Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MENORCA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Menorca - Edullisesti Auto Europelta

  Baleaarien bohemialaisen sisarsaaren Ibizan ja suuremman, perheystävällisemmän Mallorcan varjostama Menorcan saari on saanut kehittyä omaan tahtiin - asteittainen prosessi, joka tunnustetaan nyt sen siunaukseksi. Menorca on onnistunut säilyttämään oman koskemattoman identiteettinsä matkapakettimatkojen kukoistaessa 1970-luvulla tietoisen päätöksen ansiosta vastustaa sellaista voimakasta kehitystä, joka tapahtui eräissä Espanjan rannikkoalueiden osissa. Menorca on aika hyvin pidetty salaisuus. Saari ansaitsee kuitenkin laajemman tunnustuksen. Jos sinun pitäisi valita yksi sana kuvaamaan saarta, se olisi varmasti rentoutuminen. Menorca on täyttä lomaa sanan todellisessa merkityksessä riippumatta siitä, haluatko viettää rentoa elämäntapaa tai nauttia runsaasta määrästä ulkona olevista nähtävyyksistä. Saatavilla on kaikkea purjehduksesta ja melonnasta kävelyyn ja uintiin, tai löhöile valkoisilla hiekkarannoilla, jotka näyttävät enemmänkin Karibian rannikolta. Vaikka Menorca onkin itse asiassa vain viidesosa Mallorcan koosta, siellä on runsaasti rantoja joka puolella 200 kilometrin pituista rantaviivaa pitkin. Menorcan ympäri kulkee upea kehävaellusreitti, joka kutsutaan nimellä Cami de Cavalls. Voit siis tutkia koko saaren jalkaisin, hevosella tai polkupyörällä, mutta saatat kuitenkin haluta kiertää tämän reitin osissa, muuten joudut matkustamaan jopa viikon. Alunperin 1300-luvulla puolustukseen käytettyä Path of Horses -polkua ei kannata ohittaa. Ymmärrämme kuitenkin, että kaikki eivät halua tai pysty tekemään näin pitkiä matkoja jalkaisin. Autonvuokraus Menorcalla on parempi vaihtoehto sinulle, jos pitkät matkat eivät ole sinua varten.

  Vierailu Menorcalla sesonkiaikojen ulkopuolella on myös loistava tapa nauttia saaresta, jolloin turisteja on vähemmän, mikä tarkoittaa, että voit ajaa ja tutustua saareen rauhallisesti. Menorca tarjoaa joukon erilaisia liikunta-aktiviteetteja ihmisille, mutta voit nauttia myös kaupunkilomasta. Pääkaupunki Mao (Mahon) kasvoi sataman ja kaupungin yläpuolella oleville kallioille. Tämän ansiosta voit vaeltaa kaupungista satamaan aukion läpi kalamarkkinoiden ja katetun kävelytien Carmenin kautta, joka sijaitsee markkinoiden keskustassa. Maolla on upeita paikallisia kauppoja, ravintoloita ja baareja, joissa voit viettää useita tunteja. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä Maonissa ja tutustua Alaoirin kaupunkiin, jossa voit maistaa tuoreita paikallisia juustoja tai kokeile upeaa hummerimuhennosta! Sinun on todella tultava Menorcaan kokeaksesi kaiken itse! Menorca on täydellinen saarikohde tutkimusmatkoille. Autonvuokraus Menorcalla antaa sinulle vapauden ajaa tämän luonnollisen saaren läpi, tutkia koskematonta Välimeren keidasta täynnä upeita satamia, hiekkarantoja, piilotettuja lahtia, sekä viihdettä ja yöelämää! Auto Europe on tehnyt paljon työtä saavuttaakseen asemansa autonvuokrauksen markkinoilla maailmalla. Teemme nyt yhteistyötä lukuisten maailman tunnetuimpien, sekä pienempien paikallisten vuokraamojen kanssa kaikkialla maailmassa. Haluamme varmistaa, että voit löytää itsellesi täydellisen matkan, minne ikinä matkustat, ja olemme kasvattaneet ajoneuvovalikoimaa myös Menorcalla. Vertaile hintoja, valitse itsellesi sopivin vuokraamoja ja auto, ja varaa kauttamme kolmella helpolla vaiheella suoraan verkossa!

