Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MALLORCA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Mallorcalla - Varaa ja säästä

  Mallorcan saari Espanjassa on saavuttanut valtavan suosion kaikenikäisten ihmisten kesken viime vuosina. Mallorcaa ei kannata pitää paikkana, joka tunnetaan massaturismista tai joka soveltuu vain nuorille juhlintaan. Mallorca on kohde, jolla on äärimmäisen kaunis ja monipuolinen maisema alkaen pienistä lahdista kristallin sinillä tai smaragdivesillä pitkiin hiekkarantoihin mäkisellä maastolla, joka on täynnä historiallisia kyliä. Minne tahansa matkasi sinut vie, Mallorcan viehätys ei koskaan lopu. Jopa elokuun puolivälissä turismisesongin aikana voit löytää hiljaisia paikkoja - vaella kukkulaluostareille, pyöräile kylien läpi, istu yötaivaan alla ja tee matkastasi Mallorcalla unohtumaton. Vietä hiljaisia hetkiä oliivi-, johanneksenleipä- ja mantelipuiden keskellä ja pian rakastut Mallorcan sisämaan hiljaiseen viehätykseen. Kesä on yksi pitkä juhla, ja kylän festivaalit tarjoavat täysin toisenlaisen kuvan saaren elämästä. Mallorcan merkittävin ja tunnetuin nähtävyys on tietenkin sen suurimman kaupungin, Palma de Mallorcan vanhakaupunki. Jos haluat täyden vapauden tutkia tätä upeaa saarta, valitse itsellesi sopivin vuokra-auto. Autonvuokraus Mallorcalla on edullisin tapa tutustua saaren monipuolisiin maisemiin, mukaan lukien paitsi rentouttavat rannat, mutta myös viehättävät kylät saaren sydämessä.

  Auto Europe on johtava autonvuokrauksen välittäjä verkossa, joka tarjoaa palveluitaan yli 24,000 eri kohteessa 180 eri maassa. Yli 60 vuoden ajan olemme rakentaneet laajaa verkostoa sekä kansainvälisten, että paikallisten autovuokraamojen kanssa, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vaivatonta ja laadukasta autonvuokrauspalvelua. Olitpa menossa työmatkalle tai perheen kanssa lomalle, me toimitamme sinulle sopivan auton haluamastasi autoluokasta. Vuoristo, hiekkarannat, pikkukaupungit ja lukuisat aktiviteetit ovat helposti saavutettavissa omalla autolla riippumatta muista. Haluamme varmistaa, että teet mahdollisimman hyvän ja tietoon perustuvan päätöksen, joten olemme tehneet eri vuokraamojen ja autojen vertailusta helppoa ja esitämme autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Mallorcalta. Näet hinnan lisäksi kaikki valitsemasi auton vuokraehdot ja lisät, sekä voit kauttamme varata valmiiksi erilaisia suojia vuokra-autollesi. Käytä hyödyksi myös erilaisia erikoistarjouksia ja korota autosi joko parempaan autoluokkaan maksutta, tai lisää varaukseesi ilmainen lisäkuljettaja. Mitä tahansa etsitkin, löydät sen kauttamme. Meidän palvelunumero on avoinna joka päivä ja voit soittaa, jos sinulla kysyttävää autonvuokrauksesta Mallorcalla. Varaa vuokra-auto Mallorcalta netissä ja nauti unohtumattomasta lomasta tällä kauniilla saarella!

