Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TORINO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Torino - Parhaat hinnat Auto Europella

  Kaikista suurimmista Italian kaupungeista aliarvioiduin on Torino. Vaikka suurin osa on todennäköisesti kuullut nimen, monet eivät ehkä tiedä paljon muuta tästä kaupungista. Tiesitkö, että Torino oli yhtenäisen Italian ensimmäinen pääkaupunki, italialaisen elokuvan keskus, Nutellan syntymäpaikka, Fiatin koti ja alueen tärkein kaupunki, josta viinit, kuten Barolo, ovat peräisin? Tämä kaupunki on uskomaton historian ja kauneuden keskus kätkeytyneenä Po joella Alppien juurella. Torino, aivan kuten toinen suuri Pohjois-Italian kaupunki Milano, on teollisuuskaupunki. Erilaisten menestyneiden teollisuudenalojen, kuten Fiatin kotina, Torino on vauras kaupunki, jolla on suuret bulevardit ja rakennukset. Tämä on ristiriidassa useimpien italialaisten kaupunkien kanssa, jotka ovat tiheitä ja joskus kaoottisia, kun Torino toisaalta on suunnitelman mukainen kaupunki. Torinossa ei myöskään näy selviä merkkejä teollisuuden rappeutumisesta ja on häikäisevän kaunis, koska siellä ei näy suurten tehtaiden ja teollisuuden aiheuttamia pilaantumisen vaikutuksia. Kaupunki on silti italialaisen kulttuurin sykkivä sydän, jossa ruokaa ja viiniä on runsaasti, yöelämää ja julkista taidetta yllin kyllin ja laaja valikoima musiikkia ja festivaaleja. Valitse autonvuokraus Torinossa, jotta sinulla on mahdollisuus nähdä tämä kaikki mahdollisimman helposti.

  Torino on monin tavoin paikka, jossa saa nauttia aidosta Italiasta ilman monia yleisesti koettuja haittoja muissa turistikaupungeissa. Jotenkin se ei silti vedä puoleensa yhtä suuria väkijoukkoja, kuin muut kaupungit, mikä tekee siitä rauhallisemman kokemuksen. Jos etsit todellista italialaista kokemusta ilman kaaosta ja väkijoukkoja kaupungissa, jossa on häikäiseviä suuria Euroopan bulevardeja ja upeaa arkkitehtuuria, jota odotat näkeväsi esimerkiksi Ranskassa, Torino on yksi harvoista paikoista sen löytämiseksi. Auto Europe tarjoaa autonvuokrausta Torinossa ja ympäri Italiaa alennettuun hintaan. Yhteistyökumppaneidemme kanssa yli 24 000 eri kohteessa ympäri maailmaa pystymme tarjoamaan sinulle parhaat hinnat markkinoilla. Suosittelemme, että aloitat tarjouksesi haun verkossa uudistetun varausjärjestelmämme kautta ja voit vertailla lyömättömiä hintoja eri vuokraamojen välillä. Varaa kätevästi verkossa tai ota yhteyttä palvelunumeroon tai sähköpostilla 7 päivänä viikossa. Vuokra-autolla Torinossa pääset kuninkaallisten asuntokompleksien ja Torinon Alppien alueelle, jossa voit rentoutua monilla suojelualueilla tai päästää ulos höyryä jopa yhteensä 550 kilometriä pitkillä laskettelurinteillä yli murtomaahiihtoreiteillä. Ja älä unohda, että lähellä olevat Ranska ja Sveitsi sijaitsevat vain muutaman tunnin päässä.

  Liikenne Torinossa

  Kaikkia, ketkä päättävät ajaa Italiassa, on vastassa Autostrada ja kiemurtelevat vuoristotiet, jotka laskeutuvat syvälle majesteettisiin laaksoihin. Torinossa liikenne on yhtä ruuhkaista ja kaoottista kuin muissa suurissa Italian kaupungeissa. Suosittelemme, että varaat navigaattorin vuokra-autosi kanssa, mikä voi olla hengenpelastaja erityisesti lähempänä keskustaa Italian kaupungeissa. Kadut, etenkin kapeat kaupungeissa, voivat usein olla huonosti merkittyjä. Monien yhdensuuntaisten katujen takia, jos ohitat oikean kadun, sinun voi olla vaikea päästä takaisin reitillesi. Torinossa on kaupungin keskustassa rajoitettu ZTL-alue, jolla ajo on sallittua vain luvan saaneille. ZTL-aluetta seurataan liikennekameroilla, joten jos vahingossa ajat alueelle, saat varmasti sakot perässä. Jos yövyt hotellissa ZTL:n alueella, pyydä hotelliasi auttamaan sinua autosi rekisterinumeron rekisteröinnissä. Voit löytää lisätietoja ja lukea lisää yleisistä liikennesäännöistä ja rajoituksista Italiassa kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Torinossa

