Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO VERONA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Verona - Vertaile parhaita hintoja

  Hiljainen Veronan kaupunki sijaitsee Italian pohjoisosassa noin reilu tunnin päässä Venetsiasta ja on vielä täysin tuntematon kaunokainen. Shakespeare sai inspiraationsa kuvankauniista mukulakivikaduista ja kirjoitti tunnetut romaaninsa Romeo ja Julia, Kaksi nuorta veronalaista ja Kuinka äkäpussi kesytetään. Veronan keskusta on myös rekisteröity Unescon maailmanperintökohteeksi. Adigen joki leikkaa sen upean keskustan halki, joka on täynnä mutkittelevia katuja, vilkkaita baareja, kodikkaita ravintoloita ja kiireisiä pizzerioita. Renessanssin taiteen rakastajat löytävät paljon ihailtavaa museoissa ja kirkoissa, kun taas muinaishistorian ystävät ilahtuvat roomalaisista raunioista, jotka piilottelevat ympäri kaupunkia. Autonvuokraus Veronasta auttaa sinua myös päivämatkoilla esimerkiksi kaupungin vieressä sijaitsevalle Gardajärvelle tai vaikkapa suurkaupunkiin Milanoon. Suosittelemme lähtemään kiertomatkalle Venetossa Gardajärven ympäri, jota varten olemme laatineet sinulle pienen kiertomatkaoppaan!

  Autonvuokraus Veronassa antaa sinulle mahdollisuuden tutustua tähän upeaan Veneton alueeseen. Auto Europe haluaa varmistaa, että matkasi tuo sinulle unohtumattomia kokemuksia ja tarjoamme mahdollisuuden vuokrata myös lukuisia luksusautoja. Anna tuulen hulmuta hiuksissa ajaessasi Veneton pikkukylien halki, tai lähde maasturilla Dolomiiteilla ja nauti henkeäsalpaavista maisemista vuorten huipuilta. Monen vuosikymmenen ajan olemme kehitelleet ja parantaneet palvelujamme ja voit nyt varata juuri sellaisen auton kun haluat, suojaan verkkosivuiltamme kolmella helpolla vaiheella. Tutustu romanttiseen Veronan kaupunkiin ja nauti sen historiallisista monumenteista, upeista rakennuksista ja keskeisellä aukiolla kokeile paikallista kahvia ja alkupaljona sen tarjoamissa kahviloissa, baareissa ja ravintoloissa. Istu alas ja katsele maailmaa.

  Liikenne Veronassa

  Veronassa on helppo ajaa, mutta paras tapa tutustua kaupunkiin ja etenkin sen keskustaan, on laittaa auto parkkiin ja kävellä kaupunkiin. Liikenneruuhkia ei juuri ole ja pahimpina aikoina sinun tarvitsee varata keskimäärin vain noin 20 minuuttia lisäaikaa. Eniten ruuhkia ilmenee E70 moottoritiellä, joka kulkee Veronasta etelässä, tai kaupunkia ympäröivällä kehätiellä. Koska Verona on vanha kaupunki, monet kadut ovat melko kapeita ja yhdensuuntaisia katuja on paljon. Ole tarkkana ajaessasi kaupungissa ja muista, että liikenteen seassa kulkee myös suuri määrä skoottereita. Tutustu Italian kuljettajan oppaaseen ja lue lisää yleisistä liikennesäännöistä ja rajoituksista Italiassa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Veronassa

  Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on runsaasti parkkipaikkoja. Keskustassa on rajoitettu määrä katuparkkipaikkoja merkitty sinisillä viivoilla, jotka ovat maksullisia klo 08:00-24:00 välillä ja rajoitettu kahteen tuntiin kerralla. Keskustan läheisyydessä ja sen ulkopuolella valkoisella merkityillä alueilla pysäköntiaikaa ei ole rajoitettu ja hinta on edullisempi. Jos haluat pysäköidä keskustassa ilman rajoitusta, käytä kaupungin parkkihalleja, joiden hinnat riippuvat hallista ja kellonajasta, jolloin pysäköit. Voit maksaa pysäköinnistä Verona Park lipuilla, joita voi ostaa tupakkakioskeista, lehtikioskeista ja tietyistä baareista. Veronan keskustasta löytyy rajoitettu liikenteen alue ZTL, jonne matkustaminen on sallittu vain luvan saaneille. Aluetta valvotaan kameroilla ja luvatta ajamista sakotetaan. Pidä mielessä, että Veronassa sovelletaan erityistä pysäköintikieltoa talviaikana 20. marraskuuta - 1. huhtikuuta. Lumitöiden helpottamiseksi pysäköinti on kielletty klo 1:00–6:00 millä tahansa julkisella kadulla sen parillisella puolella parittomilla kalenteripäivillä ja parittomalla puolella parillisina kalenteripäivinä, ellei toisin ole mainittu.

