Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT ISO-BRITANNIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Iso-Britannia – Suunnittele matkasi kanssamme

  Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta on hienoimpia maailmanlaajuisia matkakohteita. Kuten yleisesti tunnettu nimellä Yhdistynyt kuningaskunta, se muodostuu Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin liitosta. Harvat maat yhdistävät menestyksekkäästi historian moderniin yhteiskuntaan ja rikkaaseen kulttuuriin, jonka voit nähdä ympärilläsi pääkaupungin Lontoon kaduilla. Shakespearen Globe teatterista Pall Malliin ja ikonisiin parlamenttitaloihin, kiertomatka Lontoossa vie sinut monien monumenttien, museoiden ja nähtävyyksien läpi.

  Kun lähdet Lontoosta, Iso-Britannia avaa eteesi eri alueiden maailmaan, joilla monilla on omat paikalliset murteensa, tapansa ja perinteensä. Vietä aikaa Cornwallissa, ihanteellisessa kohteessa surffausta ja patikointia varten. Koe Englannin valioliigan jännitys Manchesterissa tai löydä kaikki, mitä Skotlannin toiseksi suuri kaupunki Glasgow tarjoaa.

  Walesin Swansealla on runsaasti kauniita kultaisia hiekkarantoja, jotka ovat ihanteellisia piknikille tai leijalennolle. Swansean musiikki- ja taidefestivaalia ei pidä myöskään unohtaa vierailusi aikana. Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki ja yksi Ison-Britannian upeimmista paikoista. Korkealla kaupungin yläpuolella seisoo Edinburghin linna täynnä mahtavaa historiaa ja legendoja. Auto Europen vuokra-autolla et varmasti menetä mitään nähtävyyksiä vieraillessasi Iso-Britanniassa. Yhdessä luotettavien kumppaneidemme kanssa tarjoamme täydellisen auton lomallesi budjetin puitteissa ja sopivimmista noutotoimistoista. Bristol on kaupunki, joka kukoisti teollisen vallankumouksen aikakaudella. Astu Brunelin SS Ison-Britannian laivaan, maagiseen höyrylaivaan, joka on nykyään museo ja palveli Atlantin poikki kulkevia reittejä Bristolin New Yorkin välillä.

  Kaikki, mitä tarvitset loistavaa lomakokemusta varten Iso-Britanniassa, on esitetty Iso-Britannian matkaoppaassa. Tutustu historiallisesti rikkaaseen Edinburghiin tai vilkkaaseen Lontooseen, tai ota surffaustunteja Cornwallissa - matkaoppaamme auttaa sinua päätösten teossa.

  Tutustu alla oleviin Iso-Britannian matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Iso-Britanniassa.

  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset
   

  Kiertomatkat vuokra-autolla Iso-Britanniassa

  Iso-Britannia on loistava paikka lähteä kiertomatkalle. Ison-Britannian ilmasto on kuitenkin aina otettava huomioon pitkää automatkaa suunnitellessa. Vuodenajan oikea valinta on ratkaisevan tärkeää, samoin kuin erityisen huomion kiinnittäminen ajankohtaisiin sääennusteisiin. Talvilämpötila voi laskea Skotlannissa jopa -2ºC ja saavuttaa vain 9ºC kesällä. Toisaalta Etelä-Englannissa lämpötila voi olla jopa 32ºC, keskimäärin ollessa 18ºC.

  Loch Ness SkotlantiHyvällä suunnittelulla Iso-Britannian kohtalainen ilmasto, kilometrejä pitkät tiet, tasaiset tasangot ja karu maaseutu ovat kaikki osa mahtavaa kiertomatkaa. Koska täällä on niin paljon kiertomatkamahdollisuuksia, tässä ovat parhaat kiertomatkaideat ja suositukset kiertomatkalle Iso-Britanniassa.

  Skotlantiin suuntautuneille kiertomatka Skotlannin pohjoisrannikolla on täydellinen vaihtoehto paeta kaupunkielämän stressiä. Vähillä ruuhkilla, kunnes saavut kaupunkeihin, tämä kiertomatka vie sinut Invernessin, Caithnessin, Sutherlandin ja Wester Rossin läpi. Kokeile kiertomatkaamme Glasgowsta Invernessiin, joka vie sinut kaikille Skotlannin parhaille nähtävyyksille, kuten Loch Ness tai kiertomatkalle kauniiden ylämaiden ympärillä.