  Liikenne Mallorcalla

  Saari sopii mainiosti heille, jotka nauttivat ajamisesta vuoristoisilla ja rannikkoreiteillä täynnä mutkittelevia teitä kauniilla maisemilla. Mallorcan tiet ovat yleensä erinomaisessa kunnossa, vaikka saaren pohjois- ja länsipuolella on muutamia rannikkoteitä, jotka eivät sovellu herkimmille kuljettajille (Sa Calobra ja Formentor). Näiden kallioperäisten rannikoiden kapeat tiet sopivat ihanteellisesti moottoripyöräilylle. Saaren päätie on Ma13-moottoritie, joka kulkee saaren läpi viistosti ja yhdistää Palman lännessä Alcúdian pohjoispuolella. Oman auton avulla voit nähdä luontopuistoja, eristäytyneitä lahtia ja vuoristoja. Ajaminen Mallorcalla on suhteellisen turvallista niin kauan, kuin noudatat sääntöjä. Jos rikot joitakin liikennesääntöjä, joudut maksamaan sakon joko paikan päällä tai sakkomaksu toimitetaan vuokraamollesi. Paikallinen autovuokraamosi Mallorcalla veloittaa sakkomaksun ja yleensä sen lisäksi käsittelymaksun luottokortiltasi. Liikenteen kasvu saarella näkyy aina sesonkiaikana. Ole erityisen varovainen ajaessasi Mallorcalla kesäkuukausina. Jalankulkijoille on annettava ylittää tie ja heitä kannattaa pitää silmällä, sillä ihmiset ylittävät tietä missä tahansa. Autoja voi olla pysäköitynä suojatien eteen, joten ole tarkkana saapuessasi suojatielle ja varo jalankulkijoita. Vältä ajamista ruuhka-aikoina ja kapeilla kujilla, jolla voi myös olla pysäköitynä autoja molemmilla puolilla. Lisätietoja ajamisesta ja liikennesäännöistä Espanjassa voit löytää täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Mallorcalla

  Mallorcalla pysäköintipaikan löytäminen voi olla helppoa tai vaikeampaa sesonkiajasta ja paikasta riippuen. Suosituilla rannoilla ja Palma de Mallorcan keskustassa voi olla hieman hankalaa löytää vapaata paikkaa sesonkiaikana. Kaupungissa on ilmaisia ja maksullisia pysäköintialueita ja maksullisista paikoista voit maksaa lähellä löytyvillä lippulaitteilla. Muista, että keltaisella värillä merkityille alueille pysäköinti on kielletty, mutta siniselle on sallittu. Jos pysäköit rajoitetulla pysäköintialueella, sinun on merkittävä saapumisaikasi ja lähtöaika näkyville tuulilasille. Monissa Mallorcan kaupungeissa kannattaa kiinnittää huomiota pysäköintialueiden ympärille sijoitettuihin merkkeihin, jotka voivat viitata seuraavana päivänä pidettäviin markkinoihin tai muihin tapahtumiin ja varmista, että pysäköit laillisille pysäköintipaikoille. Muuten saatat joutua maksamaan sakkoja tai autosi voidaan hinata pois.

  Mallorcan lentokenttä

  Palma de Mallorcan lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Son Sant Joanin lentoasema, sijaitsee kahdeksan kilometriä itään saaren suurimmasta kaupungista, Palma de Mallorcasta. Neljän terminaalinsa ansiosta tämä on kolmanneksi suurin lentokenttä Espanjassa Madridin ja Barcelonan jälkeen, ja yksi vilkkaimmista Euroopassa kesällä. Lentokenttä palvelee kotimaan ja kansainvälisiä lentoja ympäri vuoden. Suuri määrä eurooppalaisia lentoyhtiöitä liikennöi lentokentällä, mukaan lukien monet halpalentoyhtiöt. Suurimmalta osalta lentoyhtiöitä on saatavilla vain sesonkilentoja, ja Suomeen suoria lentoja lentävät Finnair, Norwegian ja Thomas Cook. Palman lentoaseman historia ulottuu 1920-luvulle, jolloin sitä käyttivät vesilentokoneet. Siitä lähtien lentokentällä on tehty useita parannuksia ja vuonna 1965 rakannettiin uusi terminaali. Matkustajamäärän kasvaessa 80-luvulta lähtien, lentokentälle rakannettiin toinen terminaali vuonna 1997. Lentokentällä on kätevä bussiyhteys Palman keskustaan saapuneiden lentojen terminaalista, joka kulkee 15 minuutin välein.

