Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO PALMA DE MALLORCA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ilmainen peruutus 48 tuntia ennen noutoa
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna maanantaista lauantaihin
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla

  Autonvuokraus Palme de Mallorca - Varaa ja säästä

  Baleaarien saaren Mallorcan pääkaupunki Palma de Mallorca on erittäin suosittu lomakohde ja erittäin hämmästyttävä. Tämä kaupunki juontaa juurensa 1200-luvulta, jolloin saaren valloittivat kristityt, maurit, roomalaiset ja talaiotit. Palma on myös historiallisten nähtävyyksien monipuolinen diadeemi, joka pitää sisällään loputtoman valikoiman gallerioita, ravintoloita, käsitöitä ja baareja - kaupunki on epäilemättä Mallorcan suurin aarre. Lähde vaeltamaan mihin tahansa suuntaan ja näet kunnioitusta herättäviä goottilaisia katedraaleja sen maantieteellisessä ja historiallisessa sydämessä, kaarevia keskiaikaisia katuja, jotka on vuorattu aristokraattisilla rivitaloilla, häämöttäviä barokkikirkkoja, lukuisia julkisia aukioita, vilkkaita boheemilaisia kaupunkiosia ja markkinoita. Voit viettää viikkoja tässä kaupungissa yksin ja löytää uutta tekemistä joka päivä. Kaupungista on tullut niin suosittu, että vuonna 2018 Palman lentokentällä kulki arviolta yhteensä 29 miljoonaa matkustajaa, mikä teki siitä kolmanneksi vilkkaimman lentokentän Espanjassa. Vallitseva Välimeren ilmasto Palma de Mallorcalla on tehnyt siitä suositun paikan, jossa on nyt runsaasti tekemistä, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Merenranta on myös erittäin suosittu lämpimien iltojen aikana, joka vetää puoleensa lukuisia auringonpalvojia. Mallorcalta löydät kuitenkin muutakin kuin vain sen pääkaupungin Palman. Lähde matkaan saaren ympäri ja tutustu vähemmin tunnettuihin rantoihin, kansallispuistoihin ja upeaan vuoristoon. Autonvuokraus Palma de Mallorcasta auttaa sinua suunnittelemaan oman matkareittisi täysin riippumattomasti.

  Auto Europe tarjoaa laajan ajoneuvovalikoiman, kenellä on pitkäaikainen kokemus autonvuokrauksesta maailmalla. Olemme tehneet yhteistyötä paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen kanssa, jotta voimme tarjota erinomaisen hinnan poikkeuksellisen asiakaspalvelun lisäksi. Laajan ajoneuvovalikoiman lisäksi tarjoamme myös laajan valikoiman autovuokraamoja ympäri saarta. Palme de Mallorca on erinomainen kohde lähteä matkalle tutkimaan Välimeren monipuolisinta ja kaunista aluetta. Saaren maisemat ovat täynnä lahtia, rantoja ja kallioita rannikolla, ja sisämaassa tyypillisiä kaupunkeja ja vuorijonoja, jotka kohoavat 1500 metrin korkeuteen. Maiseman ja kulttuurin monipuolisuus kutsuu kävijöitä tutustumaan joka Mallorcan nurkkaukseen ja tutustumaan enemmän saaren gastronomiaan. Valitse pienikokoinen auto, jos matkaat yksin tai haluat matkustaa vain kaupungissa ja rannoilla, varaa neliveto kiertomatkalle vuoristoteillä tai farmariauto isommille perheille. Olemme kehittäneet helpon ja yksinkertaisen varausjärjestelmän netissä, jossa voit vertailla eri vuokraamoja, autoja ja kaikkia vuokraehtoja. Tarjoamme mahdollisuuden myös vuokrata kauttamme erilaisia suojia vuokra-autollesi. Voit nauttia matkastasi rauhallisin mielin ja säästää aikaa vuokraamossa sinne saapuessa. Koska olemme auki vuoden jokaisena päivänä, voit ottaa yhteyttä varausasiantuntijaamme milloin tahansa aukioloaikoina puhelimitse tai sähköpostilla. Autamme sinua varauksen teossa, tai jos sinulle ilmenee ongelmia autoa noudettaessa, autamme sinua aina mielellämme. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä kaikissa kysymyksissä ja lue meidän autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Mallorcalta!

