Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO BOSTON

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Boston - Löydä täydellinen autosi

  Massachusettsin osavaltion Bostonin kaupunki on pohjimmiltaan yhdistelmä siirtomaahistoriaa ja huippuluokan innovaatiosta. Boston on Amerikan aarrearkku sen Beacon Hillin viehättävillä mukulakivillä, Black Heritage Trail -väylän ja Freedom polun yhteiskunnallisilla maamerkeillä, sekä Harvardin yliopiston ja Fenway Parkin ikonisilla alueilla. Kaupunki on ihanteellinen kohde seuraavalle lomallesi, sillä voit pitää hauskaa sekä maalla, että merellä. Tutustu monipuolisiin asuinalueisiin, nauti valikoivasta joukosta esiintyviä taiteilijoita ja erikoistapahtumista, shoppaile tyylikkäissä putiikeissa ja huippuluokan ostoskeskuksissa, uppoudu makujen maailmaan ruokailuparatiisissa, tai kokeile yhtä lukuisista kaupungin lempiurheilulajeista. Boston on kosmopoliittinen keskus, jossa perinteet ja innovaatio elävät vuorovaikutuksessa päivittäin. Sen taide ei ole ainoastaan kauniit maalaukset ja klassinen musiikki, mutta kaupunki on myös omistautunut kulttuurisen vaurauden harjoittamiseen ja museoiden, kirjastojen ja sinfoniaorkestereiden luomiseen kaikkia varten. Jos haluat ottaa osaa urheilutapahtumaan ja luoda itsellesi uuden ennätyksen, Bostonin maratoni tai kaksipäiväinen soututapahtuma Head of the Charles Regatta voivat olla sinua varten. Boston on kaiken kaikkiaan Amerikan vanhin kaupunki, ja tuskin voi kävellä askeltakaan ilman, että päädyt historialliselle paikalle. Autonvuokraus Bostonissa antaa vapauden liikkua omaan tahtiisi ja nähdä vieläkin enemmän, kuin kaupungin keskusta.

  Itse asiassa, Boston on fantastinen ulkohistoriamuseo. Itse kaupungin ja sen nähtävyyksien lisäksi koko Massachusettsin osavaltio tarjoaa nähtävää ja tekemistä. Osavaltiosta löytyy monia suuria valtion puistoja, vesialueita, meren rantaa, sekä naapurimaan Kanadan kaupunki Montreal sijaitsee vain noin viiden tunnin ajomatkan päässä. Mikäli aikomuksesi on matkustaa Kanadaan tai edes toiseen USA:n osavaltioon, muista ilmoittaa siitä meille. Jotkut autovuokraamot Bostonissa eivät välttämättä salli matkustamista vuokra-autollaan Kanadaan tai edes toiseen osavaltioon USA:ssa. Eri vuokraamoilla on eri käytäntöjä, rajoituksia ja lisämaksuja, jotka voimme tarkistaa sinua varten etukäteen. Auto Europe tekee yhteistyötä lukuisten vuokraamojen kanssa ja voimme varmasti löytää sinulle sopivimman tarjouksen Bostonissa. Suuri valikoimamme eri autoluokkia takaa miellyttävän kokemuksen, eikä jätä ketään pettyneeksi. Kaikki vuokra-autot USA:ssa ovat automaattivaihteisia, mikä helpottaa ajamista ja voit nauttia maisemista ja ajokokemuksesta rauhallisin mielin. Suuren ajoneuvovalikoiman lisäksi kauttamme löydät suuren valikoiman vuokratoimistoja. Haluamme varmistaa, että autonvuokraus sujuu omien suunnitelmiesi ja mieltymyksiesi mukaan, joten olemme pyrkineet laajentamaan tarjontaamme lentokenttien ja suurempien rautatieasemien lisäksi myös eri puolille kaupunkia. Mikäli sinulla on vaikeuksia päättää, minkä auton haluat tai et pysty suorittamaan varausta jostakin syystä, älä epäröi ottaa meihin suoraan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin autamme sinua mielellämme!

