Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO WASHINGTON DC

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Washington DC Auto Europen kautta

  Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington DC on poliitikkojen tyyssija, joka isännöi myös kolmea hallituksen osaa: kongressi, presidentti ja korkein oikeus. Washingtonissa on useita kansallisia monumentteja ja museoita, sekä ulkomaisia suurlähetystöjä ja lukuisia kansainvälisiä ja voittoa tavoittelemattomia järjestöjä. Kaupungin keskustassa on välttämätöntä nähdä National Mallin kansallispuisto, joka sisältää joitakin tunnetuimmista Yhdysvaltojen nähtävyyksistä: Yhdysvaltain Capitol, Lincolnin muistomerkki ja Washingtonin muistomerkki. Washington on poikkeuksellinen kaupunki, jolla on useita persoonallisuuksia: liittovaltion työkaupunki, kansainvälinen metropoli, viehättävä matkailukohde, vertaansa vailla oleva historian ja artefaktien aarrearkku sekä kosmopoliittinen keskus, jossa vallitsee pikkukaupungin tunnelma. Washingtonin rooli Yhdysvaltojen pääkaupunkina varjostaa usein sen vilkasta paikallista historiaa ja monimutkaisia poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia rooleja. Suuri osa Washingtonin houkuttelevuudesta johtuu sadoista ulkona olevista veistoksista ja muistomerkeistä, jotka koristavat kaupungin puistoja, puutarhoja, rakennuksia, bulevardeja ja hautausmaita. Kaupungin suuruus ja nähtävyyksien määrä voi olla hieman päätä huimaavaa keskimääräiselle matkustajalle, mutta muutamat muistiinpanot ja huolellinen suunnittelu tekevät vierailustasi helppoa. Autonvuokraus Washingtonista tekee matkustamisesta helppoa niin kaupungissa, kuin myös sen ulkopuolisilla alueilla.

  Tee paras valinta matkallesi Yhdysvaltojen pääkaupungissa ja vuokraa auto Washingtonissa Auto Europen kautta. Olemme tehneet yhteistyötä johtavien autovuokraamojen kanssa ja tarjoamme sinulle laajan valikoiman ajoneuvoja parhaaseen hintaan. Kauttamme löydät myös useita eri noutokohteita Washingtonissa keskustassa ja lentokentällä. Koe kanssamme vaivaton vuokrakokemus, palkittu asiakaspalvelu ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, säästä vieläkin enemmän USA:n Gold Rate paketin avulla. Gold Rate paketti sisältää kolme lisäkuljettajaa, ensimmäisen tankillisen polttoainetta ja valinnan mukaan myös navigaattorin. USA:ssa on saatavilla lukuisia eri ajoneuvoluokkia, joista voit valita itsellesi sopivan kokoisen. Muista myös, että USA:ssa kaikki saatavilla olevat autot ovat automaattivaihteisia ja pienin autoluokka on economy. Yksi suosituimmista autoluokista USA:ssa, etenkin aurinkoisissa kohteissa, on avoautot. Vuokraa itsellesi upea avoauto ja ajele Washingtonissa tyylillä, tai valitse neliveto ja lähde maaseudulle katselemaan erilaisia maisemia. Kaupungissa on parasta vierailla keväällä tai syksyllä, kun sää on leuto ja kukat kukkivat. Matkailijat, ketkä aikovat vierailla keväällä, voivat kokea monia festivaaleja ja tapahtumia, kuten maailmankuulu Cherry Blossom -festivaali ja Tidal Basin polkuveneiden kauden avaus.