  Liikenne Palma de Mallorcassa

  Loistava tapa tutustua tähän luonnonkauniiseen Mallorcan lomakohteeseen on autonvuokraus Plama de Mallorcasta. Palmassa tulee noudattaa suurimmaksi osaksi kaikkia samoja tieliikennesääntöjä kuin muualla Euroopassa. Liikenne tärkeimmillä teillä Palmaan ja keskustassa sanotaan olevan rajallinen muutaman viikon ajan sesonkiaikana. Aikaisempi sesonkikauden alkaminen on tuonut mukanaan lisää liikennettä. MA-19 yhdistää Palma de Mallorcan kaupungin lentokentälle ja siitä voi usein tulla ruuhkainen. Siksi kannattaa varata runsaasti aikaa matkalle lentokentälle ennen lentosi lähtöä. MA-20 moottoritie toimii kehätienä kaupungin ympäri. Tämän vuoksi se voi usein olla ruuhkainen, varsinkin MA-19 moottoritien liittymässä kaupungin itäpuolella. Passeo Maritimo, joka kulkee merenrantaa pitkin ja satamalle, on ruuhkainen erityisesti iltaisin. Toinen risteys, joka kannattaa pitää mielessä, on MA-1 MA-20 moottoriteiden risteys kaupungin länsipuolella. Yleisesti ottaen ruuhkaa ilmenee aamuisin ja iltaisin ja tietenkin sesonkiaikana turismin lisääntyessä. Tiet ovat kaupungissa hyvässä kunnossa, mutta pienemmät niistä saattavat olla erittäin kapeita ja epämukavia suuremmille autoille. Kaupungissa pidä aina silmällä jalankulkijoita, sillä heillä on tapana ylittää tie missä tahansa kohtaa. Pyöräily on hyvin yleistä ja autoilijoiden on jaettava tie yhdessä pyöräilijöiden kanssa. Suosittelemme sinua myös tutustumaan Espanjan kuljettajan oppaaseen, jossa voit lisää paikallisista liikennesäännöistä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Palma de Mallorcalla

  Palma de Mallorcan keskustassa on lukuisia maanalaisia parkkipaikkoja. Jos et ole koskaan aikaisemmin käynyt kaupungissa, kannattaa pysäköidä keskustan ulkopuolelle ja matkustaa linja-autolla, sillä ajaminen voi olla monimutkaista. Passeo Maritimon katedraalin ja päärautatieaseman vieressä sijaitsevat maanalaiset pysäköintialueet, jotka ovat erityisen hyödyllisiä keskustaan suuntaaville, mutta ne täyttyvät hyvin nopeasti. Suurin osa pysäköintialueista ovat maksullisia, mutta esimerkiksi Porto Pi:n ostoskeskuksessa voit pysäköidä ilmaiseksi ensimmäisen tunnin ajan. Kaupungista löytyy myös ilmaisia pysäköintialueita, mutta niitä voi olla vaikea löytää. Maksullisista katupysäköintipaikoista voit maksaa lähellä löytyvillä lippulaitteilla, ja sinun on merkittävä saapumisaikasi ja lähtöaika näkyville tuulilasille. Keltaisella merkityille alueille pysäköinti on kielletty ja siniselle sallittu. Monissa Mallorcan kaupungeissa pysäköintiä voidaan rajoittaa esimerkiksi seuraavana päivänä pidettävien markkinoiden takia. Markkinoista ja muista tapahtumista ilmoitetaan tiekylteissä, joten pidä niitä silmällä. Jos pysäköit laittomasti, voit joutua maksamaan sakon tai auto voidaan hinata pois.