  Liikenne Menorcalla

  Ajaminen Menorcalla on yleensä helppoa. Tiejärjestelmä on pieni, joka koostuu pääosin muutamasta päätiestä ja ihastuttavista pienemmistä kapeista teistä (Camis). Moottoriteitä ei ole ja vain vähän kaksiväyläisiä tietä. Monet paikalliset paikannimet saattavat olla hämmentäviä, koska ne kirjataan katalaanin ja espanjan kielten variaatioissa. Tiet ovat myös hyvässä kunnossa ja hyvin viitoitettuja, sekä suurin osa liikennemerkeistä ovat samoja kuin koko Euroopassa. Ympäri ajaessasi huomaat usein melkoisen määrän tarkastuksia, joiden tarkoituksena on lähinnä löytää vakuuttamattomia ja verottomia ajoneuvoja, ja vuokra-autoja, joissa on "ilmeisiä" turisteja, ei todennäköisesti pysäytetä. Myös teillä ei yleensä ole paljon muita ajoneuvoja, mikä tekee ajamisesta melko rentouttavaa ja on erittäin epätodennäköistä, että juutut ruuhkaan. Huoltoasemia on vain suhteellisen vähän (14) ja useimmilla on rajoitetut aukioloajat, joten ole varovainen, ettet jää tien päälle ilman polttoainetta. Normaalisti sinun tulee maksaa polttoaineesta etukäteen ennen täyttämistä. Ota muistiin pumpun numero, mene tiskille kysy haluamaasi polttoainetta ja sen määrää. Pumppu täyttyy automaattisesti haluamallasi määrällä. Suurin osa huoltoasemista sijaitsee sisämaassa, joten ole varovainen vuokra-autojen kanssa rannikkokohteissa. Voit lukea lisää eri ajo-ohjeista ja liikennesäännöistä Espanjassa täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Menorcalla

  Parkkipaikkoja on niukasti, ne ovat pieniä ja sesonkiaikoina varsin täynnä. Kun löydät vapaan paikan, selvitä, onko se merkitty sinisellä vain keltaisella viivoituksella, ja onko kyseessä julkinen pysäköintipaikka vai ainoastaan naapuruston asukkaille. Joissakin pienissä kylissä voit pysäköidä melkein minne tahansa, eikä sinun tarvitse maksaa. Tämä pätee erityisesti maaseudulla ja turistialueilla. Jos olet epävarma, kysy paikalliselta ja varmista, että et pysäköi jonkun portin tai oven eteen. Kaupungeissa monet paikat ovat merkitty sinisillä viivoilla ja joskus sanalla "Ticket". Nämä ovat pysäköintipaikkoja, joista sinun maksettava lippulaitteessa. Koneet saattavat olla joskus muutaman metrin päässä tien varrella ja hinnat ovat kohtuulliset. Rannikon ympärillä turistikohteissa on yleensä hyvät pysäköintitilat, syrjäisemmillä rannoilla on yleensä nimetty pysäköintialue kauempana rannalta ja rajoitetuilla pysäköintipaikoilla. Nykyään suuremmilla rannoilla on valaistuja merkkitauluja, jotka ilmoittavat käytettävissä olevista pysäköintipaikoista. Joissakin kaupungeissa on myös parkkihalleja, jotka ovat aina hyvä vaihtoehto, jos et ole varma minne saat pysäköidä tai jos tilaa kaduilla on niukasti.

  Menorcan lentokenttä

  Menorcan lentokenttä, tai toiselta nimeltään Mahonin lentokenttä on Menorcan Baleaarien saaren lentokenttä. Se sijaitsee 4,5 kilometriä lounaaseen saaren pääkaupungista Maonista, Mahonin ja Sant Lluísin kaupunkien rajoissa. Se on Menorcan ainutlaatuinen lentokenttä ja 47 kilometrin päässä Ciutadellasta. Tämä lentokenttä on ensisijaisesti turistilentokenttä, jolla liikennöi paljon tilauslentoja, etenkin kesäkuukausina. Suurin osa lentokentän liikenteestä on kansainvälistä ja suurin osa lennoista lentää eri Euroopan maihin. Menorcan lentokenttä on hyvin pieni, sillä on vain yksi terminaali kolmella kerroksella. Tästä huolimatta lentokenttä tarjoaa korkean luokan palveluja ja voit löytää täältä kaiken, mitä tarvitset mukavaa oleskelua ja matkaa varten. Matkalaukkuhallissa on nyt ruoka- ja juoma-automaatit, jotka ovat käteviä myöhäisille lennoille. Lähtötasolla on matkamuistokauppa ja lehtikioski, muuten kaikki kaupat sijaitsevat lähtöaulassa turvatarkastuksen jälkeen. Niitä ovat Duty free-myymälä ja pieni valikoima muita kauppoja, kuten Jaime Mascaro ja ruokakauppa paikallisille tuotteille. Saaren pienen tieverkoston takia ainoa julkisen liikenteen muoto ovat linja-autot, joilla on kuljettava ensin saaren pääkaupunkiin Maoniin ja siellä vaihtaa muille reiteille. Terminaalista voit löytää myös takseja.