  Veronan lentokenttä

  Veronan lentokenttä tunnetaan myös nimillä Valerio Catullo Airport tai Villafranca Airport, ja se sijaitsee 10 kilometriä lounaaseen Veronan kaupungista. Lentokenttä löytyy A4 ja A22 moottoriteiden liittymänvierestä, josta pääsee nopeasti ja helposti eri puolille Italiaa. Lentokentällä on kaksi terminaalia, joista terminaali 2 on uusin ja rakennettu vasta muutama vuosi sitten. Terminaali 1 on tarkoitettu lähteviä ja terminaali 2 saapuneita lentoja varten. Lentokentällä liikennöi lähinnä halpalentoyhtiöitä ja sesonkilentoja. Suoria lentoja Suomeen lentää Finnair. Muita tärkeitä lentoyhtiöitä lentokentällä ovat mm. British Airways, Jet2, Neos, Ryanair, Transavia ja TUI.

  Verona lentokenttä (VRN)
  Osoite: 37066 Caselle Veronan maakunta, Italia
  Nettisivut: www.aeroportoverona.it
  Puhelin: +39 045 809 5666

  Tekemistä Veronassa

  Verona on yksi Veneton alueen tärkeimmistä kaupungeista ja on tunnettu sen historiallisesta keskustasta ja lukemattomista upeista rakennuksista ja arkkitehtuurista. Jopa Goethe ja Mozart pitivät tätä kaupunkia lomakohteenaan ja kuuluisa Shakespearen romaani Roomeosta ja Juliasta sai alkunsa täällä. Lämpimä sää ja upea arkkitehtuuri tekevät Veronasta ihanteellisen paikan viettää muutaman päivän rentoutumiseen ja nähtävyyksien katseluun. Itse kaupungin keskusta on pienikokoinen ja kaikki sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä, joten et tarvitse julkista liikennettä. Veronassa on helppo viettää useita päiviä tutustuen museoihin ja kirkkoihin, sekä nauttia tämän mielenkiintoisen kaupungin kulttuurista ja erittäin maukkaasta keittiöstä. Tällä pienellä kaupungilla on yllättävän paljon tarjottavaa, joten päätimme koota sinua varten ytimekkään listan tutustumisen arvoisista kohteista, joita sinun ei missään nimessä kannata jättää välistä.

  • Piazza delle Erbe: Piazza delle Erbe, joka käännettynä tarkoittaa mausteiden aukiota, on värillinen markkina-aukio täynnä aurinkovarjoja, jota ympäröivät historialliset rakennukset ja monumentit. Tämä on Veronan vanhimman aukion tärkein piirre, jossa keskiaikaiset rakennukset ovat peräisin muinaisroomalaisilta ajoilta. Täällä voit kokea kaupungin suosituimman ja energisimmän puolen unohtamatta sen kulttuurista puolta. Markkinoiden aikana viikonloppuisin Veronan asukkaat saapuvat ostoksille ja viettävät täällä iltaa. Tällä aukiolla sijaitsevat kaupungintalo, Torre dei Lamberti -torni, Casa dei Giudici ja Mazzantin talot. Toisella puolella sijaitsevat barokkityylinen Palazzo Maffei, jota koristavat useat kreikkalaisten jumalien patsaat, ja kaunis Mercantin talo (tai Domus Mercatorum), josta nykyään löytyy Veronan pankki Banca Popolare. Aukion keskellä on kuuluisa suihkulähde nimeltään "Madonna Verona". Aukiolla on mahdollisuus nähdä useampi nähtävyys kerralla ja pysähtyä hetkeksi nauttimaan paikallista viiniä tai kupillinen kahvia sen pikkukahviloissa.