  Liikenne Bostonissa

  Liikenne Bostonissa on viime vuosina lisääntynyt, mikä toisaalta on johtanut erittäin ruuhkaisiin ruuhka-aikoihin. Lisääntyneen liikenteen lisäksi muita ruuhkiin vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi huono liikenteen suunnittelu, varsinkin kun kyseessä on puutteellinen viitoitus, vaihtelevat nopeudet sekä tien leveydet. Polkupyörien ja linja-autojen kaistat eivät ole joka puolella kaupunkia suunniteltu samalla tavalla tai samojen mittasuhteiden mukaan, joten pidä niitä silmällä erittäin tarkasti. Boston on yksi Amerikan vanhimmista kaupungeista ja maan vanhin suurkaupunkialue. Monet sen tiet ovat vanhoja, eivätkä ne sovellu nykypäivän suurelle liikenteen määrälle. Alueen moottoritiet - erityisesti I-93 ja I-90 - ovat suuria ja moderneja ja niillä on suhteellisen helppo navigoida. Mutta monissa tapauksissa, erityisesti kaupungin uloimmilta alueilta näille moderneille moottoriteille pääsee vain kapeita, huonosti merkittyjä, ruuhkaisia ja huonokuntoisia teitä pitkin. Muut kuljettajat Bostonin kaupungissa ovat aggressiivisempia kuin esimerkiksi kuljettajat Suomessa, mutta kunhan olet varuillasi ja pidät liikennettä silmällä, ajamisesta tulee ajan mittaan helpompaa. Huomioi myös jalankulkijat, sillä Bostonissa on yleistä ylittää tiet missä tahansa. Lisätietoja ajamisesta ja liikennesäännöistä USA:ssa voit löytää kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Bostonissa

  Kadulla maksullinen pysäköinti Bostonissa on melko rajallista useimmilla alueilla ja lähes olematonta muissa. Näet lähinnä paikkoja, jotka on tarkoitettu vain asukkaille. Jos pysäköit väärälle paikalle tai tulet takaisin myöhässä, parkkisakot Bostonissa voivat olla hyvinkin korkeita. Parkkimaksut vaihtelevat sen mukaan, miten lähellä keskustaa pysäköit. Monilla kaduilla löytyy uusia mittareita, joissa voit käyttää luottokortteja, seteleitä ja kolikoita pysäköintilippujen ostamiseen, mutta monilla lähiöillä on edelleen käytössä vanhanaikaiset mittarit, joihin sinun täytyy "syöttää" kolikoita, joten varastoi niitä tarpeeksi. Vaihtoehtoisesti voit ladata Bostonin kaupungin pysäköintisovelluksen "Park Boston". Monet alueet rajoittavat pysäköintiaikoja ja saat pysäköidä tietyillä alueilla vain tietyn ajan. Ainoat päivät, jolloin sinun ei tarvitse maksaa pysäköinnistä kaduilla, on sunnuntaisin ja liittovaltion ja valtion juhlapyhinä. Stressittömämpi vaihtoehto, varsinkin jos sinun tarvitsee jättää auto jonnekin yön yli, on viedä auto parkkihalliin tai jättää se metrojen parkkipaikoille. Kulkeminen julkisilla kaupungissa on usein nopeampaa ja helpompaa. Parkkihallit maksavat enemmän, mutta antavat sinulle mielenrauhan, eikä sinun tarvitse miettiä mahdollisia sakkomaksuja.

  Bostonin lentokenttä

  Bostonin lentokenttä, joka tunnetaan myös nimiltä Logan International Airport tai virallisesti General Edward Lawrence Logan International Airport, on alueen suurin ja lentokentällä on kuusi kiitorataa ja neljä matkustajaterminaalia. Lentokenttä sijaitsee keskustan vieressä suoraan kaupungin rannikolla. Neljä matkustajaterminaalia A, B, C ja E ovat itsenäisiä, joissa jokaisesta löytyy oma lipunmyynti, matkatavaroiden noutoalue, kuljetuspalvelut, ilmainen langaton internetyhteys sekä elintarvike- ja vähittäiskauppavaihtoehtoja. Terminaalit on yhdistetty keskusparkkialueelle kävelykatujärjestelmällä ja ilmaisella julkisen liikenteen bussikuljetuksella. Kaiken kaikkiaan lentoasemalla on 94 porttia ja yli 40 lentoyhtiötä lentää yli 100 kotimaan ja kansainväliseen kohteeseen. Boston Loganin kansainvälisen lentoaseman julkisen taiteen ohjelma on tarkoitettu asiakkaiden lentomatkustuskokemuksen parantamiseen. Ohjelman tarkoituksena on luoda ja tuoda esille näyttelyitä, jotka parantavat lentoaseman ympäristöä ja tukevat paikallisia taiteilijoita ja instituutioita. Suomeen Bostonin lentokentältä ei ole suoria lentoja, mutta tässä on muutamia suurimpia kansainvälisiä lentoyhtiöitä, jotka lentävät Eurooppaan: British Airways, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian, Scandinavian Airlines, Swiss ja TAP.

