Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO CAGLIARI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Cagliari - Varaa ja säästä

  Cagliari, joka tunnetaan myös nimellä Casteddu (linna), sijaitsee Sardinian eteläosassa Välimeren rannikolla. Autonvuokraus Cagliarissa on paras tapa tutustua tähän italialaiseen kaupunkiin, joka on levittäytynyt Castellon kukkulan ympärille. Hyödynnä tarjouksiamme ja tutustu tämän kaupungin upeisiin maisemiin, mukaan lukien valkoiset hiekkarannat, kukkulat ja viehättävä ja värikäs satama, joista saat täydelliset postikorttivalokuvat. Il Castellon linnoitus, joka sijaitsee Cagliarin ikonisimman vuoren huipulla, on kulttuuririkas kohde kupoleilla, torneilla ja pienellä palatsilla. Linnoitusten sisällä joukko kapeita kujia ja kivisiä teitä johtavat katedraalille, yliopistolle ja museoihin, samoin kuin lukuisiin putiikkeihin ja kahviloihin. Historiasta kiinnostuneille löytyy tekemistä Cagliarin monumenteilla ja keskiaikaisilla kohteilla. Suosittelemme vierailua Santuario & Basilica di Nostra Signora di Bonarialla, Cattedrale di Santa Marialla, Museo Archeologico Nazionalella, sekä merkittävällä Torre dell'Elefantella. Johdonmukaisten investointien myötä kulttuurin, taiteen ja paikallisen historian säilyttämiseen, kaupunkia rikastaa myös lukuisat galleriat, kirjastot ja teatterit. He, ketkä haluavat nauttia enemmän luonnosta, voivat ajaa upealle Poetton rannalle ja ihailla Grecianin sinisiä vesiä, ottaa aurinkoa tai jopa vuokrata kanootin. Toinen erinomainen vaihtoehto on lähteä vaellusretkelle Monti Urpinun puistoon, josta on upeat panoraamanäkymät Cagliariin. 1800-luvulla istutetut yleiset puutarhat tarjoavat vierailijoille unohtumattoman promenadin kukkia ja jakarandeja. Cagliari on aurinkoinen kaupunki, mutta juuri yöllä vanha keskusta herää henkiin vilkkaalla ilmapiirillä, josta löytyy kauppoja, ravintoloita, baareja ja kahviloita.

  Oletko päättänyt vuokrata auton seuraavaa lomaasi varten Cagliarissa? Jos etsit edullisia tarjouksia, olet tullut oikeaan paikkaan Auto Europelle. Löydä paras vuokra-auto eri vuokraamoilta Cagliarissa Sardiniassa, ja varaa oikea kategoria verkossa. Auto Europe tekee yhteistyötä tunnettujen autovuokraamojen kanssa Italiassa ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden noutaa auto lukuisista toimistoista lentokentän lisäksi. Auto Europella hyödyt paitsi erinomaisesta hinta-laatusuhteesta, mutta myös asiakaspalvelun laadusta ennen autonvuokrausta, sen aikana ja sen jälkeen. Tutustu Cagliariin juuri niin kuin haluat, suunnittele täysin oma aikataulu ja käy paikoissa, jonne eivät turistit usein matkusta. Auto Europe on autonvuokrauksen välittäjä, joka on toiminut jo yli puoli vuosisataa autovuokrausalalla, ja tarjoaa nyt edullisimmat hinnat, lukuisia erikoistarjouksia ja yli 24 000 vuokrakohdetta ympäri maailmaa. Itse asiassa päätavoitteemme on edelleen asiakkaidemme tyytyväisyys ja luottamus Auto Europeen myöhempiä vuokrauksia varten. Verkkosivuillamme tai soittamalla varausnumeroon voit hyödyntää Cagliarin parhaita autonvuokraustarjouksia, valita varaukseesi erilaisia lisävarusteita ja tutustua mahdollisiin paikan päällä sovellettaviin lisämaksuihin.