  Menorca Airport (MAH)
  Osoite: Carretera de Sant Climent, s/n, 07712 Menorca, Illes Balears, Espanja.
  Puhelin: +34 91 321 1000
  Nettisivut: www.aena.es

  Tekemistä Menorcalla

  Menorcaa ei usein huomata sen suuremman Mallorcan, tai räikeän Ibizan Baleaarien saariin verrattuna, mutta sen maine muunakin kuin vain perheystävällisenä rantakohteena kasvaa päivä päivältä. Eikä se ole yllättävää, sillä tämän Välimeren saaren ympärillä on niin paljon tekemistä ja nähtävää. Vanhoista linnoituksista ja muinaisista seisovista monumenteista maailmanluokan ruokakulttuuriin ja jopa hienoihin ostosmahdollisuuksiin, vierailukohteista ei ole pulaa. Saari, joka tunnetaan loputtomista rannoista, hiekkarannoista ja puiden reunustamista rannikkoalueista, nimettiin virallisesti biosfäärialueeksi vuonna 1993 pyrkimyksenä suojelemaan ympäristön luonnollista kauneutta. Järjestelmä pyrkii myös luomaan positiivisen suhteen ihmisten ja villieläimien välille, jotka ovat tehneet Menorcasta kotinsa. Nykyään Menorcan idylliset maisemat ja lämpimät vedet vetävät puoleensa vuosittain tuhansia turisteja, ketkä vierailevat ihmettelemään alueen luonnon kauneutta. Autovuokraamot Menorcalla avustavat kaikkia sen matkailijoita tarjoamalla kulkuneuvoja, jotka sopivat jokaiseen tarpeeseen loman pituudesta riippumatta.

  • Bodegas Binifadet: Bodegas Binifadetin kauniisti sisustettu viinitila avattiin vuonna 1979 yhtenä Menorcan ainoista korkealaatuisista viini- ja ravintolalaitoksista. Maalaismainen tiilisisustus luo romanttisen ja tyylikkään tunnelman, ja sisältä löytyy tynnyreitä rivissä seiniä vasten ja puisia, matalalla roikkuvia valoja. Tämän Lluís Vivesin ihanan sisustussuunnittelun tarkoituksena oli edistää lämminhenkistä ja nautinnollista ilmapiiriä, ja tässä se onnistuu upeasti. Vuonna 2004 viinitila avattiin yleisölle, joka jakaa unelmaa palauttaa Menorcan viininvalmistusperinne ja puhuu samalla kaikesta saaren taikuudesta. Viinitilan ilmaiset opastetut kierrokset järjestetään päivittäin keskipäivällä tai järjestettynä etukäteen, ja jokaista kierrosta seuraa herkullinen lounas. Ravintolan annokset valmistetaan laadukkaista raaka-aineista, jotka kypsennetään ja tarjoillaan yksinkertaisella tavalla, jotta niiden luonnolliset ominaisuudet eivät kätkeydy, ja viinitilalle luonteenomaisella ystävällisellä ja henkilökohtaisella tavalla. Kiertueeseen sisältyy kahden maukkaan viinin maistaminen, sekä näyte Binifadetin kotitekoista vuohenjuustoa, joka on marinoitu punaviinissä. Tämä kiertue on ainutlaatuinen ja vieraanvarainen ja loistava tilaisuus tutustua viehättävän viinitilan toimintaan. Kaikki täällä olevat tuotteet ovat luonnollisesti kasvatettuja, joka on esimerkki kestävästä tuotantomenetelmästä, Menorcan biosfäärialueen aseman mukaisesti. Viinitila sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Maonin keskustasta etelään.

  • Naveta d’es Tudons: 3000-vuotias Naveta d’es Tudons on upea muistomerkki ja loistava fyysinen muistutus Menorcan historiasta. Kun tämä "naveta", katalaaniksi tarkoittaen alusta, rakennettiin ensimmäistä kertaa, sitä käytettiin kollektiivisena hautakammiona. Se rakennettiin yhtenäisistä kivistä ja kiinnostavasti ilman mitään muuta, lukuun ottamatta itse kiviä, jotka pitävät rakennelman koossa. Menorcan legendan mukaan jättiläiset taistelivat nuoren tytön rakkaudesta, ja tämä on syynä yksittäiseen puuttuvaan kiveen rakennelman edessä. Kun kammio myöhemmin kaivettiin esiin, sisältä löydettiin ainakin sata ihmisen ruumista sekä pronssisia koruja, muinaisia aseita, keraamisia kulhoja ja muita arvokkaita esineitä. Saaren länsipuolelle sijoitettu Naveta d’es Tudons on avoinna yleisölle nähtävyytenä pientä maksua vastaan, paitsi maanantaisin, jolloin alueelle pääsee ilmaiseksi. Se on yksi Menorcan kuuluisimmista monumenteista ja sellaisenaan siitä on tullut yksi saaren kulttuurikuvakkeista, ja monet turistit vierailevat täällä vuoden aikana. Vierailijoiden turvallisuuden ja muistomerkin säilyttämisen varmistamiseksi itse Navetan sisään ei saa mennä. Arkeologit hämmästelevät siitä, kuinka hyvin tämä megaliittinen rakenne on säilynyt ajan myötä, sillä se on edelleen pääosin täydellisessä kunnossa. Naveta d’es Tudons sijaitsee vain viiden kilometrin päässä Ciutadellasta ja noin 45 kilometrin päässä Maonista. Alueella on parkkipaikka ja tänne pääsee vain omalla ajoneuvolla, julkisen liikenteen vaihtoehtoa ei ole.