  General Edward Lawrence Logan kansainvälinen lentokenttä (BOS)
  Osoite: 1 Harborside Dr, Boston, MA 02128, USA
  Nettisivut: www.massport.com
  Puhelin: +1 (800) 235-6426

  Tekemistä Bostonissa

  Back Bay -alue on tunnettu suosituista maamerkeistä, kuten Copley-aukiosta ja julkisesta kirjastosta. Bostonissa on kuitenkin lukuisia nähtävyyksiä ympäri kaupunkia. Pysähdy Charlestownissa ja tutustu sen historiallisiin juuriin, äläkä unohda vierailla Bunker Hill -monumentilla! Jos olet urheilufanaatikko, älä menetä mahdollisuutta vierailla Fenway puistossa, joka on Boston Red Sox baseball-seuran kotipaikka. Jos olet kiinnostunut viktoriaanisesta arkkitehtuurista, Bostonin South End kaupunginosaa ei pidä jättää välistä. South End on täynnä viktoriaanisia taloja, joista osa on rakennettu 1800-luvulla! Boston on yksi Yhdysvaltojen historiallisimmista kaupungeista. Kaupunki on vuosisadan verran vanhempi kuin Yhdysvaltojen valtio ja täällä on tapahtunut joitakin tärkeimmistä tapahtumista Yhdysvalloissa. Jos historia tai urheilu ei ole makuusi, voit matkustaa Bostonin läheisyydessä oleviin puistoihin tai rannalle ja nauttia alueen upeasta luonnosta tai auringosta hiekalla. Listasimme sinulle muutaman kiinnostavan kohteen, joissa voit käydä vierailusi aikana, ja autonvuokraus Bostonissa auttaa sinua matkan teossa.

  • Freedom Trail -reitti: Jos sinua kiinnostavat Bostonin vallankumoukseen liittyvät nähtävyydet, seuraa punatiilistä tietä. Tämä noin 4 kilometriä pitkä tie johtaa Bostonin keskustan läpi, Boston Commonista Bunker Hill -monumentille, ja esittää itsenäisyyssotaa edeltävät tapahtumat. Freedom Trail on hyvin merkitty ja sitä on helppo seurata itse. Voit halutessa lähteä tälle reitille opastetun kiertueen kanssa. Saatavilla olevia kierroksia on monia, ja yksi niistä on ilmainen. Sinun ei tarvitse aloittaa reitin alusta ja edetä reitillä loppuun kronologisesti. Koska reitti on levittäytynyt ympäri Bostonia, voit vierailla missä tahansa kohteessa miten vain itse haluat. Reitiltä löytyy 16 erityistä pistettä, joilta löytyy museoita tai maamerkkejä. Näitä erityisiä kohteita voit käydä katsomassa erikseen tai osana koko reitin kiertuetta. Jos aikasi on rajallinen, voit valita yhden tai kaksi rakennusta tai kohdetta ja nauttia siellä pidemmästä ja syvällisemmästä vierailusta. Freedom Trail sisältää historiallisia paikkoja sisätiloissa ja ulkona. Reitti kulkee Bostonin vanhimpien katujen halki, ja reitin varrelle sijoitetut suuntamerkit pitävät sinut oikeilla jäljillä oikeaan suuntaan alusta loppuun. Matkan varrelta löytyy interaktiivisia opetusalueita, jotka tarjoavat kävijöille lisätietoa jokaisesta kohteesta matkan varrella. Reitin oppaat ovat näyttelijöitä, jotka pukeutuvat 1700-luvun Bostonin asukkaiden tyyliin, ketkä kokivat historian ensi kädessä. Erikoistapauksissa ja vuoden vilkkaimpina aikoina jotkut näyttelijät pukeutuvat vallankumouksen tunnetuimmiksi henkilöiksi.