  Liikenne Cagliarissa

  Lukuisia teitä Sardiniassa on parannettu muutaman viime vuosikymmenen aikana. Siksi matkustaminen autolla Cagliarista muihin lähellä oleviin kaupunkeihin on helppoa ei ainoastaan uudistettujen moottoriteiden vuoksi, vaan myös upeiden maisemien takia. Kuten kaikissa muissa suurissa kaupungeissa, Cagliarin liikenne hidastuu ruuhka-aikana ja keskustassa on monia kapeita yhdensuuntaisia katuja. Jos haluat tutkia Cagliarin vanhaakaupunkia, on suositeltavaa pysäköidä auto satamaan ja kävellä. Paikalliset kuljettajat ovat melko kohteliaita ja ajaminen on kohtuudella stressitöntä. Suurimmat vaarat, joita todennäköisesti kohtaat kaupungin ulkopuolella, ovat lampaat. Pienemmillä huoltoasemilla on taipumus sulkea jo noin klo 13:00–15:30 ja sunnuntain iltapäivisin. Onneksi monilla asemissa on itsepalvelupumput, joita voit käyttää 24 tuntia vuorokaudessa. Maksun voi suorittaa tavallisesti käteisellä. Joillakin Cagliarin historiallisen keskustan alueilla ajaminen on kielletty tai liikennettä on muutoin rajoitettu tiettyinä aikoina. Jos liikut ZTL:n rajojen sisällä (zona a traffico limitato tai rajoitettu liikennevyöhyke), liikennekamerat saattavat saada sinusta kuvan ja joudut maksamaan sakkoja. Cagliariasta pääset esimerkiksi Olbiaan noin kolmessa tunnissa yksinkertaisesti E25/SS131 moottoritietä pitkin. Tutustu ajo-ohjeisiin Italiassa täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Cagliarissa

  Pysäköinti Cagliarin kaupungissa ja suosituilla rannoilla voi tuottaa päänsärkyä. Cagliarin keskusta on jalankulkijaystävällinen, jonne on yleensä vaikea päästä autolla. Autot on suositeltavaa pysäköidä näiden alueiden ulkopuolelle suuremmille parkkialueille. Niiltä ei ole pitkä matka tärkeimmille nähtävyyksille, koska ne ovat keskittyneet kaupungin keskustaan. Voit löytää käytännöllisimmät pysäköintialueet lähellä armeijan tukikohtaa, venesatamaa ja katedraalia. Lisäksi kaksi muuta hyvää parkkipaikkaa sijaitsevat Monte Urpinun puiston lähellä ja tarjoaa satoja paikkoja. Siniset viivat merkitsevät maksullista pysäköintipaikkaa, jota varten on ostettava lippu ja laitettava se esille tuulilasille. Liput voi ostaa kolikoilla tien varsilla sijaitsevista mittareista, tupakkakaupoista tai pysäköintiavustajilta. Hinnat vaihtelevat, mutta keskimäärin hinta on noin euron tunnissa. Tyypillisesti maksut ovat voimassa klo 8:00-13:00 ja klo 16:00-18:00 välillä. Valkoiset viivat tarkoittavat ilmaista pysäköintia ja keltaiset viivat osoittavat varattuja paikkoja kuljettajille, kenellä on erityislupa.

  Cagliarin lentokenttä

  Cagliarin lentokenttä tunnetaan myös nimellä Cagliari Elmas Airport, ja se sijaitsee 7 kilometriä luoteeseen Cagliarista Sardinian saarella. Lentokenttä avattiin vuonna 1937 ja se on tärkein kansainvälinen portti Sardinian saarella. Tällä hetkellä Cagliarin lentokenttä käsittelee yli 3 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Terminaali koostuu kolmesta kerroksesta, jossa saapuneet lennot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa ja lähtevät toisessa kerroksessa. Vaikka lähdöt ovat toisessa kerroksessa, sinne pääsee kuitenkin myös ajoneuvolla, koska sinne on rakennettu ramppi. Vuonna 2003 Cagliarin lentokentän terminaalissa tehtiin useita uudistuksia. Tämän mukana tuli useita palveluita, jotka auttavat matkustajia lentokentällä lisäämällä mahdollisimman paljon mukavuutta. Lentokentän palveluihin kuuluvat pankit ja pankkiautomaatit, kaupat, ravintolat ja kahvilat, yrityskeskukset ja erityiset oleskelutilat. Cagliarin lentokentällä on saatavana myös lyhyen ja pitkän ajan pysäköintipalveluita. Lentokenttä sijaitsee lähellä keskustaa, joten matka kaupunkiin on helppoa ja kestää 10–15 minuuttia. Autonvuokrauksen lisäksi lentokentällä saatavilla oleviin kuljetusvaihtoehtoihin kuuluvat taksipalvelut ja linja-autot. ARST Azienda Regionale Trasportin bussiliikenne liikennöi Cagliarin lentokentältä kaupungin keskustaan. Cagliarin lentokentällä ei ole hotelleja, mutta lentokentän alueella on useita, jotka sijaitsevat lyhyen ja helpon matkan päässä. Suoria lentoja Cagliarin lentokentältä lentää yli 30 kaupunkiin.