  • Ciutadellan vanhakaupunki: Menorcan kaukaisessa länsipäässä sijaitseva Ciutadella on saaren vanha pääkaupunki. Sen kaukainen alkuperä on jättänyt alueelle tärkeän arkeologisen perinnön, kuten megaliitteja, talayoteja ja navetoja. Tätä kaunista satamakaupungin historiallista aluetta, nimeltään Es Born, ympäröivät keskiaikaiset kadut täynnä palatseja, kirkkoja ja linnoituksia. Lyhyen matkan päästä vierailijat voivat nähdä erinomaisia Menorcan lahtia ja rantoja, sekä syrjäisiä kalastuskaupunkeja. Tähän kaikkeen sinun on lisättävä herkullisia perinteisiä Menorcan ruokia, jotka koostuvat merenelävistä ja kalasta. Ciutadella on kaupunki, jota voi tutkia jalkaisin sen viehättäviä keskiaikaisia katuja pitkin. Es Born, keskiaikaisen kaupungin vanha paraatikenttä, sijaitsee historiallisen kaupunginosan keskellä. Obeliski hallitsee aukiota, joka on perinteisten eri juhlien ja sosiaalisten tapahtumien keskipiste. Yksi merkittävimmistä rakennuksista aukiolla on erottuva kaupungintalo, joka rakennettiin vanhan arabialaisen linnoituksen päälle. Nykyinen kaupungintalo juontaa juurensa 1800-luvulle ja pitää edelleen sisällään joitain primitiivisen rakentamisen jäänteitä. Voit myös tutustua lähellä sijaitsevan Salortin palatsin huoneisiin. Sen vieressä on Vivón palatsi, yksi kaupungin symbolisimmista, neoklassisella punaisella julkisivullaan. Tuomiokirkko rakennettiin 1400-luvulla arabivallan aikaisen korkean moskeijan päälle. Vanhasta moskeijasta on säilynyt vain minareetti, vaikka siitä on tehty kellotorni.

  • Jeeppisafari Menorcalla: Jeep Safari Menorca varmistaa, että turistit saavat täysin aidon, arvokkaan ja uskomattoman luonnollisen kokemuksen saarella. Jeeppisafari tarjoaa vierailleen kolme ainutlaatuista, ja omalla tavalla näyttävää retkeä: Tutkija, arkeologinen retkikunta ja auringonlaskun kokemus. Matkusta alkuperäisessä nelivetoisessa Nissan Patrolsissa, jossa kokenut ammattiopas vie vieraat takamaiden teitä pitkin ja metsäalueiden kautta kohteisiin, jotka ovat suljettu muulta yleisöltä, ja tarjoavat samalla vakuuttavaa tietoa Menorcasta. Mikä sitten erottaa jokaisen retken toisistaan? Tutkija on pikemminkin opastettu kierros, joka loppuu lounaaseen meren rannalla, jossa sinulla on aikaa rentoutua ja uida. Ruokaa tarjotaan kaikille, mutta se ei sisälly alkuperäisiin hintoihin. Arkeologinen retkikunta keskittyy ensisijaisesti saaren kasvien ja eläinten näkemiseen, kun taas auringonlaskun kokemus keskittyy matkustamiseen rannikolla ja nauttimiseen upeista maisemista. Jeep Safari Menorca on äskettäin lisännyt tarjontaansa myös polkupyörä- ja patikkaretkiä. Jokainen matka kestää kaksi tuntia ja monet tarjoavat erityisiä bonuksia matkustajille. Yksi niistä on tarjolla yli 23-vuotiaille vieraille, kenellä on yli viiden vuoden ajokokemus ja mukana voimassa oleva ajokortti. Heillä on mahdollisuus kokeilla Patrol-ajoneuvoa retken aikana. Matkan järjestäjä voi hakea sinut majoitukseltasi tai järjestää tapaamisen Es Mercadalin kohtauspisteessä.

