Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO PALERMO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Palermo - Varaa nyt ja säästä

  Sisilian pääkaupunki Palermo on peräisin vuodelta 8 eKr., kun vanhat foinikialaiset perustivat sen nimellä "Ziz", joka yksinkertaisesti ja kauniisti tarkoittaa kukkaa. Vierailijat kuvaavat Palermoa aistillisena, kaoottisena ja kiehtovana kohteena. Se on totisesti kontrastinen kaupunki, jota hallitsee valikoiva sekoitus tyylejä. Vuosituhansien ajan Palermo on ollut useiden sivilisaatioiden keskipiste, jonka ansiosta täältä löytyy voimakkaasti maustettu sekoitus bysanttilaisia mosaiikkeja ja arabialaisia kauniisti koristettuja kupukattoja. Tämä kaupunki sijaitsee Euroopan reunalla ja muinaisen maailman keskellä. Täällä arabialaiset markkinat seisovat barokkikirkkojen edessä, taatelipalmut kehystävät goottilaisia palatseja ja etnisyys sekoittuvat vaivattomasti. Autonvuokraus Palermosta antaa mahdollisuuden matkustaa ilman aikarajoituksia ja vaeltaa Sisilian häikäisevää saarta pitkin vapaasti.

  Autonvuokraus Palermosta kannattaa tehdä Auto Europen kautta jo ennen matkaa, sillä voit säästää paljon arvokasta loma-aikaa. Auto Europe on tunnettu autonvuokrauksen markkinoiden johtaja lyömättömillä hinnoilla jo yli 60 vuoden ajan. Hyvän yhteistyön ansiosta lukuisten tunnettujen vuokraamojen kanssa löydät varmasti sopivan vuokra-auton Palermosta lomallesi. Varaa siis itsellesi enemmän vapautta ja joustavuutta matkalle juuri sellaisen ajoneuvon kyydissä, joka sopii tarpeillesi parhaiten. Varmista, että varaat auton etukäteen, sillä kesäkuukausien sesonkiaikana vuokra-autojen kysyntä on erittäin korkealla ja hinnat nousevat päivä päivältä. Sinun ei myöskään tarvitse tyytyä pelkästään lentokentän tarjontaan, vaan voit noutaa autosi myös lukuisista kaupunkitoimistoista vaikkapa hotellisi läheltä tai esimerkiksi rautatieasemalta.

  Liikenne Palermossa

  Ajaminen Sisiliassa, erityisesti Palermossa voi olla haastavaa, sillä kaduilla liikennöi suuri määrä Vespa skoottereita ja liikennesääntöjä laiminlyödään aika usein. Ajoittain se voi tuntua kaoottiselta ylinopeuksien takia ja muiden ajaessa ilman riittäviä signaaleja. Jalankulkijat, ketkä kulkevat punaisia päin, tai yksinkertaisesti aggressiiviset kuljettajat voivat tehdä Palermossa ajamisesta joskus stressaavaa myös kokeneille kuljettajille. Yleisesti kaupungin kaduilla on vähemmän liikennettä sunnuntaisin, jolloin kaupunki on rauhallisempi, mutta olemalla valpas selviät ajamisesta Palermossa myös muina viikonpäivinä. ZTL on rajoitettu liikennealue Italiassa ja Palermossa se auttaa suojelemaan historiallista keskustaa. Tämä rajoitus on voimassa klo 8-20, maanantaista perjantaihin ja lauantaisin klo 8-15. Sunnuntaisin ja juhlapyhinä ei ole rajoituksia ja voit kiertää kaupungin keskustaa halusi mukaan. Rajoitettua aluetta valvotaan kameroilla ja jos sinut huomataan, joudut maksamaan tuntuvat sakot. Sisilian moottoritiet ovat kuitenkin erittäin laadukkaita ja hyvin viitoitettuja. Enemmän tietoa ajamisesta Italiassa saat kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Palermossa