  • Boston Harbor Islands kansallispuisto: Jos pidät ulkoilusta, lisää matkalistallesi Boston Harbor Islands kansallispuisto. Puisto koostuu noin 34 saaresta ja niemimaasta. Bostonin satamakaupungin kansallispuiston suosittuja nähtävyyksiä ovat monenlaiset historialliset majakat, sisällissodan aikakauden linnoitus, useita vaellusreittejä, vuorovesialtaat ja jopa uinti-, retkeily- ja piknikalueet. Kaikkein eniten vieraillaan Little Brewster, Georges, Spectacle, Peddocks, Lovells, Bumpkin ja Grape -saarilla, jotka ovat suosittuja villieläinpuistoja. Fort Warren on historiallinen linnoitus Georgesin saarella. Se rakennettiin vuosina 1833-1860 ja valmistui pian Amerikan sisällissodan alkamisen jälkeen. Leiriytyminen on sallittu muutamalla saarella, mikä on hyvin suosittua parien ja perheiden kesken. Leiriytyessään kävijät voivat samalla nauttia erityisohjelmista, kuten joogasta. Spectacle ja Lovells saarilta löytyy hiekkarantoja, joilla voit nauttia auringosta ja uida rauhallisissa vesissä. Koko vuoden ajan puistossa järjestetään monipuolisia retkiä ja ohjelmia, joita vetävät paikalliset oppaat. Useimmat näistä julkisista ohjelmista ovat ilmaisia, eivätkä ne vaadi varausta. Jos haluat kokea Bostonin luonnollisen kauneuden, matkaa Bostonin satamasta tähän ihastuttavaan saaristoon. Ota mukaasi sopivat kengät, mieluiten vaellusta varten, koska monilla saarilla, jotka muodostavat tämän kansallispuiston, ei ole täysin kehittynyttä tieverkostoa.

  • Beacon Hill: Yksi Bostonin kauneimmista lähiöistä ja aivan kaupungin keskustassa, Beacon Hillin eteläpuoli on perinteisesti ollut Bostonin "vanhan rahan" perheiden koti, joka tunnetaan paikallisesti nimellä "Brahminit". Hyvin hoidetut tiiliasunnot seisovat rivissä puilla varjostetuilla kaduilla ja sen ytimessä on Louisburgin aukio, jossa kotien julkisivut ovat yksityiselle puistolle päin. Bostonin arkkitehti Charles Bulfinchin liittovaltion tyylinen Nichols House museo näyttää, miten Beacon Hillin ylemmän luokan asukkaat asuivat, ja on täynnä taidetta. Beacon Hillin länsipuolella Charles Street on vuorattu putiikeilla ja kaupoilla, jotka ovat perinteisesti palvelleet naapurustoa ja jotka ovat suosittuja myös matkailijoiden keskuudessa. Beacon Hillin pohjoispuoli on paljon vaatimattomampi, jolla on asunut maahanmuuttajia ja suuri afroamerikkalainen yhteisö 1800-luvun alusta lähtien. National Park Service tarjoaa ilmaisia opastettuja kierroksia Black Heritage Trail kierroksella huhtikuusta marraskuuhun ja voit seurata reittiä itse ympäri vuoden. Bostonin afroamerikkalainen historiallinen alue sisältää 15 sisällissotaa edeltävää kotia, yritystä, koulua ja kirkkoa, jotka antavat kuvan Bostonin 1800-luvun afroamerikkalaisesta yhteisöstä. Afroamerikkalaisen historian museossa ja Abiel Smithin koulussa, joka oli ensimmäinen afroamerikkalaisille lapsille, on esillä esineitä, elokuvia, taidetta ja veistoksia, jotka liittyvät Bostonin ja New Englandin afroamerikkalaisten elämään.

  • Old South Church: Tätä upeaa konglomeraatista rakennettua venetsialaista goottilaistyylistä kirkkoa Copleyn aukiolla kutsutaan nimellä "uusi" Old South, koska vuoteen 1875 mennessä seurakunta kokoontui Old South kirkossa Milk streetillä (nykyisin Old South Meeting House). Kirkko valmistui vuonna 1873 ja sisältä löytyy vaikuttava kokoelma venetsialaisia mosaiikkeja, 1500-luvulta peräisin olevia lasimaalauksia Lontoosta ja urut, joka pelastettiin Minneapoliksen kirkosta juuri ennen sen purkamista. Sen sisustus on hurmaava, mutta yhdistä tyylikkäästi sen rikkaat materiaali, kuten hyvin veistetty italialainen kirsikkapuu, kalkkikivi, kaavoitettu kipsi ja lasimaalaukset. Keskellä pyhäikön yläpuolella kirkon itäpuolella on kuparipinnoitettu kupoli, jota ympäröi kaksitoista koristeellista goottilaista kaarevaa ikkunaa. Korkea torni tai kellotorni on tämän kirkon tavaramerkki ja se näkyy useista Bostonin kaupunginosista. Kirkon länsipäässä oleva torni kohoaa 74 metrin korkeuteen ja sieltä löytyy seurakunnan kirkonkello. Suojaa korvasi, sillä kirkon tornikello, joka painaa jopa merkittävät 916 kiloa, soi aina palveluiden ja juhlien aikana. Osallistu eri jumalanpalveluksiin epävirallisista ja hyvin näyttävistä festivaalityylisistä palveluista jazz musiikilla kynttilänvalossa ja parantaviin jumalanpalveluksiin. Kirkko nimettiin kansallishistorialliseksi maamerkiksi vuonna 1970 sen arkkitehtuurisen merkityksen ansiosta yhtenä hienoimmista uusgoottilaisena kirkkona New Englandissa. Se on koti yhdelle vanhemmista uskonnollisista yhteisöistä Yhdysvalloissa.