  Cagliarin lentokenttä (CAG)
  Osoite: Via dei Trasvolatori, 09067 Elmas CA, Italia.
  Puhelin: +39 070 211211
  Nettisivut: www.sogaer.it

  Tekemistä Cagliarissa

  Cagliari on ainutlaatuinen kaupunki, joka sijaitsee idyllisesti sinisen meren ja valkoisen kalkkikivirannan välissä. Sardinian pääkaupungilla on ollut tapahtumarikas historia, jonka aikana eri kansat ovat vaihtuneet foinikialaisista roomalaisiin, espanjalaisista piemontelaisiin, ja kaikki tämä on edelleen nähtävissä kaupungin kulttuuri- ja taiteellisessa perinnössä. Kaupungin vanhin alue on Castellon kaupunginosa, johon mielenkiintoisimmat nähtävyydet ovat keskittyneet. Muut historiallisen keskustan alueet ovat mm. Marina, Stampace ja Villanova, jotka ovat myös erittäin kauniita. Puhumattakaan kaupungin tarjoamasta laguunista ja merialueista. Vaikka haluatkin viettää suurimman osan ajastasi kaupungissa, lupaamme, että lomasi kruunaa ajelu rannikolla auringon laskiessa. Autonvuokraus Cagliarista on helppoa ja voit valita vapaasti ajanjakson, jolloin haluat pitää hallussa autoa.

  • Saint Remyn linnake: Saint Remyn linnake on erikoinen kohde Castellon alueella. Kun kävelet historiallisessa keskustassa pitkin kujia ja pieniä katuja, jotka kulkevat yhteen rakennettujen talojen kesken, saavut hetkessä upealle terassille, josta on näkymä Cagliariin. Heti kun saavut linnakkeelle, muistomerkkien valkoinen väri, suuri kalkkikivenkaari, portaat, lattia, pylväät ja kaiteet tekevät sinuun valtavan vaikutuksen välittömästi. Linnake on yksi viimeisimmistä Castellon alueista, joka juontaa juurensa 1800-luvulle, kun taas loput alueesta ovat keskiaikaista alkuperää. Tämä rakennus luotiin yhdistämään Castellon alue Marinan ja Villanovan kaupunginosiin. Se on rakennettu klassisella tyylillä ja sen korinttilaiset pylväät antavat sille mahtavan ulkomuodon. Kaksi portaikkoa johtaa peitetylle kävelykadulle, joka avattiin 1900-luvun alussa ja jota käytettiin myöhemmin eri tarkoituksiin. Viimeisimmän kunnostuksen jälkeen promenadia alettiin pitämään kulttuuritilana ja täällä järjestetään erityisesti taidenäyttelyitä. Pääportaat ovat pitkät ja monimutkaiset, jotka kulkevat ylös piazzalta sarjalla ramppeja, jotka yhdistyvät puolessavälissä leveällä terassilla. Täältä pääset galleriaan, joka yhdistää suuret, valoisat huoneet, jotka on sisustettu eloisilla väreillä ja korkeilla holvikaareilla. Rakennusta hallitsevan pääkaaren alla on toinen portaikko, jossa on kaksi pyöreää ramppia, jotka johtavat Umberto I -terassille, josta voit nauttia upeista näkymistä koko kaupunkiin ja merelle. Nykyään portaikko on kohtaamispaikka nuorille, ketkä istuvat usein portailla muutaman askeleen päässä yliopistosta yhdessä turistien kanssa, ketkä pitävät taukoa kaupunkikiertueen aikana.