  GTT operoi 50 000 pysäköintipaikkaa 25 pysäköintihallissa, samoin kuin kaikkia katujen varrella olevia pysäköintialueita. Kaupungissa on noin seitsemän muuta autotallia, joita GTT ei hallinnoi ja jotka tarjoavat julkisia pysäköintimahdollisuuksia. Katupysäköinti Torinossa on sallittu vain sinisillä viivoilla merkityillä kaduilla. Pysäköintilippuja voi ostaa tupakkakioskeista, sanomalehtikaupoista, kahviloista ja pysäköintialueiden virkamiehiltä. Pysäköinnistä on maksettava Torinon keskustassa maanantaista lauantaihin klo 08.00-19.30 välillä ja hinnat vaihtelevat vyöhykkeestä riippuen. Piazza Carlo Felicen, Piazza Lagrangen ja Piazza Paleocapan pysäköintipaikat ovat maksullisia klo 08.00-24.00 ja FS Porta Nuovan keskusaseman alue klo 07.00-23.00. Voit pysäköidä ilman rajoitteita keskustan parkkihalleissa. Torino on ensimmäinen suuri italialainen kaupunki, joka kokeili uutta Telepark järjestelmää, joka käyttää matkapuhelimia pysäköinnin maksamiseen.

  Torinon lentokenttä

  Turin, tai Torinon lentokenttä Caselle Aeroporto Internazionale di Torino sijaitsee 16 kilometriä pohjoiseen kaupungin keskustasta. Lentokenttä avattiin 1950-luvulla ja se viimeksi kunnostettiin vuoden 2006 talviolympialaisia varten. Modernisointi piti sisällään terminaalin laajennuksen, lennolle tarkoitetun modernin aulan, linja-autoalueen ja lisää saapumisportteja. Nyt on mahdollista lentää Torinon lentokentälle monista Euroopan maista ja muista Italian kaupungeista. Torinon lentokenttä on paljon pienempi kuin 140 kilometrin päässä sijaitseva Milanon Malpensan lentokenttä, mutta se on myös hyvä vaihtoehto alueellisille lennoille ja eri kohteista Euroopasta ja Italiasta. Joitakin suurempia lentoyhtiöitä, jotka palvelevat Torinon lentokenttää, ovat Alitalia, AirFrance, British Airways, EasyJet, RyanAir ja Vueling. Lentokentältä pääset kaupunkiin vuokra-auton lisäksi junalla rautatieasemalta lentokentän terminaalissa, linja-autolla uloskäynnin ulkopuolelta ja taksilla.

  Torinon lentokenttä (TRN)
  Osoite: Strada Aeroporto, 12, 10072 Caselle Torinese TO, Italia.
  Puhelin: +39 011 567 6361
  Nettisivut: www.geasar.it

  Tekemistä Torinossa

  Torino on noin miljoonan asukkaan kaupunki Piemonten alueella Luoteis-Italiassa. Se oli Italian ensimmäinen pääkaupunki ja siellä asuu maan entinen kuninkaallinen perhe. Nykyään se on komeiden bulevardien, puistojen ja gallerioiden kaupunki. Kuten muutkin suositut italialaiset kaupungit, kuten Rooma tai Venetsia, Torino ansaitsee vierailuja viikonlopuksi tai muutamaksi päiväksi. Maailmanluokan museoista, kuten kansallinen elokuvateatteri ja kansalliset automuseot, kuninkaallisiin asuntoihin, upeisiin aukioihin ja kirkkoihin, Torinosta löydät kaiken, mikä tekee Italiasta viehättävän. Olen luoneen lyhyen listan parhaista kohteista Torinossa auttamaan sinua lomasi suunnittelussa. Löydät kaikki aktiviteetit ja kiinnostavat kohteet kaupungista ja hyödynnä autoja autovuokraamosta Torinossa ja matkaa mahtaville Alpeille!