  • Bostonin satama: Bostonin ranta on nähnyt monia muutoksia sen alkuvaiheesta lähtien siirtomaa-ajan satamana. Tämän jälkeen 1970-luvun puolivälissä satamalle tarjottiin kunnianhimoinen uudistussuunnitelma. Nykyään tämän mielenkiintoisen asuin- ja liiketoiminta-alueen sekoituksen yhdistää HarborWalk, joka on viehättävä kävelytie pitkin rantaa puistoilla, julkisella taiteella, penkeillä ja kahviloilla. Täältä pääset käsiksi myös useisiin keinoihin tutustua satamaan risteilyaluksella, lautalla, tai vesitaksilla. Vaikka se ulottuu Charlestownista Etelä-Bostoniin ja laajenee huomattavasti kauemmas, sen osa, jota ei kannata jättää välistä kulkee North Endistä Christopher Columbus Waterfront puiston läpi eri satamalaitureita pitkin, ja kaartaa sen jälkeen vilkkaalle Seaport alueelle. Boston Tea Party Ship, jäljennös alkuperäisestä aluksesta, josta Sons of Liberty puolueen jäsenet heittivät teetä mereen vuonna 1773, tarjoaa kiertueita tapahtumien kulusta. Rowesin satamalaiturilla voit lähteä Odysseyn risteilylle Bostonin sataman läpi Castle saarelta George'n saarelle, sitten itään Bostonin majakalle Little Brewsterin saarella ja takaisin pohjoiseen Charlestownin laivaston pihalle, ennen kuin palaat taas laiturille. Voit nauttia lounasta, illallista tai sunnuntaibrunssia samalla kun nautit Bostonin horisontista merellä. Taivaanranta on erityisen kaunis yöllä, jolloin voit katsella tähtiä tai täysi kuuta.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Bostonissa

  Bostonin ollessa Yhdysvaltojen vanhimpia kaupunkeja, ei ole mikään ihme, että täältä löytyy runsaasti historiaa ja kulttuuria. Massachusettsissa sijaitseva Boston on vain kivenheiton päässä muutamista itärannikon vaikuttavimmista maisemista ja historiallisesti merkittävistä kohteista. Kun olet kiertänyt Bostonin kiireiset kadut, voit lähteä useille eri päiväretkille, jotka pitävät vaellushalusi tyytyväisinä. Rannikkokalastuskaupungit, vehreät retkeilyreitit ja kauniit rannat ovat vain nopean ajomatkan päässä. Pyhiinvaeltajat nousivat maihin Bostonin eteläpuolella Plymouthissa, ja ensimmäiset vallankumouksen laukaukset ammuttiin vain muutama kilometri länteen. Salem Bostonin pohjoisrannalla oli Amerikan vilkkain Kiinan kauppasatama. Mutta turisteille on tarjolla muutakin kuin vain historiallisia nähtävyyksiä. Pitkät Cape Codin hiekkarannat, saaret, Mainen ja New Hampshiren rannat ovat nopean matkan päässä. Oli sitten kiinnostuksesi kohteet historialliset talot, taidemuseot, laivat, valaat, elävä historia tai ostosmahdollisuudet, autovuokraamot Bostonissa antavat mahdollisuuden kokea kaiken. Älä tyydy vain tavalliseen matkaan, vaan hemmottele itseäsi luksusautolla ja koe Bostonin loma ja kierrä sen alueita tyylillä!