  Liikenne Washingtonissa

  Matkojen kestoa on hankala arvioida missään kaupungin osassa. Vältä ajamista arkipäiväliikenteessä ja viikonloppuisin turistisesonkien aikana. Kaupungissa on kaikkialla jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, kenellä on myös etuajo-oikeus. Kaupungin kadut suunniteltiin vinottaisilla "suurilla bulevardeilla", jotka ylittivät liikenneympyröitä ja aukioita. Moni kuljettaja ei tiedä, miten navigoida näissä liikenneympyröissä ja saatat päätyä helposti väärälle kadulle. Monilla alueilla yksisuuntaiset kadut vaikeuttavat vasemmalle kääntymistä ja useita katujen kylttejä voi olla hankala lukea. Suosittelemme vahvasti navigaattorin vuokraamista matkallesi, jos haluat ajaa enemmän kaupungissa. Washingtonissa järjestetään usein myös erilaisia protesteja ja tapahtumia, jonka takia katuja suljetaan liikenteeltä. Varmista aina etukäteen, mitä tapahtumia on tiedossa ja mitä kautta voit vaihtoehtoisesti päästä määränpäähäsi. Alueen tärkein valtatie on Capital Beltway, 103 kilometrin pitkuinen valtatie, joka ympäröi Washingtonia ja kulkee Marylandin ja Virginian läpi. Se on yksi maan tunnetuimmista moottoriteistä, joka rakennettiin helpottamaan liikenneruuhkia, mutta ei ole pystynyt väestönkasvun perässä. Kaupungissa ja sen ympärillä on muutama maksullinen tietä. 66 Express Lanes, joka kulkee keskustasta länteen, 495 Express Lanes länness, 95 Express Lanes etelässä, sekä Dulles Greenway ja Toll Road luoteessa. Voit lukea lisää maan liikennesäännöistä ja rajoituksista täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Washingtonissa

  Katupysäköintiä on rajoitettu suosituimpien nähtävyyksien lähellä Washingtonissa. Downtown-alueella on runsaasti pysäköialueita, mutta monissa kaupunginosissa pysäköinti on rajoitettua, joten kiinnitä huomiota lähellä oleviin kyltteihin. Pysäköintirajoituksia noudatetaan tiukasti ja sakkoja jaetaan hyvin avokätisesti, tai pahimmassa tapauksessa autosi voidaan hinata pois. Useimmilta pysäköintipaikoilta löytyvät pysäköintimittarit ja voit maksaa niissä käteisellä tai luottokortilla. Katupysäköinti on monissa paikoissa maksutonta sunnuntaisin. Kaupungissa on monia yksityisomistuksessa olevia autohalleja, jotka maksavat enemmän ja hinta riippuu siitä, montako tuntia pysäköit. Monet paikalliset käyttävät näitä autohalleja, joten ne voivat täyttyä viikonpäivinä hyvin nopeasti. Vaihtoehtoisesti voit jättää autosi metrojen pysäköintialueille ja matkustaa keskustaan metrolla.

  Washingtonin lentokentät

  Ronald Reagan Washington National Airport sijaitsee Potomacin joen varrella Virginiassa ja on lähin Washingtonin kaupungin lentokenttä, noin 6.5 kilometrin päässä. Lentokentällä on neljä terminaalia ja sieltä liikennöi lähinnä kotimaisia lentoja. Tämä on myös se lentoasema, jolla todennäköisimmin havaitset senaattoreita ja edustajia, ketkä lentävät täältä kotiin. Reaganin lentokenttä tarjoaa suoria lentoja yli 95 kohteeseen kahdeksalla lentoyhtiöllä. Auton lisäksi Reaganin lentokentälle pääsee sinisellä ja keltaisella metrolinjalla. Lentokentällä löytyy runsaasti ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia. Paikallisia suosikkeja ovat Good Stuff Eateryn hampurilaiset (entiseltä Top Chef -kilpailijalta Spike Mendelsohn), CAVA:n nopeat välimerelliset kulhot täynnä makuja ja El Centron margaritat ennen lentoa.

  Ronald Reagan kansallinen lentoasema (DCA)
  Osoite: Arlington, Virginia 22202, USA
  Nettisivut: www.flyreagan.com

  Washington Dulles kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 41 kilometrin päässä Washingtonista Chantillyssä, Virginiassa. Lentokentälle pääsee noin 40 minuutissa autolla Washingtonin keskustasta ilman ruuhkaa. Dulles Airport Access Road tekee matkasta lentokentälle helppoa Interstate 495 valtatien jälkeen. Tällä lentokentällä ei ole yhtä hyvät julkisen liikenteen yhteydet, voit matkustaa joko muutamilla linja-autoilla tai takseilla. Suunnitelmissa on kuitenkin laajentaa metrolinja lentokentälle. Itse lentokenttärakennus on hyvin tunnettu maamerkki, jonka on suunnitellut suomalais-amerikkalainen suunnittelija Eero Saarinen. Lentokentällä on kaksi terminaalia, pääterminaali ja keskikentän terminaali, joka on jaettu neljään osaan. Lentokentältä löytyy lukuisia ravintoloita maukkaalla ruualla, sekä ostosmahdollisuuksia suurista kansainvälisesti tunnetuista merkeistä paikallisiin tavaroihin.