  Pohjois-Irlanti tarjoaa myös paljon kauniita rannikkoteitä kiertomatkalle. Ajaminen pääkaupungista Belfastista Londonderryyn rannikkoreittiä pitkin vie sinulta hieman yli 3 tuntia. Näet kauniin merenrantakaupungin Castlerockin, pienen rannikkokylän Waterfootin ja vilkkaan Larnen satamakaupungin. Larnessa on myös Glenon vesiputous, jos etsit hienoa pysähdyspaikkaa rentoutumiseen.

  Jos olet Walesissa, sen lukuisat kansallispuistot, upeat rannat ja vihreät kukkulat eivät petä sinua. Harkitse ajamista joidenkin Ison-Britannian parhaiden kansallispuistojen kautta Abergavennystä kohti Brecon Beaconsia ja takaisin pohjoiseen. Vaella Abergavennystä Sugar Loafin vuorelle ennen matkaa autollasi Talybontin tekojärvelle. Kun olet valmis, aja kohti Uskin tekojärveä ja sitten Black Mountain solalle. Se on legendaarinen ja tarjoaa loistavan ajokokemuksen.

  Monet vierailijat aloittavat Iso-Britannian pääkaupungista Lontoosta, joka voi myös olla hyvä lähtökohta kiertomatkalle. Lontoosta voit suunnata pohjoiseen kohti ikonisia kaupunkeja, kuten Birmingham, Liverpool ja Manchester. Tai miksi et tutustu upeaan Norfolkin rannikon kiertomatkaan. Yorkshiren kauniit rehevät vihreät kukkulat ovat toinen, joka sinun täytyy nähdä. Paikalliset tunnetaan ystävällisyydestään ja maanläheisestä luonteesta. Yorkshiren nummet ja laaksot ovat upeita, mikä tekee kiertomatkasta täydellisen. Legendaarinen Lake District on myös hieno vierailukohde Pohjois-Englannissa. Jos aiot ajaa Lontoosta etelään, loistava vaihtoehto on suunnata kohti vilkasta Brightonia, sitten rannikkoteitä pitkin Southamptoniin, Bournemouthiin, Plymouthiin ja Cornwalliin - Lontoon kauimpaan paikkaan saarella.

  Suositun kulttuurin ohella Iso-Britannia on kuuluisa esittävistä taiteistaan, jossa on luoto monia elokuvia ja TV-sarjoja. Game of Thrones, Harry Potter, Downton Abbey ja Thor - kaikista vain pieni kourallinen - on kaikki kuvattu täällä. Koska maassa on niin monta kuvauskohdetta, suosittelemme aina kiertomatkalla vierailemista näissä kaikissa. Kaikille urheilun ystäville löytyy myös upea golfkiertomatka, joka kattaa joitakin parhaimmista, arvostetuimmista ja haastavimmista golfkentistä ympäri maailmaa, pysähtyen St.Andrewsissa ja Woodhall Spassa.


  Mitä tehdä Iso-Britanniassa

  Iso-Britannia erottuu ikonisista maamerkeistä, upeista maisemista ja eräistä maailman upeimmista rakennuksista. Buckinghamin palatsi, Big Ben, London Eye, Edinburghin linna, Stonehenge ja lukuisat keskiaikaiset tornit ja kirkot, joissa on monimutkaisia kiviteoksia, ovat vain muutamia tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puhumattakaan kaikista paikoista, joissa kuvattiin arvostetuimpia elokuvia ja TV-sarjoja.

  Täällä on niin monia paikkoja, joilla on suuri historiallinen merkitys ja paljon kauneutta, niin monia mahdollisuuksia löytää brittiläisen perinnön rikkaimmat juonteet ja vaikuttavat esimerkit erilaisista arkkitehtuurisista tyyleistä, että on vaikea valita vain muutama paikka suositeltavaksi. Siitä huolimatta yritimme parhaamme mukaan ehdottaa joitain ikonisimpia kokemuksia, jotka jokaisen matkustajan on kokeiltava:

  Buckinghamin palatsi - Lontoo

  Englanti:

  • Ylitä Abbey Road suojatie, joka on tunnettu Beatles yhtyeen Abbey Road albumin kannesta.
  • Käy Big Ben kellotornissa, joka on osa parlamenttitaloa.
  • Näe vartijoiden vaihtoseremonia Buckingham palatsilla, brittiläisen monarkian Lontoon asuinpaikalla.
  • Käy Globen teatterissa, modernissa, vuoden 1599 Shakespearen näytelmäyhtiön jälleenrakennetussa teatterissa.
  • Ota kuvia Stonehengella, joka on kiehtova esihistoriallinen kivimuodostelma.
  • Ota itsestäsi ikoninen valokuva vanhanaikaisessa punaisessa puhelinkopissa.