  New York

  Melko todennäköisesti maailman ikonisin kaupunki New York on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Bostonista. Päivän aikana voit nähdä kaikki New Yorkin suurimmat matkaluettelosi nähtävyydet ja maamerkit nautinnolla ja helposti. Vietä aamu tutkimalla Vapaudenpatsasta ja Empire State Building -pilvenpiirtäjää, tilaa lounas Hard Rock Cafe -ravintolassa ja laiskottele iltapäivällä Central Parkissa. New Yorkissa osta lippu Broadway esitykselle, ihaile kuuluisaa näkymää pilvenpiirtäjien tarkkailukannelta tai vieraile syyskuun 11. muistomerkillä, joka on inspiroiva kunnianosoitus amerikkalaiselle sinnikkyydelle. Uskomattomista taidegallerioista ja museoista maailman parhaimpiin ravintoloihin, useimmat matkailijat tuntevat New Yorkin suuren tarjonnan. Älä anna kaupungin hurjan mähtävyyksien määrän ja äänien pelotella sinua nauttimaan sen suuruudesta. Kävele betoniviidakon läpi ja havaitset ärjyvät taksit, jotka hurjastelevat pitkin vilkkaita teitä, kiirehtiviä jalankulkijoita matkalla gallerioihin ja trendikkäisiin cocktailbaareihin ja Times Squaren neonvalot, jotka vilkkuvat koko ajan. New York on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Joten ei ole yllätys, että se on myös yksi monipuolisimmista. Kaupunki on tunnettu etnisistä lähiöistä ja sen asemasta maan trendisuunnittelijana, mikä vaikeuttaa vain yhden kulttuurin määrittelyn. Tee pieni kiertomatka ja aja luonnonkauniin Hudsonin laakson läpi, pysähdy maistelemaan maukkaita ruokia tunnetussa Culinary Institute of America -ravintolassa. Vieraile West Pointissa, maan vanhimmassa sotilasakatemiassa ja historiallisissa kohteissa, kuten Vanderbilt Mansion ja presidentti Franklin Delano Rooseveltin kotona.

  Valaiden katselu Stellwagen Bank kansallisella merirauhoitusalueella

  Stellwagen Bank, joka on Atlantin vedenalainen tasanko Massachusettsin rannikolla ja yksi maailman biologisesti tuottoisimmista merialueista, mikä tekee siitä yhden parhaista paikoista nähdä valaita ja oppia niistä lisää. Valaita voi nähdä niin usein, että jotkut valaiden katselun risteilyt takaavat ihmisille ilmaisen matkan, jos valaita ei näy. Yleisimmin havaittuja valaita ovat ryhävalasnaaraat, jotka palaavat näille ruokaa täynnä oleville vesille opettamaan nuoria valaita metsästämään. Ryhävalaiden lisäksi sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä muita valaslajeja, valkokuvadelfiinejä, pyöriäistä, hylkeitä ja muuta meren elämää. New Englannin valaskeskuksen tutkijat ovat mukana kolmen tunnin Boston Whale Watching -risteilyllä ja kertovat valaiden tavoista ja elinympäristöä, sekä keskustelevat niiden suojelun tilasta ja tieteellisistä seurantamenetelmistä. Valaiden katselukausi kestää huhtikuusta lokakuuhun, ja kesäkuukausina on tarjolla enemmän suunniteltuja retkiä. Kauden aikaisempina tai myöhäisempinä aikoina retkien aikataulut ovat rajallisempia vain yhdelle tai kahdelle päivälle. Jotta pääset parhaalle paikalle nähdäksesi valaat, sinun täytyy matkustaa veneellä noin tunnin ajan. Sen jälkeen vierailet erilaisilla pisteillä, jolla voi ruokkia valaita ja yhdessä paluumatkan kanssa tämä voi kestää noin kolmesta neljään tuntia. Kumipohjalliset kengät tai lenkkarit ovat paras jalkinevalinta ja niillä pääset liikkumaan helpommin veneessä. Vuodesta riippuen sää voi olla kylmä ja tuulinen merellä. Tuo kesäkuukausina takki, villapaita tai huppari. Kylmempinä kuukausina on todennäköisesti parempi tuoda mukana talvitakki, hattu ja käsineet.

