai vierailumatkalle Yhdysvaltoihin. Sen sijaan matkustajien on hankittava matkustuslupa ennen matkaa netistä. Jos matka kestää yli 90 päivää, tai sillä on jokin muu tarkoitus, sinun on hankittava oikeanlainen viisumi. Suomen suurlähetystö sijaitsee Washingtonissa ja koko maasta löytyy 28 kunniakonsulaattia. Pääkonsulaatit sijaitsevat New Yorkissa ja Los Angelesissa.

  Suomen suurlähetystö Washington
  3301 Massachusetts Ave NW
  Washington, DC 20008, USA
  Website: finlandabroad.fi
  Telephone: +358 9 1605 5555

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit englanniksi?

  Yhdysvalloissa virallinen kieli on englanti, mutta maassa puhutaan jopa 500:a eri kieltä. Toiseksi puhutuin kieli tällä hetkellä on espanja ja Louisianassa käytetään myös ranskaa. Havaijilla on myös oma kielensä ja Alaskassa on 20 äidinkieltä englannin lisäksi. Alla on muutamia lauseita ja sanastoa englanniksi, jotka voivat olla hyödyllisiä matkallasi.

  Hei - Hello
  Hyvää huomenta - Good morning
  Hyvää iltaa - Good evening
  Näkemiin - Good bye
  Kyllä - Yes
  Ei - No
  Anteeksi - Excuse me
  Ole Hyvä - You are welcome
  Kiitos - Thank you
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - Where is the closest ATM machine?
  Voinko matksaa luottokortilla? - Can I pay with credit card?
  Missä sijaitsee [paikan nimi]? - Where can I find [paikan nimi]?
  Paljoko se maksaa? - How much does it cost?


  Käytännöllisiä linkkejä

  USA:n turisti-info

  Matkustustiedote USA