Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT SAKSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Saksa - inspiraatiota matkallesi

  Valtavan maantieteellisen monimuotoisuuden maa Saksa on loistava paikka pitkälle, rauhalliselle ajomatkalle tiheiden metsien halki, joiden välissä nousee linnoja, jotka sijaitsevat kohoavilla kallioilla. Se on kuuluisien autobahnojen ja mahtavan tieverkoston paikka, jota on parannettu erittäin modernilla infrastruktuurilla. Kiertomatka Saksassa on kuin vuoristorataseikkailu, jolla pääset näkemään hyvin monipuolisia maisemia Euroopan sydämessä, etkä varmasti halua edes lähteä takaisin kotiin!

  Saksa on todellakin yksi Euroopan suosituimmista kohteista lumoavalle, yllätykselliselle lomalle Auto Europen kautta. Tarjolla on monia mielenkiintoisia reittejä, kuten kuuluisa romanttinen tie (yksi maailman vanhimmista turistireiteistä) ja kiehtova satureitti Grimmin veljesten kotimaan läpi. Matka moottoriteillä Kölnin ja Berliinin välillä lupaa äärimmäisen autobahn-seikkailun sinulle ja ystävillesi. Kaikki tämä ja enemmän odottaa sinua minä tahansa vuoden aikana, jos valitset autonvuokrauksen Auto Europelta.

  Yli 65 vuoden ajan Auto Europe on kasvanut pienestä perheyrityksestä Pohjois-Amerikassa kukoistavaksi kansainväliseksi autonvuokrauksen välittäjäksi, joka tarjoaa laadukkaita ja edullisia autonvuokrauspalveluita yli 24 000 kohteessa ympäri maailmaa. Kumppanuuksien kautta johtavien kansainvälisten ja paikallisten vuokraamojen kanssa voimme tarjota asiakkaillemme laajan ja nykyaikaisen ajoneuvovalikoiman lukuisilla lentokentillä, rautatieasemilla ja kätevillä keskusta-alueilla ympäri Saksaa, mukaan lukien Düsseldorf, München ja Frankfurt, mikä tarkoittaa, että voit aina valita parhaan noutopisteen tai palautustoimiston tarpeidesi mukaan.

  Auto Europen Saksan matkaoppaan avulla löydät kaikki tarvitsemasi tiedot monista vaihtoehdoista, jotka ovat käytettävissäsi tässä upeassa maassa, kuten voit esimerkiksi noutaa auton yhdestä toimistosta ja palauttaa sen toiseen, sekä kaikki voimassa olevat tarjouksemme, jotka tarjoavat ilmaisia korotuksia, lisäkuljettajia, talvirenkaita ja paljon muuta parantaaksesi lomaasi Saksassa.

  Tutustu alla oleviin Saksan matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Saksassa.

  • Saksan autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa Saksassa.
  • Saksan kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta Saksassa. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • Saksan ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi Saksassa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset


  Kiertomatkat vuokra-autolla Saksassa

  Kuten voit odottaa satukertomusten ja linnojen, vilkkaiden oluthuoneiden ja lumoavien metsien maalta, Saksa lupaa joitakin parhaimmista kiertomatkaseikkailuista koko Euroopassa. Maan jännittävien ja nopeiden ajomatkojen lisäksi moottoriteillä, maan todellinen taika löytyy monista kauniista kylistä ja pienistä kaupungeista, jotka ovat piilossa sisämaassa, etenkin Baijerissa ja Rheinin laaksossa. Olemme koonneet suussa sulavan valikoiman matkareittejä, jotka ovat hyvin opastetuilla ja ihanteellisilla heille, ketkä haluavat tutustua niihin maan osiin, jotka jäävät usein huomiotta. Auto Europelta löytyy kaikki tarvitsemasi ratkaisut, hyödyt parhaan mukaan nelipyöräisestä matkaajasta, mukaan lukien mahdollisuus noutaa ajoneuvo yhdestä toimistosta ja palauttaa se toiseen.

  Biergarten kiertomatka BaijeriSaksassa on loputtomia kiertomatkamahdollisuuksia, joista valita. Alle olemme listanneet muutamia mielenkiintoisimpia, joiden avulla voit tutustua maahan eri tavoin.