  • Torinon Kuninkaallinen Palatsi: Mahtava Palazzo Reale di Torino (Torinon kuninkaallinen palatsi) rakennettiin 1500-luvulla yhdeksi Savoyn edustajahuoneen ja myöhemmin Sardinian kuninkaan taloksi. Siihen kuuluu Palazzo Chiablese, joka on kuninkaallinen asuinpaikka ja nyt Piemonten historian museo. Hyvin anteliaasti sisustetuista huoneista löytyy 1600-luvulla veistettyjä huonekaluja, kuvakudoksia, maalauksia ja freskoja. Vierailijat voivat kiertää ensimmäisen kerroksen kuninkaallisissa huoneistoissa, juhlasalissa, valtaistuinsalissa, galleriassa ja kuninkaallisessa kirjastossa, jossa on esillä Leonardo da Vincin omakuva. Viereisessä kuninkaallisesta asevarastosta löytyy yksi maailman suurimmista asekokoelmista. Kaunis kuningatar Maria Teresan huoneen sisällä oleva työhuone on todennäköisesti palatsin arvokkain kohde. Huone on sisustettu hienosti Piffettin toimesta ja on Beaumontin maalaama arvokkaalla pelillä kultaisilla kehyksillä ja vanhoilla peileillä. Puutarhan suunnitteli ranskalainen arkkitehti Le Nôtre vuonna 1697. Sitä rajaavat kaupungin vanhat linnakkeet ja vaikka ne eivät ole kovin laajoja, sen tarkoituksena oli tarjota puistojen kaltaisia näkymiä. Miroir d’eaun keskellä on mahdollista ihailla Simone Martinezin suihkulähdettä aukion kohdalla. Sekä puutarha että palatsi ovat avoinna yleisölle, kun taas Shrunkin kappeli on osa palatsikompleksia, mutta sitä hallitaan eri tavalla ja sinne pääsee katedraalin kautta. Torino Palazzo Reale di Torino sijaitsee myös Pyhän kääreliinan kappelin vieressä, joka rakennettiin Torinon pyhää kääreliinaa varten. Tämä Unescon maailmanperintökohde vie sinut matkalle alueen upealle ja monimutkaiselle seudulle tarjoamalla samalla kunnioitusta herättävän ympäristön.

  • Italian Senaatti - Palazzo Madama: Palazzo Madama on suuri historiallinen rakennus, jossa sijaitsee nyt Torinon kunnan antiikin taiteen museon Museo Civico d’Arte Antican kokoelmat. Vierailusi aikana voit siis yhdistää kaksi kierrosta yhteen, opit rakennuksen historiasta sekä sen sisältämistä taideteoksista. Vierailu kattaa neljä kerrosta ja vie sinut matkalle aikojen halki. Rooman aikana perustetussa kellarissa on keskiaikainen kivikokoelma Lapidario Medievale ja kiviveistoksia ja koruja. Sieltä pääset keskiaikaiseen puutarhaan ja ensimmäiseen kerrokseen, joka on omistettu pääasiassa 1500-luvun linnalle sekä keskiajan ja renessanssin taiteelle. Ensimmäisen kerroksen barokkityyliset huoneet sisältävät 1700- ja 1800-luvun taidetta, kuten maalauksia ja Pifettin ja Prunotton kalusteita. Toisessa kerroksessa näet kaiken ikäistä koristetaidetta, kuten keramiikkaa, norsunluita, koruja, kankaita, lasitöitä ja paljon muuta. Museon perustettiin vuonna 1861 ja löydät suuren kokoelman paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten teoksia, jotka auttavat sinua ymmärtämään Alppien ja raja-alueen kulttuuria ja taiteellista makua. Vierailusi aikana varaudu melko mutkikkaalle matkalle, sillä huoneita on lukemattomia määriä. Jos sinulla ei ole aikaa viettää täällä muutamaa tuntia, tutustu tarjontaan etukäteen ja suunnittele vierailusi huolellisesti. Voit varata audio-oppaita lipunmyymälästä ja kirjakaupasta voit ostaa opaskirjoja, postikortteja, museojulkaisuja ja paljon muuta. Kahvilassa ensimmäisessä kerroksessa voit nauttia juoman ja pienen välipalan.