  Dulles kansainvälinen lentoasema (IAD)
  Osoite: 1 Saarinen Cir, Dulles, VA 20166, USA
  Nettisivut: www.flydulles.com

  Tekemistä Washingtonissa

  Perinteisten Washington DC:n nähtävyyksien lisäksi, kuten Smithsonianin museot, Yhdysvaltain Capitol ja muistomerkit, löydät kaupungista myös uusia ruoka-, taide- ja yöelämän paikkoja. Voit viettää aamusi tutkimalla kaupungin kätkössä olevia maanviljelijöiden markkinoita ja nykyaikaisia näyttelyitä, ja iltapäivällä suuntaa Lincolnin muistomerkille ja Washingtonin monumentille, ennen kuin lähdet katsomaan esitystä John F. Kennedyn taidekeskukseen. Jos aiot vierailla maaliskuun lopussa ja huhtikuussa, älä unohda vaeltaa pitkin Tidal Basinea, josta löydät tuhansia vaaleanpunaisia kirsikkapuun kukkia, puhumattakaan erinomaisista olosuhteista tutustua kaupungin lähiöihin. Autovuokraamot Washingtonissa tarjoavat edullisia autoja, joiden avulla voit taittaa matkasi oman aikataulusi mukaan.

  • National Mall: Nähdessään Washingtonin muistomerkin majesteettisesti taivasta vasten, jota ympäröi mahtava United States Capitol ja arvokas Lincolnin muistomerkki, ei ole vaikeaa olla ajattelematta Amerikan historiaa. Tutustu tähän kaupungin alueeseen, joka on lempinimeltään "Amerikan etupiha", ja löydät inspiroivia monumentteja ja muistomerkkejä, museoita ja hauskaa tekemistä koko perheen kanssa. National Mall on Amerikan suosituin kansallispuisto, jossa menneisyys, nykypäivä ja tulevaisuus sulautuvat yhteen. Tämän puiston muistomerkit ja monumentit kunnioittavat amerikkalaisia esi-isiä ja sankareita, ketkä uhrasivat itsensä palvellessaan tätä maata. Mall on valtakunnallinen näyttämö, jossa pidetään erilaisia puheita ja tapahtumia, parhaana esimerkkinä "I Have a Dream" puhe ja kokoontuminen HIV:n puolesta, ja joissa ihmiset kokoontuvat yhteen ja antavat äänensä kuulua. National Mall on kuitenkin paljon enemmän kuin historiaa muistomerkkien muodossa. Washingtonin monumentin itäpuolella sijaitsevat maailmanluokan museot, joista löytyy jokaiselle jotakin, mukaan lukien Smithsonianin Afrikan amerikkalaisten historian ja kulttuurin kansallismuseo, uusin lisäys Mallin vaikuttavaan museoiden kokoonpanoon. Tutustu Yhdysvaltain holokaustimuistomuseoon, tulkitse alkuperäisten Da Vincin ja Van Goghin teoksia kansallisessa taidegalleriassa, matkaa avaruuteen kansallisessa ilma- ja avaruusmuseossa ja paljon muuta. Kävele pitkin leveitä, puiden reunustamia bulevardeja ja ihaile maisemia.