  • Cagliarin katedraali: Kun lennät Cagliariin, on mahdotonta olla huomaamatta sen katedraalin kupolia. Santa Marian katedraali, joka on kaupungin symboli yhdessä Bonarian basilikan kanssa, erottuu Castellon naapurustossa sen majesteettisen kokonsa ansiosta, jota reunustavat Palazzo Regio ja muinainen Palazzo di Città. Katedraali on 35 metriä pitkä, 34 metriä leveä ja 32 metriä korkea, ja se on rakennettu goottilais-roomalaisessa tyylissä. 1300- ja 1400-luvuilla katedraalia laajennettiin, mutta sen nykyinen ulkonäkö on Katalonian väliintulon seurauksesta, joka kesti neljä vuosisataa. Barokkilainen marmorijulkisivu oli inspiraatio Luccan ja Pisan katedraaleista, joka purettiin turhana toiveena löytää keskiaikainen julkisivu sen alta. Se korvattiin uusromaanisella marmorirakenteella vuonna 1931. Sen barokkirakenteen juontavat juurensa vuosien 1600-luvulta ja teokset ovat antaneet Katedraalille majesteettisen ulkonäön. Alkuperäisestä Pisan rakenteesta jäljelle jäivät kello, vastajulkisivut, ympäröivät seinät ja kaksi pääovea. Keskisalin seinää vasten on sijoitettu Guglielmon saarnatuoli, joka veistettiin Pisan katedraalia varten ja siirrettiin myöhemmin Cagliariin. Toinen erittäin arvokas kappale on Madonna col Bambino (Neitsyt ja lapsi), kultainen puinen veistos, Giovanni Mamelin hopealamppu ja Filippo Figarin maalaukset keskuskatossa. Alttarin alla on marttyyrien pyhäkkö, kallioon kaivettu krypta, joka säilyttää 192 jäännöstä, sekä Cagliarin ja Sisilian käsityöläisten töitä. Sakaristossa säilytetään katedraalin aarretta: Klemens VII:n triptyykki.

  • Poetton ranta: 1900-luvun alusta lähtien Cagliarin asukkaat ovat pitäneet enemmän Golfo degli Angelin länsiosasta. Vähitellen he alkoivat arvostaa valkoisia dyynejä, jonka jälkeen perustettiin ensimmäiset liikkeet, kioskit ja kesäleiri, ja lopulta rakennettiin kuuluisat moniväriset uimakeskukset. Ajan myötä alueen väkiluku on kasvanut ja sai nimen Spiaggia dei Centomila (satatuhatta rantaa). Nykyään Poetto on kiistaton 'meri' Cagliarin sisämaassa, joka on yksi suurimmista kaupungin rannoista Euroopassa, samoin suosikkikohde pääkaupungissa kesällä tai minä tahansa aurinkoisena päivänä ympäri vuoden. Se on myös täydellinen paikka nauttia kahvista tai drinkistä merituulen puhaltaessa. Muutaman kilometrin päässä Cagliarin keskustasta ja satamasta, ranta ulottuu yksinäisestä ja rentouttavasta Margine Rosson kadusta Quartu Sant'Elenan rannikolla Sella del Diavoloon. Sellan vastakkaisella rannikolla kätkeytyy Calamoscan ja Cala Figheran ihastuttavat ja suojaiset rannat. Poetton ranta on leveä, vesi on puhdasta ja merenpohjassa on hiekkaa ja syvyys vain kymmeniä metrejä, mikä on ihanteellinen lapsille. Voit kulkea reittiä pitkin, joka kulkee modernin satama-alueen takana kävellen, lenkkeillä, pyörällä, rullaluistimilla ja rullalaudalla, ja hiekkaa lähellä olevat tyypilliset kioskit tarjoavat virvokkeita ja viihdettä. Rannalla on saatavilla suihkuja ja myös joitakin koirille varattuja tiloja. Alueelle pääsee kaupungista helposti, josta löytyy lukuisia palveluita, kuten uima-altaita, sukelluskeskuksia, purjehduskouluja, venevuokraamoja, rantatennis- ja lentopallokenttiä, ravintoloita, kauppoja ja huvipuisto, joka on avoinna ympäri vuoden. Ranta tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet surffailuun ja leijalautailuun, ja siellä järjestetään maailmanluokan tapahtumia ja yöelämää.