  • Mole Antonelliana: Mole Antonelliana on kaupungin arkkitehtoninen symboli ja sen kohoava kupoli hallitsee taivaanrantaa. Se näkyy melkein mistä tahansa kaupungin osasta ja on jopa esillä Italian 2 sentin eurokolikossa. Tämä majesteettinen monumentti oli inspiraatio vuoden 2006 talviolympialaisten viralliselle tunnukselle. Molen rakentaminen, kuten sitä usein kutsutaan, aloitettiin vuonna 1863, kun Torino oli uuden Italian valtion pääkaupunki. Se alun perin suunniteltiin synagogaksi, hankkeen kustannukset nousivat ja juutalainen yhteisö myi sen kaupungille vuonna 1878, kun se oli vielä rakenteilla. Nykyään 167,5 metrin korkea Mole Antonelliana oli valmistuttuaan korkein vapaamuurariusrakennus Euroopassa, ja se on edelleen maailman korkein vahvistamaton tiilirakennus tähän päivään asti. Se on ollut Museo Nazionale del Cineman koti (Kansallinen elokuvamuseo) vuodesta 2000, ja museo on pakollinen kova elokuvafanaatikoille. Molin ainutlaatuiset näyttelyalueet on luonut sveitsiläinen taiteilija Francois Confino, ja sekä sisä- että ulkotiloissa näytettiin italialaisessa elokuvassa Dopo Mezzanottessa (keskiyön jälkeen) vuonna 2004. Epäilemättä yksi mielenkiintoisimmista Torinon nähtävyyksistä yllättää ja ilahduttaa kävijöitä aina. Panoraamahissi asennettiin 100-vuotisjuhlaksi vuonna 1961. Vuonna 19 remontoitu lasihissi nousee 85 metrin korkeuteen kupolin keskellä. Pienessä temppelissä vierailijat voivat nauttia sensaatiomaisista 360° näkymistä kaupunkiin ja kaukaisille Alpeille.

  • Palazzo Carignano: Carignanon palatsi rakennettiin Guarino Guarinin suunnitelmien mukaan vuodelta 1679 Emanuele Filiberto di Savoia-Carignanon tilauksesta. Vuodesta 1694 palatsista tuli Carignanon ruhtinaiden asuinpaikka, joka kuului Savoian osastoon. Juuri täällä syntyivät tulevat kuninkaat Carlo Alberto ja Vittorio Emanuele II. Vuonna 1831 Carlo Alberto antoi rakennuksen Fieldeille, ketkä asettivat sinne ensin valtioneuvoston ja postiosaston, ja sen jälkeen vuodesta 1848 Subalpin parlamentin edustajainhuoneen ja lopulta vuosina 1861–1864 Italian parlamentin. Tällä hetkellä palatsissa sijaitsee kulttuuriperinnön valvoja ja Risorgimenton museo. Se on kaunis Piemonten barokkityylinen, U-muotoinen palatsi, jossa on kaunis kahdesta suorasta seinästä valmistettu julkisivu ja keskusta, jossa vuorottelee kovera ja kupera suunnittelu hieman elliptisellä tornilla. Erityisesti valkoinen portti erottuu muutoin ruskeasta julkisivusta. Koristeet ovat yksinkertaisia, vain ensimmäisen kerroksen ikkunoiden raamit ovat arvokkaita. Rakennuksessa on piha, josta näet paremmin elliptisen tornin. Sisätilat on sisustettu kauniilla freskoilla ja stukkokoristeilla. Voit vierailla palatsissa päivittäin klo 09.00-18.00 välillä. Tämä museokeskus on sitoutunut tarjoamaan yleisölle mahdollisimman kattavan vierailukokemuksen ja lippuja on saatavilla eri ryhmille.