  • United States Capitol: Capitol on monumentti, toimiva toimistorakennus ja yksi tunnetuimmista demokratian symboleista maailmassa. Vierailijat pääsevät rakennukseen sisään Capitolin vierailijakeskuksen kautta, joka on myös rakennuksen pääsisäänkäynti, joka sijaitsee maan alla Capitolin itäpuolella East Front aukion alapuolella First Streetillä ja East Capitol Streetillä. Voit aloittaa Capitolin kierroksen vierailijakeskuksessa vierailemalla väliaikaisissa näyttelyissä, tutustumalla lahjakauppoihin tai ruokailla ravintolassa. Opastetun kiertueen avulla kaikki pääsevät näkemään Capitolin historialliset alueet. Kiertue sisältää vierailun Cryptassa, Rotundassa ja Kansallisessa patsashallissa. Kiertue ei sisällä vierailua senaatissa ja talon gallerioissa, jotka edellyttävät erillistä kulkulupaa. Capitol vierailijakeskus toivottaa vierailijat tervetulleiksi eri puolilta Yhdysvaltoja ja kaikkialta maailmalta. Sisäänpääsemiseksi Capitoliin tai kiertuetta varten et tarvitse henkilöpapereita, mutta tiettyjä esineitä ei saa ottaa mukaan sisälle, ja kaikki vierailijat mitataan magnetometrillä. Jokapäiväisten kiertueiden lisäksi voit ottaa osaa erityistapahtumiin, joissa voit oppia lisää paikallisesta historiasta tai kokeilla vaikkapa sähkeen lähettämistä. Kaikki kiertueet, ohjelmat ja aktiviteetit ovat ilmaisia ja Capitol on avoinna maanantaista lauantaihin.

  • Kongressin kirjasto: Kongressikirjasto sijaitsee Capitol Hillissä Washington DC:ssä valtion viraston takana liittovaltion oikeustalon vieressä. Se koostuu kolmesta eri rakennuksesta: Thomas Jefferson, James Madison muistorakennus ja John Adams. Kirjastossa on yli 164 miljoonaa esinettä kirjoista valokuviin, tallenteisiin ja karttoihin, sekä paljon, paljon muuta. Se toimii myös museona, jossa on lukuisia näyttelyitä uskomattoman Thomas Jeffersonin rakennuksen sisällä. Kaikkiin kongressin kirjaston rakennuksiin pääsee sisälle maksutta. Thomas Jeffersonin rakennus on avoinna maanantaista lauantaihin ja suljettu joka sunnuntai ja kiitospäivänä, jouluna ja uudenvuodenpäivänä. James Madisonin muistorakennusta ja John Adamsin rakennusta käytetään ensisijaisesti tutkimusten tekoon. Voit oppia lisää kongressin kirjaston rakennuksista kiertueilla erilaisten näyttelyiden avulla ja tutustu kolmen rakennuksen lukuhuoneiden aukioloaikoihin. Saat parhaan vierailijakokemuksen kongressin kirjastosta Thomas Jeffersonin rakennuksessa. Kun kävelet Jeffersonin rakennuksen ovista sisään, näkymät häikäisevät sinut kirjaimellisesti. Vanha kullattu arkkitehtuuri tekee rakennuksen sisustuksesta visuaalisen mestariteoksen ja arvoisensa paikan säilyttää valtavan määrän tietämystä. Kirjastossa on monia pysyviä, sekä vaihtuvia näyttelyitä ja se järjestää myös monia erilaisia tapahtumia.

  • Washingtonin katedraali: Lasimaalaukset, goottilaiset tornit ja tukipilarit saavat Washingtonin kansalliskatedraalin näyttämään vanhalta, mutta suuri kirkko rakennettiin todellisuudessa 1900-luvulla. Katedraali toivottaa kaikkien uskontojen ihmiset tervetulleiksi vaikuttavaan rakennukseen Washingtonin korkeimmalla paikalla. Katedraalin rakentaminen alkoi vuonna 1907 ja se valmistui 83 vuotta myöhemmin vuonna 1990. Indianan kalkkikivestä kaiverrettu rakenne koostuu 30-kerroksisesta keskimmäisestä tornista, yhdeksän pilarin keskilavasta sisällä ja 215 lasimaalauksesta, joista yksi on upotettu kuukiveen. Sisällä löydät kryptien tason, jonne Helen Keller ja presidentti Woodrow Wilson ovat haudattu. Maatasolla voit tutustua kauniisti veistettyyn puiseen kuoroalueeseen ja lukuisiin rauhallisiin kappeleihin. Ulkopuolella voit katsella 112 hautakiveä ja veistoksia kartan avulla, joita on saatavilla sisäänkäynnin luona, tai opastetun kierroksen avulla kesäkuukausina. Etsi myös kierroksesi aikana Darth Vaderin ja hippi groteski veistokset. Katedraalin ympärillä oleva piispan puutarha sisältää yrttejä, ruusuja ja 1200-luvun normannilaisia kaaria. Kivipolut kulkevat Olmstead Woodsin halki, joka on yksi ainoista Washingtonin vanhoista metsistä. Tontilla sijaitsevassa vanhassa 1904 vuodelta peräisin olevassa kasterakennuksessa sijaitsee myös kahvila, jossa tarjoillaan kahvia, jälkiruokia, brunssia ja lounasta.