  • Veronan areena: Veronan Rooman amfiteatteri Arena on yksi tämän kaupungin symboli. Se todennäköisesti rakennettiin ensimmäisellä vuosisadalla ja kuten kaikki amfiteatterit, täällä järjestettiin gladiaattoriesityksiä. Se oli neljäs rakennettu amfiteatteri Rooman Colosseumin, Capuan ja Milanon jälkeen. Amfiteatterilla on vankka ja vaikuttava rakenne, jonka ulkopinta koostuu tiilistä ja veronilaisesta marmorista ja luo erityisen kromaattisen vaikutuksen. Loisteliaasta sisäalueesta löytyy terasseja ja tänne mahtui joskus jopa 30.000 esiintyjää ja gladiaattoria, kenellä oli runsaasti tilaa esityksilleen. Nykyään Arena on tärkeä paikka musiikkitapahtumille ja on näin ollen säilyttänyt osittain muinaista tarkoitustaan. Paras aika on vierailla kesäisin, mutta myös talvella täällä järjestetään teattereita ja konsertteja. Mikäli haluat säästää hieman rahaa pääsymaksuissa, lokakuusta toukokuuhun jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pääsymaksu on vain euron.

  • Julian talo: Verona oli kaupunki, jossa traaginen rakkaustarina Romeon ja Julian välillä syntyi ja nousi kuuluisuuteen Shakespearin avulla. Julian talo on mahtava ilmestys, mutta ei niistä syistä, jotka varmasti tulevat ensimmäiseksi mieleen. Kun saavut Vai Capellon sisäpihalle, vastassasi on nuori monikansallinen väkijoukko ja kaikki ahtautuvat tähän pieneen tilaan ja yrittävät ottaa kuvia Julian hyvin hierotusta pronssipatsaasta. Rakennusta koristaa kaunis goottilainen etuovi ja seinät on vuorattu jopa kahden metrin korkeuteen rakkausviesteillä, josta monet on kiinnitetty purukumilla. Yläpuoleltasi löytyy kuuluisa parveke ja turistit yrittävät ottaa vuorollaan kuvia "romanttisesta taustasta". Itse talossa ei ole paljon nähtävää ja esillä on vain muutama näyttely, mutta lahjaputiikista voi löytää jotakin mukavaa muistoksi. Romeon talo ei valitettavasti ole yhtä keskeinen, joka on nyt yksityisomistuksessa. Heille, ketkä haluavat tutustua muihin tämän rakkaustarinan kohteisiin, suosittelemme käymään Julian hautakammiolla vanhassa Capuchinin miesluostarissa.

  • Castelvecchion silta ja museo: Muinainen Castellecchion linna, joka rakennettiin suojaamaan Veronaa keskiajalla, on nykyään Veronan kaupunginmuseo. Se on täynnä antiikin taidetta ja muita Veneton alueen jäänteitä ja sisäänkäynti on aikuisille vain kuusi euroa. Scaligerin aatelisperheen kaatumisen jälkeen palatsista tuli venetialaisten käyttämä aseiden säilytyspaikka. Myöhemmin siitä tuli sotilastukikohta Ranskan ja Itävallan vallan aikana. Saksalaiset tuhosivat sillan vuonna 1945, jonka italialainen arkkitehti Carlo Scarpa palautti entiseen loistoonsa 60- ja 70-luvuilla. Palatsi on liitetty Adigen joen toiselle puolelle linnoitetulla sillalla, joka oli aikoinaan pakenemisreitti linnasta. Kun se rakennettiin, se oli silloin maailman pisin silta. Voit kiivetä sillan torneihin ja nauttia upeasta näkymästä joelle ja kaupunkiin. Museossa on esillä kaunista lasia, Pisanello-huone hyvin säilyneellä freskolla ja flamandilaisen taiteen kokoelma. Museo on auki päivittäin ja sisäänpääsy on edullista.

  • San Zeno Maggiore basilika: San Zenon basilika on yksi tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista Veronassa, pääasiassa sen upeaan arkkitehtuuriin ansiosta, mutta myös siksi, että se oli Shakespearen Romeon ja Julian avioliiton fiktiivinen paikka. Adigen joen länsipuolella sijaitseva basilika sijaitsee San Zenon aukion kaukaisimmassa päässä. Kirkon etupuoli on melko yksinkertainen ja siinä on suuri keskipyöreä ikkuna ja kaunis koristeellinen puinen ovi. Basilikan sisällä on kuitenkin todella kaunista, sen lattia on peitetty persikan ja harmaan värisillä laatoilla, marmoripylväät pitävät holvikaaria ylhäällä ja katossa on useita koristelaattoja. Ruusuikkunan alla, joka kuvaa onnenpyörää, löydät huolellisesti koristellun 1100-luvun pronssiovet, jossa on kuvitettu manaus, jossa demoni kiskaistaan naisen suusta. Tärkeimmän alttarin alla on haudattu krypta kaiverruksilla ja St Zenon ruumis on esillä läpinäkyvässä sarkofagissa. Lisäksi kirkkoon on liitetty luostarikirkko, jossa on upea kaareva sisäpiha ja luostari.