  Palma de Mallorca lentokenttä (PMI)
  Osoite: 07611 Palma, Baleaarit, Espanja
  Nettisivut: www.aena.es
  Puhelin: +34 913 211 000

  Tekemistä Mallorcalla

  Mallorca voi olla bilesaari tai rauhallinen keidas, sinä päätät. Kesällä et varmastikaan halua jättää välistä hiekkarantoja. Saari on kuitenkin ympärivuotinen kohde ja tarjoaa paljon enemmän kuin rantoja ja juhlia. Mallorca on jaettu kolmeen osaan, jonka länsirannikkoa hallitsee Serra de Tramuntanan vuoristoketju, itärannikolla Serra de Llevant-vuoret, ja saaren keskustaa kuvataan nimellä „es plas”, tai tasanko. Mutta useimmat Mallorcalle matkustavat turistit viettävät aikaa kaukana saaren keskustasta ja nauttivat sen yli 340 kilometrin pituisesta rantaviivasta ja monista aurinkoisista rannoista. Kun aurinko laskee, lomailijat siirtyvät yleensä sisämaahan nauttimaan upeista ravintoloista ja viinibaareista tai tanssimaan illan lopussa Mallorcan monissa yökerhoissa. Autovuokraamot Mallorcalla löytävät sinulle varmasti sopivimman ajoneuvon matkasuunnitelmiesi mukaan. Tässä muutama näkemisen arvoinen kohde meidän mielestä.

  • Drachin luolat: Drachin luolat olivat tunnettuja jo keskiajalla, mutta ne löydettiin uudelleen 1800-luvun lopulla. Ne koostuvat neljästä suuresta luolasta ja useista muista, jotka ulottuvat 25 metrin syvyyteen ja ovat 1200 metriä pitkät. Luolat sijaitsevat Porto Cristossa, saaren idyllisellä itärannikolla ja tarjoavat laajan valikoiman kokemuksia. Pimeät ja viileät, näistä kalkkikiviluolista on tullut yksi Mallorcan suosituimmista nähtävyyksistä. Sen kalkkikivimuodostumat muodostuivat 11–5,3 miljoonaa vuotta sitten Miocen aikakauden aikana. Vuosina 1922–1935 luolat kunnostettiin vierailuja varten ja rakennettiin uusi sisäänkäynti, polkuja, portaita ja asennettiin sähkövalaistus. Kiertue kestää noin tunnin ja sisältää klassisen musiikin konsertin ja veneretken. Lämpötila luolissa on noin 21°C ja kosteus 80%. Luolan värit ja muodostumat ovat todella hämmästyttäviä, ja kenellä on luova mielikuvitus, näkevät kaktuksia, lippuja ja jopa lumipeitteisiä vuoria. Luolan tippukivipuikot kasvavat vain yhden cm:n verran 100 vuoden välein. Kiertue päättyy valaistulla, kelluvalla viulukonsertilla Martelin järvellä, joka on Euroopan suurin maanalainen järvi, noin 170 metriä pitkä ja 4–12 metriä syvä. Drachin alueelta löytyy baari-kahvila, ilmainen pysäköintialue, piknik-alue, "rantabaarit", WIFI-alue, matkamuistomyymälä, wc-tilat ja pankkiautomaatti. Valokuvaus ja videokuvaus ovat luolissa sallittu ilman salamaa tai kolmijalkaa. Vierailu luolissa on mahdollista vuoden ympäri ja kierrokset järjestetään tunnin välein. Liput ovat verkossa euron halvempia kuin paikan päällä.

  • Polkupyöräretket: Yksi parhaimmista tavoista nähdä ja kokea Mallorcan saari on lähteä useamman päivän retkelle polkupyörällä sen ympäri. Monet eri yritykset tarjoavat polkupyöräretkiä oppaiden avulla ja saat myös vuokrattua polkupyörän paikan päällä. Halutessasi voit yksinkertaisesti vuokrata oman pyörän ja suunnitella oman reitin. Koska Mallorca on oikea pyöräilijöiden paratiisi, monet turistit tuovat mukanaan oman. Saaren sisäpuolella olevilla kukkuloilla pääset matkaamaan hiljalleen pyörivien myllyjen ohi laulukaskaiden visertäessä ruohikossa. Sekä rannikko- että sisämaa-alueilla on oma viehätyksensä ja matkasi aikana joudut polkemaan sekä ylä-, että alamäkeen. Jos olet energinen, matkaa alueen korkeimmalle vuorelle, jonka on myös kuuluisa pyhiinvaelluspaikka. Ja tietysti vastaasi tulee monia mahdollisuuksia uida ja ottaa aurinkoa varaamatta rantatuoleja monta tuntia etukäteen. Jos pyöräily koko saaren halki tuntuu raskaalta, varaa polkupyöräkierros Palman kaupungissa ja tutustu enemmän kaupungin historiaan ja perintöön. Pakettiin sisältyy polkupyörä ja paikallinen opas, kuka johtaa sinut vanhankaupungin ja sataman läpi. Matkalla näet monia historiallisia rakennuksia, kuten Palman katedraalin ja kuuluisia basilikoja. Tämä kiertue antaa sinulle mahdollisuuden nauttia paikallisesta historiasta ja perinteestä täysin eri tavalla. Voit valita aamu- tai iltapäiväretken mielesi mukaan.