  • Big Bus Washington kiertue: Tutustu Washingtonin kaupunkiin Big Bus Tours kiertuebussin avulla, joka on National Mallin virallinen kiertue. Avoin bussi kuljettaa sinut kaupungin kaikkein ikonisimmille maamerkeille ja sallii rajoittamattoman pääsyn hop-on/ hop-off -bussiin yhden tai kahden päivän ajan. Big Bus tarjoaa kolme eri reittiä, punaisen, sinisen ja keltaisen. Punainen kiertää National Mallin ympäri ja esittelee kaikki sen ikonisimmat nähtävyydet. Sininen linja vie sinut Potomacin joen toiselle puolelle Arlingtonin hautausmaalle ja Pentagonille kuuluisan Pentagon 911 muistomerkin ohi. Keltaisen linjan avulla pääset tutustumaan historialliseen Georgetowniin ja Smithsonian eläintarhaan ja sen puistoon. Kaikilla kiertueilla opas kertoo kaikista kohteista englanniksi ja sen lisäksi voit kuunnella nauhoitettua käännöstä useilla eri kielillä. Yksi yrityksen kohokohdista ja erikoisuuksista on yökiertue. Koe Capitolin upeat nähtävyydet, jotka ovat kauniisti valaistu hämärän jälkeen. Hyvin perehtyneen oppaasi kanssa voit hypätä pois bussista ja tutustua Washingtonin ikonisiin kohteisiin tähtitaivaan alla. Oppaasi kertoo näiden kansallisten muistomerkkien historian ja paljastaa täydellisen paikan ottaa kaikkein vaikuttavimpia valokuvia kyseisestä nähtävyydestä. Voit valita useista eri lippuvaihtoehdoista, joihin voit lisätä myös sisäänpääsyn Madame Tussaudsin vahamuseoon tai vaikkapa venekiertueelle.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Washingtonissa

  Washington DC on yksi maan tärkeimmistä kaupungeista, josta löytyy runsaasti historiaa ja kulttuuria. Valkoisen talon, Capitolin ja Lincolnin muistomerkin lisäksi täältä löytyy paljon tutkittavaa. Kuitenkin myös kaupungin rajojen ulkopuolelta löytyy useita kohteita, jonne voit suunnitella helppoja päiväretkiä. Tärkeytensä takia Washingtonista on erinomaiset yhteydet muihin suuriin amerikkalaisiin kaupunkeihin kuten New York, Baltimore ja Pittsburgh. Yhdysvaltojen ja sen jokaisen osavaltion suuruuden tähden et voi koskaan valittaa tekemisen puutteesta. Jos Marylandin osavaltio ei ole makuusi, voit aina matkustaa niin kauas, kun aikaa riittää. Haluamme kuitenkin auttaa sinua suunnittelemaan lyhyen ja ytimekkään päiväretken kaupungin ulkopuolelle, joten kokosimme muutaman lähialueella sijaitsevan näkemisen arvoisen kohteen. Autonvuokraus Washingtonista antaa vapauden lähteä matkaan milloin tahansa ja minne tahansa kaupungin ulkopuolelle.