  Aloita matkasi sammuttamalla jano ja tutustu Saksan oluen juonnin taiteeseen siellä, mistä kaikki alkoi, Frreisingissa. Suosittu Biergarten oluttarhojen kiertomatka alkaa tässä muinaisessa Baijerin kaupungissa, joka on yksi maan vanhimmista asutuksista, jossa munkit aloittivat oluen tuotannon Weihenstephanin panimossa vuonna 1040. Nyt melkein 1000 vuotta myöhemmin maailmankuuluja oluita viedään maapallon joka kolkkaan ja vierailijat ovat tervetulleita kiertämään tiloja ja maistelemaan kuuluisia oluita.

  Heille, ketkä mieluummin juovat viiniä kuin olutta, voivat olla varmoja, että Saksa on myös viinitarhojen maa, joka tuottaa monia hienoja viinejä, kuten Riesling, Spätburgunder ja Liebfraumilch. Vuonna 1935 perustettu kiehtova Saksan viinireitti (Deutsche Weinstraße) tarjoaa kävijöille ihanan matkan eräiden maan kauneimpien maisemien läpi, jotka kulkevat Pfalzin viinialueen läpi ja pitkin Rheinin alueita. Bockenheimista alkaen lähellä Frankfurtia, kiertomatkasuunnitelmaamme pitää sisällään Saksan suurimman metsän (Pfälzerwald) ja monia matkan varrella olevia postikorttikyliä ja kaupunkeja.

  Matka 750 kilometrin pituisella satumaareitillä Keski-Saksassa voit kokea seuraavaa: kahden maailman mielikuvituksellisimman tarinankertojan, Wilhelmin ja Jacob Grimmin jalanjäljet, ketkä loivat useita merkittäviä lasten kertomuksia, mukaan lukien Tuhkimo, Lumikki, Hannu ja Kerttu, sekä Prinsessa Ruusunen. Tällä reitillä lähdet etsimään piparkakkutaloa nukkuvista Hessian kylistä ja ajat satumaisten metsien, palatsien ja linnojen keskellä Bremenin ja Frankfurtin välillä.

  Yli 530 kilometriä pitkä Saksan suosittu romanttinen reitti (Romantische Straße) on erittäin vakiintunut tapa tutkia eteläisen Saksan maaseudun sydäntä. Reitti viehättää matkustajia vanhoilla goottilaisilla katedraaleilla, viehättävillä kylillä ja lumihuippuisilla vuorenhuipuilla, jotka ovat läpikuultavien järvien ja hedelmällisen viljelymaan ympäröimiä ja sijaitsevat nopeasti virtaavien jokien välissä. Listalla on pidempi pysähdys Rothenburg ob der Tauberissa, pienessä kaupungissa, joka on kuuluisa viehättävistä puurakenteisista rivitaloista ja keskiaikaisista mukulakivikaduista, sekä Hohenschwangau, kuuluisa uniikista Neuschwansteinin linnasta.

  Hengitä raikasta vuoristoilmaa ja suuntaa kukkuloille vauhdikkaalla Saksan alppireitillä (Deutsche Alpenstraße) Lindaun ja Berchtesgadenin välillä maan eteläisimmässä osassa. Tämä innostava reitti, joka kulkee yli 560 kilometriä Itävallan rajaa pitkin, sisältää monia välttämättömiä nähtävyyksiä, mukaan lukien Bodenjärvi. Voit pysähtyä muutaman minuutin välein kuvaamaan reheviä Alppien niittyjä, hiljaisia kukkuloita ja vehreitä metsiä, jotka ovat asetettu häikäisevien rosoisten huippujen, romanttisten laaksojen ja kimaltelevien järvien taustalle.

  Auto Europen avulla voit nauttia äärimmäisestä ajokokemuksesta joillakin nopeimmilla ja parhaiten säilyneillä moottoriteillä maailmassa - kuuluisilla Autobahnoilla. Jännittävän 1000 kilometrin Autobahn moottoriteiden kiertomatkalla Saksassa pystyt testaamaan ajotaitosi, ja käy samalla Saksan mielenkiintoisimmissa kaupungeissa, kuten Kölnissä, Düsseldorfissa, Münsterissä, Bremenissä, Hampurissa ja lopulta Berliinissä.