  Mallorcan lentokenttä

  Palma de Mallorcan lentokenttä tunnetaan myös nimellä Son Sant Joanin lentoasema. Lentokenttä sijaitsee kahdeksan kilometriä itään Palma de Mallorcasta. Lentokentältä liikennöi linja-autoyhteys kaupungin keskustaan saapuneiden lentojen terminaalista 15 minuutin välein. Madridin ja Barcelonan jälkeen Mallorca on Espanjan kolmanneksi suurin ja yksi vilkkaimmista lentokentistä Euroopassa kesällä, jossa on neljä terminaalia. Lentokenttä palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä lentoja ympäri vuoden, ja siellä liikennöi suurin osa eurooppalaisista lentoyhtiöistä ja monia halpalentoyhtiötä. Monet lentoyhtiöt tarjoavat vain sesonkilentoja. Suomeen suoria ja tällä hetkellä vain sesonkilentoja tarjoavat Finnair, Norwegian ja Thomas Cook. Palman lentoaseman historia alkaa 1920-luvulta, jolloin sitä käyttivät lähinnä vain vesilentokoneet. Vuosien varrella lentokentällä on tehty useita parannuksia ja uudistuksia ja vuonna 1965 rakannettiin uusi terminaali. 80-luvulta saakka matkustajamäärä kasvoi räjähdysmäisesti, jolloin lentokentälle päätettiin rakentaa toinen terminaali vuonna 1997. Lentokentältä löytyy suuri määrä palveluita, mukaan lukien ravintolat, kaupat, pankkipalvelut, posti, palvelut liikuntarajoitteisille matkustajille, langaton nettiyhteys ja VIP-tilat.

  Palma de Mallorca lentokenttä (PMI)
  Osoite: 07611 Palma, Baleaarit, Espanja
  Nettisivut: www.aena.es
  Puhelin: +34 913 211 000

  Tekemistä Palma de Mallorcalla

  Palmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että yksi päivä tuskin antaa tarpeeksi aikaa tutustua kaikkiin pääkaupungin nähtävyyksiin. Naurettavan korkeat palmupuut ranta-alueella ja luonteva vanhakaupunki täynnä maurien arkkitehtuuria luovat yhdessä rennon tunnelman. Aurinkoiset asutusalueet metsänvihreillä ikkunaluukuilla kattavat kaarevan lahden, jonka rannalla pikkukaupat myyvät kalatarvikkeita. Rantaklubit ovat varustettu aurinkotuoleilla ja aurinkovarjoilla hiekalla ja satamassa puiset veneet kelluvat hiljalleen aallokossa. Lähde kävelyretkelle tai vuokraa itsellesi polkupyörä ja lähde matkaan tietä pitkin, joka kulkee rannikolla paellan ruokapaikkojen ohi El Bungalowissa ja äänekkään Purobeachin klubin takana. Kapeiden sivukatujen ja mukulakivisten aukioiden tutkiminen tuo esiin pienempiä kaupungin helmiä, kuten paikallisia leipomoja, jotka tarjoavat kotitekoista ensaimadasia (perinteinen kelan muotoinen kakku). Kaupunkia usein verrataan Barcelonaan, mikä ei ole ihme sen Gaudín kaltaisten jugendtyylisten rakennusten, tapas ravintoloiden ja pienen pääkadun ansiosta täynnä kukkakauppiaita. Kävimme läpi parhaimmat Palman nähtävyydet ja listasimme muutaman mielestämme arvokkaimman kohteen.

  • Bellverin linna: Hyvin säilynyt 1300-luvun kuninkaallinen linnoitus tuoksuvalla mäntypuulla pitää sisällään mielenkiintoisen museon, ja täältä on upeat näkymät Palman lahdelle. On vaikea uskoa nähdessä tämän hyvin ylläpidetyn linnan, että se on seisonut samalla paikalla lähes 700 vuotta. Jaume II aloitti rakentamisen 1300-luvulla ja se on hyvin ainutlaatuinen muiden Espanjan linnojen keskuudessa, sillä se on kokonaan pyöreä. Kolme suurta tornia ympäröivät keskussisäpihaa, jota yhdistää kaari. Itse sisäpihalla on kaksi tasoa, pohjakerroksessa puolipyöreät kaaret ja tasainen katto, ylemmältä tasolta löytyy goottilainen kaari ja holvi. Kävele vallihaudan ympäri, kiipeä katolle ja katso alas pihalle, jossa voit verrata eri tyylien kontrastia. Siellä ollessa katso kaupunkiin ja lahdelle, joka on yksi parhaista näkymistä Palmassa. Bellver tarkoittaa 'ihanaa näkymää' katalaaniksi. Useita vuosisatoja linnaa käytettiin vankilana. Nykyään täällä on Palman kunnallishistorian museo, joka esittää kaupungin kehitystä erilaisilla historiallisilla löydöillä, talaiotien, roomalaisen, arabialaisen ja espanjalaisen keramiikan avulla. Pääset linnalle autolla tai linja-autolla Placa Gomilasta ja kiipeä Carrer de Bellverin yläpuolella olevan mäntymetsän läpi ja näe kappeli matkalla. Linna on auki vuoden ympäri ja liput ovat erittäin edullisia. Sunnuntaisin pääsymaksu on ilmainen kaikille.