  Baltimore

  Baltimore sijaitsee rauhallisella Inner Harbor alueella, joka on ihastuttava kunnostettu naapurusto, joka kaartaa Patapscon joen ympärillä. Kävele pitkin satamaa ja hyppää vesitaksiin, matkusta trendikkäisiin ravintoloihin, kaupoille ja kulttuurikohteisiin. Sataman itäpuolella vieraile Fell's Pointissa, joka oli ennen laivanrakennusyhteisön kaupunginosa. Täältä löytyy nyt ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja tapahtumia, kuten Privateer festivaali, joka juhlii alueen merirosvomenneisyyttä. Suuntaa länteen kaupungin akvaarioon, jossa on yli 20 000 eläintä meriympäristöstä sademetsiin. Enemmän pohjoisempana Reginald F. Lewisin museon näyttelystä löytyy Marylandin afrikkalais-amerikkalaista perintöä. Perheille on luvassa hauskanpitoa ja uuden oppimista koko päivälle Port Discovery lastenmuseossa. Jatka pidemmälle pohjoiseen roomalaiskatolilaiselle kirkolle Basilica of the National Shrine of the Assumption of the Blessed Virgin Mary, joka on 1800-luvun alussa rakennettu Amerikan ensimmäinen katedraali. Druid Hillin puistossa noin viiden kilometrin päässä satamasta pohjoiseen voit nauttia kukkivista puista Druidin järvellä tai vierailla Marylandin eläintarhassa ja Baltimore Conservancy luonnonsuojelualueella. Kävele metsäisen Wymanin puiston vieressä Johns Hopkinsin yliopiston kampuksen vieressä ja pysähdy Baltimoren taidemuseossa, jossa on erittäin suuri Matisse-kokoelma. Museot ja puistot eivät kuitenkaan ole ainoita aktiviteettejä Baltimoressa. Uudet elintarvikemarkkinat, kattobaarit ja ravintolat tarjoavat kaupungille uudenlaista ruokailukulttuuria. Yksi maailman tunnetuimmista olutbrändeistä, Guinness, avasi ensimmäisen Yhdysvaltain panimonsa Baltimoren lähellä. Kokeile paikallisia rapuja ja nauti kylmää olutta satamassa lämpimän auringon laskeutuessa horisontin taakse.

  Shenandoahin kansallispuisto

  Noin 120 kilometriä Washingtonista sijaitseva Shenandoahin kansallispuisto on kaunis historiallinen kansallinen alue, jota kautta kulkee 168 kilometrin pituinen Skyline Drive, joka on kansallinen luontoreitti. Puisto kattaa Virginian Blue Ridge Mountainsin vuorijonon, joka on yli 120 kilometriä pitkä. Appalakkien reitti kulkee suunnilleen rinnakkain Skyline reitin kanssa ja 162 kilometriä tästä reitistä kulkee puiston läpi. Puistosta löytyy yli 800 kilometriä vaellusreittejä, lukuisia vesiputouksia ja vuorten huippuja. 200 000 hehtaarin suojatulla maa-alueella voit kohdata hirvieläimiä, laululintuja, nauttia yötaivaasta ja lähteä vaikkapa piknikille. Skyline Drive on mutkainen ja kapea tie, joten jos aikomuksesi on ajaa puiston läpi, älä pysähdy tien varsille katselemaan luontoa tai aja ylinopeutta. Jos haluat leiriytyä puistoon yöksi tai pariksi, se voi olla erittäin vilkas viikonloppuisin, juhlapäivinä ja syksyllä. Leiriytyminen suosituille alueille on rajoitettua ja voivat täyttyä nopeasti. Yritä varata paikka etukäteen ja käy läpi kaikki vaihtoehtosi kaiken varalta. Park Ranger-ohjelmia tarjotaan kausiluonteisesti ja nykyinen lista on saatavilla verkossa tai "Shenandoah Explorer" lehdessä, jonka saat saapuessasi puistoon. Puisto tarjoaa leirintäpaikkoja asuntoautoille Skylandin huoneiden ja Big Meadows Lodge ja Lewis Mountain mökkien lisäksi. Skylandissa ja Big Meadowsissa on täyden palvelun ravintoloita, sekä tienvarsiruokaloita, joissa tarjoillaan kevyempiä ruokia. Voit varata itsellesi opastetun ratsastusreitin päivittäin sääolosuhteiden mukaisesi Skylandin talleilta. Puisto on avoinna ympäri vuoden, mutta monet leirintäalueiden ja niiden palveluiden aukioloajat vaihtelevat kausien mukaan. Puisto perii pääsymaksun kaikilta henkilöiltä sen mukaan, tuletko yksin ja millä ajoneuvolla, ja lippu on voimassa rajoittamattomasti seitsemän peräkkäisen päivän ajan.