  Mitä tehdä Saksassa

  Ihastuttavista Schwarzwaldin alueista Reinin laakson rönsyileviin viinitarhoihin, Saksalla on runsaasti lomailupotentiaalia. Kaikista kaupungeista houkuttelevin on Berliini, kukoistava metropoli, joka kasvaa edelleen maailmanluokan turistikohteeksi aina sen jälkeen, kun muuri purettiin vuonna 1989. Myös entinen Itä-Saksa tarjoaa suotuisia mahdollisuuksia kaikille, ketkä matkustavat vuokra-autolla Saksassa, erityisesti Dresdeniin, joka on nyt yksi Euroopan kuuluisimmista taiteen kaupungeista.

  Brandenburgin portti Berliini - Saksa

  • Berliini: Pääkaupunki Berliini on erittäin monimuotoinen muodista arkkitehtuuriin ja sen poliittiseen historiaan. Berliinin muuri on vakava muistutus erittäin kireästä sodanjälkeisestä ilmapiiristä, mutta graffiti-taideteesta, joka nykyään peittää muurin jäännökset, on tullut sosiaalisen edistyksen symboli. Kaikki varmasti ovat samaa mieltä, että Berliini on Saksan monipuolisin kaupunki. Vielä tänäkin päivänä pystyt näkemään, miten Saksan jako vaikutti sen pääkaupungin elämään, arkkitehtuuriin ja historiaan. Voit vierailla lukuisissa museoissa ja monumenteilla, jotka kertovat DDR:n elämästä. Samalla löydät viitteitä toisesta maailman sodasta ja sen tuomista kauheuksista. Tämä kaikki ei kuitenkaan tee Berliinistä masentavaa. Kaupungista löydät myös moderneja liikekeskuksia, putiikkeja, huippuluokan muotia ja innovatiivisia projekteja. Sen väestö koostuu monista kansalaisuuksista ja tämä maustaa erinomaisesti kaupungin luonnetta ja ravintolatarjontaa. Kaupunkilaiset ovat myös hyvin tietoisia ympäristöstä ja viettävät "vihreää elämäntapaa".

  • Neuschwanstein ja Alpit: Neuschwanstein tunnetaan kaikkialla maailmassa ihanteellisen romanttisen arkkitehtuurin ja traagisen omistajansa tarinan symbolina. Etelä-Baijerissa sijaitseva linna on sanomattakin selvästi kuvatuin kohde Saksassa. Kun Ludwig II menetti itsemääräämisoikeuden omassa valtakunnassa, hän vetäytyi omaan maailmaansa, tähän myyttejä, legendoja ja satuja täynnä olevaan linnaan. Linnan sisältä löytyy lukuisia upeita huoneita, joista suosituimpia ovat Pyhän Graalin sali ja luola pienillä vesiputouksilla. Parhaimmat näkymät linnalle saat kiipeämällä vuorta hiukan ylemmäksi, jonne on kiinnitetty riippusilta. Tämä on suosittu kohde ottaa kuvankauniita valokuvia. Alueen viehätys ei tule ainoastaan linnasta, vaan myös sitä ympäröivistä upeista Alpeista. Alpit tarjoavat tuhansia patikointireittejä kesällä ja laskettelukeskuksia talvella, pieniä ravintoloita, idyllisiä kyliä ja mökkejä, joissa voit yöpyä yön yli. Täältä ei myöskään ole pitkä matka Baijerin pääkaupunkiin Müncheniin.