  • Tapaksia Palmassa: Vietä ilta tai koko yö tutustumalla tapasbaareihin Palmassa. Voit varata järjestetyn kiertueen ja lähteä omalle "Ruta Martiana" reitille, jonka perinteen mukaan voit nauttia ilmaisen juoman jokaisen tapaksen kanssa, tai ota selvää eri paikoista itse ja järjestä oma pieni kiertue tapasbaareissa. Ruta Martianan idea oli alun perin tarjota edullisia hintoja ja yhden juoman ilmaiseksi tapaksen kanssa tiistai iltaisin. Koska sen suosio kasvoi voimakkaasti, voit nyt nauttia tästä perinteestä jokaisena iltana. Juomaksi tarjotaan yleensä espanjalaista viiniä tai kylmää olutta, mutta tämä tapahtuma on paljon muutakin kuin ruokaa ja juomaa. Se pitää sisällään vanhojen ja uusien ystävien tapaamista, erilaisten baarin tutkimista ja terasseilla istumista. Kävele vanhan keskustan kapeilla kaduilla ja etsi parhaat Palman tapasbaarit. Jokaisella baarilla on oma erikoisuutensa, äläkä pysähdy, ennen kuin olet maistanut jokaisen paikan parhaimmistoa! Jos päätät varata itsellesi kiertueen, sinulla paljon valinnanvaraa. Eri kiertueilla pääset käymään kolmesta viidessä eri baarissa ja oppaasi neuvoo sinua aterian valitsemisessa ja kertoo lisää paikallisesta historiasta. Ainoa asia, mikä sinun tulee pitää mielessä ennen kiertueelle lähtemistä, laita jalkaasi sopivat kengät, sillä kiertueet voivat kestää kahdesta tunnista jopa neljään.

  • Alkoholin valmistus: Oletko koskaan kuullut Hierbasta? Tämä on tyypillinen Mallorcan alkoholijuoma, jotka valmistetaan tuoreista kasveista. Yrttien valinta ja valmistaminen on perinteinen tapa tuoda luonnon omat aromit pöydälle. Tämän taiteen tuntevat ovat ylpeitä siitä, että he tietävät miten tunnistaa paikalliset kasvit ja käyttää niitä hyväksi. Se on myös tapa kunnioittaa menneisyyttä, sillä hierbasilla on pitkä historia Mallorcan kulttuurissa. Etsi kiertue verkossa ja varaa itsellesi ainutlaatuinen kokemus. Sen lisäksi, että opit valmistamaan Hierbaa, pääset myös uppoutumaan paikallisten elämään. Neljän tunnin työpaja järjestetään yhdessä Unescon Tramuntanan vuoriston suojelualueen kylissä. Oppaasi lähtee kanssasi lyhyelle vaellusretkelle vuorille, missä voit noutaa tuoreita yrttejä juomaasi varten. Kun palaat kylään, pääset valmistamaan alkoholijuomaa makusi mukaan. Voit muokata alkuperäistä seosta ja mukauttaa juoma oman mieltymyksesi mukaan. Bonuksena pääset nauttimaan kevyestä illallisesta isännän kanssa ja saat viedä pullollisen Hierbasta kotiin. Käyminen kestää vähintään kolme kuukautta, jonka lopussa seos on hyvin vihreä kaikista väreistä ja mauista, ja on valmis juotavaksi. Hierbas yleensä juodaan pienistä laseista aterioiden jälkeen avuksi ruoansulatuksessa, tai alkupalana jäillä. Se voi olla enemmän tai vähemmän makea alkoholin ja sokeripitoisuuden mukaan.