  Gettysburg

  Historia ja maatalous sekoittuvat virheettömästi yhteen Gettysburgissa Pennsylvaniassa, ja on myös täydellinen kohde vierailla keväisin. Rikas historia vetää sinua puoleensa, kun taas kauniit kevätkukat, ulkoilumahdollisuudet ja kulinaarinen elämä saavat sinut rakastumaan kaupunkiin. Jos olet kiinnostunut Yhdysvaltojen sisällissodasta, kannattaa varata opastettu kiertue kaupungissa tai mahdollisesti museoon tai kuuluisissa rakennuksissa. Voit vaihtoehtoisesti tutustua kaupungin historiaan myös itseksesi. Yksi parhaista tavoista kokea historia on katsella, miten se herää henkiin lukuisissa leireissä. Keväästä syksyyn vierailijat voivat käydä sotilaiden leireissä paikallisissa museoissa ja kansallispuistossa, joissa voit ottaa osaa ja katsella mielenosoituksia. Täällä voit myös oppia lisää Lincolnin ja Eisenhowerin presidenttien historiasta, moottoriurheilusta ja paljon muuta. Gettysburgin kansallinen sotapuisto on yksi alueen suurimmista vetovoimatekijöistä ja kävijöillä on mahdollisuus kokea se eri tavoin. On olemassa muutamia omatoimisia vaihtoehtoja, kuten kiertue, jossa kävijät seuraavat tieviittoja kartan avulla. Gettysburg on myös kulttuurisesti yhtä rikas kuin historiallisesti. Vierailijat voivat löytää erilaisia kauppoja, putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, jotka sijaitsevat keskustan kaduilla ja johtavat suoraan historialliselle Lincolnin aukiolle. Riippumatta siitä, etsitkö vaatteita, taidetta, keräilyesineitä tai kodin sisustusta, löydät sen Gettysburgin keskustasta. Kun olet aukiolla, älä ohita tilaisuutta ottaa kuva presidentin Abraham Lincolnin patsaan kanssa David Wills Housen ulkopuolella. Gettysburgissa kokeile sisällissodan aikakauden ruokia eri ravintoloissa, joiden avulla voit totisesti uppoutua Gettysburgin kokemukseen.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Vuonna 1790 perustettu Yhdysvaltojen pääkaupunki on ollut dynaaminen, joka on kokenut paljon vuosien varrella amerikkalaisessa historiassa. Alusta lähtien se on ollut mukana poliittisissa vaihteluissa, alue- ja rotukonflikteissa, kansallisen identiteetin muodostumisessa, kompromisseissa ja tietysti vallassa. Kuten monet tärkeät Amerikan historian päätökset, uuden kaupungin sijainti oli kompromissi. Presidentti George Washington valitsi tarkan paikan Potomacin ja Anacostian jokien varrella, ja kaupunki perustettiin virallisesti vuonna 1790 sen jälkeen, kun sekä Maryland, että Virginia luovuttivat maata uudelle "alueelle", josta tuli erottuva muista osavaltiosta. Kaupungin suunnitteli Pierre Charles L'Enfant, kenen näkemys oli rohkea ja moderni kaupunki suurilla bulevardeilla ja seremoniallisilla alueilla, jotka muistuttavat toista suurta pääkaupunkia, Pariisia. Vuoden 1812 sodan aikana Iso-Britanniaa vastaan vihollisjoukot hyökkäsivät kaupunkiin ja polttivat sen melkein kokonaan maan tasalle, mukaan lukien vasta valmistunut Valkoinen talo, Capitol ja kongressikirjasto. Tämän jälkeen kaupunki pysyi hyvin pienenä ja kasvoi vain sisällissodan seurauksena.

  Washingtonin omistamat orjat vapautettiin vuonna 1862 yhdeksän kuukautta ennen vapausjulistusta, ja tästä syystä siitä tuli vapautettujen orjien keskus. Sen jälkeen siitä tuli koti afrikkalaisamerikkalaiselle väestölle. Sodanjälkeinen Washington laajeni huomattavasti sisältäen läheisen Georgetownin ja ympäröivät maaseutualueet L'Enfantin alkuperäisten suunnitelmien ulkopuolella. Washingtonin kaupungin alkuperäinen raja oli Florida Avenue, jota alun perin kutsuttiin Boundary Streetiksi. Ensimmäiset kaupunginosat olivat ne, jotka kasvoivat Capitolin (Capitol Hill), keskusmarkkinoiden (Downtown) ja Valkoisen talon (Lafayette Square) ympärillä. Raitiovaunulinjojen laajeneminen 1800-luvun puolivälissä vauhditti uusien lähiöiden luomista. Vuonna 1901 kaupunki aloitti National Mallin uudelleensuunnittelun ja laajentamisen, sekä sen alueiden kehittämisen, vaikka kaupunki kärsi mellakoista 60- ja 70-luvuilla, jonka seurauksena monet asukkaat muuttivat kaupunkialueilta lähiöille. Nykyään se on edelleen elinvoimainen ja kulttuurisesti monipuolinen ja hyväksyvä kaupunki. Yli 200 vuoden ajan USA:n pääkaupunki on kehittynyt monimutkaiseksi ja kerrostetuksi kaupungiksi.