  • Torinon katedraali: Suurin Torinon roomalaiskatolinen kirkko on Torinon kääreliinan nykyinen lepopaikka, jonka monet uskovat olevan Jeesuksen hautausliina. Pyhälle Johannes Kastajalle omistettu Torinon katedraali on ollut kuninkaallisen palatsin vieressä vuodesta 1498. Rakennustyöt kestivät seitsemän vuotta ja rakennus nousi kolmen vanhan basilikan raunioille. Renessanssin ja barokin arkkitehtuurin yhdistämällä katedraalilla on kolme erillistä osaa: kellotorni, Pyhän kääreliinan kappeli ja kirkko. Kirkko ja kellotorni ovat peräisin 1400-luvulta, kun taas kappeli on uusin lisäys, ja se valmistui vuonna 1694 sen jälkeen, kun rakentamiseen oli kulunut lähes 28 vuotta. Kappeli, ja mikä sijaitsee kappelin sisällä, on inspiroinut monia pyhiinvaelluksia ja paljon keskustelua. Monet uskovat Torinon kääreliinan olevan Jeesuksen Kristuksen lopullinen hautausliina. Sen kopio on julkisesti esillä katedraalin edessä ja on avoinna joka päivä lukuun ottamatta muutamia tunteja lounaan aikana. Oikea kääreliina on lukittu ja näkyy vain paavin määräyksen mukaan. Vaikka ehkä vähemmän kiehtovia, mutta kauniisti muotoiltuja, ovat erilaiset pyhäköt katedraalin seinillä. Sisäovien yläpuolella olevan seinän koristus on kopio Leonardo da Vincin kuuluisasta Viimeisen ehtoollisen seinämaalauksesta. Katedraali on muutaman minuutin kävelymatkan päässä Torinon keskustasta Piazza San Giovannissa. Riippumatta uskomuksistasi, Torinon katedraali on kiehtova kaikille. Kävele ympäri ja nauti katedraalista itseksesi tai löydä paikallinen opas, joka antaa sinulle kiertueen.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Torinossa

  Rakastatko päiväretkiä, joissa voit nähdä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja palata hotellillesi päivän loppuun mennessä? Autonvuokraus Torinosta antaa mahdollisuuden tutkia tämän historiallisen kaupungin lisäksi myös sen lähimpiä nähtävyyksiä täysin oman halusi mukaan. Torinosta voit tehdä hämmästyttäviä päiväretkiä, joilla voit oppia lisää alueen historiasta tai nauttia sen upeasta luonnosta kirkkaista järvistä suuriin kansallispuistoihin ja jylhiin Alppien vuoristoihin.

  Ortan järvi

  Alppien juurella lähellä Sveitsin rajaa sijaitseva romanttinen Lago di Orta (Ortan järvi) on kätkeytyneenä tummanvihreä metsän ja kivisten kukkuloiden keskellä. Yksi pienimmistä ja vähemmän tunnetuista Italian pohjoisista järvistä, sen hohtavat vedet, muinainen kaupunki Orta San Giulio ja kiehtova historia varastavat sydämesi. Ortan järvelle pääset helposti Torinosta autolla hieman alle kahdessa tunnissa. Tie vie värikkäiden huviloiden, pienien uimapaikkojen ja puistojen ohi, jotka on sijoitettu hiljaiselle maaseudulle. Kun katsot järven yli, huomaat pienen San Giulon saaren ja mäet kauempana. Järvenrantakaupunki Orta San Giulio on Ortajärven yhteisön keskipiste. Rooman ajoista lähtien kaupunki vakuutti paikkansa historiassa tekemällä yhteistyötä Novaran piispojen kanssa useiden vuosisatojen ajan ja myöhemmin Savoyn ja Aostan herttuan Victor Emmanuelin hallinnan alla. Keskiaikainen ja barokkiarkkitehtuuri ja kaupungin värikkäät freskot heijastavat kaupungin suhteellisen rauhallista menneisyyttä ja vaurautta. Päästäksesi pääaukiolle Piazza Motta järven rannalla, sinun tulee vaeltaa idyllisten keskiaikaisten katujen ja kaistojen läpi. Varaa aikaa pysähtyä ja ihailla barokkityyppistä Santa Maria Assuntan kirkkoa, joka istuu kuninkaallisesti kaupungin ja järven yläpuolella. Mottan aukiolla on rentouttavia ravintoloita ja baareja. Se on myös koti ihastuttavalle loggialle ja puiden reunustamalle rannalle. Heille, ketkä haluavat kokea paikallista ruokaa, voivat kokeilla paikallisia herkkuja, kuten tapulonia (aasin lihasta valmistettua makkaraa) viikoittaisilla markkinoilla Mottan aukiolla. Orta San Giulion markkinat pidetään keskiviikkoisin. Tuskin on olemassa ketään, kuka ei rakastuisi kauniiseen Ortaan. Vaella kapeita koristeellisia mukulakivikatuja pitkin ja voit tutustua järveen ja sen salaperäiseen saareen. Orta San Giulio on uskomattoman romanttinen paikka ja yksi Pohjois-Italian kauneimmista kaupungeista. Ortan järven keskellä olevalla saarella sijaitsee Mater Ecclesiaen benediktiiniluostari. Isola San Giulossa pysyvästi asuvat nunnat toivottavat vierailijat tervetulleiksi, mutta kuitenkin hiljaisuudessa. Saarella hallitsevalla 1200-luvun basilikalla on romaaninen julkisivu ja siellä lepäävät pyhimys Giuluksen jäännökset.