  • Veronan paikallinen keittiö: Verona tarjoaa Italian parhaimpia ruokia. Jos olet Italiassa kuumien kesäkuukausien aikana, voit nauttia kaupungin parhaasta gelatosta Gelateria Amorinossa. Italialainen jäätelökauppa sijaitsee suoraan Piazza delle Erbessä ja tarjoaa jopa orgaanisia jäätelömakuja. Aukiolla sijaitsee myös Caffe Barbarani, jonne voit suunnata drinkille tai lounaalle ja katsella paikallisten ihmisten elämää. Caffe Barbarani on myös erinomainen paikka kokeilla kahvia ja tuoreita leivonnaisia ​​aamulla, lounasaikaan voit nauttia voileipiä ja salaatteja. Aina kun lähdet syömään, kunnioita kaupungin kulinaarisia perinteitä kokeilemalla joitakin Veronin erikoisuuksia. Esimerkiksi Baci di Giulietta (Julian suukko) on maukas suklaa ja mantelikeksi, joka nimettiin Shakespearen tähtiromaanin mukaan. Kokeile amarone-viiniä, sekä paikallisia viinejä Bardolino, Soave, Custoza-ja Valpolicella. Maista täytelisiä risottoja, all’amarone, gnocchi sbatùi ja risotto al tastasal maustettu aidolla parmesaanijuustolla. Makuhermosi varmasti kiittävät sinua.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Veronassa

  Ei ole väliä oletko taiteen harrastaja, ruokahirmu tai vaelluksen ystävä, pidätkö vähemmän tunnetuista paikoista vai enemmän suurkaupungin hälinästä. Veronasta löytyy monia vaihtoehtoja jännittäville päiväretkille lyhyen matkan päässä, jotka täyttävät kaikkien matkailijoiden halut ja odotukset. Italia on jännittävä maa, jolla on rikas perintö. Mitä enemmän näet, sitä enemmän haluat nähdä ja kokea lisää. Valitse siis itsellesi sopivin matka juuri omien halujesi mukaan. Taide, luonto, arkkitehtuuri, historia, jopa kylpylät ja hyvinvointi ovat vain muutamia alueen vetovoimatekijöistä! Autovuokraamot Veronassa tarjoavat myöskin erilaisia autoja erilaisille matkoille. Matkaa Veneton pikkukylissä tai lähde patikoimaan vuorille. Vieressä sijaitseva Gardajärvi on mainio kohde auringonpalvojille ja vesiaktiviteettejä harrastaville.

  Gardajärvi

  Gardajärvi, vaikka se ei ole yhtä kuuluisa kuin Comojärvi, on Italian suurin järvi. Sen ympärillä on monia idyllisiä kaupunkeja ja lomakohteita, sekä hyvin paljon tekemistä. Runoilijat ja poliitikot, diivat ja diktaattorit ovat kaikki viettäneet aikaa kiehtovalla Gardajärvellä. Hyvin suuri osa Italian matkailijoista suuntaavat järven rannoille ja nauttivat sen pohjoispuolen aallokoista tai tutkivat etelässä sijaitsevia pikkukaupunkeja ja viinitarhoja. Lombardia, Trentino Alto-Adige ja Veneto ovat kolme järveä ympäröivää erillistä aluetta, jotka luovat järvelle kulttuurisen monimuotoisuuden, joka puolestaan houkuttelee kosmopoliittista väkeä. Keskieurooppalaiset kolonisoivat pohjoisen lomakohteet, kuten Riva del Garda ja Torbole, joiden ravintoloissa tarjoillaan ilmakuivattua kinkkua ja itävaltalaista carne saladaa (suolainen naudanliha). Etelässä puolestaan ranskalaiset ja italialaiset perheet pitävät majapaikkoja ja perheystävällisiä kylpylöitä. Matkaa Valpolicellan mäkien halki Sirmionen kaupunkiin, joka on pieni kaupunki niemimaan kärjessä, joka näkyy Gardajärven etelärannalla. Täällä kaupungilla on kaikki keskiaikaisen kaupungin ja kalkkikivisen rannan viehätys, ja täältä löytyy myös linna.