  Washington DC sijaitsee Keski-Atlantin alueella, Yhdysvaltojen itärannikolla Marylandin ja Virginian osavaltioiden välissä. Kaupunki on suhteellisen tasainen ja sijaitsee 660 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Sen luonnolliset piirteet ovat hyvin samankaltaisia kuin Marylandin osavaltiolla. Kolme jokea virtaa Washington DC:n läpi: Potomac, Anacostia ja Rock Creek. Toisin kuin legenda kertoo, Washingtonia ei rakennettu suoalueelle. Vaikka kosteikot peittivätkin kerran alueet kahden joen ja muiden luonnollisten vesivirtojen varrella, suurin osa piirin alueesta koostui viljelysmaasta ja puiden peittämistä kukkuloista. Noin 19,4 prosenttia Washingtonin osavaltiosta on puistoaluetta, ja suurinta osaa kaupungissa sijaitsevasta luonnollisesta elinympäristöstä hoitaa Yhdysvaltain kansallispuistopalvelu. Potomacin joen suuret vesiputoukset sijaitsevat Washingtonin eteläpuolella. Kaupunki sijaitsee kosteassa subtrooppisella ilmastovyöhykkeellä ja sillä on neljä erillistä vuodenaikaa. Siellä vallitsee tyypillinen eteläinen ilmasto kosteilla kuumilla kesillä ja melko kylmillä talvilla, jolloin satunnaisesti sataa lunta ja jäistä sadetta.

  Matkustaminen Washingtonissa

  Matkustaminen julkisilla on Washintonissa erittäin helppoa. Käytä hyväksesi autovuokraamoja Washingtonissa, kun tarvitset autoa matkalle lähialueille, mutta keskustassa säästä hermoja ja osta matkalippu. Metro on ylivoimaisesti suosituin ja helpoin vaihtoehto, mutta tämän lisäksi voit käyttää raitiovaunuja, linja-autoja, paikallisjunia ja tietenkin takseja. Kaupungin raitiovaunu, tai paikallisesti "Streetcar", kulkee suosittujen nähtävyyksien ohi ja on täysin ilmainen. Se liikennöi päivittäin aamusta myöhään yöhön ja vain noin 10-15 minuutin välein. Washingtonin kaupungissa on kaksi linja-autovaihtoehtoa. DC-Circulator tarjoaa edullisen ja tiheän palvelun National Mallin, Union Stationin ja Georgetownin välillä, sekä kongressikeskuksen ja National Mallin välillä. Matkan hinta on vain 1$. Metrobus on Washingtonin alueen alueellinen bussiliikenne, joka yhdistää kaikki Metrorail-asemat ja paikallisia linja-autolinjoja ympäri aluetta. Kaupungin lähialueille voit matkustaa nopeasti paikallisjunilla. Yksi suosiota kasvattava liikennemuoto on vuokrattavat polkupyörät, joita voit löytää ympäri kaupunkia Capital Bikeshare yritykseltä.

  Metro

  WMATA Metrorail on kaupungin alueellinen metrojärjestelmä, joka tarjoaa yhteyksiä Washingtonin pääkaupunkiseudun ympärillä kuudella erivärisellä linjalla, jotka kulkevat ristiin muutamissa pisteissä, joilla matkustajat voivat vaihtaa junia ja matkustaa kaikkialle kaupungissa. Metron hinta riippuu siitä, minne olet menossa ja mihin kellonaikaan. Kalleimmillaan hinnat ovat ruuhka-aikoina arkipäivisin klo 9.30 saakka ja klo 15.00–19.00. Voit etsiä tarkat hinnat asemalta tai verkossa. Itse maksu tapahtuu SmarTrip-matkakortilla, jonka voit ostaa metroasemien laitteista tai verkossa ja ladata niille haluamasi määrän rahaa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Washington DC turisti-info