  Sacra di San Michele

  Tämä muistomerkki on Piemonten alueen symboli ja paikka, joka inspiroi kirjailijaa Umberto Econ kirjoittamaan kuuluisan "Il nome della rosa" kirjan (ruusun nimi). Sacra of San Michele on muinainen luostari, joka rakennettiin vuosien 983 ja 987 välillä Pirchirianon vuoren huipulla, 40 kilometriä Torinosta. Torneista voit ihailla Torinoa ja henkeäsalpaavaa näkymää Val di Susalle. Sacran pääkirkon sisällä, joka on peräisin 1200-luvulta, on haudattu Savoyn edustajia (yksi maailman vanhimmista kuninkaallisista perheistä). Historia, henkinen arvo ja sitä ympäröivä maisema muokkaavat Sacran erityiseksi kohteeksi vierailijoille kaikkialta Euroopasta, kuten pyhiinvaeltajille, uskollisille, turisteille mutta myös urheilijoille, ketkä haluavat testata taitojaan kiipeilypoluilla tai maastopyörällä. Sacra di San Michele tarjoaa vierailijoille opastettuja kierroksia ja tapahtumia vuoden kaikkina aikoina. Erilaiset historialliset, arkkitehtuuriset ja maalaukselle sopivat kohteet ovat myös saavutettavissa liikuntakyvyttömille. Sacra di San Michele on tehty historiasta, taiteesta ja kulttuurista. Ne näkyvät kaiken ikäisille vierailijoille, joilla on suuri vaikutus. Voit nauttia polusta keskellä luontoa ja vaeltamalla ylös myös maisemista ja vaikuttavasta rakenteesta. Saavuttuasi luostarin sisäänkäynnille, Sacra on valmis paljastamaan joitakin sen mielikuvia herättävistä elementtejään. Näitä ovat kuvanveistäjän Paul dë Doss-Moroderin (Alto Adigesta) luoma San Michelen Arkkienkelin patsas, kuolleiden portaikko Zodiac-portaalilla ja legendaarinen Bell'Aldan torni. Erityisvierailujen aikana jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina voit nauttia myös päivittäisestä elävästä museosta, kirjastossa on noin 10 000 kirjaa, Savoyn talon muinaisista halleista ja haudoista, kaarista, portaaleista ja maalauksista, joihin voit tutustua yksin tai yhdessä virallisen oppaan kanssa.