  Dolomiitit

  Tutustu UNESCOn perintökohteeseen Dolomiiteihin omatoimisella kiertueella joko yhden tai useamman päivän aikana. Suuntaa Veronasta autollasi Pordoi-tielle ja nauti henkeäsalpaavasta panoraamanäköalasta Dolomiiteille yli 3000 metrin korkeudessa. Noin parin tunnin kuluttua saavut Val di Fassaan, joka on laaja vuoristojen ympäröimä laakso, joka kiehtoo sinua upeilla maisemillaan. Tämä reitti vie sinut Passo Pordoon, jossa korkeus merenpinnasta on jopa yli 2200 meriä. Aloita täältä innostunut köysiratamatka 3151 metriä korkealle huipulle, joka on myöskin ainutlaatuinen ja henkeäsalpaava kohde upealle panoraamanäkymälle. Täällä voit kävellä jonkin aikaa ympäri ja pysähtyä huipulla olevaan pieneen suojarakennukseen ja nauttia lounasta. Voit katsella ympärillesi Marmoladan valkoisia kiviä ja muita Dolomiittien vuoria. Matkasi varrella vot pysäjtyä lukuisia kertoja ja tutustua muihin laaksoihin tai jopa idyllisiin vuoristokyliin. Joulukuussa voit nauttia valoisista joulumarkkinoista, talvella lasketella useissa laskettelukohteissa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin yhdessä monista Messner Mountain museoissa. Smaragdinvihdeär tai syvän siniset Dolomiittien pikkujärvet ovat myöskin ihanteellisia kohteita luonnon ystäville.

  Venetsia

  "Vesikaupunki" Venetsia sijaitsee vain noin puolentoista tunnin matkan päästä Veronasta A4 tietä pitkin, joten miksi et käyttäisi hyväksi tämän upean kaupungin läheisyyttä? Venetsiassa on paljon nähtävää, mutta jo yhden päivän aikana voit kokea todella paljon. Veden päällä sijaitseva kaupungin osa on kokonaan kielletty autoilta, joten paras vaihtoehtosi on saapua mantereen puoleiseen kaupunginosaan, jättämään autosi sinne ja kävellä tai matkustaa junalla saarelle. Aloita tutkimusmatkasi kokeilemalla lyhyttä venematkaa saaren ympäri ja sen pieniä kanavia pitkin. Näin voit tutustua suureen osaan kaupungista nopeammin ja sinun ei tarvitse kuluttaa kenkiäsi puhki. Kun nouset taas maalle, suuntaa kuuluisalle San Marcon aukiolle. Täältä löytyvät kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet Campanile di San Marcon torni, San Marcon basilika ja Dogen palatsi. Aukio sijaitsee suoraan rannikolla ja täältä voit myös ihastella horisontissa avautuvaa merta tai vastakkaisella puolella sijaitsevaa San Giorgio Maggioren kirkkoa. Toinen näkemisen arvoinen rakennelma on Rialton renessanssin aikainen silta, jonka juurelta löytyy myös mielenkiintoiset markkinat. Ruokaile pääkaduilta piilossa olevissa paikallisissa ravintoloissa edullisemmin ja kokeile tuoreita mereneläviä.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Veronan historia alkaa muinaisajoista lähtien, jolloin alueella ensin asuivat muutamat Italian alkuasukkaat. Roomaan kaupungilla oli ensimmäisen kerran yhteys Cannen sodan aikana, jolloin alueet liittoutuivat ja vuonna 49 siitä tuli Rooman kaupunki. Rooman valtakunnan kaaduttua Veronaa ovat hallinneet useat eri hallitsijat kunnat. Rooman aikakaudella kaupunki oli merkittävä poliittinen ja kaupallinen keskus, joka jätti jälkeensä tärkeitä paikkoja, kuten erityisesti kuuluisa Arena, kaupungin symboli. Se oli myös Lombardin kuningaskunnan pääkaupunki ennen Paviaa. Veronan historian kohokohta tapahtui 1100-luvulla vapaakaupungin perustamisella, joka antoi kaupungille uuden kaupunkimaisen muodon. Sen jälkeen 1200-luvun toisella puoliskolla kaupunki kaatui Scaligersin hallintaan, jotka pitivät Veronaa hallinnassaan 1387-luvulle asti. Se menestyi myös Cangrande I:n vallan alla, kunnes siitä tuli osa Venetsiaa vuonna 1405. Venetsian osana kaupunki kasvoi ja rikastu renessanssin ja taiteella ja kulttuurilla. Rikkaiden kauppiaiden aatelisto ja uusi keskiluokka rikastuttivat kaupunkia ja sen väestöä, rakensivat ylellisiä puutarhoja, koristeellisia palatseja, suuria taloja ja upeita kirkkoja, jotka muuttivat kaupungin romanttiseksi utopiaksi.