  Skotlanti:

  • Hengitä raikasta maaseutuilmaa ja lähde virkistävälle vaellusretkelle Trossachsin kansallispuistossa.
  • Nauti parhaasta kaupunkikuvasta vaikuttavalta Edinburghin linnalta, joka rakennettiin 100-luvulla ja muutettiin sotamuseoksi.
  • Yritä nähdä Loch Nessin hirviö, tai Nessie, jonka uskotaan asuvan Loch Nessin järvessä Skotlannin ylämailla.
  • Käy viskipanimossa ja nauti aitoa skottilaista viskiä ja opi kaikki sen valmistamisesta.
  • Ota kuva Glenfinnan Viaductilla, vuoden 1901 rautatiellä, joka näkyy myös Harry Potter elokuvissa.
  • Kokeile perinteistä skottilaista polvien pituista vaatetta, kilttiä.

  Wales:

  • Lähde piknikille värikkäässä puistossa Cardiffin linnan ympärillä sen ylenpalttisella sisustuksella ja viktoriaalisilla muureilla.
  • Tutustu fantastiseen Snowdonian kansallispuistoon ja sen polkuihin, vuoristoon, järviin ja vesiputouksiin.
  • Ihaile koskemattomia rantoja ja maaseutua viehättävässä Pembrokeshire Coastin kansallispuistossa.
  • Katso jännittävää matsia Principalityn stadionilla, Walesin ragbyn nykyaikaisella kotiareenalla.
  • Kokeile suussa sulavaa Walesin kakkua, joka on täynnä rusinoita tai kuivattuja hedelmiä, ja se tarjoillaan kuuman tai kylmän kaakaon kanssa sokerilla.
  • Käy Iso-Britannian pienemmässä talossa, joka on vain 1.7 metriä leveä ja kahdella huoneella!

  Pohjois-Irlanti:

  • Rakastu Giant's Causewayn basalttipylväisiin ja sen maisemiin, jotka nousevat sinisen meren rannikolla.
  • Uskaltaudu Carrick-a-Rede-köysisillan yli, joka on keinuva Pohjois-Atlantin yli mantereen ja pienen saaren välillä oleva reitti.
  • Opi kaikki Titanicista ja käy Titanicin Belfastin museon uudelleen luoduissa hyteissä ja kansilla.
  • Haistele kasvitieteellisessä puutarhassa olevaa suurta joukkoa kukkia ja kasveja vain kymmenen minuutin päässä Belfastin keskustasta.
  • Pidä hauskaa vuoden 1889 Royal County Down golfkerhossa, josta löytyy 36 reikää ja kansainvälisesti arvostettu rata.
  • Mikäli mahdollista, käy Pohjois-Irlannissa Pyhän Patrikin juhlan aikana 17. maaliskuuta ja ota osaa paraateilla.

  Hieman historiaa

  Koko vuosituhannen ajan keltit, roomalaiset, germaaniset heimot (anglit, saksit ja juutit), viikingit ja normannit hallitsivat, miehittivät tai hyökkäsivät Brittiläisille saarille vuonna 1066. Lähes kaksisataa vuotta myöhemmin Magna Carta allekirjoitettiin englantilaisten aatelisten ja kuningas Juhana Maaton välillä rajoittaen kuninkaallista auktoriteettia. 1300- ja 1400-lukuja leimasi Englannin ja Ranskan välinen satavuotinen sota, joka heikensi huomattavasti Englantia. Menetettyjen alueiden seurauksena syntyi useita sisäisiä konflikteja, jotka johtivat ruusujen sotaan, valtataisteluun Yorkin ja Lancasterin aatelisten välillä. Tudorin kuningas palautti rauhan, kun vuosia myöhemmin kuningas Henrik VIII erosi katolilaisesta kirkosta ja perusti anglikaanisen kirkon.