  • Norsutorni: 1300-luvun alussa Pisa pystytti Aragonin uhkaavan vallannousuun vastineeksi Välimerellä vaikuttavia torneja asemansa vahvistamiseksi Sardinian eteläpuolella. Sardinialaisen arkkitehdin Giovanni Capulan suunnittelemaa norsutornia (Elephant Tower) ja Pyhän Pancrasin tornia pidettiin ylistettiin niiden ainutlaatuisuudesta ja vuonna 1535 Pyhän Rooman valtakunnan vahva suvereeni Charles V lisäsi ne koko maailman parhaimpien sotilaallisten kohteiden luetteloon Euroopassa. Norsutorni valmistui vuonna 1307 paksuilla kalkkikivilohkareisilla seinillä, kapeilla ampuma-aukoilla ja raskailla porteilla, joka suojeli Castellon sisäänkäyntiä lounaispuolta. Se rakennettiin nelikerroksiseksi, jonka kokonaiskorkeus on yli kolmekymmentä metriä, ja se oli myös erinomainen tähystystorni kaikkia mahdollisia hyökkäyksiä vastaan mereltä. Vielä tänäkin päivänä se on yksi silmiinpistävimmistä kohteista Castellossa ja toiseksi korkein torni Cagliarissa, ja aiemmin sitä käytettiin myös ammusvarastona ja vankilana. Pyhän Pancrasin torniin verrattuna norsutorni on hienostunut ja sitä koristaa myös julkisivulla oleva norsun marmoripatsas, joka oli ehkä Pisan merivoimien symboli. Tämän muistomerkin ympäri kävelevät turistit eivät pysty vastustamaan katsomista ylöspäin ja etsiä veistosta, josta tornin nimi on johdettu. Tämä veistos ei ole tornin yläosassa, mutta se sijaitsee sivulla pääsisäänkäynnin yllä, joka on ovi, joka on säilyttänyt sen vanhat osat, kolme suurta porttia ja kaksi laskuporttia. Restauroitu alkuperäiseen ulkomuotonsa mukaan, nykyisin norsutorni on avoinna vierailijoille Pyhän Joosefin kirkon oikealla puolella olevan sisäänkäynnin kautta.

  • Molentargiusin puisto: Molentargius-Salt Worksin alueellinen luonnonpuisto on noin 1600 hehtaarin alue Etelä-Sardiniassa Cagliarin ja Quartu Sant'Elenan kaupunkien välissä, Poeton rannalla. Se perustettiin vuonna 1999 suojelemaan ja parantamaan kansainvälisesti merkittävää aluetta, joka oli jo osa Ramsarin yleissopimusta vuonna 1977, koska sillä on tärkeä merkitys useiden vesilintulajien pysähtymis-, talvi- ja pesimäpaikkana. Puiston historia on tiukasti sidoksissa suolatehtaan historiaan. Alue on vuosisatojen ajan ollut Sardinian rikkain merisuolan lähde ja toiminta lopetettiin vasta vuonna 1985. Vierailu Molentargiusin puistossa tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka yhdistää historian, joka tarjoavaa mielenkiintoisia arkitehtuurisia, historiallisia, ympäristöllisiä, tieteellisiä ja teknisiä esimerkkejä, täydellisen ja poikkeuksellisen vilkkaan ja villin maiseman kanssa. Kaikista tunnetuin ja suosituin lintulaji, jonka voit löytää kävellessä puistossa, on vaaleanpunainen flamingo, joka on myös Cagliarin kaupungin symboli. Lukuisten lintulajien lisäksi puistossa voit tavata muutamia sammakkoeläimiä, matelijoita, nisäkkäitä ja jopa hyönteisiä. Kasvistoon kuuluvat paikalliset lajit, joilla on vahva välimerellinen luonne ja ovat valitettavasti uhanalaisia. Molentargiuksen alueellinen luonnonpuisto tarjoaa useita aktiviteetteja, jotka sopivat kaiken ikäisille vierailijoille. Tarjotuilla retkeillä on erilaiset luonteenpiirteet, kesto ja kyky, jotta kuka tahansa voi rentoutua ja pitää hauskaa poikkeuksellisessa ja koskemattomassa luonnonympäristössä. Lisäksi kesällä puistossa auringonlaskun aikaan järjestetään viehättäviä kulttuuritapahtumia. Vierailijat voivat jättää kulkuneuvonsa omalle pysäköintialueelle ja kulkea vapaasti puistoon, joka on auki päivittäin, josta löytyy myös joitain urheilureittejä, kuten luontopolkuja, pyöräilyreittejä ja kävelyretkiä.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Cagliarissa