  • Son Amar esitykset: Upea Mallorcan teatteri kauniilla sisäpihalla ja kappelilla tekee suurenmoisen ensivaikutelman yhtenä Euroopan parhaimmista esityksistä, Vegasin kanssa samanaikaisesti. Nauti mahtavasta illallisesityksestä maailmankuulussa teatterissa Son Amarissa Mallorcalla. Joka vuosi monet saapuvat nauttimaan monipuolisista kabaree-esityksistä, jotka ovat huolellisesti valittu eri kaupungeista ympäri Eurooppaa ja jopa kauempaa. Elävä laulu, komedia, akrobatia ja monet yllätykset takaavat unohtumattoman yön. Son Amar on tarjonnut ikimuistoisia iltoja yli 50 vuotta ja esitys muuttuu hieman joka vuosi, sillä sihen lisätään uusia kuvioita, jotka tekevät siitä hieman näyttävämmän. Tämä kansainvälinen tanssien ja musiikin yhdistelmä yllättää sinut positiivisesti ja kuljettaa sinut eri puolille maailmaa, kuten Afrikkaan, Intiaan, Irlantiin, Lontooseen ja Broadwayn teatteriin, mukaan lukien paras klassinen espanjalainen baletti ja flamenco. Viihde ei loppu tanssiesityksiin, sillä Son Amarissa on myös tilaa henkeäsalpaavalle akrobatialle ja visuaaliselle komedialle. Esitys sopii aina kaikenikäisille ja kansallisuuksille, ja lapset ovat aina erityisen innostuneita uskomattoman värikkäästä esityksestä, tanssista ja häikäisevistä puvuista. Son Amarin Gold-vaihtoehto tarjoaa uskomattoman hyvää vastinetta rahoillesi herkullisella kolmen ruokalajin menulla, lasillisella viiniä ja mahtavalla illalla Son Amar esityksessä.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Mallorcalla

  Kuvittele saari turkoosi sinisillä vesillä, salaisilla lahdilla, pehmeän kultaisilla hiekoilla, vihreillä laaksoilla, karuilla vuorilla, viehättävillä kylillä ja vilkkaalla pääkaupungilla. Tämä on Mallorca pähkinänkuoressa. Saari ja sen pääkaupunki Palma ovat täynnä luonnetta, ja sen rannat ovat kuuluisia ympäri maailmaa, mikä tekee siitä yhden halutuimmista kesäkohteista. Mallorca on täynnä luksushotelleja ja huviloita, sekä suosittu purjehduskohde maailmalla. Paikallisesti tuotetut herkut ja viinit, herkulliset perinteiset keittiöt ja ensiluokkaiset ravintolat ovat lisänneet suosiota. Mutta tässä ei ole kaikki, saari on täynnä historiaa, historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuuria, sekä suosittuja tapahtumia ympäri vuoden. Älä tyydy vain yhteen paikkaan, vaan käytä hyväksesi autonvuokrausta Mallorcalla ja lähde erilaisille päivämatkoille saarella. Koe kaikki rannikolta vuoristoon, sekä monipuolinen historia ja maukas ruoka!

  Capdepera linnoitus

  Capdeperan linna rakennettiin 1300-luvulla suojelemaan paikallista väestöä merirosvoilta ja on ihanteellinen kohde oppia lisää paikallisesta historiasta. Linnoitus sijaitsee kukkulan päällä saaren luoteisosassa ja sen muinaiset muurit muodostavat valtavan kolmion. Linnoitus muutettiin sotilastukikohdaksi 1700-luvulla ja hylättiin vuonna 1854. Capdeperan linna julistettiin kulttuurisen edun omaisuudeksi (BIC), joka suojelee parhaansa mukaan tätä historiallista perintöä. Kävele tässä vanhassa linnoitetussa kaupungissa ja nauti upeista näkymistä. Linnoituksen sisältä löytyvät näkemisen arvoiset nähtävyydet ovat muurien lisäksi kirkko Church of Our Lady of Hope ja Miquel Nunis torni. Sisällä voit kiertää itseksesi ja jokainen pysähdyspaikka on merkitty linnan kartalle. Koska linna rakennettiin eri vaiheissa, on parasta tehdä kierros aikajärjestyksessä rakennusvaiheiden mukaan. Kuvernöörin talo on peräisin 1700-luvulta ja nykyään sisältä löytyy museon, jossa voit tutustua Capdeperan historiaan ja perinteisiin käsitöihin, palmupuiden lehtien letittämiseen. Hiekkakivestä koostuvien linnan muurien korkeus tekevät sinuun varmasti vaikutuksen. Kun sää on hyvä, voit nähdä myös Menorcan saaren linnalta. Paikka sopii sekä lapsiperheille että aikuisille ja on auki ympäri vuoden. Jos vierailet paikallisten festivaalien aikana, voit nauttia rikkaasta paikallisesta ruokatarjonnasta ja viihdetarjonnasta. Keskiviikkoisin järjestetään Capdeperan markkinat, jolloin voit kokea todellisen Mallorcan tunnelman. Linnoituksen juurella sijaitseva Capdeperan kaupunki on sekin täynnä historiaa ja perinteitä. Capdeperan ympärillä oleva alue oli koti monille pronssikauden asuinalueille ja kaupunkia miehitettiin usein sen strategisen merkityksen vuoksi. Lisää tekemistä päivällesi ja aja viereiseen lomakeskukseen Cala Ratjadaan uimaan tai kokeile onneasi golfkentällä Canyamel Golf.