  Voit pysäköidä autosi Palermon kaduilla, jota varten tarvitset pysäköintilipun. Pääkatujen varrella on usein sinisiä raidoitettuja pysäköintipaikkoja, joita varten sinun on ostettava lippu automaatista tai etukäteen tupakkakioskeista ja baareista, joita löytyy erittäin paljon ympäri kaupunkia. Hinnat vaihtelevat sijainnin mukaan. On tärkeää, että merkitset päivämäärän ja kellonajan lippuun, ennen kuin jätät sen näkyvälle kojelaudalle. Valkoiset linjat merkitsevät vapaita pysäköintipaikkoja, joita voi olla hankala nähdä ja ovat usein jo varattuja. Vaihtoehtoisesti voit pysäköidä kaupungin keskustassa monikerroksiseen maanalaiseen parkkihalliin Piatta Vittorio Emanuele Orlandossa. Toinen keskeinen pysäköintialue on Piazza Ungheria, aivan Via Ruggero Settimon pääkadun vieressä, josta löytyvät useimmat tärkeimmät nähtävyydet helpon kävelymatkan päässä. Palermon vanhassakaupungissa ja lähellä rantaa löydät toisen kätevästi sijaitsevan pysäköintialueen nimeltä Piazza Marina.

  Palermon lentokenttä

  Palermon lentokenttä on nimetty kahden kuuluisan sisilialaisen anti-mafia tuomarin mukaan ja on viralliselta nimeltään Falcone-Borsellino lentoasema. Lentokenttä on toiseksi vilkkain Sisiliassa ja se sijaitsee rannikolla luoteeseen noin 35 kilometriä Palermon kaupungista. Lentokentällä on vain yksi nelikerroksinen terminaali suuresta liikenteestä huolimatta ja täältä löydät muutaman ravintolan ja liikkeen. Autovuokraamot Palermon lentokentältä löydät saapuneiden hallissa ja lentokentältä alkaa A29 moottoritie, jota pitkin pääsee suoraan kaupunkiin tai vaikkapa Cataniaan. Mikäli et nouda autoasi lentokentältä, kaupunkiin pääset linja-autolla, joka kulkee jokaisen puolen tunnin välein. Suurin osa lentoyhtiöistä liikennöivät lentokentällä vain sesonkiaikoina ja suoria lentoja Suomesta ei tällä hetkellä ole. Helpointa on matkustaa Palermon lentokentälle yhdeltä Italian mantereen lentokentiltä.

  Palermo lentokenttä (PMO)
  Osoite: Località Punta Raisi, 90145 Cinisi PA, Italia
  Nettisivut: www.gesap.it
  Puhelin: +39 800 541 880

  Tekemistä Palermossa

  Upea rannikko sen hiekkarannoilla ja kallioilla houkuttelee rentouttavalle lomalle meren rannalle, tai jopa jännittävälle adrenaliinilomalle täynnä erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia ja purjehdusta. Jotkut rannikon alueista ja Ustican saari ovat ihanteellisia laitesukellusta ja veneretkiä varten sen herättävissä luolissa. Myös historian ja taiteen ystäville löytyy lukuisia upeita arkitehtuurisia ihmeitä, museoita ja gallerioita. Koska tässä kaupungissa on paljon nähtävää ja tekemistä, kokosimme sinulle muutaman tärkeimmän kohteen, jossa sinun on pakko käydä lomasi aikana!

  • Palermon tuomiokirkko: Useiden valloittajakansojen ja imperiumien ansiosta tuomiokirkosta löytyy lukemattomia erilaisia tyylejä ja on kokonaisuudessaan todella kiehtova rakennus. Alunperin vuonna 1185 pappi Gregory I:n käskystä rakennetulla kirkolla on ollut monia käyttötarkoituksia, sen on toiminut mm. moskeijana ja kryptana. Maurien vaikutusvalta näkyy ulkoa ja siihen kuuluvat hieno basilika ja pitkä renessanssikellotorni. Lisäksi pylväshallin sisäänkäynnillä on useita koristeellisia pylväitä ja päätykolmioita yksityiskohtaisella freskolla. Sisällä merkittävä piirre on aarrekammio, jossa on erilaisia esineitä eri kirkon aikakausilta ja myös keisari Frederick II:n hauta. Pääsy katakombeihin, aarrekammioon ja kryptaan on maksullista. Voit ostaa kumulatiivisen lipun molemmille käynneille. Katedraali on auki joka päivä, mutta kellonajat vaihtelevat riippuen vuodenajasta ja viikonpäivästä.