  Hyödynnä autovuokraamoja Cagliarissa, matkusta mukavasti omassa autossa ja tutustu Sardinian pääkaupungin kauniiseen ympäristöön, jota ei kannata jättää välistä varsinkaan keväällä ja kesällä. Tällä Sardinian alueella on saaren aitoa ja koskematonta luontoja, rantoja ja muita upeita paikkoja. Matka Italian Sardinian saarella lupaa uskomattoman kokemuksen riippumatta siitä, mitä teet. Tällä saarella ja sen ihmisillä on monia puolia, ja siksi yritimme valita vain muutamia. Saadaksesi todella aidon ja paikallisen kokemuksen, matkusta Cagliarista Aritzoon ja pysähdy vierailulle Su Nuraxi di Baruminissa. Vuodenajasta ja päivästä riippuen voit kokea myös muita paikallisen kulttuurin kohteita.

  Villasimius

  Villasimius on viehättävä yhdistelmä mukavia rantoja, monipuolista yöelämää ja historiallista kulttuuria. Sardinian lounaiskärjessä sijaitseva entinen kalastajakylä takaa vaikuttavia lahtia, tyylikkäitä klubeja ja tyypillistä sardinialaista elämää. Kylän sydämessä sijaitseva aukio paljastaa Villasimiuksen aidon, välimerellisen luonteen ja inspiroi Ernst Jüngeriä kirjoittamaan romaaninsa Am Sarazenenturm 1960-luvulla. 1500-luvulta peräisin oleva vanha Fortezza Vecchian linnoitus kohoaa ylpeänä sataman ylle. Nykyään se isännöi taidenäyttelyitä, joita yleisö voi ihailla. Upea ranta ja eristäytyneet lahdet tekevät rantaviivasta yhden Sardinian kauneimmista heille, ketkä nauttivat uinnista. Shoppailun ystäviä ilahduttavat melko pienet paikalliset kaupat. Kun aurinko laskee Villasimiuksessa, kaupunki herää henkiin täysin eri tavalla, monissa ravintoloissa, baareissa ja klubeissa Sardinian yö päättyy usein vain auringonnousun aikana. Varsinkin heinä- ja elokuussa tämä on paratiisi heille, ketkä etsivät vilkasta yöelämää. Lukuisat hotellit, ravintolat, pizzeriat ja kalliit kaupat täydentävät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Laita sukelluslasit päähän ja lähde matkalle erityisiin vedenalaisiin kohteisiin! Pääset veneellä Villasimiuksesta sukellusretkille pienemmille saarille, kuten Isola die Càvoli. Niiden ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö ovat osa luonnonsuojelualuetta ja uponneet muinaiset laivojen hylyt tarjoavat vertaansa vailla olevan kokemuksen. He, ketkä haluavat tutustua Sardinian muinaisiin juuriin, löytävät Villasimiuksen ympäristöstä monia todisteita kiehtovista menneistä kulttuureista. Neoliittinen hautakammio Spiaggia del Risossa, foinikialaisen kauden jäänteet Cuccureddusin arkeologisessa kohteessa ja salaperäisten jättiläisten haudat tuovat menneisyyden takaisin elämään. Voit ajaa mukavasti rannikkoa pitkin Cagliarista Villasimiusiin ja nauttia merinäköaloista, tai kokeilla enemmän sisämaassa kulkevaa tietä ja kokea maakunnan maaseutualueet.