  Mondragónin kansallispuisto

  Luonto parhaimmillaan, mäntyjä, dramaattisia kallioita ja kristallinkirkas merivesi kuvaa Mondragón kansallispuistoa paremmin kuin mikään muu. Puisto sijaitsee Santanyissa, lähellä Cala d'Oria ja vain 10 minuutin ajomatkan päässä Portocolomista ja puistoa ympäröivät maatalousalueet ja matalat kukkulat. Se on täydellinen kohde kävellä kaukaisimmissa kohteissa eri poluilla ja tutustua alueen tyypilliseen kasvistoon ja eläimistöön. Kauniiden hiekkarantojen lisäksi se tunnetaan myös muuttolintujen luonnonsuojelualueena. Upeat kallioseinät ulottuvat kristallinkirkkaisiin vesiin ja Ses Fonts de n'Alisin kosteikolle. Rannikon ympärillä on neljä eri pituista polkua, joilla voit tutustua Mallorcan perinteisen arkkitehtuurin tyypillisiin elementteihin, ja puiston sisällä on useita hyvin kauniita rantoja. Mondragón luonnonpuisto koostuu erilaisista ympäristöistä, jonka ansiosta alueella on niin monipuoliset maisemat. Matkallasi puiston halki näet lukuisia luonnonvaraisia oliivipuita ja mäntymetsiä, orkideoita ja tammipuita, viljelyalueita, katajapensaita rannikolla ja Amaradorin joet ja upean rannikon. Mondragon luonnonpuiston eläinlajit vaihtelevat paljon erilaisista nisäkkäistä sammakkoeläimiin, matelijoihin ja lukuisiin lintulajeihin. Kuitenkin meren lahdissa ei löydy kovin monia lajeja, ainoastaan ankeriaita ja muutamia muita kaloja. Puistossa voit liikkua joko jalkaisin tai polkupyörällä ja polkujen suorittamiseen tarvitset noin 25-40 minuuttia. Kansallispuiston tietokeskus sijaitsee Fonts de n'Alisissa, joka on auki ympäri vuoden maanantaista sunnuntaihin klo 9.00-16.00. Älä huolestu auton pysäköinnistä, koska puiston ympärillä on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa. Koska ravintolat täällä ovat yleensä kalliimpia, suunnittele koko päivän piknik ja tuo mukana oma ruoka päiväksi.