  • Cala Pregonda: Voit nauttia todella ainutlaatuisesta rantakokemuksesta keskikokoisessa Cala Pregondassa. Se sijaitsee Menorcan pohjoisrannikolla, ja vaikka sen lähellä on toinen upea ranta, tätä ei pidä jättää välistä. Vierailijat saavat kokea täällä parhaat puolet molemmista maailmoista. Lämmin, kultainen kivikkomaisema muodostuu veden yhdellä puolen, ja toisella kasvavat vehreät puut ja rehevät metsät. Nämä kaksi kontrastia maisemaa yhdistyvät keskellä hiekkarannan kanssa, joka on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia ympäristöstä. Rannan edessä sijaitsee muutamia mikrosaaria, jotka suojaavat hiekkaa aalloilta, mikä tekee tästä paikasta todellisen paratiisin. Jos pidät sukelluksesta, on suositeltavaa ottaa mukaan snorklauslasit, koska rannan lähellä on paljon erilaisia kaloja. Rannalta katsottuna voit nähdä Cavallerian majakan, joka sijaitsee Menorcan pohjoisimmassa osassa. Jos nautit hyppäämisestä kalliolta, sinun on uittava pienelle saarelle rannan edessä. Cala Pregondaan pääsee autolla, mutta pysäköinnin jälkeen vierailijoiden on käveltävä noin 30 minuuttia rannalle. Rantaan johtaa pieni yksityinen polku, mutta omistajat eivät salli sen käyttöä, joten Pregondaan pääsee vain kulkemalla kuuluisan Camí de Cavallsin läpi keskellä upeita maisemia Binimel·la parkkipaikalta. Toinen vaihtoehto on matkustaa rannalle meritse joko veneellä, kajakilla tai vesiskootterilla. Viimeisenä, rannan tehtävä on ylläpitää Menorcan luonnollista kauneutta pitämällä se hengissä ja hyvässä kunnossa niin kauan kuin mahdollista. Tästä syystä sinua katsotaan todella pahalla, jos jätät kaikki roskat rannalle vierailusi jälkeen.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Menorcalla

  Menorca tarjoaa erilaisia retkiä ja aktiviteetteja jokaiseen makuun ja kaiken ikäisille. Tutustu saaren tarjontaan ja suunnittele oma reittisi Menorcan ympärillä, ja nauti unohtumattomasta lomasta! Jos loman suunnittelu tuntuu liian työläältä, voit aina tutustua lukemattomiin valmismatkoihin ja valita niistä itsellesi kiinnostavin. Voit kokeilla kaikkea veneretkistä eri vesiurheilumahdollisuuksiin, jeeppisafareihin, mönkijäretkiin ja ratsastukseen kuuluisilla Menorcan hevosilla. Omasta mielestämme omatoimisella matkalla saa aina parhaimmat lomamuistot ja voit kokea paljon sellaista, mitä valmismatkat eivät koskaan sinulle näytä. Siksi autovuokraamot Menorcalla tarjoavat laajan valikoiman autoja ja vapauttavat sinut kaikista aikatauluista. Kun aikaa on paljon, voit jopa harkita matkustamista naapurisaarelle Mallorcalle, mutta käy ensin läpi Menorcan parhaimmat aarteet. Myös täällä on niin paljon tekemistä, että niiden rajaaminen vain kolmeen vaihtoehtoon oli vaikeaa, mutta älä takuulla jätä näitä paikkoja välistä!

  S'Albufera des Grau luonnonsuojelualue

  Albufera des Graun luonnonsuojelualue on kooltaan noin 5100 hehtaaria Koillis-Menorcassa, ja on biosfäärialueen ydinalue. Se julistettiin Unescon biosfäärialueeksi vuonna 1993 ja puiston rajoja laajennettiin vuonna 2003. Albufera des Grau on erinomainen esimerkki Menorcan luonnollisesta elinympäristöstä: suot, luonnonvaraiset oliivipuut, väliaikaiset lammet, dyynit, preeriat ja rannikon saaristot. Nämä elinympäristöt sisältävät huomattavan biologisen monimuotoisuuden ja niissä asuu useita alkuperäisiä ja tärkeitä lajeja, kuten kotka tai baleaarienmuurisisilisko. Albufera des Grau on 70 hehtaarin laguuni ja yksi saaren erityisimmistä ekosysteemeistä. Paikoin sen syvyys saavuttaa kolme metriä ja on koti vesikasveille, joka muuntaa monien kalojen kanssa laguunin pysähdyspaikaksi ja kodiksi monille vesilinnuille. Jotkut luonnollisista vesilähteistä ovat kuivuneet, lähinnä vesivarojen liiallisen käytön takia, jonka seurauksena veden jakautumisessa Albuferan alueelle on tapahtunut muutoksia. Tämän takia meren ja laguunin välillä virtaavaa vettä valvotaan jatkuvasti. Rannikko, ja erityisesti sen saaristo ovat paratiisi tietyille alkuperäislajeille kovien olosuhteiden ansiosta. Ilman kilpailevia lajeja, tämä on ainoa paikka maailmassa, josta löytyy baleaarienmuurisisilisko. Rauhallisen veden alla merenpohja on täynnä posidonia oceanican ja cymodocean meriheinää, ja ne toimivat sekä kalojen turva-, että ruokintapaikkana, samoin kuin niiden tehtävänä on olla rantojen "hiekkatehdas". Alueen maatalous koostuu karjasta, viljelysmaasta ja puista, ja tällä elinympäristöllä on erittäin suuri kasvisto. Tämän toiminnan säilyttämiseksi yksi paikallishallinnon painopisteistä on tukea maaseudun toimintaa alueella. Maatalous juontaa juurensa vuosien takaa, kuten rikas alkuperäiskansojen perintö (kaivot, mökit), sekä esihistorialliset jäännökset (talayot) osoittavat. Rodríguez Femenías -puiston vieraskeskus tarjoaa opastettuja retkiä, joiden avulla voit tutustua lajien suureen monimuotoisuuteen ja sen valtaviin luonnonmaisemiin megaliittisilla rakennuksilla, roomalaisilla löydöillä, koskemattomilla rannoilla kristallinkirkkaalla vedellä, laguuneilla, pelloilla, metsillä, kallioilla ja monilla maisemilla.