  Costa Rei

  Sardinian kaakkoisrannikolla, 70 kilometriä Cagliarista sijaitseva Costa Rei on täydellisen matkailukohde täynnä upeita maisemia ja kiehtovaa kulttuuria. Täällä pitkät valkohiekkaiset rannat kohtaavat Välimeren turkoosin värisen meriveden, ja Costa Rei on myös tunnettu koralliriutoista, lumoavista lahdista ja syrjäisistä saarista, joilla turistit voivat nauttia monista virkistysmahdollisuuksista, kuten sukelluksesta, purjelautailusta ja snorklauksesta. Kaupungissa on monia lomakohteita, baareja, ravintoloita, leirintäalueita ja ostoskeskus, ja se tarjoaa myös paljon muuta. Alueen luonnonkaunis ympäristö, rauhallinen kauneus, ja innostavat maisemat ovat idyllisiä ulkoilua varten ja todellinen kohokohta. Capo Ferrato sijaitsee Muraveran ja Costa Rein välissä ja samalla kulkee rajana pohjoisten ja eteläisten rantojen välillä. Se on tarjonnut suojaa myrskyiltä aikojen alusta lähtien ja on nyt retkeilijöiden suosittu kohde, mikä johtuu suurelta osin mystisistä rannikko- ja vuoristomaisemista. Piscina Rein lähellä sijaitseva pitkäkivien kompleksi on myös kiehtova nähtävyys, jossa megaliittiset rakenteet ovat pitäneet arkeologit kiireisenä vuosikymmenien ajan. Nämä muinaiset jäännökset ovat kiehtova kohde ja niiden sanotaan olevan peräisin druidilaisen uskonnon muinaisista tähtitieteellisistä rituaaleista, joka perustuu maatalouteen. Hiekkarannat ovat tietysti yksi Costa Rein matkailijoiden tärkeimmistä vetovoimatekijöistä. Rannikkoalue on jopa kahdeksan kilometriä pitkä ja sopii mainiosti heille, ketkä haluavat ottaa aurinkoa ja nauttia selkeistä merinäkymistä pehmeällä hiekalla. Pienet kaupat tarjoavat täyden valikoiman päivittäisiä tarvikkeita, kun taas rannat kutsuvat harrastamaan vesiaktiviteettejä. Ja kun aurinko laskee Costa Reilla, Piazzetta ja kävelykadun baarit heräävät eloon, joiden joukossa olevien lukemattomien ravintoloiden tarjoamien Sardinian erikoisuuksien tuoksut ovat vastustamattomia. Näkemisen arvoinen kohde Costa Reissä on vanha Castiadasin vankila, joka on kaikki, mitä jäi jäljelle 1800-luvun puolivälissä perustetusta rangaistussiirtokunnasta. Useat huoneet ovat avoinna yleisölle, joista voit nähdä, missä vangit asuivat.

  Naamiot ja seinämaalaukset

  Suuntaa sisämaahan Barbagian kaupunkiin ja tutustu Sardinian sisämaan taiteeseen ja kulttuuriin. Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Cagliarista pohjoiseen sijaitsee kiehtova Keski-Nuoron maakuntaan. Se on valtava alue massiivisen Gennargentun vuorijonon rinteellä, jota ympäröivät pienemmät huiput. Se on yksi harvemmin asutuista alueista Euroopassa, täynnä pieniä kyliä, joissa puhutaan edelleen sardinialaista kieltä ja sen erilaisia versioita päivittäin, ja kulttuurin perinteet jatkuvat. Kaksi erityisen mielenkiintoista nähtävyyttä ovat Mamoiadan naamiot ja Orgosolon seinämaalaukset. Aloita tutkimusmatkasi museosta delle Maschere. Täällä näet esimerkkejä salaperäisistä naamioiduista olennoista, mamutoneista ja issohadoreista, jotka esiintyvät vuosittaisella festivaalilla, joka juhlii Sant’Antonioa. Niiden alkuperä juontaa juurensa pakanallisiin rituaaleihin, joiden puvut tehtiin lampaan nahasta ja lehmänkelloista, naamiot kuvaavat epämuodostuneita tai eläinten kasvoja ja kuvaavat kontrastia hyvän ja pahan välillä. He laulavat cantu a tenòrea, kansanlaulua, joka on peräisin paimenilta. Siirry salaperäisestä ja muinaisesta kulttuurista nykyaikaan kävelyllä ympäri Orgosolon vuoristokaupunkia. Täältä löytyy yli 100 seinämaalausta ja useimmissa niistä on poliittisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teemoja ja tyyleillä, jotka sekoittavat impressionismin hyperrealismiin. Luonnon ystävien tulisi ehdottomasti käydä Gavoinin kylässä, jota ympäröivät Gennargentun vuoret ja metsät Gusanan järven lähellä. Se on myös Fiore Sardo pecorino -juustojen ruokapaikka. Fonni, Sardinian korkein kaupunki, joka sijaitsee yli 1000 metriä merenpinnan yläpuolella, on portti Gennargentun retkeilyreitille. Oliena on toisaalta kuuluisa viineistään, erityisesti Nepentestä, joka on valmistettu Cannonaun rypäleistä.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Cagliarilla on pitkä historia, jonka aikana kaupungissa on asunut lukuisia sivilisaatioita. Cagliari perustettiin neoliittisella kaudella noin 6000-3000 eKr., ja siitä tuli todellinen foinikialaisten kaupunki, jotka käyttivät sen maantieteellistä asemaa muuttamalla sen tärkeäksi kaupalliseksi satamaksi. Tämän jälkeen Cagliari siirtyi Rooman hallinnon alle, josta on edelleen olemassa todisteita Rooman amfiteatterissa ja Tigellion huvilassa. Roomalaisten siirtyessä pois tieltä, Pisa jätti jälkeensä 1300-luvulla tärkeitä uudistuksia, ketkä vahvistivat kaupunkia rakentamalla pohjoisosaan linnakkeita, jotka seisovat edelleen. Vuosisataa myöhemmin aragonialaiset saapuivat ja antoivat kaupungin Espanjan hallitukselle, jota paikallinen väestö ei juuri arvostanut. Käännöspiste tapahtui vuonna 1717, kun Utrechtin sopimuksen jälkeen kaupunki siirtyi Savoyn alueen käsiin, joka aloitti merkittävät kaupunkitoimenpiteet. Toisen maailmansodan jälkeen vanhan kaupungin ytimen viereen rakennettiin uusi kaupunki, joka vain 20 vuoden aikana vuosina 1951–1971, houkutteli naapurialueiden asukkaita luoden nykyisen pääkaupunkiseudun. Nykyään Cagliari näyttää monimutkaiselta kaupungilta, jolla on suuri merkitys. Sen nykyaikainen persoonallisuus kehittyi ajan ajan myötä sopusoinnussa ympäröivän alueen kanssa, joka on sen keskeinen osa.