  Suojelualueet: Lluc ja Sant Salvador

  Sant Salvador itärannikolla sijaitsee vain 50 minuutin ajomatkan päässä Palmasta. Muinainen luostari, joka sijaitsee Mallorcan tasangoilla sijaitsevan kukkulan päällä on maamerkki itsessään, jolla on kaksi näyttävää monumenttia: valtava kiviristi ja Kristuksen hahmo, joka ojentaa kätensä siunauksen merkkinä. Tältä kuuluisalta pyhiinvaelluspaikalta jopa 500 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella on upeat näkymät Felanitxin kaupunkiin. Luostari perustettiin 1400-luvulla ja viimeiset munkit lähtivät vuonna 1992. Luostarista löytyy hieno veistetty alabasteri, mutta mielenkiintoisempi on porttitalon sivukappeli täynnä muistoesineitä ja rukouksia Our Lady'lle. Kuten muillakin entisillä luostareilla, Sant Salvadorilla on muutamia yksinkertaisia huoneita, joita on tarjolla pyhiinvaeltajille ja vierailijoille. Voit nauttia kauniista näkymistä ylhäältä ja nähdä paljon Lounais-Mallorcaa. Aja luoteeseen, kunnes saavut Lluciin, joka on kaunis pyhäkkö ja tarjoaa majoitusta kaukana bilettämisestä. Se sijaitsee jokialueella, jonka korkeus on 525 metriä, ja sitä ympäröivät monet korkeat vuoret, kuten Puig de Massanella. Pyhäkkö perustettiin 1300-luvulla ja Llucia pidetään tärkeimpänä pyhiinvaelluspaikkana Mallorcalla. Se tunnetaan myös poikakuorostaan, Els Blauetsista (nimi, joka on peräisin poikien sinistä kasukkaista), joka perustettiin vuonna 1531. Täällä sinua ympäröivät Tramuntanan vuoret, kuivat joenpohjat ja kasvitieteellinen puutarha. Vietä yö keskellä koskematonta luontoa yksinkertaisesti sisustetussa huoneessa, syö runsas aamiainen aamulla ja palaa hotellillesi, tai läheisille rannoille. Luostarista löytyy myös museo, jossa on esillä keramiikkaa, ehtoollismaljoja, kolikkoja 1900-luvun Mallorcan taiteilijan Josep Coll Bardoletin maalauskokoelma.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Samoin kuin muut Välimeren saaret, Mallorca kävi läpi monia valloittajia koko pitkän historiansa ajan. On olemassa historiallisia todisteita siitä, että saari on ollut sivussa tärkeimmiltä kaupankäyntireiteiltä, sillä Ibiza oli tärkein kauppakeskus vuosisatoja sitten, sekä viittauksia Mallorcan vähäisestä roolista puunilaissodissa. Merirosvous kukoisti saaristossa ja roomalaiset päättivät lopettaa sen ja valloittivat Mallorcan vuonna 123 eKr. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt vandaalien, bysanttien ja muslimien ikuisia konflikteja ja hyökkäysyrityksiä. 800-luvulla Mallorca liitettiin Cordoban muslimien emiraattiin. Vaikka roomalaisten rooli saaren historiassa on kiistaton, maurien perinne on jättänyt syvät jäljet paikalliseen kieleen (Mallorquin), perinteisiin ja alueen keittiöön. Katalonian kuningas Jaume 1 käytti voimakeinoja saaren valloittamiseen ja yhdisti sen Aragonin valtakuntaan sen jälkeen, kun hänen laivat ryöstettiin. Saari annettiin hänen nuoremmalle pojalle, kenen hallinnon alla Mallorca kukoisti kirjaimellisesti. Katalonialaiset pitivät Mallorcaa liian itsenäisenä ja päättivät ottaa Mallorcan takaisin haltuunsa ja yhdistää Baleaarien saaret Espanjan kuningaskuntaan.

  Napoleonin sodat aiheuttivat suuren muuttovirran Mallorcalle 1800-luvulla, joka sai aikaan sekä sosiaalisia että taloudellisia levottomuuksia saarilaisten keskuudessa. Pikkuhiljaa saari alkoi kuitenkin kukoistamaan ja näki modernistumista, sekä elinolot paranivat. Espanjan sisällissodan aikana republikaanit hyökkäsivät Mallorcalle, sillä heitä pidettiin kansallismielisten tukikohtana. Nationalistit lopulta onnistuivat puolustamaan saarta elokuussa 1936 ja taistelu tuli tunnetuksi Mallorcan taisteluna. Siitä huolimatta, että Mallorca oli saari, kaikki Euroopan historian tapahtumat vaikuttivat sihen suuresti, mukaan lukien lukuisat sodat, rutto ja poliittiset rakenteet. Saari kasvoi hyvin konservatiiviseksi ja uskonnolliseksi, joka alkoi muuttua vasta sen jälkeen, kun matkailusta tuli suosittua 60-luvulla. Seuraavien neljän vuosikymmenen aikana tapahtunut massaturismi näki Mallorcan lomakohteiden nousun, mutta valitettavasti siitä tuli tunnettu halpa ja aurinkoinen lomakohde alkoholia nauttiville. Puhdistusoperaation jälkeen saari siirtyi uuteen, kehittyneen matkailun vaiheeseen.