  Maó - Mahón

  Maó, tai toisella nimeltään Mahón, on Menorcan itärannikolla sijaitseva kuvankaunis ja kompakti pääkaupunki. Se on ollut historiallinen portti monille sivilisaatioille, tarjoten luonnollisen turvapaikan upeilla mahdollisuuksilla elämään, strategisesti Välimeren keskellä. Kulje vanhankaupungin keskustan läpi ja tutki vanhaa siirtomaa-ajan perintöä, joita ovat ainutlaatuinen uusklassinen kaupungintalo barokkityylisillä elementeillä ja vartijamajapaikan punaisella julkisivulla. Muita huomionarvoisia rakennuksia ovat uskonnolliset rakennukset, kuten Sant Francesc, El Carme tai Santa Maria, pääteatteri (yksi Espanjan vanhimmista oopperataloista) tai San Franciscon luostari. Enemmän moderneja rakennuksia ovat esimerkiksi Mir-talo tai hämmästyttävä kaupunkitalo Isabel II -kadun varrella. Yksi mielenkiintoisista kohteista kaupungissa on kalamarkkinat (Mercado del Pescado), joka on rakennettu vanhan 1800-luvulta peräisin olevan suojavallin päälle. Täältä voit ostaa päivittäin tuoretta kalaa. Näiden markkinoiden takana löydät Mirandan aukion (Plaza Miranda), jolla on näköalapaikka satamalle. Vanhankaupungin tutkimisen jälkeen suuntaa satamaan, jossa voit käydä eri putiikeissa, nauttia kahvia tai lämpimän aterian monissa baareissa ja ravintoloissa, tai käy kävelyretkellä sataman ympäri. Maónin valtava luonnollista satamaa voi parhaiten arvostaa mereltä veneretken avulla ja tutustua pieniin saariin, linnoituksiin ja sataman ympärillä olevaan värikkääseen siirtomaa-arkkitehtuuriin. Menorcan museo piiloutuu viehättävillä mukulakivikaduilla ja sijaitsee 1700-luvun luostarissa. Täältä löytyy näyttelyesineitä useissa kerroksissa, jotka kuvaavat saaren historiaa sen muinaisista alkuajoista lähtien nykypäivän teollisuusaikaan. Tämä museo tarjoaa kiehtovan kuvan talajoottisesta kulttuurista Menorcalla, ja täällä on myös kauniisti säilyneitä luostareita. Mainio tapa antaa jalkojesi levätä Mahonissa pitkien kävelymatkojen jälkeen, on ottaa Mahon Express. Tämä hauska juna lähtee Placa del Esplandasta - Maonin pääaukiolta - ja vie sinut 50 minuutin matkalle kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien ohi.