  Seuraavaa vuosisataa leimasivat uskonnolliset kiistat, jotka huipentuivat lyhyeen aikaan ilman monarkiaa. Siitä huolimatta se palautettiin pian vuonna 1660. Iso-Britannia perustettiin vuonna 1707 ja se koostui Englannista, Skotlannista ja Walesista. Irlanti liittyi melkein sata vuotta myöhemmin. Vuonna 1922 Etelä-Irlanti kuitenkin erottui ja tuli tunnetuksi nimellä Eire (Irlannin tasavalta). Näiden jäsenmaiden välisiä suhteita ovat usein leimanneet kiistat ja toisinaan avoimet kapinat.

  Tällä hetkellä Iso-Britannian pinta-ala on 243 610 neliökilometriä ja pääkaupunki on Lontoo Englannissa. Buckinghamin palatsi on kuninkaallisen perheen virallinen asuinpaikka, jota johtaa kuningatar Elisabet II, kuka on hallinnut vuodesta 1952 lähtien. Englannin kieli on maailman toiseksi puhutuin, johtuen osittain Britannian valtakunnan laajentumisesta ja sen siirtokunnista. Kansallisen tilastotoimiston mukaan Iso-Britanniassa on yli 66,44 miljoonaa asukasta. Sen merkitys globaalissa mittakaavassa heijastaa sen johtavasta roolista uudistajina ja brittiläisten romaaneiden, elokuvien, musiikin, julkisuuden henkilöiden, yritysten ja keittiön maailmanlaajuisesta suosiosta.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Iso-Britanniassa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenTämä osio tarjoaa listan yleisimmin kysytyistä kysymyksistä matkustettaessa Iso-Britanniassa. Tarkastelemme yksityiskohtia siitä, mikä ajoneuvotyyppi sopii parhaiten lomallesi, mitä luokkia on tarjolla ja niiden etuja tai haittoja.

  Tarjoamme myös yleisiä tietoja auton vuokraamisesta, lisätietoja säännöistä, ikärajoituksista, kattavuusvaihtoehdoista ja muusta - tämä löytyy matkavinkkisivulta. Jos sinulla on vielä kysymyksiä näiden sivujen lukemisen jälkeen, ota rohkeasti yhteyttä koulutettuihin varausasiantuntijoihimme. Tiimimme täällä tarjoaa kaikki autonvuokraukseen liittyvät vastaukset ja apua parantaaksesi autovuokrauskokemustasi Iso-Britanniassa.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Iso-Britanniassa?

  Antamalla sinulle mahdollisuuden varata eri tyyppisiä ajoneuvoja kaikkialla Iso-Britanniassa tarkoittaa, että löydät varmasti oikean vuokra-autoluokan matkallesi. On tärkeää valita tarpeitasi vastaava ajoneuvotyyppi sen perusteella, mitä aiot tehdä, minne aiot matkustaa ja kuinka monta matkustajaa sinulla on mukana. Matkatavarasi määrä on myös määräävä tekijä. Lomalla Iso-Britanniassa sinun tulee ottaa huomioon nämä seuraavat ajoneuvoluokat.

  Monissa Iso-Britannian kaupunkien keskustoissa on kapeat kadut. Alun perin hevosille ja kärryille suunnitellut tiet eivät ole helppoja navigoida suuremmalla ajoneuvolla. Ajamista varten keskustassa suosittelemme miniluokan ajoneuvoa. Nämä ovat pienikokoisia autoja, mutta niitä on helppo ohjata ja mahtuvat pysäköintipaikkoihin paljon helpommin. Jos etsit pientä autoa, mutta hieman enemmän moottoritehoa, harkitse yhtä kompaktiluokan ajoneuvoistamme.

  Suurissa kaupungeissa ja niiden ympäristössä, kuten esimerkiksi Lontoo, Luton ja Glasgow, mielestäsi on varmasti mukavampaa ajaa suuremmalla autolla. Suuren luokan ajoneuvot ovat ihanteellisia, jos haluat myös suunnata kaupungista pois ja tutustua ympäröiviin alueisiin. Jos sinulla on tiukka budjetti, mutta haluat silti runsaasti jalkatilaa, economy-luokan autot tarjoavat tilaa ottamatta pois polttoainetehokkuudesta.

  Viimeiseksi, jos aiot ajaa maaseudulla, harkitse maastoautoa. Nämä autot ovat kestäviä, tukevia ja ne tarjoavat riittävästi moottoritehoa auttaakseen sinua vaikeissa tilanteissa. Kun vierailet Iso-Britanniassa suuren porukan kanssa, lisäjalkatila, tila matkalaukuille ja lisämukavuus tiellä ovat välttämättömiä. Valitse tässä tilanteessa tila-auto Iso-Britanniassa. Tila-automme ovat upea valinta pidemmille kiertomatkoille ja suurille ryhmille tehokasta liikkumista varten.