  • Bodenjärvi ja Mainaun saari: Bodenjärven alue, jossa Saksan, Itävallan ja Sveitsin rajat kohtaavat, on lomaparatiisi Keski-Euroopan kolmanneksi suurella sisävesijärvellä. Suosituin huvimatka täällä on Mainaun kukkasaarelle, joka on kuuluisa upeasta puistosta ja puutarhoista, jotka ympäröivät Count Bernadotten perheen barokkityylistä asuinpaikkaa. Järvellä sijaitsee myös Reichenaun luostarisaari. Se kertoo suuren benediktiinisen luostarin uskonnollisesta ja kulttuurisesta roolista keskiajalla ja se kirjattiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2000. Toinen kohde on Unteruhldingenin esihistoriallisten paalitalojen ulkoilmamuseo. 23 jälleenrakennettua taloa tekevät tästä kadonneesta perinnöstä jälleen näkyvän. Lähellä oleva Meersburgin linna tarjoaa upeat näkymät järvelle ja on Saksan vanhin linna. Kuuluisalla sisäänkäynnillä Lindaun satamaan, jossa seisovat Baijerin leijonapatsas ja valkoinen majakka, voit nähdä henkeäsalpaavan panoraaman Alpeille ja Bodenjärvelle.

  • Rügen-saari ja Itämeren rannat: Rügen sijaitsee Itämeren Pommerin rannikolla ja on Saksan suurin saari. Sen 926 neliökilometrin alueelta löytyy kaikki, mitä tarvitset täydelliselle lomalle. Koe Itämeren rannat, koskematon luonto ja ylelliset merenrantapaikat. 60 kilometrin hiekkarantojen lisäksi Rügenillä on paljon tarjottavaa luonnossa. Saaren suuret kansallispuistot, kuuluisa näköalapaikka Rügenin kalkkikivikalliolta, uneliaat kalastajakylät ja tyylikkäät kartanot ovat henkeä salpaavia. Rügenin upeaa maaseutua ja rannikkoa voi myös tutkia polkupyörällä tai purjehduskierroksella. Näiden nähtävyyksien lisäksi saarella järjestetään Störtebeker-teatterifestivaali, joka on erittäin suosittu tapahtuma yli 100 000 katsojalla. Valitse pieni maja tai korkeatasoinen hotelli rannalla ja nauti lomastasi meren kahinan keskellä.

  • Europa-Park: Lounais-Saksassa Freiburgin ja Offenburgin välillä, Rustissa sijaitseva Europa-Park on saksankielisten maiden suurin huvipuisto ja yksi niistä harvoista, joka on avoinna myös talvella. Täältä löydät hauskanpitoa, jännitystä ja seikkailuja. 95 hehtaarin alueelta löytyy kaikkea mahdollista hurjimmista ja suurimmista laitteista lapsille sopiviin karuselleihin. Huvipuistolaitteiden lisäksi Europa-Park tarjoaa jopa 6 tuntia viihdettä, johon sisältyy lasten teatteri, näytöksiä jäällä, paraateja ja monia muita muuttuvia esityksiä, sekä 4D elokuvateatteri. Euro-hiiren patsas, puiston maskotti, tervehtii sinua sisäänkäynnillä. Itse huvipuisto on jaettu eurooppalaisiin teemoihin, joista löytyy yli 100 huvilaitetta ja tapahtumia. Silver Star-laite on Euroopan toiseksi korkein ja jättiläismäinen Wodan-Timbur Coaster kulkee yli 100 km/tunnissa. Marraskuusta tammikuuhun alueelta löytyy paljon talviaktiviteettejä. Tämän kaiken keskellä voit tietenkin nauttia lounasta ja välipaloja lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa.

  Hieman historiaa

  Pitkän historiansa aikana Saksa on harvoin ollut yhdistynyt. Suurimman osa kahden vuosituhannen ajan alue, jota nykyään kutsutaan Saksaksi, jaettiin satoihin pienempiin valtioihin ja ruhtinaskuntiin. Keskiajalla Rooman valtakunta, joka hallitsi suurinta osaa Saksasta, kävi useita sotia. Jakautunut uskollinen kansa loi lisää riitoja, joka johti kymmenvuotiseen sotaan. Westfalenin rauhan jälkeen vuonna 1648 saksankielinen Eurooppa jaettiin taas satoihin valtioihin. Seuraavan kahden vuosisadan aikana kaksi suurinta näistä valtioista, Preussi ja Itävalta, hallitsevat aluetta. Sodan jälkeen Napoleonia vastaan Saksa koostui vain 40 valtiosta. Vuonna 1871 Saksa yhdistettiin imperiumiin Preussin vallan alle.