  Salem

  Salem, kerran tärkeämpi satama kuin Boston ja vauraan Kiinakaupan keskus Amerikassa, on säilyttänyt suurimman osan sen 1800- ja 1900-luvun arkkitehtuuristaan kokonaisina asuinalueilla täynnä mahtavia taloja, jotka rakennettiin menestyneille kauppiaille ja merikapteeneille. Tämän lisäksi säilyi myös muistoja sen herkemmästä varhaishistoriasta, jolloin Salemissa vainottiin noitia. Muutamat hienoimmista kodeista ovat avoinna kiertueita varten ja ne on sisustettu hienoilla antiikkiesineillä ja Kaukoidästä peräisin olevilla koristeilla. Tämä on ehkä New Englandin hienoimpia historiallisten kotien kokoonpanoja tältä ajalta. Phillips House pitää sisällään viisi sukupolvea yhden perheen perintöä; Hawkes House ja Derby House ovat osa Salemin merenkulun kansallishistoriallista aluetta, ja 1804 Gardner-Pingree talon sisustus näyttää kuuluisan rakentajan Samuel McIntiren työn. Crowninshield-Bentley ja John Ward talot ovat osa erinomaista Peabody Essex museota, jonka taide- ja historialliset kokoelmat korostavat merenkulkua, Kiinan kauppaa ja Aasian taidetta. Niiden aarteiden joukossa on täysin kalustettu alkuperäinen 1700-luvun talo Kiinan Huizhoun alueelta. Ehkä Salemin tunnetuin historiallinen koti on Seven Gables talo, jonka Nathaniel Hawthornen romaani on tehnyt kuuluisaksi. Ainoa noitavainoihin suoraan liittyvä rakennus on 1642 Witch House. Salemin merenkulun kansallinen historiallinen alue sisältää satamia, purjealuksia, tullitalon, varastoja, näyttelyitä ja kaksi historiallista kotia. Tutustu noitavainoihin oppaan avulla Salemin noitamuseossa ja tutustu Salemin muihin maamerkkeihin päivämatkalla Bostonista.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Syyskuussa 1630 puritaanit laskeutuivat Shawmutin niemimaalle, ketkä pakenevat uskonnollisia vainoja Englannista. Puritanit kutsuivat tätä asutusta Trimountaineksi, kunnes kaupunki nimettiin uudelleen Bostoniksi. 1600-luvun puolessa välissä Boston oli kukoistava kaupunki, jonka väkiluku on noin 4 000. Se voi tuntua pieneltä, mutta kaupungit olivat hyvin pieniä niihin aikoihin. Bostonista tuli levottomuuksien pesäke, kun siirtolaiset alkoivat kapinoida Ison-Britannian parlamentin perimiä raskaita veroja vastaan. Siirtolaiset boikotoivat 1767 vuoden Townshendin lakeja, mikä johti niin sanottuun "Bostonin verilöylyyn". Muut mullistukset vaikuttivat voimakkaasti siirtolaisiin lähtemään sotaa Britanniaa vastaan. Samuel Adams ja muut radikaalit osallistuivat Bostonin teekutsuihin, mikä johti samankaltaisiin toimiin muissa satamakaupungeissa itärannikolla. Useat vallankumouksen ensimmäiset sodat käytiin Bostonissa tai sen lähellä. Niihin kuului Lexingtonin ja Concordin taistelu, Bunker Hillin taistelu ja Bostonin piiritys. Amerikkalaisen vallankumouksen jälkeen kaupungista tuli yksi maailman rikkaimmista kansainvälisistä kaupankäynnin satamista, ja vanhojen Bostonin perheiden jälkeläisistä tuli sosiaalinen ja kulttuurinen eliitti nimeltä "Boston Brahmins".

  Boston jatkoi kasvuaan 1800-luvulla, ja Massachusetts oli ensimmäinen unionissa oleva osavaltio, joka lakkautti orjuuden. Perunanälänhätää pakenevat irlantilaiset maahanmuuttajat saapuivat Bostoniin, ja tämän jälkeen myös italialaiset, itäeurooppalaiset, kiinalaiset ja muut kansallisuudet. Vuonna 1897 pidettiin ensimmäinen Bostonin maraton. Bostonissa kokeiltiin useita ensimmäisiä innovaatioita 1800-luvun puolestavälistä ja 1900-luvun alkuun, esimerkiksi täällä eetteriä käytettiin ensimmäistä kertaa nukutusaineena, käynnistettiin maan ensimmäinen metrojärjestelmä, Alexander Graham Bell patentoi puhelimen ja ensimmäisen sijoitusrahasto aloitettiin. Boston koki taantuman 1900-luvulla, jolloin vanhemmat tehtaat hylättiin tuotannon muuttuessa ja halvempaa työvoimaa etsittiin muualta. Rotujen väliset jännitteet syttyivät vuonna 1974, jota seurasivat väkivalta ja levottomuudet ja toivat esiin rotujen jännitteet kaupungissa. Siitä lähtien jotkut etnisistä lähiöistä on muutettu asunnoiksi yhteiskunnan varakkaimmille. Tämän seurauksena kaupungissa näkyy paljon keskiluokkaistumista, sillä monet vaatimattomat tai työväenluokan asuinalueet on poistettu. Se on yleinen ongelma vanhemmissa kaupungeissa itärannikolla.