  Vuonna 1796 Napoleon ja hänen armeija valloittivat Veronan ja Napoleonin sodan aikana Veronasta tuli lopulta osa Itävaltaa vuonna 1815. Italialaiset saivat kaupungin takaisin haltuunsa vuonna 1866 ja siitä tuli osa Italian kuningaskuntaa. Ensimmäisen maailmansodan aikana Verona oli varustelukeskus, joka toimitti varusteita Alppien italialaisille joukoille, ketkä kävivät taistelua Itävallan kanssa Adigen ja Friulin alueiden vallasta. Toisessa maailmansodassa Verona sai merkitystä Benito Mussolinin nukkehallituksen pääkonttorina, jonka perusti Saksan Reich. Se joutui massiivisten pommitusten kohteeksi ja tuhoutui pahoin. Fasismin kaatumisen jälkeen Veronasta, joka oli viiden ministerin ja tärkeiden saksalaisten määräysten keskus, tuli sosiaalisen Italian tasavallan keskeinen keskus. Viime vuosina Verona on saanut suosiota kiireisenä matkailukohteena ja antiikin Veronasta tuli merkittävä Unescon maailmanperintökohde vuonna 2000.

  Verona on kaupunki Adigejoella Veneton kunnassa Italiassa. Veronan alue on varsin vaihteleva, etelässä on tasankoja, keskellä kukkuloita ja pohjoispuolella vuoria. Sen pohjoisimmissa osissa sijaitsee Lessini, sen alueellinen puisto ja Monte Baldo, joka osoittaa väylän Po-laakson tasangosta Alppien alueelle. Veronassa vallitsee kostea subtrooppinen ilmasto, joka on ominaista Pohjois-Italian sisämaa-alueille. Kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä ja kosteita, vaikka Gardajärvellä on osittainen vaikutus kaupungin ilmastoon. Kosteus on suhteellisen korkea koko vuoden varsinkin talvella, jolloin se aiheuttaa sumua lähinnä hämärästä myöhään aamuun asti, vaikka ilmiöstä on tullut harvinaisempi viime vuosina.

  Matkustaminen Veronassa

  Veronassa sinun ei todennäköisesti tarvitse käyttää joukkoliikennettä, koska keskustassa kaikki löytyy lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Autovuokraamot Veronassa ovat saatavilla myös kaupungin keskustassa, mutta jos et halua käyttää autoa ja haluat päästä kaupungin ulkopuolelle, tarvitset todennäköisesti julkista liikennettä. Kaupungissa ja sen ulkopuolella käytettävissäsi on vain linja-autopalvelu. Kaupungin päälinja-autoasema sijaitsee rautatieaseman edessä. Kaupunkibussit ovat yleensä oransseja (uudet voivat olla vihreitä ja mustia), muut linja-autot ovat yleensä sinisiä tai harmaita. Vain yksi yritys nimeltä ATV on vastuussa kaikista kaupungin linja-autoista. Lippuja voit ostaa turistitoimistoista, kioskeista tai lippuautomaateista. Myös suoraan linja-autoista saa lippuja, mutta ne ovat tavallisesti kalliimpia. Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ja ne on leimattava joka kerta, kun astut bussiin. Saatavillasi on myös kymmenen matkan ja 24 tunnin, kolmen päivän tai viikon lippuja. Kaupungin päärautatieasema on Verona Porta Nuova ja täältä voit matkustaa kaukaisempiin kohteisiin Italiassa esimerkiksi Bolognaan tai Roomaan, tai jopa Itävaltaan Wieniin tai Saksaan.

  Käytännöllisiä linkkejä