  Gran Paradison kansallispuisto

  Gran Paradison kansallispuisto sijaitsee Valle dAostan alueesta lounaaseen. Se oli ensimmäinen kansallispuisto, joka perustettiin Italiassa vuonna 1922 ja joka perustuu alueeseen, joka oli nimetty ibexin suojelemiseksi vuonna 1856. Puiston korkein kohta 4061 metrin korkeudessa on Gran Paradiso vuoren huippu. Tärkein nähtävyys on Gran Paradison kansallispuiston erämaa ja kauneus - se sisältää paljon upeita vuoristo- ja laaksomaisemia, joilla näkyvät jäätiköt, kukkaiset niityt ja virtaavat purot. Maisemien valikoima on kiehtova ja maatalousmaat ja metsät laaksoissa antavat tietä alppiniityille, korkeille vuorille ja lukuisille jäätiköille, mitä korkeammalle nouset. Puisto levittäytyy laajasti kolmeen laaksoon, Cogne, Valsavarenche ja Val di Rhemes. Kaikilla näillä kolmella on vierailukeskukset ja niistä ensimmäinen, Valle di Cogne, on kävijöille parhaiten saavutettavissa ja suosituin kävelijöiden kesken. Gran Paradison puiston muut laaksot ovat nimeltään Orco ja Soana. Cognesta lähtee useita lyhyitä kävelyreittejä ja myös opastettuja retkiä, jotka esittelevät uskomattoman kansallispuiston kasviston ja eläinlajivalikoiman. Nauti lyhyestä kävelymatkasta, joka johtaa luonnonkauniille vesiputoukselle Lillazissa, lyhyen matkan päässä Cognesta itään. Kognen eteläpuolella sijaitsevalla Valnonteyn ympäristössä on myös lyhyitä kävelyretkiä, jotka tarjoavat helppoja reittejä dramaattisille maisemille. Yksi Cognen ja Valnonteyn puistojen välillä olevan alueen huomionarvoinen kohde on Paradisian alppipuutarha. Muiden puiston villieläinten lisäksi täältä löytyy tuhansia vuorikauriita, jotka ovat Gran Paradison "tavaramerkki", vaikkakin ne pysyvät suurimman osan vuodesta puurajan yläpuolella. Gran Paradison kansallispuiston suosituimpia aktiviteetteja ovat vaellus, kiipeily ja kylmempinä kuukausina hiihto.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Torino, latinaksi Augusta Taurinorum, on Torinon provinssin ja Piemonten alueen pääkaupunki Luoteis-Italiassa. Se sijaitsee Po joella lähellä Sangonen, Dora Riparian ja Stura di Lanzon jokein risteystä. Karthagiinilainen hyökkääjä Hannibal tuhosi osittain Taurisian asutuksen vuonna 218 ek. Myöhemmin siitä tuli Rooman armeijan siirtokunta, joka tunnettiin nimillä Julia Taurinorum ja Augusta Taurinorum. Keisari Augustus rakensi sen uudelleen suljetun suorakulmion muotoisena rakennuksena, joka on jaettu 72 lohkoon. Muurien jäänteet, palatiiniportti ja palatin tornit ovat edelleen näkyvissä. Rooman valtakunnan kaatumisen jälkeen kaupunkia hallitsivat barbaarit ja siitä tuli osa Lombardin valtakuntaa, sen jälkeen Frankin valtakuntaa. Ranskan miehittämänä vuosina 1536-1562, Torinosta tuli Savoyn ruhtinaskunnan pääkaupunki vuonna 1563. Ranskalaiset piirittivät kaupunkia Espanjan perimyssodan ja Napoleonin sodan aikana. Kaupungista tuli Sardinian valtakunnan pääkaupunki vuonna 1720, ja 1800-luvulla siitä tuli Risorgimennon poliittinen ja henkinen keskus, joka käynnisti Italian poliittisen yhdistämisen. Se toimi yhdistyneen Italian ensimmäisenä pääkaupunkina vuosina 1861–1865. Torino kärsi raskaita ilmahyökkäyksen vahinkoja toisen maailmansodan aikana.