  Ensimmäisen maailmansodan aikana Saksan tavoite oli laajentaa alueita. Se päätyi tappioon ja Saksan valtakunnan loppuun vuonna 1918. Sodan jälkeen perustettiin Weimarin tasavalta, jonka tarkoituksena oli johtaa maa demokratiaan. Demokratian tuhosi Adolf Hitler, kuka käytti hyväkseen saksalaisten huolia ja kaunaa. Hänen kansallissosialistinen puolue nousi valtaan vuonna 1933 ja lopulta johti Saksan toiseen maailmansotaan. Vain sodan jälkeen paljastuivat hänen kaikki rikokset ihmisyyttä vastaan. Saksa valloitettiin vuonna 1945 ja jaettiin kahtia Neuvostoliiton ja liittoutuneiden kesken. Itä- ja Länsi-Saksan välille rakennettiin muuri vuonna 1961 pitämään kansalaiset pakenemasta idästä kehittyneempään Länsi-Saksaan.

  Vuonna 1990 Saksan yhdistyminen päätti vihdoin maan maantieteellisen erottelun, mutta taloudellinen yhdentyminen ei ole saatu toimimaan tyydyttävällä tavalla. 2000-luvun aikana globalisaation voima oli uusi haaste sosiaaliselle markkinataloudelle koko maassa. Tänä päivänä Saksa on vauras maa, jolla on korkea elintaso. Saksa on osa Euroopan Unionia ja liittyi euromaihin vuonna 1999. 2005 vuodesta lähtien ensimmäisenä naisliittokanslerina on toiminut Angela Merkel. Saksalla on erittäin suuri taloudellinen merkitys koko Euroopassa ja paljon sananvaltaa yhteisten päätösten teossa.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Saksassa

  Ota yhteyttä Auto EuropeenNyt kun olemme antaneet sinulle inspiraatiota ja ideoita kiehtovalle kiertomatkalle Saksassa, sinulla voi vielä olla pari kysymystä matkustamisesta tämän uskomaton maan ympäri. Oheisesta osiosta löydät valikoiman Saksan autonvuokrausta koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä ja muutamia lauseita, jotka saattavat olla hyödyllisiä matkasi aikana. Löydät runsaasti neuvoja siitä, mitkä ajoneuvot sopivat parhaiten tulevalle matkallesi, tarvitsetko viisumia, tai mikä virtalähde on yleisin Saksassa, sekä paljon muuta. Jos tarvitset henkilökohtaista apua henkilökunnaltamme, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin soittamalla numeroon +358 942 720 607 tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen fires@autoeutope.de. Löydät myös runsaasti neuvoja ja muuta autovuokraustietoa suositulta matkavinkkien sivulta, joka kattaa laajan valikoiman aiheita aina täydestä suojasta kaikkiin vähimmäis- ja enimmäisikävaatimuksiin ja Saksassa mahdollisesti sovellettaviin ajorajoituksiin, sääntöihin ja määräyksiin.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Saksassa?

  Auto Europe tarjoaa kaikenlaisia vaihtoehtoja matkailijoille, jotka haluavat tehdä parhaan valinnan autonvuokraukselle Saksassa. Muutaman päivän kiertoajelulle Kölnissä tai Bremenissä valitse yksi mini-, kompakti- tai economy-luokan ajoneuvoistamme, jotka ovat pienempiä, helpompi pysäköidä ja huomattavasti pienemmillä käyttökustannuksilla. Houkutteleva keskikoko- ja suuren luokan autojen valikoima tarjoaa runsaasti tilaa heille, ketkä suunnittelevat kiertomatkaa Baijerin tai Rheinin laakson viinialueen läpi. Auto Europe voi myös tarjota sinulle jotakin arvokkaampaa tulevaa lomaasi varten Saksassa, aina suurista maastoautoista tyylikkäisiin avoautoihin, jotka ovat ihanteellisia vierailulle eteläisemmillä vuoristoalueilla.

  Suosittelemme, että etsit matkoillesi sopivan vuokra-auton yksityiskohtaisesta ajoneuvovalikoimamme sivulta, josta saat neuvoja kunkin luokan kaikista ominaisuuksista ja eduista.

   

  Mikä on Saksan valuutta?