  • Palman vanhakaupunki: Vierailu Palman viehättävässä vanhassakaupungissa on aina erittäin suositeltavaa, jonka katukuvaan roomalaiset, maurit, kristityt ja arabit jättivät jälkensä vuosisatoja sitten. Espanjan kielellä se tunnetaan nimellä "El Casco Antiguo" ja täältä löytyvät suurin osa tunnetuista nähtävyyksistä, kuten majesteettinen La Seun katedraali, Almudainan kuninkaallinen palatsi ja Es Baluardin nykytaiteen museo. Jos sinulla on aikaa, laita kartta syrjään, sillä yksinkertaisesti vaeltaminen näillä keskiaikaisilla kaduilla on todellinen ilo ja voit selvittää, minne ne sinut johtavat. Goottilaiset kirkot, luonnonkauniit aukiot ja vuosisatoja vanhat terassit täyttävät alueen. Antiikin ystävät varmasti innostuvat vanhoista kirjakaupoista, antiikkihuonekaluista ja jopa vanhoista Vespa -myymälöistä. "Golden mile" ostoskatu on myös osa tätä historiallista keskustaa ja täyttää nykyajan tyylitajut. Siihen kuuluu tyylikäs katu, Passeig del Born, joka yhdistyy Avenida de Jaime III katuun ja liittää yhteen joitakin maailman tunnetuimmista ja ylellisimmistä design-brändeistä. Pysähdy matkasi varrella nauttimaan perinteisestä ensaimadan leivonnaisesta yhdessä monista kahviloista, tai nauti kolmen ruokalajin gourmet-lounas valitsemassasi ravintolassa. Ilta on paras aika kokeilla tapasta ja vilkkaat baarit kilpailevat keskenään kaikkein kekseliäimmistä ja makuja yhdistelevistä tapaksista.

  • La Seu katedraali: La Seu, paikallisesti tunnettu yksinkertaisesti nimellä Palman katedraali, on välttämätöntä nähdä vierailusi aikana Palmassa. Katedraali rakennettiin Jaakon II:n vallan aikana Palman vanhankaupungin ympäröimälle muurille. Goottilainen roomalaiskatolinen katedraali on 44 metriä korkea, joka on maailman kaikkien goottilaisten katedraalien toiseksi korkein (Beauvais'n katedraalin jälkeen Ranskassa). Katedraali on Mallorcan merkittävin muistomerkki, koska se yhdistää täydellisesti viimeisen kahdeksan vuosisadan historian. Rakennustyöt alkoivat kuninkaallisesta kappelista 1300-luvun alussa Mallorcan kruunun ensimmäisen hallitsijan Jaakon II aikana. Rakennuksen sisustukseen vaikutti voimakkaasti 1700- ja 1800-lukujen barokki, erityisesti alttaritaulujen, maalausten ja veistosten muodossa. Astu sisään katedraaliin ja ymmärrät, miksi monet kutsuvat sitä valon katedraaliksi. Kaiken kaikkiaan La Seussa on 61 lasimaalausta, joista näyttävin on keskeinen ruusuikkuna, jonka kautta aamuaurinko valaisee rakennuksen sisältä. Katon tukevat ohuet pilarit ovat joitakin maailman ohuimpia kantavia pilareita ja rakennus pysyy paikallaan tukevien ulkoisten koristeellisten tukipilareiden ansiosta, vaikka katedraalin länsiseinä vaurioitui pahasti maanjäristyksen aikana vuonna 1851. Sisälle La Seusiin pääsee Chapter museon sisäänkäynnin kautta ja siitä peritään pieni sisäänpääsymaksu.