  • Capella Palatina: Palatinen kappeli sijaitsee Normanni palatsin lähellä Palermon keskustassa ja on yksi parhaiten säilyneistä bysanttilaisen arkkitehtuurin ja taiteen esimerkeistä Euroopassa. Se rakennettiin osaksi palatsia vuonna 1132 ja sen määräsi Sisilian Roger II. Pyhälle Pietarille omistetussa kappelissa on keskeinen basilika ja sieltä löytyy runsaasti upeita bysanttilaisia taideteoksia ja arkkitehtuuria. Seinät ja katto ovat täynnä uskonnollista ja historiallista ikonografiaa ja upea mosaiikki on täynnä upeita yksityiskohtia ja värejä. Jokaisen kulman tai nurkkauksen takaa löydät uusia yksityiskohta tai mielenkiintoisia kuvauksia. Tämä kappeli on todellinen nerokkuuden keksintö ja taiteellinen luomus. Kappeli on auki päivittäin riippuen viikonpäivästä ja sisäänpääsy on ilmainen.

  • Palermon arkeologinen museo: Palermon arkeologinen museo sijaitsee lähellä Teatro Massimo museota ja on paras kohde heille, ketkä ovat kiinnostuneita historiasta. Museossa on kokoelma antiikin kreikkalaista taidetta ja erilaisia artefakteja ja löydöksiä Palermon alueelta ja koko saarelta. Museo on jaettu eri osastoihin ja siellä on helppo navigoida. Näyttelyihin kuuluvat vedenalaisia, foinikialaisia ja roomalaisia esineitä ja artefakteja ja paljon muuta. Merkittäviä esineitä ovat Palermon kivi, joka sisältää luettelon egyptiläisistä säännöistä, Satyrin marmoripatsas, leijonapatsas muinaiselta Selinunten alueelta ja valikoima koristeltua kreikkalaista keramiikkaa. Museo tarjoaa myös tekemistä ja työpajoja ryhmille ja lapsille eri aikoina. Museo on auki joka päivä paitsi maanantaisin ja lippuja voi halutessa ostaa jo verkossa. Museolla on sisäpiha, jossa on pöytiä ja yksinkertainen kahvila ja pöytäpalvelu.

  • Palermon ruokamarkkinat: Elintarvikemarkkinat ovat loistava tapa tutustua paikalliseen elämään ja näin nähdä kaupungin sydän. Palermossa on useita ihania ruokamarkkinoita, jotka toimivat päivittäin. Päätoreja ovat muun muassa Ballaro, Cap ja Vucciria, jotka sijaitsevat kaupungin keskustassa ja lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä. Täältä löydät katumyyjiä ja kojuja täynnä herkullisia tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kakkuja, leivonnaisia ja paljon muuta. Valmistaudu räjäyttämään aistisi erilaisilla tuoksuilla ja äänillä, jotka kantautuvat myyjien kojuista erilaisilla tuotteilla. Tämä on todella kiehtova Palermon osa, jota ei pidä jättää välistä. Harkitse myös erikoistunutta katukaupunkikierrosta, joka opastaa sinut parhaiden paikkojen läpi. Joskus paras idea on tulla paikalle ennen virallisia aukioloaikoja, jolloin tuotteet voi saada halvemmalla ja myyjät eivät ole niin kiireisiä.

  • Montobellon ranta: 15 minuutin päässä Palermon keskustasta sen pohjoispuolella sijaitsee vilkas Mondellon kaupunki. Täältä löydät ylellisen Mondellon kultaisen hiekkarannan, joka on erinomainen paikka rentoutua ja nauttia viileistä Välimeren vesistä. Mikä kerran oli suoaluetta, muutettiin 1900-luvun alussa upeaksi loma-alueeksi, joka on nyt täynnä kartanoita ja huviloita. Vaikka se onkin täynnä ruuhka-aikoina, löydät silti aina runsaasti tilaa ottaa aurinkoa tai rakentaa hiekkalinnaa! Rannan keskellä on valtava jugendtyylinen laituri ja rakennus, joka sisältää ravintolan ja baarin. Tule pakoon Mondelloon nähtävyyksiä ja vilkasta Palermon kaupunkia, ja hemmottele itseäsi rentoutumalla ja uimalla lahden kristallinkirkkaissa vesissä. Veneily ja muut suositut vesiaktiviteetit vetävät kävijöitä rannalle ja paikalliset ravintolat tarjoavat alueen tuoreimpia äyriäisruokia.