  Deutsche Mark (DM) oli Saksan ensisijainen valuutta 1. tammikuuta 2002 asti, jolloin euro, Euroopan unionin valuutta, otettiin käyttöön. Saksan markkaa ei enää hyväksytä missään Saksassa. Valuutanvaihtopisteitä löytyy kaikissa pankeissa ja voit käyttää pankkikorttia useimmissa pankkiautomaateissa, jotka ovat saksaksi nimeltään Bankomat. Visa- tai pankkikorttia voi käytetään ilman ongelmia. Huomaa, että luottokortteja ei aina hyväksytä maksuvälineenä Saksassa. Pienemmät kaupat ja kauppiaat hyväksyvät yleensä vain käteistä tai saksalaisen EC-kortin (pankkikortin). Edes saksalainen pankkikortti ei välttämättä käy monissa paikoissa tai sen käytöstä alle tietyn summan veloitetaan maksu. Useimmat myymälät ja ravintolat näyttävät ovessa hyväksyttyjen korttien logot, mutta on silti järkevää kysyä ensin. Matkashekit ovat yleisesti hyväksyttyjä, mutta niiden käytöstä saatetaan veloittaa korkeitakin maksuja.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Saksa?

  Berliini on tunnin jäljessä Suomen aikaa. Saksassa siirrytään kesäaikaan maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja takaisin talviaikaan lokakuun viimeisenä sunnuntaina.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Saksassa?

  Saksassa verkkovirta on sama kuin Suomessa. Myös pistokkeet ovat saman mallisia, joten et tarvitse adapteria Suomen elektroniikalle. Joissakin kahviloissa sinulla on mahdollisuus käyttää sähköä esimerkiksi puhelimen latausta tai tietokonetta varten, mutta yleisillä paikoilla, tai edes kaikissa ravintoloissa tai kahviloissa ei ole tätä mahdollisuutta vierailijoille.

   

  Tarvitsenko viisumia Saksassa?

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Saksaan, ainoastaan voimassa olevan passin tai virallisen henkilötodistuksen. Huomioi, että Saksan poliisi voi pyytää näyttämään henkilötodistusta koska vain, joten pidä se mukana kaikkina aikoina. Vaikka et tarvitse viisumia Saksassa, oleskelu voi kuitenkin kesää vain enintään kolme kuukautta, jonka jälkeen sinun täytyy rekisteröityä. Suomen ainoa suurlähetystö sijaitsee Berliinissä muiden pohjoismaiden suurlähetystöjen kanssa samassa rakennuksessa. Kunniakonsulaatteja Saksasta löytyy yhteensä 11.

  Embassy of Finland
  Rauchstraße 1
  10787 Berlin, Saksa
  Verkkosivut: finlandabroad.fi
  Puhelin: +49 30 50 50 30

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit saksaksi?

  Saksa on yksi maailman suurimmista kielistä, jota puhuu pääkielenään maailmalla noin 95 miljoonaa ihmistä ja on Euroopan unionin laajin puhuttu äidinkieli. Saksan kieltä opiskellaan monissa Euroopan valtioissa ja Suomessa se on opiskelluin kieli suomen, ruotsin ja englannin jälkeen. Saksassa on useita eri murteita, jotka eivät välttämättä edes muistuta lainkaan toisiaan. Yleissaksaa ymmärtävät miltei kaikki, mutta murteet ovat ominaisia vain niiden omilla alueilla. Tässä on hyödyllistä sanastoa matkallesi.

  Hei - Guten Tag
  Hyvää huomenta - Guten Morgen
  Hyvää iltaa - Guten Abend
  Näkemiin - Auf Wiedersehen
  Kyllä - Ja
  Ei - Nein
  Anteeksi - Entschuldigung
  Puhutko englantia? - Sprechen Sie Englisch?
  Kiitos - Danke
  Yhdensuuntainen tie - Einbahnstrasse
  Parkkeeraus kielletty - Parkverbot
  Huoltoasema - Tankstelle
  Ajokortti - Führerschein


  Käytännöllisiä linkkejä

  Tyylikkyyttä matkallesi infografiikka

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Saksan parhaimmat joulumarkkinat

  Saksan turisti-info