   

  Mikä on Iso-Britannian valuutta?

  Britannian virallinen valuutta on punta. Useammat Britanniassa olevista puntaseteleistä on laskenut liikenteeseen Bank of England, mutta voit myös löytää seteleitä skotlantilaisista ja pohjois-irlantilaisista pankeista. Skotlantilaiset ja Pohjois-Irlannin seteleitä voi lain mukaan käyttää myös muualla Britanniassa, mutta joskus voit joutua hieman selittämään niitä, varsinkin Pohjois-Irlannin seteleiden kohdalla, sillä niitä harvemmin nähdään Pohjois-Irlannin ulkopuolella. Rahaa voi nostaa ympäri maata kaikilla yleisillä luottokorteilla ja suomalaiset pankit veloittavat nostosta nostomaksun. Luottokortit kelpaavat myös maksuvälineenä useimmissa hotelleissa, ravintoloissa, kaupoissa ja toimistoissa.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Iso-Britannia?

  Iso-Britannia, sekä kaikki siitä riippuvat alueet, kuten Bailiwicks of Jersey ja Guernsey ja Mansaari ovat kaikki kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Kesällä kelloja siirretään tunnilla eteenpäin kesäaikaan, joka alkaa maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja loppuu lokakuun viimeisenä sunnuntaina.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Iso-Britanniassa?

  Iso-Britannian sähköverkon jännite on virallisesti 230 volttia, mutta myös 240 volttia on yleisesti käytetty. Iso-Britanniassa käytetty pistorasia ja pistokkeet ovat erilaisia, joten Suomesta tuodut sähkölaitteet tarvitsevat erillisen adapterin.

   

  Tarvitsenko viisumia Iso-Britanniassa?

  Brexitin myötä vielä tällä hetkellä tarkkoja säädöksiä ei ole voimassa. Tämän hetkisten tietojen mukaan suomalaiset eivät edelleen tarvitse viisumia matkustaessa Iso-Britanniaan tai Pohjois-Irlantiin, jos oleskelu maassa kestää enintään 90 päivää. Matkalle tarvitset voimassa olevan passin tai henkilöllisyystodistuksen, mutta Iso-Britannia harkitsee luopumisesta henkilökorttien hyväksymisestä. Varmista siis, että sinulla on voimassa oleva passi. Britanniasta löytyy Suomen suurlähetystö Lontoosta ja muutamia kunniakonsulaatteja esimerkiksi Edinburghissa ja Manchesterissä.

  Embassy of Finland, London
  Embassy of Finland
  38 Chesham Place
  London SW1X 8HW, England
  Verkkosivut: finlandabroad.fi
  Puhelin: +44-20-7838 6200

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit englanniksi?

  Iso-Britannian virallinen kieli on englanti, mutta maassa on useita eri murteita, joita tavallisen englantia puhuvan turistin voi olla todella vaikea ymmärtää. Puhujan koulutustaso vaikuttaa myös paljolti hänen aksenttiinsa. Britit ovat tunnettuja kohteliaisuudesta, eli jokaisen pyynnön jälkeen lauseeseen kannattaa lisätä sana please (kiitos, ole hyvä). Tässä muutamia englanninkielisiä lauseita ja sanoja, joista voi olla hyötyä matkallasi:

  Hei - Hello
  Hyvää huomenta - Good morning
  Hyvää iltapäivää - Good afternoon
  Hyvää iltaa - Good evening
  Missä on lähin poliisiasema? - Where is the closest police station?
  Missä on lähin sairaala? - Where is the closest hospital?
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - Where is the closest ATM machine?
  Missä sijaitsee [paikan nimi]? - Where is [paikan nimi]?
  Voinko maksaa luottokortilla? - Can I pay by credit card?
  Voinko maksaa pankkikortilla? - Can I pay by debit card?
  Paljonko se maksaa? - How much does this cost?
  Kiitos - Thank you
  Pidä vaihtorahat - Keep the change


  Käytännöllisiä linkejä

  Tyylikkyyttä matkallesi infografiikka

  Asuntoautolla Birminghamissa

  Vasemmanpuoleinen liikenne

  Iso-Britannian turisti-info