  • Massimo teatteri: Kuka olisi arvannut, että teatteri on yksi Palermon suurimmista rakennuksista? Teatro Massimo on valtava ja se nousee suhteellisen pienten rakennusten ylle, jotka ympäröivät Piazza Giuseppe Verdiä. Se avattiin vuonna 1897 ja on Italian suurin oopperatalo, joka tunnetaan akustisista ominaisuuksistaan. Ulkopuolelta teatteri näyttää enemmän palatsilta ja tämä rakennus on todella ylenpalttinen, mutta sen sisätilat ovat yhtä ylellisiä. Opastettuja kierroksia on tarjolla päivittäin tämän upean rakennuksen sisätiloissa, mukaan lukien sen varsinainen auditorio ja aitiot. Elokuvan harrastajille tämä teatteri on varmasti tuttu, sillä täällä kuvattiin Kummisetä elokuvan kolmannen osan viimeiset kohtaukset! Voit myös hemmotella itseäsi täysin erilaisella tavalla ja ostaa liput itse teatteriin ja katsoa oopperoita tai erilaisia esityksiä. Kierroksen aikana voit myös nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Palermon yllä oopperatalon huipulta.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Palermossa

  Nouda auto autovuokraamosta Palermossa ja lähde vierailulle ympäri Sisiliaa, joka on Välimeren suurin ja monipuolisin saari. Sisilia on nähnyt monia hallitsijoita muinaisista kreikkalaisista, foinikialaisista ja karthaginilaisista arabeihin, ranskalaisiin ja espanjalaisiin. Skyllan, Charybdisin ja Kykloopin maa on täynnä myyttejä ja legendoja, jonka taikuus elää vielä nykyään. Tämän pyörteisen ja kiehtovan historian jäännökset ovat vain yksi monista syistä käydä Sisilian saarella. Välimeren kulttuurin lisäksi voit kokea upeat rannat, aktiiviset ja sammuneet tulivuoret, sekä kokeilla suussa sulavaa ruokaa. Listasimme sinulle muutaman kohteen, jossa sinun tulisi käydä, mikäli sinulla on enemmän aikaa vierailullasi Palermossa.

  Ustican saari

  Ustica on pieni saari Sisilian pohjoisrannikolla, jonne pääsee helposti lautalla Palermoista. Vanhan ja sammuneen tulivuoren kärjellä, sen mustat kiviset rinteet ja tasangot peittyvät pienimuotoisiin maanviljelyalueisiin, vihreään kasvillisuuteen ja kevään kukkiin. Ustica on Italialle hyvin suojeltu kehitykseltä ja ympäristövahingoilta. Saaren ympärillä olevat vedet ovat osa merensuojelualuetta ja tunnetusti kirkkaita, ja erittäin suosittuja kesällä sukeltajien ja uimareiden keskuudessa. Saarelta löytyy rannikkopolkuja ja linja-autoliikenne, joten siihen on myös poikkeuksellisen helppo tutustua. Ustican sydän ovat kolme pitkää aukiota, jotka ylettyvät kauniilta saaristokirkolta sataman tien suuntaan. Meren voi nähdä aukiota lähellä olevilta aidoilta. Tältä aukiolta löytyy baareja, ravintoloita, merisuojelualueen toimisto ja muutamia muita yrityksiä. Kesällä suosituin aktiviteetti on sukellus ja paikalliset yritykset järjestävät sukellusmatkoja läheisiin vesiin, joissa voit nähdä vanhoja uponneita aluksia, roomalaisia esineitä ja upeaa merielämää. Itse saarella voit tutustua sen monipuoliseen luontoon, historiallisiin rakennuksiin, pikkukyliin ja paikalliseen historiaan.

  Etna

  Sisilian suurin luonnon nähtävyys on myös sen korkein vuori. Etna tulivuori on yli 3 300 metriä korkea ja se on aktiivisin tulivuori Euroopassa ja maailman vanhin aktiivinen tulivuori. Mount Etna on epäilemättä "Must See"-kohde, mutta on tärkeää suunnitella vierailusi hyvin etukäteen ottaen huomioon käytettävissäsi oleva aika ja vierailun tarkoitus. Etna tarjoaa todella monia erilaisia kokemuksia ja monet palveluntarjoajat tarjoavat erilaista toimintaa tulivuorella. Halutessasi voit valita matkanjärjestäjien yhden matkapaketin, tai voit varata matkasi paikan päällä. Voit mahdollisesti suunnitella matkasi täysin itse. Etna on aktiivinen tulivuori, mutta laava on näkyvissä vain tiettyinä aikoina purkauksien aikana. Turvallisuussyistä aktiivisille kraattereille pääsee vain tiettyinä aikoina. Sinulla on mahdollisuus käydä sammuneilla kraattereilla joko opastetun kiertueen, linja-auton, jeeppimatkan tai köysiradan avulla, tai kävellen itse. Yksi vaihtoehtoinen tapa tutkia Etnan vuorta on junalla. Rautatie Circumetnea yhdistää kylät Etnan juurella ja tarjoaa uskomattomia panoraamanäkymiä. Talvella tämä vuori on erittäin suosittu laskettelukohde ja joskus myös muina vuodenaikoina huipulta voi löytyä lunta.