  • Velero Rafael Verdera: Purjehdi kuin vanhan ajan tutkimusmatkailija Velero Rafael Verderan laivalla, joka on yksi Espanjan vanhimmista purjealuksista. Ibizalla rakennettu ja vuonna 1841 teloiltaan laskettu laiva on toiminut uskollisesti puolentoista vuosisadan ajan rahtilaivana Baleaarien saarten ja useiden mantereen kaupunkien välillä. Purjealuksen rakensivat puusta kokeneet merimiehet ja aluksen linjat ja muotoilu ovat todella klassisia. Tämä puinen alus vie matkailijat yksinkertaisempaan aikaan, kun tutkimusmatkailijat käyttivät tähtiä ja muutamia peruslaitteita navigointiin. Huolellisesti kunnostettu, jotta se voi tarjota aidon kokemuksen, alus tarjoaa ihanteelliset puitteet yksityiselle tapahtumalle, perhematkalle tai rauhalliselle kiertueelle ympäri saarta. Vaihtoehtoja ovat retket auringonlaskun aikaan, valaiden katseluretket ja päivittäiset purjehdusretket enintään 60 matkustajan ryhmille. Jos haluat kokea jotain hieman erilaista, suunnittele yritystapahtuma, tiimiviikonloppu tai romanttiset häät tällä historiallisella aluksella. Saatavilla on täysin varusteltu keittiö grilleillä tuoreiden elintarvikkeiden ja tapaksen valmistamiseksi. Miehistön esittää sirkusakrobatiaa ja tarjolla on myös muutakin viihdettä. Laiva löytyy Palman Paseo Maritimon satamasta, mutta matkareitin ja alkupisteen voi halutessa sopia kaikista Baleaarien satamista.

  • Caló d'es Grells lahti: Vain noin kolmen kilometrin päässä Palma de Mallorcan keskustasta sijaitsee tämä hiljainen ranta kallioilla, kivillä ja karkealla hiekalla. Sen veden laatu vaihtelee virtojen ja kauden mukaan, mutta useimmissa tapauksissa voit nauttia uimisesta täysin kristallinkirkkaassa vedessä. Ranta sijaitsee Dique del Oestessa Puntas Grellsin ja Cova di Colomin välissä, Porto Pitä vastapäätä sotilaallisella alueella. Torre de Portopí on Espanjan vanhin majakka, jota ei ole muutettu ja on ollut olemassa jo 1300-luvulta saakka. Sisältä löytyy maailman yksi tärkeimmistä majakan linssien kokoelmista. Alueelta löytyy San Carlosin linna 1600-luvulta, jonne on perustettu sotamuseo ja vierailijoilla on mahdollisuus vierailla lahdella sijaitsevissa kohteissa, kuten Porto Pin ostoskeskus, Mariventin palatsi ja kasvitieteellinen puutarha. Monet Mallorcan asukkaista käyttävät tätä rantaa lyhyitä kävelymatkoja tai pyöräretkiä varten ja rentoutuvat täällä niin talvella kuin kesällä. Rannasta on myös tullut epävirallisesti Palman nudistiranta, joten älä ujostele! Pääset rannalle pientä puuportaikkoa pitkin ja täältä on upeat näkymät merelle, kaupunkiin ja vuorille. Rannalle on helppo päästä, koska se on hyvin merkitty. Palma de Mallorcan keskustasta rannalle pääsee jalkaisin, polkupyörällä, bussilla tai omalla autolla. Voit jättää autosi alueen nimetylle pysäköintialueelle.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Palma de Mallorcassa

  Kun on kyse nähtävyyksistä ja pysymisestä aktiivisena, Mallorcalla kummastakaan ei ole puutetta. Suurimmasta kaupungista Palmasta löytyy lukuisia seikkailumahdollisuuksia, jotka odottavat sinua kaupungin ulkopuolella. Saaren koon takia sinun ei koskaan tarvitse matkustaa kuin vain pari tuntia autolla. Autovuokraamot Plama de Mallorcassa auttavat sinua järjestämään tarvittavan auton suunnitelmiesi mukaan. Veneretket, kiertoajelut, parhaat nähtävyydet, arvokkaat matkat ja paljon muuta tekemistä löytyy Mallorcan saaren eri osista jokaiseen makuun.