  80- ja 90-luvuilla monumentteja alettiin uudistamaan, jonka tarkoituksena oli tehdä Bostonista puhtaampi ja esteettisemmin miellyttävämpi kaupunki. Bostonin sataman puhdistus ja Big Digin luominen olivat merkittävimpiä esimerkkejä. Bostonin satama on nyt yksi maailman puhtaimmista satamista. Massachusettsin Shawmutin niemimaa, jolla Boston sijaitsee, lepää Charlesin ja Mystic jokien suulla. Joet virtaavat Bostonin sisäiseen satamaan ja sen jälkeen itse Bostonin satamaan. Tämä satama on osa Massachusettsin lahdea, joka johtaa lopulta Pohjois-Atlantille. Bostonin sataman saaret sijaitsevat sisäsatamassa. Shawmut oli alun perin mäkinen niemimaa, joka erotettiin lähes kokonaan mantereelta rämeisillä suoalueilla. Vuosien varrella Bostonin kukkuloita tasoitettiin täyttämään takalahden suot, mutta Bostonin maasto on pysynyt liikkuvana tähän päivään asti. Sumu ja kosteus johtuvat Bostonin lähellä oelvista vesialueista. Sade on yleistä koko kevään ja kesän ajan, kun taas lunta sataa säännöllisesti koko talven ajan, jolloin Boston on yksi maan kosteimmista kaupungeista. Atlantin valtameren tuulet pitävät Bostonin ilmaston suhteellisen lievänä verrattuna muihin Koillis-Yhdysvaltojen kaupunkeihin. Nämä samat Atlantin tuulet kuitenkin luokittelevat Bostonin yhdeksi maan tuulisemmaksi kaupungiksi, ja tuulet joskus yltyvät myrskyiksi.

  Matkustaminen Bostonissa

  Vaikka Boston onkin "Amerikan kävelykaupunki", täältä löytyy myös laaja julkisen liikenteen järjestelmä, joka auttaa sinua navigoimaan sujuvasti paikasta toiseen. Bostonin suosituimpia joukkoliikennevaihtoehtoja ovat metro (tavallisesti nimeltään "T"), linja-autot, lähiliikennejunat, vesitaksit ja lautat, jotka kaikki ovat Massachusetts Bayn liikenneviranomaisen (MBTA) hallinnon alla. Bostonin lähijunat palvelevat syrjäisiä Bostonin esikaupunkialueita, jotka lähtevät Etelä-, Pohjois- tai Back Bay -asemilta tai useilta T-asemilta. Linja-autopalvelut ovat laajalti saatavilla kaikkialla Massachusettsissa ja yöliikennettä on lisätty vuoden 2018 syksystä lähtien. Kaikki kaupunkien ja osavaltioiden väliset linja-autolinjat lähtevät etelän asemalta. Lippuautomaatit sijaitsevat liikennekeskuksen kolmannella tasolla.

  Metro "T"

  Bostonin metrojärjestelmä on peräisin vuodelta 1897, mikä tekee siitä vanhimman Yhdysvalloissa. Tämän tiedon perusteella sinulle ei varmasti tule yllätyksenä, että se on suhteellisen hidas, varsinkin vihreän linjan juna, mikä on itse asiassa raitiovaunu. Silti Bostonin metro on helppo ja halvin tapa matkustaa kaupungissa. Metrolla pääsee suoraan useimpien nähtävyyksien luokse ja on silti nopeampi kuin linja-autot, jotka voivat jäädä jumiin ruuhkiin. Metro on myös nopein ja halvin vaihtoehto matkustaa Loganin lentokentältä kaupunkiin. Jokaisella linjalla on hiukan erilaiset aikataulut, mutta yleisesti ottaen ne liikennöivät klo 05:00-24:00 välillä. Yhdensuuntaisen lipun hintaan sisältyy yksi ilmainen vaihto kaupunkibussiin, hopealle linjalle tai muille metroille kahden tunnin sisällä matkan alkamisesta. Kertalippujen lisäksi voit ostaa yhden tai seitsemän päivän tai yhden kuukauden lippuja. Tämän lisäksi voit ostaa CharlieCard, CharlieTicket tai LinkPass ladattavia matkakortteja. Kaikkia lippuja voi ostaa joko metro- tai linja-autoasemien lippuautomaateista tai MBTA asiakaspalvelupisteistä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Boston turisti-info