  Suola-altaat

  Kuumat Afrikan tuulet, pitkät ja kuumat kesät ja matalat vedet ovat täydellinen yhdistelmä, joka mahdollistaa suolan viljelyn suola-altaissa Trapanin ja Marsalan välissä. Täällä sijaitsee kaksi pääaluetta, Nubia Trapanin eteläpuolella ja Stagnone, suurin laguuni Italiassa muutaman kilometrin päässä Marsalan pohjoispuolella. Nykyään noin 2000 hehtaarin suuruiselta Stagnonen luonnonsuojelualueelta löytyy paitsi muinaisia perinteitä noudattava merisuolatuotanto, mutta myös lukuisia villineläinlajeja, sekä kiehtova saaristo, joka koostuu neljästä enimmäkseen asumattomasta saaresta. Stagnonon suola-altaat ovat vierailun arvoisia ja tarjoavat todella ainutlaatuisen maiseman. Tuulimyllyt, jotka ensimmäisen kerran otettiin käyttöön keskiajalla, seisovat horisontissa ja ovat todiste siitä, miten kaikki tehtiin ennen vanhaan. Muutama niistä toimii edelleen pumppaamalla vettä sulkuporttien läpi eri altaisiin tai niistä ulos. Kerätty suola pinotaan ja peitetään siististi terrakotta-laatoilla tien ja altaiden välissä, josta ne myöhemmin haetaan. Trapanin ja Marsalan välissä laguunin rannalla sijaitsee kiehtova suolamuseo, joka selittää vierailijoille täydellisesti suola-altaiden kehityksen ja käytön vuosien varrella.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Palermon historia juontaa juurensa esihistoriasta ja ollut asutettu jo ennen historian kirjoja. Lukuisten kulttuurien ja uskontojen Palermoa kutsutaan joskus jopa eniten valloitetuksi kaupungiksi. Sisilian historian varhaisimpien päivien asukkaita kutsuttiin nimeltä Sicani. He asuivat suhteellisen omatoimisesti vuoteen 734 eKr., kun uudet valloittajat saapuivat mereltä. Foinikialaiset valloittivat alueen, ketkä purjehtivat muinaisesta Kanaanista ja perustivat asutuksen nimeltä Ziz, joka kasvoi nykyajan Palermoksi. Palermo oli mukana useissa sodissa, jotka jäivät Sisilian historiaan alkuperäisistä Sisilian sodista eteenpäin. Seuraavat valloittajat olivat kreikkalaiset, ketkä tekivat kaupungista tärkeän kauppakohteen ja rakensivat teitä, temppeleitä ja kylpylöitä, joita voit nähdä myös tänä päivänä. Vuonna 831 Pohjois-Afrikan saraseenit ottivat kaupungin haltuun, nimesivät sen Balharmiksi ja rakensivat omia elegantteja rakennuksia, moskeijoita ja kirjastoja. Seuraavaksi Palermo tuli osaksi Sisilian ja Napolin valtakuntien nousun historiaa. Vuonna 1194 Pyhä Rooman valtakunta valloitti saaren ja Palazzo dei Normannista tuli alueellinen palatsi.

  Palermo jatkoi kasvuaan kaikessa vauraudessaan ja kauneudessaan englantilaisten, espanjalaisten ja germaanisten kuninkaiden valloitusten aikoina. Se oli yksi Euroopan rikkaimmista kunnista ja ylenpalttiset rakennukset todistivat sen rikkauden. Barokkityylinen arkkitehtuuri hallitsi kehitystä ja näitä rakennuksia on ylläpidetty nykyajan vierailijoiden iloksi. Yhdistyessään Napolin kuningaskunnan kanssa vuonna 1734 Palermo menetti hieman merkitystään. Vuonna 1848 tapahtui muita valloituksia ja haasteita vallankumouksellisen mullistuksen kanssa. Asiat ratkaistiinvasta vuonna 1860, jolloin Italian kuningaskunta otti saaren haltuunsa ja investoi kehitykseen uudelleen. Seurauksena syntyi Via della Liberta keskuskatu monien Art Deco- ja Liberty Style- tyylisten rakennusten kanssa, kuten Grand Hotel Villa Igeia. Vuonna 1943 kaupunkiin hyökättiin ja pommitettiin pahasti, ja hyökkäyksen jäljet voi nähdä vielä tänäkin päivänä. Seuraavat levottomuudet johtivat maanalaisen talouden kasvuun ja Cosa Nostran legendoihin, joka kiehtoo nykyajan matkailijoita. Italian liittymisen jälkeen EU:hun ja kehityksen kasvaessa kaupunkia on jälleenrakennettu. Monien mielestä uusi kultakausi on aivan nurkan takana, joten nyt on täydellinen aika vierailla kaupungissa.