  Menorca

  Menorcan saari jää jonkin verran boheemin sisarsaarensa Ibizan ja suuremman, perheystävällisen Mallorcan varjoon, jonka ansiosta sen on annettu kehittyä omaan tahtiin, jota taas nykyään pidetään saaren siunauksena. Menorca on onnistunut säilyttämään oman turmeltumattoman identiteettinsä, koska 1970-luvulla pakettilomien kukoistamisen aikana tehtiin pitkäjänteinen päätös vastustaa intensiivistä kehitystä, joka näkyy useissa Espanjan rannikon osissa. Se on melkein kuin hyvin pidetty salaisuus. Menorca ansaitsee kuitenkin enemmän kunnioitusta. Jos minun pitäisi valita yksi sana saaren piirteeksi, se olisi rentoutuminen. Menorca on loma sanan todellisessa merkityksessä, täällä vietetään rentoa elämäntapaa ja on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia purjehduksesta ja melonnasta kävelyyn ja uimiseen. Vaihtoehtoisesti voit yksinkertaisesti maata valkoisilla hiekkarannoilla, jotka näyttävät olevan enemmän Karibialta kuin Välimereltä. Itse asiassa, vaikka saari onkin vain viidesosa Mallorcan koosta, sillä on 200 km rantaviivaa täynnä rantoja. Saaren pohjoisrannat ovat enemmän kivikkoisia ja niillä on paljon vähemmän tungosta. Jos haluat tutustua niihin, tarvitset oman liikennevälineen ja niille pääsee parhaiten veneellä. Hiekkarannat eivät ole ainoa tapa nauttia Menorcan kauniista rannikosta. Cami de Cavalls on saaren ympäri kulkeva polku ja muutamat yritykset tarjoavat opastettuja kierroksia polkua pitkin. Keväällä villi luonto näyttää kaikki värinsä ja on upea näyttämö, kuten esimerkiksi kasvillisuus Es Graun takana. Koko saari nimettiin Unescon biosfäärialueeksi vuonna 1993 ja saarelta löytyy myös historiaa. Saaren kaakkoispuolella lähellä lentokenttää löytyy monia salaperäisiä esihistoriallisia hautakumpuja ja asutuskeskuksia, kun taas muutama tuhat vuotta myöhemmin brittiläiset jättivät jälkeensä huomattavia rakennelmia, lähinnä Fort Marlboroughia Mahónin sataman sisäänkäynnin luona.

  Incan markkinat

  1300-luvulta lähtien Incassa on pidetty markkinat joka torstai. Nämä markkinat ovat yksi suurimmista Mallorcalla ja se on ihanteellinen paikka ostaa nahkatuotteita, koruja, käsitöitä, vaatteita, kasveja ja muita tavaroita. Paras tapa matkustaa markkinoille on junalla, sillä se on aivan aseman vieressä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse löytää parkkipaikkaa autolle. Joka torstai Inca avaa viikoittaisen katumarkkinansa ja Mallorcan markkinakauppiaat matkustavat kaupunkiin näitä värikkäitä ja elinvoimaisia markkinoita varten, mikä tekee siitä yhden Mallorcan suurimmista. Se on erikoistunut nahkatavaroihin, mutta voit tehdä ostoksia ja saada alennuksia myös muista tavaroista ja ruokatarvikkeista, kuten hedelmistä ja vihanneksista. Markkinoilta löytyy sekoitus erilaisia kojuja valmiilla hinnoilla, joiden kauppiaat rakastavat tinkimistä. Älä siis ujostele ja valmistaudu tekemään elämäsi parhaita tarjouksia. Vaikka et halua tehdä ostoksia, voit nauttia kävelystä eri kojujen ohi ja ihailla käsitöitä paikallisista oliivipuusta, koruja ja käsintehtyä saippuaa. Voit helposti viettää useita tunteja vaeltelemalla satojen kojujen kesken. Incaa pidetään Mallorcan "nahkakaupunkina" ja se sijaitsee suoraan saaren keskustassa päätien varrella Palmasta Alcudiaan. Muista tulla markkinoille aikaisin, jotta saat parhaat tarjoukset! On olemassa useita yrityksiä, jotka tarjoavat järjestettyjä retkiä Incan markkinoille. Voit viettää siellä ryhmän kanssa pari tuntia ja sitten lähteä takaisin päiväsaikaan pitkän shoppailuaamun päätteeksi täynnä mallorcalaista tunnelmaa. Itse Incan kaupungissa ihanan kompaktissa keskustan vanhassa korttelissa on helppo navigoida ja voit helposti löytää monia erinomaisia putiikkeja ja kodikkaita kellariravintoloita, joissa voit pysähtyä ja kokeilla perinteisiä Mallorcan ruokia.