  Splash Sur Menorca

  Tämä on Menorcan suurin vesipuisto, joka rakennettiin vuonna 2015 ja sijaitsee pienessä Biniancollan lomakohteessa kaakkoisrannikolla lähellä suosittua turistikohtetta Punta Primaa. Vesipuisto tarjoaa paljon nähtävyyksiä ja tekemistä kaiken ikäisille. Pienemmille lapsille on leikkialue, jossa on suihkulähteitä, labyrintti pienillä vesisuihkuilla ja matalalla aktiviteetti-altaalla, jossa on pienet liukumäet ja eläimet. Hieman vanhemmille lapsille on tarjolla merirosvolaiva, jossa on vesitykit, hieman isommat liukumäet ja uima-allasalue. Vesipuistossa on myös liukumäille omistettu oma alue, joiden käyttö on alle 120 metriä pitkiltä lapsilta kielletty. Ensin löytyy kolme liukumäkeä, joissa käytetään kumirenkaita, mukaan lukien musta aukko, hullu joki ja jättiläismäinen liukumäki. Tämän jälkeen tulee allasliukumäki, nopea kamikaze- ja monitasoinen liukumäki. Jos kuitenkin kaipaat enemmän rentoutumista, kokeile upeaa laiskaa jokimatkaa, jossa voit ajelehtia kumirenkaassa lempeässä virtauksessa. Alueella on myös toinen uima-allasalue, jossa on poreallas ja rentouttavat kurvikkaat vesipaikat. Tilat sisältävät kohtuuhintaisen ravintolan suurella ruokalistalla, pienen piknik alueen, jossa on pöytiä ja penkkejä, sekä kaksi kauppaa, jotka myyvät rantalahjoja, makeisia ja juomia. Puiston ympärillä on lukuisia hengenpelastajia, samoin kuin oma ensiaputoimisto, wc-alue ja lukolliset kaapit. Monet aikuisista varmasti saa nauttia auringon palvonnasta mahdollisimman paljon alueen aurinkotuoleissa, jotka voi viedä myös alueen puiston puiden alle varjoon. Vierailijoille on saatavilla myös langaton verkkoyhteys. Kaikille turisteille, ketkä oleskelevat lähistöllä sijaitsevissa Binibecan tai Punta Priman lomakohteissa, on tarjolla rannikolta kulkeva maajuna, joka pysähtyy vesipuistossa. Suoraan vesipuiston ulkopuolella sisäänkäynnin vieressä sijaitsee hotelli, jonne voit rentouttavan ja pitkän päivän jälkeen jäädä yöksi. Jos päätät yöpyä hotellissa, juomat vesipuistossa ovat ilmaisia hotellin asiakkaille. Sesonkiaikana vesipuisto voi olla varsinkin päiväsaikaan aika täynnä, joten suosittelemme paikalle saapumista hyvissä ajoin jo aamulla.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Menorca, jolla on strateginen asema läntisen Välimeren sydämessä, on ollut kaupan ja sivilisaation kehityksen keskeisessä asemassa siitä lähtien, kun ensimmäiset Manner-Espanjan asukkaat saapuivat tänne varhaisella pronssikaudella. He rakensivat kivirakenteita, temppeleitä ja kehittivät hautakammioita, jotka ovat edelleen nähtävissä saarella. Se tunnetaan talaiotin kulttuurina, joiden yli kaksi tuhatta erottuvaa kiviasetelmaa ja -asutusta seisoo hajallaan Menorcan alueella, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista ulkoilmamuseoista, jolla on myös suurin keskittymä megalitiiaikaisia monumentteja Välimerellä. Ensimmäiset saarelle tulleet vierailijat olivat foinikialaiset, joita seurasi kreikkalaiset kauppiaat. Saarella nähtiin sen jälkeen useita miehittäjiä, ensimmäinen Rooman kolonisaatio tapahtui vuonna 123 eKr., ja Bysantin valtakunta hallitsi saarta 500-luvun alussa. Vuonna 903 saarista tuli osa Córdoban kalifaattia, jonka muslimivallan aikana saari menestyi, kauppa kukoisti ja eri uskontojen asukkaat tulivat toimeen. Maatalouden tuotanto kasvoi ja saarelle rakennettiin laajat kastelujärjestelmät. Katalonian armeijan hyökkäyksen jälkeen vuonna 1287 Menorcalle iski taantuma keskiajan loppuun saakka. Turkkilaiset hyökkäsivät saarelle 1500-luvulla ja vuonna 1708 ensimmäiset brittiläiset joukot nousivat maihin, ja neljän vuoden kuluttua saari liitettiin Iso-Britanniaan. Vuonna 1756 Menorcalle hyökkäsi suuri Ranskan armeija, jonka seurauksena brittiläiset joutuivat perääntymään. Seuraavan 50 vuoden ajan saaren omistusoikeus siirtyi kiistanalaisten Euroopan suurvaltojen välillä. Lopulta vuonna 1802 Menorca palautettiin Espanjalle ja 1800-luvulla, kun teollisuusvallankumous muutti Eurooppaa, saaresta tuli vauraampi ja se sai kansainvälistä mainetta korkealuokkaisesta kenkätuotannosta, tekstiilien kehruusta ja hopeakukkaroiden valmistuksesta, joka oli asustekorujen edeltäjä, joista saari tunnetaan tänään.

  1900-luvun merkittävin tapahtuma, jolla olisi pysyvä vaikutus saaren asemaan turistikohteena, oli Espanjan sisällissota vuonna 1936, kun Menorca päätti asettua republikaanien tueksi. Kun nationalistiset joukot lopulta hyökkäsivät vuonna 1939, saarella käytiin vakavia ja verisiä kostotoimenpiteitä, mutta saaristolaisten kärsimien hirvittävien vaikeuksien kohdalla tapahtui yllättävä ja odottamaton käänne. Nykyään saaren pitkälti turmeltumattoman luonnon sanotaan juontuvan Francon halukkuudesta rangaista Menorcaa pidättämällä julkisia varoja infrastruktuurin kehittämiseen, mikä auttoi säilyttämään saaren turmeltumattoman luonnon ja maisemat. Vuonna 1977, kaksi vuotta Francon kuoleman jälkeen, saari nousi 40 vuotta kestäneestä diktatuurista ensimmäisten demokraattisten vaalien seurauksena, ja nykyään "Estatut d’Autonomía de les Illes Balears" myöntää Baleaarien saarille jonkin verran itsenäisyyttä. Matkailusta tuli lopulta yksi tärkeimmistä aloista koko Baleaarien alueella ja auringonpalvojia ja meren ystäviä virtasi saarelle kaikkialta Euroopasta. Vaikka Ibiza ja Mallorca ovat suosittuja pariskuntien ja sinkkujen parissa, Menorca houkuttelee perheitä. Eri etnisillä ryhmillä, jotka asettuivat tai valloittivat Menorcan, oli merkittävä osa saaren rikkaan perinnön kehittämisessä. Saaren asukkaat ovat uskonnollisia, kuten muu Espanjan, vaikka Menorca on myös rento ja ennakoiva. Menorca ei ole samanlainen kuin sen juhlasisar Ibiza, ja paikalliset ovat hyvin pukeutuneita ja kohteliaita. Menorcalaiset ovat yhtä luovia kuin manner-espanjalaiset, ja tarjoavat joukon paikallisia käsitöitä matkailijoille. Erottuva tuote on historiallisessa tislaamossa sijaitseva Xoriguer-gin, joka maistuu erilaiselta kuin brittiläinen gin. Abarcas-sandaalit ovat toinen tärkein esine, joita löytyy eloisilta markkinoilta.