  Torinolla on rikas kirkollinen arkkitehtuuri. San Giovanni Battistan renessanssityylisessä katedraalissa, jossa on upea alkuperäinen Santa Sindonen kappeli, sijaitsee Torinon kääreliina, jonka uskotaan olevan Jeesuksen hautausvaate. Tuomiokirkko ja kappeli vaurioituivat vakavasti tulipalossa huhtikuussa 1997 ja kävivät läpi suuria kunnostustöitä. Herttuaalisena ja kuninkaallisena kaupunkina tunnettu Torino omistaa monia hienoja palatseja, joista tunnetuimpia ovat Madaman palatsi, Carignanon palatsi ja kuninkaanlinna, josta löytyy yksi hienoimmista asekokoelmista Euroopassa. Muita näkemisen arvoisia rakennuksia ovat tiedeakatemia, entinen jesuiitta-korkeakoulu, joka toimii nyt antiikkimuseona, Egyptin museo ja Sabauda-galleria. Näkemisen arvoisia ovat myös vanhan linnoituksen jäänteet Mole Antonelliana, joka aloitti vuonna 1863 synagogana, modernit Torinon näyttelyrakennukset ja modernin taiteen galleria, sekä lukuisat julkiset monumentit Torinon menneisyyden merkittäville henkilöille. Torino, joka sijaitsee laajalla ja hedelmällisellä Alppien itäpuolella, on yksi Italian tärkeimmistä teollisuus- ja viestintäkeskuksista. Kaupunki on jo pitkään ollut yhteydessä Fiatiin, jonka pääkonttori ja tehtaat sijaitsevat siellä. 1900-luvun lopulla autoteollisuuden vähentyessä kaupunki pyrki kuitenkin monipuolistamaan talouttaan, ja matkailu ja korkean teknologian tuotteiden valmistus ovat kasvaneet merkittävästi. Vuonna 2006 Torino isännöi talviolympialaisia.

  Torino on suurin kaupunki Piedmontin alueella ja sen pääkaupunki. Kaupungissa ilmasto on kohtalaisen mannermainen, kylmien, kosteiden talvien ja kuumien, sumuisten kesien kanssa. Kaupunki sijaitsee 250 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella Alppien juurella ja Po joen varrella. Sijaintinsa vuoksi kesällä kaupungissa ei ole niin kuuma kuin muissa Pon laaksossa. Sademäärä on melko runsas vuoden aikana. Vähiten sataa talvisin, kun taas sateisemmat ajanjaksot ovat myöhäiskeväällä. Parhaat ajat käydä Torinossa ovat kevät ja alkukesä, etenkin huhtikuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Myös syyskuu on hyvä kuukausi. Sinun on kuitenkin otettava huomioon muutamia sateisia päiviä molempina jaksoina. Kesä voi olla kuuma, vaikkakin vähemmän kuin muissa kaupungeissa Pon laaksossa, ja varsinkin kesäkuussa kaupungissa on hyvä määrä päiviä hyväksyttävillä lämpötiloilla. Sinun on otettava huomioon myöhäiskeväällä ja kesällä tapahtuvat äkilliset ukonilmat iltapäivisin tai iltaisin.

  Matkustaminen Torinossa

  Vaikka matkustaminen omalla autolla autovuokraamosta Torinossa on hyvä idea pidemmille matkoille ja lomille lähialueille, on hyvä tietää, että kaupunkia on helppo kiertää jalkaisin. Kiertäminen ilman autoa tekee kaikesta yksinkertaisempaa, koska pysäköintipaikkaa voi olla vaikea löytää ja on melko kallista. Lisäksi on olemassa useita julkisen liikenteen muotoja, kuten linja-autoja, raitiovaunuja ja metroja. Paikallisen julkisen liikenteen Torinossa tarjoaa GTT, joka tunnetaan myös nimellä Gruppo Trasporti Torinese ja joka hallinnoi metrolinjaa, linja-autoja ja raitiovaunuja. Ne kulkevat yleensä aamu viidestä keskiyöhön ja viikonloppuisin yöliikenne kulkevat viiteen aamuun. Voit ostaa lippuja mistä tahansa Torinon lehtikioskista, baareista ja metroasemien automaateista. Muista ostaa lippusi ennen ajoneuvoon nousua. Liput ovat voimassa 90 minuuttia ja hinta riippuu matkasta. Metro yhdistää Collegnon kaltaiset alueet Lingotto Expon kanssa. Se voi myös auttaa sinua kattamaan jopa tunnin matkan alle 20 minuutissa. Kuten monissa Euroopan kaupungeissa, myös italialaiset rakastavat ajaa polkupyörillä, eikä Torinon kaupunki ole poikkeus. Käytössäsi on moderneja polkupyörien vuokrapalveluja nimeltä TO-BIKE, jonka avulla voit ottaa mukaasi pyörän yli 100 asemalta ja palauttaa sen sitten lähimmällesi.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Torinon turisti-info

  Takaisin alkuun