  Katmandu huvipuisto

  Sinua odottaa oikea seikkailu Katmandun huvipuistossa Mallorcalla, joka on äänestetty Espanjan toiseksi parhaaksi huvipuistoksi! Se sijaitsee kätevästi Calviá Beachin sydämessä ja vain 250 metrin päässä merestä. Voit nauttia ajastasi täysin oman halusi mukaan joustavien lippujen avulla. Huvipuisto perustettiin vuonna 2007 sen ikonisen nähtävyyden kanssa The House, ja on sittemmin kasvanut myyttiseksi teemapuistoksi ja lomakeskukseksi, jossa on yli 10 nähtävyyttä. Täällä vieraat voivat aloittaa odottamattoman seikkailun, kokeilla jännittäviä laitteita, nähdä unohtumattomia 4D-elokuvia ja pitää hauskaa vedessä. Lumoavasta perhelomasta mielenkiintoisiin seikkailuihin jännitystä hakeville - jokaiselle on tarjolla loputon vapaus leikkiä ja pelata Katmandun puistossa. Lasten lempikohteita ovat Katlantis Splash Park ja Katlantis Soft Play Adventure, kun taas jännitystä hakeville on tarjolla 16 metriä korkea K3 Climb tai taisteluita zombieta vastaan. Erityiset vuorovaikutteiset teematapahtumat ja myyttiset olennot kertovat sinulle paikan myyteistä ja legendoista ja voit nauttia Steampunk-paraateista, näyttelyistä, tanssista ja kasvomaalauksista kaiken ikäisille. Maukkaita herkkuja, suolaisia välipaloja, virvoitusjuomia ja aikuisten juomia on saatavilla puiston ja naapurihotellin sisällä kaikille vierailijoille koko päivän ajan. Varmista, että vierailet Make A Mythical -myymälässä The Housessa, jossa voit luoda ja viedä kotiin oman mukautetun myyttisen hahmon. Löydä ainutlaatuisia lahjoja ja matkamuistoja puiston matkamyymälöissä. Voit ostaa verkossa kolme erilaista lippua. Peruslipulla pääset jokaiseen huvipuiston kohteeseen kerran ja voit käyttää sitä useamman päivän. VIP lipulla pääset rajoittamattomasti kaikkiin kohteisiin 24 tunnin sisällä. Lopuksi sinulla on mahdollisuus ostaa VIP Unlimited, johon edellisen lisäksi sisältyy rajoittamattomasti juomia ja yksi menu puiston baarissa.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Roomalaiset perustivat Palma de Mallorcan noin 123 eKr talaiottien siirtokunnan jäännöksille. Rooman valtakunnan aikana kaupunki joutui erilaisten hyökkäysten kohteeksi, jonka jälkeen se oli ensin bysanttien ja sitten maurien hallinnassa. Vuosina 902–1229 kaupunki oli maurien hallinnon alla, mutta harjoitti paljon uskonnonvapautta. Lopuksi kaupugin valloitti kuningas Jaakko I 31. joulukuuta 1229. Hän perusti kunnan, jota hallitsi kaupungin yliopisto ja Mallorcan kuningaskunta. Palmasta tuli Mallorcan ja Perpignanin kuningaskunnan yhteinen pääkaupunki Jaakko I kuoleman jälkeen. 1500-luvun alku toi kaupungille epävakautta. Kaupallinen toiminta väheni veljeskunnan kapinan vuoksi, sekä Turkin ja Berberin merirosvot hyökkäsivät kaupunkiin usein. Tämä epävakaus kesti 1600-luvun loppuun, jonka aikana kaupunki jaettiin kahteen osaan, jotka vaikuttivat kaupungin sosiaaliseen ja taloudelliseen asemaan. Vuonna 1714 Barcelonan kaatumisen jälkeen Espanjan perimyssota päättyi ja se oli myös Aragonin kuningashallituksen loppu. Kaupunki erotettiin sen jälkeen saaren hallituksesta ja perustettiin Palma de Mallorcaksi, josta tuli sen virallinen nimi. Espanjan Charles III poisti 1700-luvulla espanjalaisten Amerikan kolonioiden ja sataman kaupankäynnin kiellon ja Palma de Mallorcan kaupallinen toiminta alkoi jälleen kukoistaa.