  Menorca on Baleaarien toiseksi suurin ja sijaitsee Välimeren länsiosassa, melkein tarkalleen Algerin ja Marseillen välissä. Saaren pohjoisosassa vallitsee karu kivinen rannikko pienillä punaisilla hiekkarannoilla kallioiden alla. Voimakkaan pohjoistuulen takia pohjoisrannikon kasvillisuus on harvaa. Saaren eteläpuoli toisaalta on suurelta osin tasainen ja koostuu kalkkikivitasangosta, jolla sijaitsee metsäisiä rotkoja, joista tuhansien vuosien sateet loivat valkoisen hiekan rannoille. Koko vuoden keskilämpötila on noin 17 astetta, mutta kesällä maksimilämpötila voi nousta 30 asteen puoliväliin. Merituulen ja tiheän pohjoisen tuulen takia epämiellyttävän kuuma sää pidemmäksi aikaa on epätodennäköistä. Kesät ovat kuivia, eikä sateita ole käytännöllisesti katsoen lainkaan kesäkuusta syyskuuhun, mutta talvet ovat viileitä ja kosteita, runsas sade auttaa suuria luonnollisia pohjavesikerroksia kalkkikivikerroksissa, jotka muodostavat tärkeän osan saaren vesivarannosta. Keskimääräiset sademäärät vaihtelevat itse saarella riippuen alueesta. Saaren koillisosassa sataa enemmän verrattuna etelään. Saarella kukoistavat villit oliivit, opuntiakaktukset, ikivihreä tammi, mutta istutetut männynpennut korvaavat vähitellen kovat alkuperäiskasvien lajit. Luonnonvaraiset yrtit kasvavat paljailla pohjoisilla rannikoilla, ja eteläisten rotkojen joukossa kukoistaa lukuisia luonnonvaraisia orkidea- ja parsalajeja keväällä ja kesällä. Rehevä laidunmaa, joka on jaettu silmiinpistävillä kuivilla kiviseinillä, ovat ominainen ja kaunis osa Menorcan maisemaa ja kattaa suuren osan saarta.

  Matkustaminen Menorcalla

  Jos haluat tutustua saareen mahdollisimman vapaasti ja aikaa säästäen, autonvuokraus Menorcalla on miltei ainoa vaihtoehtosi. Saarelta löytyy julkisen liikenteen palveluja, mutta ne ovat erittäin rajalliset. Menorcaa palvelevat muutamat eri linja-autoyhtiöt eri alueilla ja eri alueen viranomaiset määräävät linja-auto ja taksipalveluista. Linja-autot kulkevat kuitenkin suurimpien kaupunkien ja tärkeimpien turistikeskuksien välillä, mutta saatat joutua vaihtamaan linjaa matkasi aikana tai odottaa pidemmän aikaa oikeaa bussia. Kirkkaanpunaiset linja-autot kulkevat usein Maonin ja Ciutadellan välillä. Linja-autot kulkevat itäistä ja joskus eteläistä rantareittiä suoraan Mahonista (mukaan lukien Sant Lluis), ja Ciutadellasta pääset länsi- ja lounaisrannoille. Päästäksesi Son Bouan kaltaisiin kohteisiin, ota bussi jommastakummasta pääkaupungista ja vaihda Alaiorissa. Ferreries ja Es Mercadal ovat kaksi muuta matkakeskusta pohjoisen ja etelän rantakohteisiin ja kaupunkeihin. Bussit ovat yksikerroksisia, halpoja ja lähtevät tunneittain pääreiteille Plaza Ciutadellasta ja Mahon keskustasta. Matkat eivät ole kalliita ja voit ostaa kertalipun tai edestakaisen matkan. Riippuen yhtiöstä, voit ostaa joissakin tapauksissa liput etukäteen verkossa, mutta normaalisti ne saa suoraan kuljettajalta. Taksit ovat luotettavia, säädeltyjä ja ystävällisiä. Matkojen hinnat perustuvat etäisyyteen, vaikka toiselle toiminta-alueelle ylittävistä matkoista saattaa tulla lisämaksu. Tarkista hinta varmemmin aina ennen lähtöä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Menorcan turisti-info

  Takaisin alkuun