  Palermo sijaitsee Sisilian luoteisrannikolla Palermon lahdella. Sisämaassa kaupunkia ympäröi hedelmällinen tasanko, joka tunnetaan nimellä Conca d'Oro (kultainen kuori), täynnä istutettuja sitrusviljelmiä vuorten kohotessa taustalla. Kaupungista pohjoisessa sijaitsevan Mount Pellegrinon korkeus on 606 metriä ja vuoret jopa jakavat kaupungin osittain. Tänä päivänä ainoa vesiväylä, jota ei ole vielä valutettu on Oreton joki, joka jakaa kaupungin keskustan länsipuolen teollisuusalueelta. Koko pääkaupunkiseudulla asuu arviolta jopa noin 1,2 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Italian viidenneksi asutuimman kaupungin. Palermossa valitsee subtrooppinen Välimeren ilmasto kuumilla kesillä, jotka ovat hyvin pitkiä ja kuivia subtrooppisen korkeapaineen takia. Talvet ovat kohtuullisia, sää on hyvin muuttuva ja sateinen. Lunta sataa kaupungissa hyvin harvoin, mutta saaren vuoristo saa lumipeitteen vuosittain.

  Matkustaminen Palermossa

  Palermossa sinulla on neljä eri vaihtoehtoa matkustaa ympäri kaupunkia, jos et vuokraa autoa. Linja-autot, metro, raitiovaunut ja taksit tuovat liikenteeseen jokainen omat hyvät ja huonot puolensa. Kaupungin metrojärjestelmä on rajallinen ja kulkee samoja reittejä pitkin, kuin saaren junaverkosto. Metro ei liikennöi suurimpien nähtävyyksien luokse, joten tämä vaihtoehto sopii parhaiten paikallisille asukkaille, tai jos haluat matkustaa kaupungin vähemmän tunnetuille alueille. Myös raitiovaunut kulkevat lähinnä vain asutusalueilla ja turisteille niistä on vähemmän hyötyä, jos aikomus on tutustua kaupungin suurimpiin nähtävyyksiin. Taksit ovat kalliita ja hyvä vaihtoehto vain silloin, jos sinun tarvitsee matkustaa yöllä ja julkinen liikenne ei kulje. Tai vaihtoehtoisesti, jos et halua stressata julkisia ja maksat mieluummin avokätisesti kalliista taksista. Yritä sopia hinnasta etukäteen, sillä taksin kuljettajat yrittävät rahastaa turisteja tarkoituksella. Lauttaliikenne kulkee Palermon satamasta päivittäin esimerkiksi Napoliin, Genoaan, Sardiniaan, Maltalle tai Tunisiaan.

  Linja-autot

  Palermon oranssin, sinisen ja valkoisen värisiä linja-autoja liikennöi AMAT, ne ovat hitaita, yleensä täynnä ja harvoin ajoissa. Ne ovat kuitenkin paras vaihtoehto, jos haluat matkustaa ympäri kaupunkia, suosituille nähtävyyksille tai kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin. Lippuja voit ostaa tupakkakioskeista, lippuautomaateista tai suoraan bussista. Tarjolla on 90 minuuttia voimassa olevia kertalippuja, päivälippuja tai useamman päivän lippuja. Kun astut sisään, muista aina leimata lippusi. Linja-autot liikennöivät aamusta miltei keskiyöhön saakka, jonka jälkeen voit käyttää yöbusseja. Sesonkiaikoina on saatavilla erityinen linja 806, joka kulkee kaupungin keskustasta Mondellon rannalle. Keskustassa liikennöi myös monia turistibusseja, jotka kuljettavat sinut tärkeimpien nähtävyyksien ohi.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Palermon turisti-info