  1800-luvun alussa kaupungista tuli turvallinen paikka Katalonian ja Valencian Napoleonin miehityksessä olevilta alueilta karkotetuille ihmisille. Vuonna 1833 Palmasta tuli Baleaarien uuden maakunnan pääkaupunki. 1800-luvulla kaupunki koki talouskasvua uusien meriteiden laajentumisen ja väestön kasvun myötä. Palmasta tuli sosialistien tukikohta Espanjan sisällissodan aikana ja suuri taistelu tuhosi suurimman osan kaupungista miltei maan tasalle. Lopulta voittaja kenraali Franco muisti saaren uskollisuuden ja palkkiona hän aloitti rakennusbuumin 1950- ja 60-luvuilla, joista suuri osa oli korkeita hotelleja. Jo 1950-luvulla alkanut massamatkailu aiheutti Palmassa ja muualla saarella joitakin jyrkkiä muutoksia. Siitä tuli suosituin kohde matkailijoille ja uusille työntekijöille Manner-Espanjassa. Tämä matkailun aalto toi taloudellista kasvua ja korkeaa työllisyyttä. Vuonna 1983 Baleaareista tuli yksi Espanjan autonomisista alueista, joiden pääkaupunki oli Palma de Mallorca. Nyt Palma on suosittu matkailukohde ja kaupungissa käy vuosittain tuhansia matkailijoita. Saarelaiset nauttivat nyt Espanjan korkeimmasta elintasosta, jossa on hyvin rento ilmapiiri.

  Palma on suuri kaupunki ja satama, joka sijaitsee maantieteellisesti Mallorcan lounaisosassa. Kaupunki sijaitsee suurella rannikonlahdella Palmassa läntisellä Välimerellä. Palmaa reunustavat kiviset salmet ja eteläisen puolen venesatamat, kun taas monet matkailukeskukset sijaitsevat kaupungin itäpuolella. Keskialue on yleisesti litteä hedelmällinen tasanko, joka tunnetaan nimellä Es Pla. Palmasta kaakkoon sijaitsee Caberan saari ja länsipuolella Dragonana, joista molemmat ovat asumattomia. Palmassa vallitsee tyypillinen Välimeren alueen ilmasto lämpimillä keskilämpötiloilla ja kausittaisilla sateilla. Kesät ovat kuumia ja kuivia, jolloin korkein keskilämpötila on 29°C-31°C. Keskimääräinen talven keskilämpötila on öisin 5°C–9°C. Mallorcan vuotuinen sademäärä vaihtelee ja on hyvin epäsäännöllinen. Lähes puolet Mallorcan väestöstä asuu Palmassa, ja se on Espanjan 12:sta suurin kaupunkiseutu. Palman kaupunki on yksi Espanjan monikulttuurisimmista yhteiskunnista, jonka väestöllä on hyvin erilaiset taustat. Monet tulevat kaikkialta Espanjasta ja Euroopasta, sekä huomattava määrä Afrikasta ja Etelä-Amerikasta.

  Matkustaminen Palma de Mallorcassa

  Autovuokraamot Palma de Mallorcassa tarjoavat ajoneuvoja omatoimisille matkoille kaupungin ulkopuolelle, mutta kaikista paras ja käytetyin liikennemuoto Palmassa ovat linja-autot. Ne liikennöivät niin kaupungissa kuin myös ympäri saarta ja sinulla on lukuisia vaihtoehtoja. Tämän lisäksi sinulla on käytössäsi Palman metro, jolla on kaksi linjaa ja 19 pysäkkiä. Metro ei kuitenkaan liikennöi kaupungin nähtävyyksillä, vaan Plaça d'Espanyan Intermodal-asemalta yliopiston kampukselle. Se on kätevä opiskelijoille, mutta vähemmän turisteille, ellet halua käydä eri kohteissa kaupungin pohjoispuolella. Kaupungin takseissa on mittarit, mutta jos matkustat kaupungin ulkopuolelle, sovi hinnasta etukäteen. Taksin voit kutsua kadulla tai mennä kaupungin keskustassa oleville taksiasemille. Erittäin suosittua on myös polkupyöräily, mikä on loistava tapa tutustua Palmaan. Monet vuokraamot vuokraavat kaupunki- ja maastopyöriä.

  Linja-autot

  Palmassa ja sen esikaupunkialueilla liikennöi 29 paikallista linja-autoa, joita hoitaa EMT. Linja-autojen lippuja voi ostaa suoraan kuljettajalta. He eivät yleensä hyväksy suuria määriä rahaa, joten varaa matkalle mukaan kolikoita. Kaikissa kaupungin busseissa on vain yksi hinta, joten sinun ei tarvitse määrittää määränpääsi kuljettajalle.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Palma de Mallorca turisti-info

  Takaisin alkuun