  Mallorca on Baleaarien saariston suurin saari, joka sijaitsee Espanjan itäpuolella Välimerellä. Kuten muutkin Baleaarien saaret Ibiza, Formentera tai Menorca, se on erittäin suosittu matkailukohde. Sekä Mallorcan saaren että Baleaarien saariston pääkaupunki Palma on merkittävä satamakaupunki ja täydellinen kohde aloittaa matkasi. Välimeren saareksi Mallorca on epätavallisen hedelmällinen ja vihreä. Saarelta löytyy hämmästyttävä valikoima luonnonmaisemia lännessä nousevista Serra de Tramuntanan vuorista sen hedelmällisiin keskustassa sijaitseviin kauniisiin maatalousalueisiin. Saari houkuttelee kävijöitä hiekkarannoilla, kallioilla ja täydellisellä säällä. Serra de Tramuntanan vuoret vallitsevat länsirannikkoa noin 90 kilometrin verran. Ne ovat jyrkempiä pohjoisessa ja rannikolla putoavat dramaattisesti mereen. Mallorca on oikeutetusti tunnettu kauniista rannoistaan. Sen kiteinen turkoosi vesi ja hienot kultaiset hiekat tekevät saaren hiekkarannoista Euroopan hienoimpia. Saarella vallitsee Välimeren ilmasto ja leudot talvet ja kuumat kesät, jolloin lämpötila voi kohota jopa 30°C. Sade tasangoilla ei ole runsasta ja sade on yleisempää syksyllä ja talvella, joka vähenee keväällä. Kesällä puolestaan ei sada melkein koskaan.

  Matkustaminen Mallorcalla

  Rautatien ja Palman metrolinjojen lisäksi saarella on käytössä myös linja-autoverkosta, jonka bussit yhdistävät suurimman osan saaren kaupungeista. Suurimmalle osalle matkailukohteista pääsee julkisilla linja-autoilla, mutta pienemmille rannoille pääsee vain omalla autolla. Mallorcalla suunnitellaan junayhteyksiä tulevaisuudessa myös Alcúdialle ja Cala Ratjadalle, mutta nykyinen kulkee Palman ja Manacorin välillä Incan kautta, josta haarautumislinja johtaa Sa Poblaan. Huomaa, että työpäivinä ja viikonloppuisin, sekä juhlapäivinä on erilliset aikataulut. Uusi metroasema Palma de Mallorcassa kulkee hieman yli 7 kilometriä Plaça d'Espanyan Intermodal-asemalta yliopiston kampukselle. Se on kätevä yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, mutta matkailijoille siitä ei ole kauheasti hyötyä. Yksi suosituista tavoista kiertää saarta on polkupyörällä, joita voit vuokrata paikallisilta yrityksiltä. Jos sinulla on riittävästi aikaa, matkusta lautalla muille Baleaarien saarille, ja Palmasta on myös suora lauttayhteys Valenciaan.

  Linja-autot

  Mallorcalla liikennöivät bussikuljetukset tarjoavat edullisen tavan matkustaa ympäri saarta. Reitit ovat laajoja ja bussilla on mahdollista matkustaa useimpiin kaupunkeihin, kyliin ja lomakohteisiin. Palvelu voi joskus olla hidas vaihtoehto, koska linja-autot pysähtyvät usein kaikkialla. Olemassa on kuitenkin myös pikapalveluja, joten tarkista kaikki bussilinjat, jotka kulkevat valittuun kohteeseen. Mallorcalla on useita paikallisia linja-autoyhtiöitä. EMT (Empresa Municipal de Transports Urbans de Palma de Mallorca) hallinnoi Palman paikallisia linja-autoja. Muita saaren alueita palvelee kourallinen yksityisiä yrityksiä. Linja-autojen matkojen hinnat ovat vain muutamia euroja, tarkka määrä riippuu matkasta. Linja-auton lippuja voi ostaa suoraan kuljettajalta käteisellä. Palmalla on oma linja-autoliikenne (siniset linja-autot), jota ylläpitää EMT. Matkasta täytyy maksaa sisään tullessa ja voit ostaa vain kertalippuja. Yöbussi kulkee perjantaina ja lauantaina iltaisin, ja iltaisin ennen vapaapäivää.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Mallorca turisti-info