  Cagliari tai Castèddu, kuten paikalliset asukkaat kutsua sitä, sijaitsee Sardinian kaakkoisosassa Cagliarin lahdella. Kaupunki on Sardinian maakunnan ja autonomisen alueen pääkaupunki. Cagliarin kauniit rannat ja lumoavat luontomaisemat ovat tärkeimpiä nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat vuosittain monia italialaisia ja ulkomaisia matkailijoita, etenkin lämpiminä vuodenaikoina. Kaupungilla on kuitenkin myös rikas historiallinen ja taiteellinen perintö, joka ansaitsee aikaa osakseen miellyttävien kävelyretkien avulla milloin tahansa vuoden ympäri. Hyödyntämällä vuokra-autoja Cagliarissa sinulla on myös mahdollisuus käydä kiertomatkalla Sardiniassa. Matka autolla kahteen muuhun suosittuun kaupunkiin Sardinialla, Algheroon ja Olbiaan, kestää noin kolme tuntia. Cagliarin ilmasto on tyypillisesti välimerellinen kuumilla kesillä ja leudoilla talvilla. Vuotuinen keskilämpötila on noin 17°C.

  Matkustaminen Cagliarissa

  Kaupungin julkisesta liikenteestä vastaa CTM, joka tarjoaa linja-autoliikenteen, sekä Cagliarin johdinautot. Koko verkosto koostuu kolmesta linjasta, joista yksi kulkee kaupungissa ja kaksi esikaupunkialueilla. Tavalliset kertaliput ovat voimassa 90 minuuttia. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa aikaan perustuvia, päivä- ja useiden matkojen lippuja. Ne voi ostaa omista lippulaitteista tai suoraan linja-auton kuljettajalta 0,50 € lisämaksusta. CTM on myös luonut CTM BusFinder -sovelluksen, joka näyttää eri linjojen reitit ja aikataulut reaaliajassa ja paljon muuta. Yhteydet Elmasin lentokentän ja kaupungin keskustan välillä koostuvat junista ja linja-autoista, tai harkitse lukuisia autovuokraamoja Cagliarissa omatoimista matkaa varten. Bussikuljetus yhdistää lentokentän Piazza Matteottiin, kaupungin keskukseen. Tätä palvelua hallinnoi Arst ja matka kestää noin 10 minuuttia. Palvelu on voimassa klo 05:20–22:30 välillä. Vuodesta 2013 alkaen lentokentällä on kulkenut myös juna. Elmasin lentokentän asemalta päärautatieasemalle pääset vain kuudessa minuutissa. Yhdensuuntainen lippu maksaa vain hieman yli euron ja sen voi ostaa Trenitalian verkkosivulta, myyntiautomaateista tai valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Junat kulkevat 20 minuutin välein noin klo 05:00–21:00 välillä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Cagliarin turisti-info

  Takaisin alkuun